Lär dig hur man gör WordPress-teman: Alla de bästa resurserna

WordPress är bra. Det är enkelt att installera och det finns en mängd gratis och premiumteman att ladda ner. Eller så kan du alltid göra ett tema själv. Vet du inte hur du kodar? Inga problem, vi har täckt dig! Alla är nybörjare vid någon tidpunkt, och med WordPress, desto fler resurser desto bättre. Lyckligtvis finns det många platser du kan vända dig till för att få hjälp och instruktioner utan att behöva lämna skrivbordet. Nedan finns böcker, handledning, starttema och några extra artiklar som vi tycker är bra för att lära dig att koda för WordPress. Gå vidare och kom igång – du kodar på nolltid!

Böcker

Hur man är en Rockstar WordPress Designer

How To Be A Rockstar WordPress Designer är en bra bok, med massor av information som är bra för kodning av nybörjare. Boken leder dig genom tre WordPress-teman för att visa hur du utvecklar solid portfölj, blogg och allmänna WordPress-webbplatser. Och när du går igenom alla tutorials bygger de på varandra för att gradvis utöka dina kodningsfärdigheter. Photoshop-, HTML-, CSS- och WordPress PHP-filer inkluderas alla så att du har massor av referensmaterial, och den enda förutsättningen är att du har haft en viss exponering för HTML / CSS.

Gräva i WordPress

Det här är platsen att börja, och vi skrev till och med en gräva till WordPress Review allt om det. Den här boken ger praktiska kunskaper och tips för att omvandla från en WordPress-nybörjare till en kodande master. Boken lär dig grunderna i installation, installation, temanatomi, utveckling av tema / plugin, kommentar för skapande, säkerhet på webbplatsen och hur du kan hålla en sund blogg. Det finns massor av bra tips du kanske inte hittar någon annanstans, såväl som en livstid med uppdateringar. Så varje gång en ny utgåva av Digging Into WordPress kommer ut, har du tillgång till all ny information och handledning.

Bygga WordPress-teman från repan

Att bygga WordPress-teman från Scratch tar dig igenom kodningen för WordPress. När du går igenom självstudierna kommer du att lära dig att koda ett WordPress-tema från en HTML / CSS-mall, hur du skapar anpassade inläggstyper, utvecklar temalternativ och widgets samt hur du bygger plugins och mer. Den här boken kräver en bakgrund i HTML, CSS, PHP, MySQL och JavaScript så jag skulle säga att det här är för nybörjare på högre nivå eller de med mellanliggande kunskaper om webbutveckling.

Handledningar

Utveckla ditt första WordPress-tema av WP Tuts+

Att utveckla ditt första WordPress-tema är en tredelad självstudieserie som är ett bra ställe att börja om du är ny på att utveckla WordPress-teman. Steg-för-steg-guiderna lär dig grunder om WordPress, utveckling och design. Och när du är klar med serien har du skapat ditt helt egna WordPress-tema.

WordPress Theme Development Training Wheel av WP Tuts+

Med WordPress Training Wheels leder du dig igenom en serie tutorials för att skapa ditt eget WordPress-tema. Denna serie är designad för nybörjare och tar dig igenom processen att omvandla en HTML-mall till ett fungerande WordPress-tema. Instruktionerna håller den grundläggande och är enkla att följa – perfekt för alla nybörjare.

Hur man bygger ett lyhört WordPress-tema med Bootstrap av Treehouse

Denna handledning om Hur man bygger ett lyhört WordPress-tema med Bootstrap drar nytta av Bootstrap och guider dig genom att skapa ett lyhörd WordPress-tema. Bootstrap utgör en stark bas för att lära sig att skapa responsiva teman, och den enda förutsättningen för denna handledning är att du har erfarenhet av att lägga till inlägg och installera plugins som admin. Ämnen och temafunktioner som omfattas inkluderar: en anpassad hemsidesdesign, om sida, kontaktsida, nyhetssektion med kommentarer och en widgetad sidofält.

Hur man skapar ett WordPress Theme 2nd Edition av ThemeShaper

Denna detaljerade WordPress Theme Tutorial av ThemeShaper visar hur man bygger ett WordPress-tema från början till slut och förklarar till och med varför vissa metoder föredras framför andra. På grund av detaljerna är detta en pågående 16-delarserie och det är värt din tid att kolla in den. Författaren bekräftar till och med att när du slutfört självstudien bör du kunna göra nästan allt WordPress-tema relaterat som du vill.

Skapa ett barntema för WordPress av WP Tuts+

Att skapa ett enkelt barntema för WordPress är en bra tutorial som leder dig genom hur du skapar ett barntema för WordPress. Eftersom WordPress tillåter dig att skilja design från innehåll kan du behålla ett tema och ändra designen med ett barntema. Och efter att du har slutfört denna handledning bör du kunna skapa ett enkelt barntema för dig.

Starttema för referens

Twenty Twelve WordPress Theme

Standarden Tjugo tolv WordPress-tema är ett bra starttema att lära av. Med sin nakna bendesign, grundstruktur och begränsade funktioner är det ett bra ställe att börja om du vill välja bort ett välkodat tema.

Underscores (_S) Tema

De Underscores WordPress-tema är ett annat starkt starttema av Automattic. Till skillnad från Twenty Twelve ingår ingen stil / design – det finns bara HTML5-mallar. Detta tema är avsett att redigeras och utvidgas för att utveckla ditt eget tema och förbättra dina kodfärdigheter.

Andra användbara resurser

WordPress Cheat Sheet

Den här saftiga lilla biten är ett WordPress Cheat Sheet som sammanfattar ett gäng användbara WordPress-funktioner. Skriv ut det och tejp det på skrivbordet, eller ställ in det som skrivbordsbakgrund – då har du alltid en snabb referens när du behöver det!

Theme Anatomy Cheat Sheet

Detta tema Anatomy Cheat Sheet är ett enkelt diagram över vad som utgör ett tema. Behövs varje element? Nej. Finns det andra element som inte är listade som du kanske vill inkludera i ett tema? Tja. Detta är ett ENKEL fuskark, som visar de grundläggande benen i de flesta WordPress-teman där ute, och det är en stor snabbblick resurs att använda när du skriver ett nytt tema.

Mall hierarki fuskark

Detta fantastiska lilla fuskark beskriver visuellt WordPress Mall Hierarki. Hierarkin visar mallfilerna inom ditt tema och i vilken ordning de har laddats. Detta är särskilt användbart när du planerar att skapa olika layouter för olika typer av innehåll i dina teman.

WordPress Codex

Som alltid kan du hänvisa till WordPress Codex för allt du inte hittar någon annanstans. Det finns massor av användbara tips och lektioner i kodxen som säkert kommer att hjälpa dig vid någon eller annan punkt. Och eftersom handledningarna kommer direkt från WordPress vet du att de är legitima.

Dina resursrekommendationer

Vilka resurser har du haft framgång med? Om du har använt någon av resurserna ovan, eller om du har hittat andra på nätet, skulle vi gärna höra vilka som har varit till hjälp. Låt oss veta om dina erfarenheter i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me