Lägg till händelser till WordPress som en proffs med händelsekalendern

Hur man lägger till händelser till WordPress med händelsekalender

Oavsett vilken typ av WordPress-webbplats du hanterar vid någon tidpunkt kanske du vill dela händelser med dina läsare. Och det är fantastiskt! Oavsett om du driver en blogg om musik, en webbplats för en samhällsgrupp, hanterar en sida för en professionell förening eller kanske du skriver om WordPress – det händer händelser varje vecka som hänför sig till ditt ämne. Så varför inte dela dem med dina läsare??

Hur man lägger till händelser till WordPress

Earth-händelsekalender

WordPress är en kraftfull plattform, och tur för er tema- och pluginutvecklare har redan gjort allt hårt arbete för att möjliggöra delning av evenemang via WordPress. Ditt första alternativ är att installera ett tema som innehåller en anpassad inläggstyp för händelser (som jordens tema på bilden ovan). Det här är bekvämt eftersom du inte har några kompatibilitetsproblem – händelserna är inbyggda. Men du kan stöta på några problem senare om du vill byta teman eftersom de kan ha olika händelsesalternativ (vilket gör en ojämn temaövergång).

Ditt andra alternativ är att behålla det tema du för närvarande har (eller kanske uppgradera till något nytt och nytt) och installera ett händelseplugin. Det här är ett bra sätt att hantera dina evenemang eftersom oavsett vilket tema du använder alla dina händelseposter är säkra och sunda med plugin-programmet. Se bara till att din plugin är kompatibel med ditt WordPress-tema innan du börjar, och försök välja ett kvalitetsplugin som du vet stöds.

Installationshandbok för händelsekalender

Händelsekalender Gratis WordPress-plugin

Är du redo att lägga till händelser på din WordPress-webbplats? Om du har bestämt dig för att gå temarutten, installerar du bara ditt tema och använder den anpassade inläggstypen för att börja lägga till dina händelser.

Om du vill använda ett plugin rekommenderar vi starkt gratis Arrangemangskalender plugin av Modern Tribe. Inte bara är detta plugin helt gratis utan det har också en responsiv design, inbyggda verktygstips, tagg & kategorisupport, avancerad sökning, Google maps integration och en anpassad widget för dina kommande evenemang. Dessutom är den översatt redo så att du enkelt kan använda plugin för alla språk.

Och bäst av allt, detta fantastiska gratis plugin fungerar perfekt med det kraftfulla Total WordPress-temat. Nu när du vet varför händelsekalendern är så häpnadsväckande, låt oss komma igång. Först måste du installera plugin-programmet.

Installera händelsekalenderns gratis WordPress-plugin

Öppna din WordPress-instrumentbräda och navigera sedan till Plugins> Lägg till nytt.

Plugin för händelsekalender: Lägg till nytt

Nästa sökning efter “händelsekalendern”. Det allra första resultatet borde vara en blå förhandsgranskning för The Events Calendar av Modern Tribe.

Plugin för händelsekalender: Installera

Gå vidare och klicka på Installera -knappen, sedan aktivera länken när installationen är klar.

Plugin för händelsekalender: Aktiv

Om allt gick bra ska du se en färdigbildskärm som ovan. Den sista biten är att skapa en ny sida och namnge den “Händelser”.

Plugin för händelsekalender: sida med händelser

Du ser en varning om att den sida som använder / händelsesluggen kommer att ersättas med din händelsekalender. Vilket borde vara vad du vill. Oroa dig dock inte, om du vill ha din kalender på en annan URL kan du redigera den här i inställningarna (som vi går igenom senare).

Med det gjort kan du komma igång med att ställa in dina evenemang! Du kan gräva till att lägga till enskilda händelser direkt, men vi rekommenderar att du går igenom dina inställningar för att göra justeringar först.

Konfigurera inställningarna för dina plugin-inställningar för evenemang

För att komma igång med dina inställningsalternativ, navigera till Händelser> Inställningar. Det finns fyra flikar – Allmänt, Display, API och Hjälp. Den sista fliken kan komma till nytta om du stöter på en bult på vägen medan du lägger till dina händelser eller om du har problem med ett tema eller plugin-konflikt. Och API-fliken är valfri för webbplatser med hög trafik som vill lägga till en Google Maps API-nyckel. De flesta evenemangssidor kommer bara att vara intresserade av de två första flikarna.

Plugin för händelsekalender: Allmänna inställningar

Allmän fliken så hittar du alternativ för antalet händelser per sida, ett alternativ för att slå samman och visa dina händelser på din huvudblogsida och ett par alternativ för dina tidszoninställningar. Det finns också alternativ för Goggle-kartor, valutor och anpassade URL-alternativ om du behöver dem (detta skulle bara användas om du vill att din kalender ska visas på en annan sida än / händelsens URL).

Plugin för händelsekalender: Displayinställningar

De Visa fliken är exakt hur det låter som – visa alternativ för dina evenemangssidor. Det viktigaste alternativet på denna sida är Händelsemall – Du kommer förmodligen att välja standardsidamallen om du vill att din händelsessida ska visa din händelsekalender. Men om ditt WordPress-tema innehåller ett anpassat sidalternativ (som hur Total inkluderar sidhallen för standardhändelser), se till att välja det istället.

Härifrån kan du ändra utseende och layout för dina händelser. Välj din grundläggande styling (vi föreslår att du använder standardstamhändelsestilen) och ställ in din datumformatering. Om du är en utvecklare finns det också fält för att lägga till anpassad HTML ovanför och under händelsens innehåll (men vi rekommenderar att du hoppar över det här avsnittet om du inte är bekväm att koda).

Lägga till händelser till WordPress med händelsekalendern

När dina allmänna inställningar tas om hand kan du börja lägga till händelser. Navigera till precis som alla WordPress-inläggstyp Händelser> Lägg till nytt.

Plugin för händelsekalender: Lägg till händelse

Din skärm ska se lite bekant ut. Lägg till ditt evenemang Titel, beskrivning, kategori och taggar precis som du skulle göra i ett normalt blogginlägg. Vad som kommer att vara annorlunda är Alternativ för evenemang rutan till höger på skärmen såväl som Box för händelsekalender (och eventuella ytterligare evenemangsinställningar beroende på ditt tema – vårt skärmdump visar tillagda totala temalternativ).

De Alternativ för evenemang ruta innehåller alternativet att dölja ditt evenemang från din huvudsida för händelselistor samt ett alternativ att göra ditt evenemang klibbigt i din kalender (på detta sätt kan användare fortfarande se händelsen i din kalender efter att händelsen har gått).

Händelsekalendern avsnittet nedanför ditt huvudinnehåll är där du kan lägga till din plats och arrangörsinformation (båda kan du återanvända för framtida evenemang), såväl som evenemangskostnaden och en länk till ett separat evenemang eller biljettwebbplats.

Plugin för händelsekalender: skärmalternativ

Om du inte ser händelsealternativen & händelsekalendermodulerna klickar du bara på Skärmalternativ -fliken i det övre högra hörnet på instrumentpanelen och se till att alternativen är aktiverade.

Plugin för händelsekalender: händelsepost

När du har lagt till all din information publicerar du ditt evenemang. Klicka för att se ditt evenemang. Beroende på vilken information du har lagt till i ditt evenemang och det tema du använder bör ditt evenemang se ut som bilden ovan.

Plugin för händelsekalender: Händelsessida

Och om du navigerar till din huvudhändelsessida (och använder standardhändelsemallen) bör du se en fantastisk händelsekalender med dina kommande evenemang och eventuella klibbiga tidigare händelser. Kalendern visar också en datumintervallsökning, visningsalternativ och händelsebitar på muspekaren.

Premium-tillägg och tillägg

Gratisversionen av händelsekalendern är ganska fantastisk, men du kanske behöver lite mer? Det finns en handfull tillägg tillgängliga för händelsekalendern (inklusive en Pro-uppgradering) som alla kan nås direkt från din WordPress-instrumentpanel under Händelser> Tillägg till evenemang. Om du ser allvar med att marknadsföra evenemang bör du överväga Händelsekalender Pro som lägger till funktioner som anpassningsbara återkommande händelser, foto- och kartvyer, platssökning, avancerade widgets, ytterligare fält och premium plugin supportåtkomst.

Förutom Pro kan du också lägga till avancerade händelsefilter så att användare kan hitta exakt vad de letar efter med Filterfält tillägg. Eller så kan du låta dina användare lägga till sina egna händelser med Community-evenemang förlängning. Det finns till och med ett antal biljettförlängningar inklusive Eventbrite-biljetter, Community-biljetter och Event-biljetter plus så att du kan sälja dina egna biljetter till dina egna evenemang.

Avslutar

Hållbar kalender för totala temahändelser

Oavsett vad dina evenemangsfrämjande behov är, är händelsekalendern säkerligen ett bra alternativ. Och om du behöver mer avancerade funktioner kan du bara köpa ett tillägg eller två för att utöka din kalender. Vi har älskat att arbeta med Event Calendar från Modern Tribe så mycket att vi har säkerställt full kompatibilitet med vårt Total WordPress-tema, som du kan se och testa på vår hållbara demo.

Visa kalendern för hållbara händelser

Har du provat händelsekalendern ännu? Låt oss veta vad du tycker om plugin i kommentarerna nedan. Eller om du har några tips för andra användare, vänligen dela dem också!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me