LearnDash för WordPress: Hur du skapar din första kurs på nätet

LearnDash för WordPress: Hur du skapar din första kurs på nätet

Om du funderar på att skapa en online-inlärningskurs kan LearnDash vara lösningen för dig. LearnDash är ett WordPress Learning Management System (LMS) plugin som gör att du kan designa, marknadsföra och sälja dina onlinekurser, oavsett ämnen.

I den här artikeln kommer vi att diskutera i detalj de viktigaste funktionerna som LearnDash har att erbjuda och hur det kan användas för att säkerställa att ditt projekt lyckas. Vi tittar sedan på hur du installerar LearnDash på din WordPress-webbplats och skapar, marknadsför och säljer en kurs. Så låt oss komma igång …

Vad är LearnDash och vem är det för??

LearnDash

LearnDash är en premium WordPress LMS-plugin som fungerar med alla WordPress-teman, såväl som multisites. Dess känsliga kurser kan ställas in i olika stilar och med hjälp av olika verktyg. Detta säkerställer att varje kurs du skapar är dynamisk, intressant och att lärande förblir kul.

LearnDash är för alla som vill förvandla sin webbplats till ett lärningshanteringssystem. Perfekt för utbildningsinstitutioner, företag med utkik efter utbildning eller WordPress-utvecklare med kunder som behöver onlinekurser. Denna funktionsrika plugin tillgodoser olika LMS-behov.

De viktigaste funktionerna i LearnDash

Så nu vet vi lite om vad LearnDash gör och vem som ska använda det, låt oss titta närmare på det toppfunktioner

Skapa kurser

LearnDash låter dig skapa obegränsade kurser. För varje kurs finns det många alternativ att välja mellan, som hjälper dig att utforma kurser som innehåller en rad uppgifter och stilar av lärande. Dessa inkluderar att skapa flerskiktskurser, chunking inlärning i ett urval av lektioner, ämnen och kategorier, samt användning av alla typer av media, från videor till ljud, och mer. Du kan lägga till frågesporter, betygsböcker, lektimer och forum för att skapa ett surr runt varje kurs. Och droppmatningsinnehåll enligt ett fast schema. Du kan också tillhandahålla certifikat för dem som slutför en kurs.

Sälja kurser

LearnDash gör försäljningen av kurser extremt enkel. Du kan välja dina egna priser för varje kurs, ställa in ditt betalningsschema och sälja direkt från din webbplats. Lägg till en kundvagn till din webbplats och välj bland ett antal betalningsportar. Ta sedan ut en engångsavgift för att köpa en kurs eller ett återkommande prenumeration, skapa medlemskapsplaner, sälja kurser i buntar och mycket mer.

Hantera admin

LearnDash ger dig total kontroll över dina kurser och studenter och säkerställer att hanteringen av administrationen av din LMS är en enkel och huvudvärkfri process. Låt eleverna skapa en online-profil och spåra sitt eget lärande i frontend. Du kan också skicka automatiska e-postmeddelanden för att öka användarnas engagemang, placera personer i grupper och låta andra hantera dem, såväl som mycket mer.

Lägga till tillägg

Förutom de centrala funktionerna som LearnDash tillhandahåller, kan du också installera extra förlängningar för att lägga till avancerad funktionalitet till din LMS. LearnDash tillhandahåller en rad gratis, premium- och tredjeparts-tillägg, inklusive WooCommerce, BuddyPress och MemberPress-integration.

Som ni ser har LearnDash mycket att erbjuda och är ett imponerande verktyg. Vi kommer nu igenom hur du använder den för att skapa en grundkurs, så att du kan se hur det fungerar och hur du kommer igång på din eLearning-resa …

Komma igång med LearnDash

Installera LearnDash är en snabb och enkel process. Först måste du köpa plugin direkt från LearnDash-webbplatsen. När du har köpt, ladda ner plugin-programmet och ladda upp det till din WordPress-webbplats.

Installera

Efter aktivering hittar du en LearnDash LMS-meny har lagts till i din WordPress-meny.

Skapa en ny LearnDash-kurs

Kursexempel

För att lägga till en ny online-lärarkurs, välj LearnDash LMS> Kurser> Lägg till nytt från din WordPress-meny.

Lägg till ny kurs 1

Det är på denna sida du skapar introduktionen till kursen och väljer kursinställningarna. Du måste öppna andra LearnDash-sidor för att producera andra delar av kursen, till exempel lektioner, frågesporter, certifikat och mer. Detta är dock huvudsidan om du gillar den kurs du ska utveckla.

Lägg till ny kurs

För att komma igång, lägg till din kurs en titel och skriv sedan in din grundläggande introduktionskurs i WordPress-postredigeraren.

Utvald bild

Du bör också ge din kurs en huvudbild. För att göra det, ladda upp en bild av under Utvald bild.

Kursens URL

Avslutad Permalink

Klicka på om du vill ändra kursens webbadress för att göra den mer minnesvärd för dina elever Inställningar> Permalinks från din WordPress-meny.

permalänkar

Välj sedan Inläggsnamn> Spara ändringar.

postnamn

Tillbaka till din kurssida ser du din kurs URL kommer nu att namnges på lämpligt sätt.

Kursinställningar

Kursinställningar kan anpassas på din kurssida. Detta inkluderar alternativ för att lägga till kursmaterial, skapa ett kurspris, hantera kursundervisningar, välja kursförutsättningar eller ett utgångsdatum och lägga till ett kursintyg, för att nämna några alternativ.

Kursinställningar

För att skapa en betald kurs, bläddra ner till Kurs och välj Kurspristyp. Här kan du välja om din kurs är …

  • Öppet – tillgängligt för alla
  • Gratis – men användare måste registrera sig
  • Köp nu – en betald kurs
  • Återkommande – en återkommande betalning för åtkomst till kursen

När du har valt ett betalt alternativ lägger du till ett pris och skapar en faktureringscykel om det är lämpligt.

Kursinställningar 1

Under Sortera lektion efter Du bör också välja Menyordning och Stigande under Sortera lektionsriktning. Detta säkerställer att när du har skapat lektioner för kursen (behandlas nästa) kan du välja den ordning lektionerna visas i.

kortkod

Slutligen, högst upp på sidan, hittar du fliken Kurskortkoder. Här hittar du en lista med kortkoder som du kan använda för att lägga till extra relevant användarinformation till dina kurser, lektioner eller frågesporter.

När du är nöjd med innehållet du har lagt till hittills och inställningarna du har valt väljer du Publicera.

Bonus: Tillåt att skapa front-end-kurser av användare. Om du hanterar ett team av lärare men inte vill ge dem full tillgång till baksidan av din WordPress-webbplats kan du överväga att lägga till ett plugin som t.ex. Front End Course Creation. Det här LearnDash-tillägget gör det enkelt för dig att skapa en “Course Author” -användarroll så att de här personerna har tillgång till att skapa och hantera kurser, lektioner eller frågesporter från framsidan av din webbplats.

Skapa LearnDash-lektioner

Lektionsexempel

Varje onlinelärningskurs du skapar med LearnDash kan delas upp i lektioner. Detta hjälper dina elever att få tillgång till innehållet på kursen i bitar av bitar och säkerställer att de inte tappar intresset eller blir överväldigade av den stora mängd information som ges.

Skapa en lektion

För att skapa dina kurser första lektionen, välj LearnDash LMS> Lektioner> Lägg till nytt. Ge din lektion en titel och lägg till nödvändigt innehåll du vill inkludera. Här kan du också ladda upp alla media du behöver, eller om du vill visa en YouTube-video, kopiera URL: n och klistra in den i inläggsredigeraren på rätt plats.

Lektionsinställningar

Lektionsinställningar

Rulla nedåt sidan till Lektion för att anpassa inställningarna. Här måste du välja kursen lektionen är förknippad med. Du kan sedan välja att lägga till en lektimer eller göra det obligatoriskt för elever att ladda upp en uppgift som en del av lektionen. Du kan också välja att droppa mata innehållet genom att göra det synligt på ett angivet datum eller efter en viss tidsperiod från när en användare registrerar sig för kursen. Glöm inte att publicera din lektion när du är nöjd med den.

Lägga till en frågesport i LearnDash

Exempel på frågesport

Att lägga till en frågesport till en kurs är ett effektivt sätt att hjälpa dina elever att befästa sina kunskaper. För att skapa en frågesport, välj LearnDash LMS> Frågesport> Lägg till nytt.

Lägg till frågesport

Ge din frågesport en titel, och om du vill skriva en introduktion till din frågesport, lägg till den till inläggets redaktör.

Quiz-inställningar

Rulla nedåt sidan till Frågesport och associera sedan din nya frågesport med rätt kurs och lektion.

Quiz-inställningar

Om du skapar ett allvarligt godkänt eller misslyckat test kan du ange antalet gånger dina elever kommer att få upprepa frågorna samt ställa in ett godkänt betyg.

Quizinställningar 2

Det finns många andra inställningar att välja mellan, inklusive att lägga till en timer i din frågesport, aktivera en automatisk start så fort frågesidan laddas, visa en topplista så att elever kan jämföra sina poäng eller aktivera ett automatiskt e-postmeddelande för att informera användare om deras resultat.

Testresultat

Du kan också lägga till ytterligare text som ska visas för dina elever i slutet av frågesporten. När du har ändrat dina frågesportinställningar för att passa dina kursbehov väljer du “Publicera”.

Skapa frågesportfrågor

Du ser att extra flikar nu har lagts till högst upp på sidan. Om du vill skapa frågorna till ditt frågesport väljer du Frågor> Lägg till fråga.

Ny fråga

Här kan du skapa varje fråga och svar, samt välja mellan olika frågeformer, inklusive flerval, fylla i tomma ämnen och sortera svar i rätt ordning. Du kan också inkludera en Ledtråd för att hjälpa dina elever om de fastnar.

Vi har nu täckt grunderna för att skapa en online-inlärningskurs. Det är nu din tur att börja utforma din egen kurs och producera lämpliga lektioner, frågesporter och ytterligare innehåll.

Bonus: Vill du exportera frågesportresultat? Genom att lägga till ett plugin som Quizrapportering Du kan enkelt analysera frågesvar, hålla reda på användarnas poäng och mer.

LearnDash betalningsinställningar

När du är klar med att skapa en kurs måste du ställa in ett online betalningssystem på din webbplats. Detta gör det möjligt för studenter att snabbt köpa och börja använda kursen.

Paypal

LearnDash kommer med Paypal-integration ur lådan. Du kan dock installera en av de många LearnDash-tilläggarna för att lägga till ytterligare betalningssystem, inklusive Rand, 2checkout, Zapier, och mer, allt gratis. För att skapa en betalningsport med Paypal, välj helt enkelt LearnDash LMS> Inställningar från din WordPress-meny. Slutför sedan “Paypal-inställningarna”. När du har verifierats med Paypal kommer din webbplats att konfigureras för att sälja din nya kurs.

Slutliga tankar om att skapa en onlinelärningskurs med LearnDash

LearnDash har ett brett sortiment av funktioner och funktioner som vi inte ens har berört i den här artikeln. När du har köpt detta premium-plugin kommer omfattande supportdokumentation samt många YouTube-videoklipp att hjälpa dig att lära dig hur du kan använda detta avancerade verktyg ytterligare och utveckla intressanta och varierande kurser som tilltalar din publik.

Är du redo att börja skapa en online inlärningskurs med LearnDash? Vänligen dela dina tankar om ditt projekt i kommentarerna nedan …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me