Lägg till en Q & A-diskussionstavla på din webbplats med CM-svar WordPress-plugin

Att delta i social diskussion är en så viktig del av att vara online idag. Det är praktiskt taget obligatoriskt. Med det i åtanke, om du verkligen vill främja diskussion om din bransch eller varumärke, varför inte ta med ett diskussionsforum direkt på din webbplats? Tack vare CM Answers-plugin från CM Plugins kan du göra just det.

Detta WordPress-plugin gör det möjligt för besökare att posta frågor och svar i en Stack Overflow stil och logga in med sina sociala mediekonton (Facebook, Google+ eller LinkedIn) för en sömlös upplevelse.

Vad gör CM Answers Plugin?

Detta WordPress-plugin erbjuder ett lätt sätt att lägga till ett diskussionsforum till din webbplats. Till skillnad från ett traditionellt kommentarsystem, uppmuntrar CM Answers verkligen samhällsbyggnad kring alla ämnen du väljer. Du kan ställa specifika frågor för att få feedback från dina besökare eller så kan du låta besökare ställa sina egna frågor och starta egna diskussioner. Det är upp till dig.

Ett diskussionsforum kan tjäna en mängd olika syften, från traditionell diskussion, till frågor och svar, till användar- eller kundsupport. Det är verkligen mångsidigt och kommer inte att slå ner din webbplats till skillnad från andra diskussionsplugins.

Det finns en gratis och en Pro-version av detta plugin tillgängligt. Låt oss ta lite tid nu att granska de tillgängliga funktionerna i varje.

Fri

De Gratis version av detta plugin kan du lägga till ett grundläggande diskussionsforum. Du kan moderera frågor och svar och få e-postmeddelanden när nya publiceras. Användare kan också välja att ta emot meddelanden. Du kan också se antalet visningar och svara. Det finns också en hel del anpassningsalternativ för att ändra mallen så att den passar din användares behov. Frågor kan också väljas för att ändra rangordning i listan. Plugin är tillgängligt i menyn på instrumentpanelen:

CM Answers Dashboard

Det är lätt att måttligt. Lägg till frågor och svar och / eller måttligt de som läggs till av användare. Obs: Bilden nedan visar Pro-versionen.

CM svar på frågor

Proffs

Pro-licensierad version av CM Answers är den versionen jag hade lite praktiskt med, så det är vad jag kommer att prata mest om idag. Pro-versionen kostar $ 29 och innehåller allt tillgängligt i gratisversionen samt många extra funktioner. First up är en helt ny Access Control-funktion som gör det möjligt för administratörer att ställa in vem som kan ställa och svara på frågor. Alternativen inkluderar Alla, Loggade användare, och Av roll:

CM Answers Access Control

Den innehåller också en kortkodsfunktion som låter dig infoga en lista med frågor med kortkoden CMA-frågor. Du kan till och med lägga till parametrar till den så att listan visar en viss uppsättning frågor från en viss författare, som är de mest populära, och så vidare.

Pro-versionen möjliggör integration av sociala medier med flera populära webbplatser inklusive Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn och Microsoft Live. Varje besökare har också tillgång till en individuell instrumentbräda som visar “Mina frågor” och “Mina svar.” Dessa kan läggas till på användarprofilsidorna med hjälp av kortkoder.

Med widgetintegration kan du bara visa de frågor och svar du vill inom alla områden inom ditt valda tema som stöder widgetar, som sidofältet. Det finns inställningar för sidofältet tillgängliga i insticksmenyn:

CM-svar sidofält

Du kan också ställa in specifika moderationsinställningar i Pro-versionen. Med dessa inställningar kan du ange en lista med personer som kan posta frågor och / eller svar utan att behöva gå igenom moderationsprocessen. Detta kan påskynda diskussionen på din webbplats avsevärt. Se naturligtvis till att du endast tillhandahåller dessa undantag till dem som har visat sig vara pålitliga och kapabla:

CM svar Moderation

Här är några fler specifikationer om Pro-licensen som du bör veta om:

 • Stöd med flera platser
 • Möjligheten att visa eller dölja vyer för specifika frågor
 • Varje användare får en automatiskt genererad offentlig profilsida med möjlighet att lägga till en länk till en socialmedieprofil.
 • Gravatar integration
 • Tillåter bilagor
 • Möjligheten att ändra i vilken ordning svaren presenteras.
 • Ajax stöd
 • Taggstöd
 • Möjligheten att lägga till “klibbiga” frågor som visas högst upp i alla frågor och / eller svar och markeras av en bakgrundsfärg du anger.
 • Stöd för kodavsnitt.
 • Permalänkanpassning
 • Möjligheten att göra CM Answers som hemsida för din webbplats.
 • Widget för social delning för frågesidor.
 • CM Answers tacksamhetsmeddelande tas bort från sidfoten
 • Möjligheten att redigera frågor och svar efter att de har publicerats på webbplatsen.

Du kan också lägga till en ansvarsfriskrivning som användare av din webbplats första gången ser. Varje användare kan uppmanas att acceptera villkoren på din webbplats:

CM Answers Disclaimer

Ställa in en diskussionstavla

Efter att ha bekantat mig med funktionerna i CM Answers var installationsprocessen anmärkningsvärt enkel. Inställningarna för instrumentpanelen är intuitiva och enkla att följa. Klicka bara genom varje flik för att gå vidare till nästa skärm med anpassningsalternativ:

CM Answers Settings

Du kan enkelt justera hur frågorna och svaren ser ut för slutanvändaren. Klicka bara på fliken “Utseende”:

CM Answers Utseende

Du kommer att presenteras med många alternativ från att ändra hur frågor identifieras, till antalet frågor som visas på varje sida, att visa visningsantal och mer.

Om användare väljer att ta emot aviseringar när nya frågor eller svar har skickats till din webbplats kan du se till att e-postmeddelandet korrekt speglar ditt märke:

CM-svar meddelanden

Det jag tyckte fungerade bäst är att klicka igenom var och en av flikarna och se vilka alternativ som finns tillgängliga. Den praktiska tillvägagångssätten gör att du kan få en bättre uppfattning om vad du kan åstadkomma med det här insticksprogrammet och hur du kan anpassa det för att passa din webbplats specifika behov.

När det gäller att lägga till innehåll kan det inte vara enklare. Länken Frågor för plugin som kan visas på vänster sida av WordPress-instrumentpanelen tar dig till följande skärm:

CM svar på frågor

Härifrån, allt du behöver göra är att klicka på “Lägg till fråga” och du kan mata in din fråga, kategorisera den och lägga till taggar. Slutresultatet ser ut så här. Notera den olika bakgrundsfärgen på den “klibbiga” frågan längst upp:

Question_image

Menyn Answers erbjuder ett liknande gränssnitt. Svarssidan ser ut som den här för slutanvändare, där de uppmanas att bidra:

firstQ_image

Tillbaka i Inställningar, under fliken “Tråd” kan du ändra hur frågorna och svaren visas:

CM-svarstråd

Som du ser kan du aktivera eller inaktivera bilagor, ställa in en maximal filstorlek, aktivera betyg och så vidare.

Att anpassa hur ditt frågor och svar, diskussionsforum eller supportforum framträder och fungerar är enkelt och enkelt med det här insticksprogrammet.


Även om det finns många diskussionsplugins, integreras plugin-programmet CM Answers väl med WordPress och ger både administratörer och användare ett enkelt sätt att interagera. Administratörer kommer att hitta anpassa forumet en enkel process som kan ändras på ett infall. Användarna kommer att finna slutupplevelsen vara trevlig att titta på och enkel att bidra till. Eftersom en stor del av engagemanget online numera uppmuntrar deltagande från dina besökare, verkar detta plugin vara ett bekvämt sätt att främja diskussion, även om du inte är i närheten för att direkt moderera.

Denna plugin går ihop med CM Tooltips Glossary-plugin som vi talade om för en stund tillbaka. Båda är lätta att använda och gör det till en punkt att göra WordPress-webbplatser mer funktionella utan att lägga till uppblåsning.

Har du provat CM-svar? Vad tyckte du? Låt oss veta hur det fungerar för dig i kommentarerna.

Ladda ner CM-svar fri eller proffs nu!