Lätt att följa och viktiga WordPress-utbildningsvideor från WP101

WP101 WordPress Tutorials

WordPress kan verka skrämmande för nybörjare, vilket får dem att förhindra webbplatsens utveckling på grund av överväldigande. Lyckligtvis kan träningswebbplatsen WP101 förbereda WordPress-nybörjare och -förbättrare så att de relativt enkelt navigerar i WordPress.

Nu på sjunde året online har WP101 visat sig vara en stor resurs för över 500 000 individer. Genom videor och annat träningsmaterial har de utrusta webbplatsägare att med säkerhet bygga sina egna webbplatser genom att behärska WordPress-grunderna. I det här inlägget kommer vi att titta närmare på WP101 och belysa sju viktiga träningsvideoer som du kan titta på just nu!

Mer om WP101

WP101 har vuxit exponentiellt under de senaste åren. De har utökat de ursprungliga erbjudandena till att omfatta avancerade självstudier, medlemsalternativ, en plugin och videolicensiering.

Betalade medlemsalternativ inkluderar full tillgång till alla videodutorials (inklusive WordPress 101 & 201 och deras Yoast SEO-serie) och WP101-forumet. För designproffs som vill utbilda sina kunder i WordPress skapade de WP101-plugin. Licenser börjar på bara $ 99 per år för användning på 250 klientsajter, och alla alternativ inkluderar 20 WordPress 101 och 13 Yoast SEO-videor (alla vita märkta) och ett års värde uppdateringar. Inte illa, rätt?

Företag som vill integrera WP101-videor i sina egna utbildningar kan licensiera vitmärkta videor för sin egen webbplats för 497 dollar per år, vilket är en hel del för 23 handledningsvideor plus uppdateringar. Tänk bara på hela tiden det kommer att spara dig när du hjälper kunder som är nya i WordPress. Nu när du känner till dina alternativ, låt oss granska WP101s sju viktiga WordPress-utbildningsvideor, med början med grunderna.

Ställa in en Firm Foundation

I enlighet med sitt domännamn erbjuder WP101 en introduktionskurs till WordPress. Tre grundläggande videor bekänner tittarna med webbplattformen.

1. Vad är WordPress?

Den här videon definierar WordPress som webbprogramvara som används för att skapa en webbplats eller blogg. Mer specifikt är det ett open source-innehållshanteringssystem som ständigt utvecklas. Du kan använda dess plugins, widgets och teman för att anpassa din egen webbplats, och du kan använda dess webbaserade redaktör för att bygga dina webbsidor istället för att lära dig HTML-kod. Och eftersom du själv värdar ditt innehåll kan det inte tas bort av en tredjepartsvärd.

Om du behöver hjälp utöver dessa självstudier kan du söka svar från WordPress forum, WordPress Stack Exchange, eller från WPQuestions.

2. WordPress.com eller WordPress.org?

Vad är skillnaden mellan WordPress.com och WordPress.org? WordPress.org är gratis, öppen källkodsprogram att, när den har installerats på en webbserver, blir synlig på Internet. Du behöver också ett värdkonto för att själv värda din webbplats. Denna självvärdiga version gör att du kan anpassa och hantera din egen webbplats med din egen domän.

WordPress.com är den värdiga versionen av WordPress. Det är också gratis, men din webbadress kommer att ha “.wordpess.com” bifogat den. Du har möjlighet att köpa din egen domän, men din webbplats kommer fortfarande att vara värd av WordPress och inte med ett självhostingsalternativ du väljer. Det finns ett begränsat antal teman du kan använda, och du har inte möjligheten att ladda upp premiumtema eller plug-ins från tredje parts webbplatser.

Så WordPress.com är helt gratis men erbjuder färre friheter. WordPress.org-installationen är gratis, men du måste köpa din egen domän och ditt webbkonto för att den ska fungera.

3. Hur man installerar WordPress

För att installera WordPress behöver du en webbhotellleverantör. Många av dem gör WordPress-installationen enkel och skickar din webbplats live med några klick. Kolla in vårt senaste blogginlägg om hur du kommer igång med WordPress för att lära dig om våra favorithotellföretag för WordPress, eller besök vår bästa WordPress-värdsida för att lära dig mer alternativ.

Den här videon täcker manuell installation av WordPress webbprogramvara med hjälp av en FTP-klient, en textredigerare och en webbläsare. Processen innebär att ladda ner WordPress från WordPress.org, ladda upp dessa filer till webbservern, skapa en MySQL-databas och användare och sedan köra WordPress-installationsskriptet. Alla dessa punkter behandlas i detalj.

Navigera bakåt

När din webbplats har konfigurerats och du loggat in på webbplatsens administrationspanel upptäcker du din WordPress-instrumentpanelen och alternativet att skapa inlägg och sidor.

4. Kontrollpanelen

WP101: WordPress Dashboard

Den här videon beskriver alla aspekter av instrumentpanelen, från välkomstmodulen till verktygsfältet, profilalternativ och huvudnavigeringsmenyn. Du kan anpassa din instrumentbräda genom att klicka på Skärmalternativ rullgardinslänk. De Hjälp fliken erbjuder hjälp baserat på den aktiva sidan eller panelen du arbetar med.

Du kan också spela in idéer till blogginlägg med hjälp av Snabbt utkast verktyg på din instrumentbräda. Att redigera kommentarer är också enkelt från huvudpanelen. Huvudnavigeringsmenyn finns till vänster. Primära länkar utvidgas till att visa underrubriker när du håller muspekaren över dem. Var säker på att visa videon för mer information, eller läs vår artikel om att använda delar av WordPress-backend.

5. Efter revisioner

WP 101 Efterversioner Video

Publicera revisioner gör att du kan återställa dina inlägg och sidor till tidigare versioner. Rutan för revision av inlägg finns längst ner i redigeraren för blogginlägget. Klick Skärmalternativ längst upp till höger på sidan om din inläggsrevisionsruta inte syns. Markera bara kryssrutan som är märkt revideringar och rutan för revisioner av inlägg bör visas längst ner på sidan. Du kan se det innehåll du vill återgå till innan du väljer den slutliga revisionen du vill använda.

Förbereder sig för besökare

Att sätta upp din baksida är kanske den mest utmanande aspekten av webbplatsbyggnad för en nybörjare. De nästa två videoklippen diskuterar sätt som du kan förbereda dina webbposter och sidor för framtida besökare.

6. Vad är RSS?

WP 101 Video Vad är RSS

RSS (Really Simple Syndication) levererar en sammanfattning av innehållet till ett liveflöde. När du uppdaterar din webbplats visas den automatiskt i ditt RSS-flöde. Besökarna på din webbplats kan prenumerera på ditt RSS-flöde med en RSS-läsare. RSS-läsare sammanställer alla flöden som en person prenumererar på. Läsarna har då möjlighet att läsa blogginlägg i sitt flöde, eller besöka varje webbplats via flödeslänken.

I din WordPress-instrumentbräda kan du tilldela antalet blogginlägg som kommer att visas i ditt RSS-flöde genom Läsare länk. Och om du vill lära dig mer, kolla in vår nybörjarguide till RSS och WordPress!

7. Yoast SEO Plugin General Tab

Toast SEO Video Tutorial av WP101

De Yoast SEO-plugin hjälper dig att optimera din webbplats så att den uppfyller SEO-standarder för sökmotorer. På den allmänna fliken kan du skriva in ett nyckelord för att hjälpa webbplatscrawlers och människor att veta vad ditt blogginlägg handlar om. SEO-titeln föreslås baserat på ditt fokus sökord. Om du föredrar kan du ändra den titeln. Du vill också inkludera en metabeskrivning om ditt inlägg som innehåller ditt fokus sökord. Genom att känna till grunderna för denna allmänna flik kommer du på rätt väg att optimera din webbplats för sökmotorer och intresserade läsare.

Slutsats

Nu när du vet att dessa resurser finns kan du börja hänvisa till dem när du bygger din WordPress-webbplats. Med tiden kan du med säkerhet bygga på dina WordPress-färdigheter. Och med WP101-medlemskap har du tillgång till ännu fler videouppgifter och resurser.

Har du åtkomst till WP101-videor för WordPress-utbildning? Hur var den upplevelsen för dig? Eller har du en annan videoutbildningskälla som du använder? Vi vill gärna höra dina tankar – meddela oss i kommentarfältet nedan.