Installera WordPress på Mac lokalt med MAMP

Installera WordPress på Mac med MAMP
 1. 1. Läser för tillfället: Installera WordPress på Mac lokalt med MAMP
 2. 2. Installera WordPress på Windows lokalt med WAMP
 3. 3. Installera WordPress på Ubuntu lokalt med LAMP

Eftersom jag fortfarande lär mig när det gäller temautveckling i WordPress ville jag dela mina erfarenheter med er alla. Jag vet att det finns många andra där ute precis som började sin WordPress-resa och trodde att du kanske har några av frågorna (eller stöter på några av problemen) som jag har.

Detta är den första i en serie inlägg som kommer att täcka grundläggande WordPress-temautveckling från början till slut. Jag hoppas att du kan lära dig något från dessa inlägg – även om det är något litet.

Installera WordPress på en Mac

Jag släppte nyligen mitt allra första WordPress-tema, men innan jag kunde börja koda var jag tvungen att få min lokala värd igång.

Nedan följer stegen som jag använde för att lokalt installera WordPress på en Mac. Varför skriver jag bara om lokal installation på en Mac? För det är vad jag har. Om jag någonsin installerar WordPress på en dator kommer jag säkert att uppdatera det här inlägget. Så för er med er med Mac: låt oss komma igång!

Ladda ner och installera MAMP

Jag rekommenderar att du använder MAMP för lokala installationer av WordPress på en Mac. Först måste du först ladda ner MAMP (Mac Apache MySQL PHP) som du kan få gratis från deras webbplats genom att klicka på den fiffiga knappen nedan.

När du har laddat ner det installerar du MAMP som alla andra program genom att dra mappen till din applikationsmapp.

Ladda ner MAMP

MAMP-inställningar

Nu när du har Mamp installerat på din dator måste du justera dina MAMP-standardinställningar.

 1. Först vill du öppna MAMP, och du bör komma igång (se bild nedan till vänster)
 2. Klicka på knappen “Inställningar”.
 3. Detta bör öppna en andra skärm (se bild nedan – till höger)
 4. Klicka på “Portar” -knappen för att uppdatera de valda värdena.
 5. Det rekommenderas att du använder 80 för din Apache Port och 330 för din MySQL Port.

Mamp-inställningar

Justeringarna till portarna gör att du kan utesluta portnumret från din localhost-URL och skydda din lokala värd. Även tanken på att använda port 80 kräver att du anger ditt administratörslösenord varje gång du startar dina servrar, det stör mig verkligen inte och det får mig att känna mig säkrare om mina hemliga temakreationer.

Medan du befinner dig i dina inställningar vill du också ställa in din PHP till den senaste versionen och välja en dokumentrotsplats för Apache (100% ditt val – jag skapade en ny mapp i mina dokument bara för att hålla saker organiserade).

Servrar / Databas

Nu är det dags att starta dina servrar och lägga till en databas.

 1. > Öppna Mamp
 2. Klicka på “Starta servrar”
 3. Du kommer att se en välkomstskärm som nedan
 4. Klicka på phpMyAdmin
 5. Du bör föras till en ny skärm där du får möjlighet att skapa en ny databas. Tänk på vad du vill namnge din databas. Testa, wordpress, wp, wpdev – vad som fungerar för dig (kom bara ihåg namnet eftersom du kommer att behöva använda det för ytterligare ett steg senare).
 6. Ange namnet och klicka på skapa.

Skapa Mamp-databasanvändare

Bam! Du är nu redo att installera WordPress lokalt! Titta på dig – att du är teknisk kunnig.

Ladda ner WordPress

WordPress är känd för sin enkla installation. För att starta – ladda ner den senaste versionen av WordPress från deras webbplats genom att klicka på knappen nedan.

Skaffa WordPress

När du har laddats ner dubbelklickar du för att extrahera mappen. Öppna mappen “WordPress” och dra allt annat innehåll till mappen Applications / MAMP / htdocs.

Installera WordPress

Steg 1: Redigera din värdfil

terminalDetta är ett viktigt steg för att vara säker på att du senare kan aktivera flersidan. För att mutlisite ska fungera, måste du ta bort postnumret från localhost-URL: n. Så vi kommer att kartlägga en helt ny URL till vår localhost. Öppna först terminal och skriv följande:

sudo nano / privat / etc / värdar

Redigera värdar FIle i terminal

Du kan bli ombedd om ditt administratörslösenord, så skriv det bara och tryck på Enter. Då kommer du till skärmen nedan. Använd nedåtpilen för att gå till botten av listan och lägga till (med en flik emellan, och där “test” är det namn du gav till din MAMP-databas):

127.0.0.1 test

Lägg till databas till värdarna FIle i terminal

Tryck på “kontroll + x” för att lämna menyn. Se till att ange “Y” när du blir ombedd att spara dina ändringar.

Steg 2: Redigera wp-config-sample.php

Gå till MAMP / htdocs och byt namn på filen “wp-config-sample.php” till “wp-config.php” och öppna den. Redigera nu filerna med namnet på databasen du skapade såväl som “root.”

Redigera WP-Config-fil

Spara filen. Gå nu till din hemkatalog (som ska vara http: // oavsett vad din databas-namn är) och följ instruktionerna för att slutföra installationen.

Steg 3: Slutför installationen av WordPress

När din lokala värd-URL ska du se en skärm som den nedan där du anger din huvudinfo för din WordPress-installation. Fyll i formuläret och tryck på “Installera WordPress”.

WordPress Install Välkommen

Nu bör du ha WordPress installerat lokalt!

WordPress Installera framgång

Installera en multisite WordPress-installation

Multisite är en fantastisk funktionalitet som du vill använda med din localhost när du utvecklar WordPress-teman. På så sätt kan du skapa många testplatsmiljöer där du omedelbart kan se ändringar du gör i dina teman utan att behöva använda en live-webbplats. Det finns ingen tid som den nuvarande att installera multisite, och eftersom du har en ny WordPress-installation från stegen ovan finns det inget att säkerhetskopiera (men om du väljer att aktivera multisite vid en senare tidpunkt, bör du säkerhetskopiera din webbplats innan du startar detta steg ).

Visa dolda filer – viktigt!

En del av Multisite kommer att inkludera redigering av .htaccess-filen som råkar vara en dold fil. Jag tillbringade ett tag på att leta efter det och kände mig sedan som en fullständig noob när jag äntligen insåg att den var dold. Öppna terminalen igen och ange följande kod för att visa alla dolda filer:

standard skriver com.apple.Finder AppleShowAllFiles true

killall Finder

Detta återställer Finder för att visa alla dina stygga dolda filer och ger dig mindre huvudvärk när vi går vidare till senare steg.

Redigera wp-config.php

Öppna din wp-config.php-fil igen. Nu kommer vi att lägga till följande kod för att aktivera WordPress steg-för-steg-instruktioner för att lägga till flerplatser:

WordPress Allow Multisite

WP Install Network Network

Se till att dina MAMP-servrar körs. Logga in på din localhost-webbplats. Under verktyg bör det finnas ett nätverksalternativ. Här kan du välja att använda underkataloger eller underdomäner (jag använde underkataloger men det är bara mina preferenser) och fortsätta med nätverksinställningar. Nästa sida ska be dig lägga till ett webbplatsnamn och administratormail.

Skapa ett nätverk

Klicka sedan på installera och låt WordPress fungera, det är magiskt.

Redigera .htaccess- och wp-config.php-filer

Nästa bör du presenteras med en skärm som liknar den här:

Skapa en WordPress-nätverkskod

Fortsätt bara att följa anvisningarna. Du brukade skapa en /blogs.dir-fil i din wp-innehåll-mapp, men det verkar som om du med WordPress 3.5 inte längre behöver göra detta steg (jag gjorde det inte och har inte stött på några problem än ;-). Öppna wp-config.php-filen och klistra in den relaterade koden:

Redigera WP-Config för Multisite

Och gör samma sak med .htaccess-filen (som du gjorde synlig i ett tidigare steg):

Redigera .htaccess för Multisite

Lägg till webbplatser till din MultiSite

Nu behöver du bara logga in på din WordPress-instrumentpanel och gå till “Mina webbplatser”, nätverksadministratör och sedan webbplatser för att lägga till nya.

Lägg till nytt nätverksställe

Härifrån kan du lägga till önskat webbplatsnamn, titel och admin e-post.

Lägg till en ny nätverkssajt

Framgång! Du kan nu installera alla nätverksaktiverade teman på din nya webbplats (er) för testning. Skapa så många eller så få webbplatser som du vill och utveckla!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me