Skapa en e-handelswebbplats med WordPress

Skapa en e-handelswebbplats med WordPress

Att lägga till en butiksfunktion på din webbplats är ett bra sätt att växa ditt företag och förbättra räckvidden för din produkt över olika geografier. Om du använder WordPress kan du helt enkelt lägga till ett eCommerce-plugin till din befintliga webbplats omvandla det till en onlinebutik. Det finns många kvalitets e-handelslösningar tillgängliga. Att välja rätt, med tanke på de specifika behoven i din butik, är dock inte en enkel uppgift.

Låt oss i det här inlägget titta på några av de mer populära WordPress eCommerce-plugins och kolla deras lämplighet för olika sorters butiker – särskilt deras lämplighet för fysiska eller digitala produkter.

Funktioner att leta efter i en e-handelslösning

Till att börja med måste varje eCommerce-plugin erbjuda dessa funktioner på ett minimum,

 • Grundläggande alternativ att lägga till produkter på din webbplats och sälja dem: Produktdisplay motsvarar ett butiksfönster, och skärmen måste fånga till och med den tillfälliga besökarens öga. Lightbox, skarp grafik, interaktiva element som animationer eller muspekareffekt kan hålla användare engagerade längre och förbättra konverteringsgraden.
 • Butiksfunktionerna ska vara enkla att använda, både av besökare och webbplatsadministratörer: Webbplatsadministratörer måste lägga till produkter, ändra beskrivningar, spåra beställningar, hantera lager, hålla konton och mycket mer. På samma sätt måste frontendanvändare navigera fritt och njuta av hela shoppingupplevelsen.
 • Att vara lyhörd är inte längre ett alternativ och så måste din plugin fungera bra med mindre enheter: Trender indikerar det mobilanvändning går förbi skrivbord, och du vill inte tappa bort den här trafiken.
 • Plugin måste ge åtminstone ett alternativ att ta emot betalningar: Med en betalningsport kan du ta betalningar snabbt och enkelt och säkerställa dina kunders information. Det bör göra att kunderna känner sig säkra när de lämnar ut sina pengar och delar känslig personlig information. Vissa detaljer du behöver titta på när du väljer en gateway är registreringsavgifter, transaktionskostnader, kvittering på plats eller utanför webbplatsen, länder och valutor som stöds.
 • Din eCommerce-lösning ska vara PCI DSS-kompatibel: Detta är nödvändigt för att kunna samla in och lagra kreditkortsinformation på din webbplats (Payment Card Industry / Data Security Standard).

Andra funktioner du kan leta efter är stöd för metadata för varje produkt, kompatibilitet med din SEO-plugin, lagerspårning, rapportering, affiliate-program, prissättning osv..

Den grundläggande versionen av plugins i det här inlägget är gratis tillgängliga. Men om din butik behöver ytterligare funktioner måste du leta efter specifika gratis / premiumförlängningar. Om du vill konvertera en befintlig blogg eller webbplats till en e-handelswebbplats, se till att det tema du använder stöder det eCommerce-plugin du väljer.

Fysiska produkter eller digitala nedladdningar?

Den typ av produkter du kommer att sälja kan påverka ditt val av plugin mycket. När du säljer fysiska varor i din butik måste eCommerce-plugin som du väljer täcka funktioner som – förpackning, frakt, lagerhantering, skriva ut fakturor och mer. Några plugins som WooCommerce är tillräckligt flexibla för att sälja alla slags varor. Vanligtvis behöver de tillägg för att sälja digitala produkter, eller så behöver de konfigureras speciellt. Shopify kan användas för att sälja nästan vad som helst, men du måste göra en månatlig betalning som kan verka ganska brant. Men det garanterar att din butik fungerar smidigt.

Faktum är att ditt val är ganska enkelt om du strikt handlar om digitala produkter. Enkla digitala nedladdningar är ledande när det gäller digitala produkter. Andra eCommerce-plugins som WooCommerce kan också hantera digital försäljning, men Easy Digital Downloads är utformad specifikt och exklusivt för digitala varor som e-böcker, foton, biljetter och musik. Med hjälp av ett plugin kan Easy Digital Downloads också hantera försäljning av enkla fysiska produkter.

När det gäller digitala varor kan du eliminera ett antal funktioner som är tillämpliga på rent fysiska varor som frakt och komplexa skatteberäkningar. Samtidigt måste du leta efter ytterligare funktioner som:

 • Ladda upp skärmdumpar, dela en videotrailer eller publicera några sidor. Bara bilder räcker inte för att visa upp digitala produkter.
 • Begränsa antalet nedladdningar, som för videospel.
 • Ställa in utgångsdatum för nedladdning eller åtkomst, som på medlemssidor.
 • Erbjuder en nedladdningslänk och kan skicka e-postfakturor.

Låt oss nu titta på funktionerna i några av de mer populära e-handelslösningarna,

WooCommerce

Drivs med 28% av alla onlinebutiker, WooCommerce är ett gratis open-source eCommerce-plugin. Det ger butiksägarna kontrollen att sälja vad som helst – fysiska varor, digitala nedladdningar och tillhörande produkter. Och det gör det möjligt för utvecklare att utöka och anpassa sig efter individuella kunders behov.

WooCommerce, som ägs av Automattic, är ett mobilvänligt, säkert plugin som integreras sömlöst med WordPress och de flesta WordPress-teman. Med hundratals premium-och gratisförlängningar att välja mellan, är det en av de få plugins som gör att du snabbt kan växa upp när ditt företag växer. Dessutom förblir dina data hos dig, inte på någon server från tredje part.

Den hanterar inventeringen enkelt och stöder omfattande produktsidor. Med ett premiumtillägg kan du till och med importera produkter från en CSV-fil till produktsidan i plugin. Fem förinstallerade betalningsportar är tillgängliga. Fraktkalkylatorn på kundvagnssidan gör det möjligt för en shoppare att se det inklusive priset.

WooCommerce innehåller funktioner som gör det enkelt att sälja var som helst över hela världen – geo-placering för att identifiera kundens plats och justera leverans, import och export, begränsa försäljning efter plats, val av leveransmetoder, skapa flera fraktzoner, frakt- och skatteberäkningar och en realtid frakt kalkylator. Baserat på kundens adress kan du också välja vilka betalningsportar som ska visas för olika länder. Dessutom kan du meddela en anpassad e-postadress. Alla dessa funktioner gör plugin till en favorit för att sälja fysiska varor.

WooCommerce kan konfigureras för att hantera digitala produkter. Detta kommer att undanröja onödiga alternativ som endast är tillämpliga på fysiska varor, samtidigt som funktioner läggs till på digitala produkter. Du kan också sälja digitala och fysiska versioner av samma produkter som böcker genom att skapa en nedladdningsbar version. Plugin lägger också till ytterligare schematyper (strukturerade datamarkeringar) till dina digitala varor, så att det lättare kan hittas av sökmotorer.

Kundvagnen kan hantera en kombination av både fysiska varor och digitala varor i kassan. Kunder får mail för levererade produkter. Digitala varor kommer att göras tillgängliga för nedladdning eller skickas som en bilaga till ett e-postmeddelande.

Att säkra din WooCommerce-butik med SSL-kryptering kan vara lite utöver den tekniska kapaciteten för den genomsnittliga WordPress-användaren, men det finns resurser som hjälper dig.

Enkla digitala nedladdningar

Enkla digitala nedladdningar är en öppen källkod, gratis eCommerce-plugin som är utformad för onlineförsäljning av nedladdningsbara produkter. Det har allt från rabatter till koder till datarapportering, och kassan är mycket användarvänlig. Kärnans plugin-funktioner inkluderar kundhantering som spårar kundaktivitet och lägger till rabattkoder baserade på olika kriterier. Det upprätthåller också filhämtningsloggar och begränsar filtillträde till behöriga användare genom att ställa in gränser eller datum för utgångsdatum.

För att uppleva hela spektrumet av funktioner måste du komma åt tilläggsbiblioteket. Extensions gör att du kan lägga till nästan alla funktioner, som:

 • Lägg till en extern produkt eller en tillhörande produkt i din butik.
 • Importera produkter från en CSV-fil till produktsidan i plugin-programmet.
 • Lägg till ett komplett systemlicenssystem med mjukvarulicensförlängning.
 • Sälj prenumerationer med återkommande betalningar.
 • Förvandla din butik till en marknadsplats med inlämning av frontend.
 • Lagra filer externt (Amazon eller Dropbox) och gör dem tillgängliga för nedladdning.
 • Lägg till ett komplett bokningssystem.
 • Ladda ner e-postbilagor när filerna är små.
 • Skicka villkorade e-postmeddelanden automatiskt baserat på fördefinierade villkor.

Tillägg finns också för betalningsportar, bokföring, analys, e-post och marknadsföring. Utvidgningarna är en blandning av gratis, premium och tredjeparts tillägg. Du kan också prenumerera kunder på e-postlistor med MailChimp och AWeber under kassan och använda Simple Shipping för att underlätta frakt av enkla fysiska produkter. Produktgranskningsfunktionen ingår gratis.

Att få plugin att spela bra med ditt tema behöver lite styling, men du kan alltid välja ett av deras egna teman.

iThemes Exchange

iThemes Exchange är ett enkelt att installera och lättanvänt eCommerce-plugin. Det behåller de grundläggande funktionerna som behövs för en butik och lämnar tillägg för att hantera ytterligare funktioner. Andra plugins debiterar separat för Stripe-tillägg, medan iThemes Exchange har Stripe-tillägg tillgängligt gratis för obegränsade webbplatser. Med Exchange kan du sälja såväl fysiska som digitala varor. Det är enastående funktion är det betalda tillägget för att sälja medlemskap och prenumerationer på din webbplats.

Med WordPress Editor kan du skicka anpassningsbara e-postmeddelanden till administratörer som meddelar dem om köp. Skicka också bekräftande e-postmeddelanden till kunderna. Med de avancerade produktalternativen ställer du in utgångsdatum för digitala nedladdningar, anger start- och slutdatum för produkttillgänglighet och spårinventar. Genom att hålla dig inom Exchange kan du hantera kunder och transaktionsinformation, inklusive utfärdande av återbetalningar.

Den grundläggande versionen är helt funktionell och gratis, men för avancerade funktioner hittar du att du måste betala för dem. Det är ett bra alternativ för nybörjare och är bra för medlemsbaserade webbplatser.

Shopify

Shopify är inte exakt ett plugin, det är en fullfjädrad eCommerce-plattform som nu integreras bra med WordPress (med en plugin). Vad är det bästa med Shopify? Tja, du öppnar ett konto, betalar upp, aktiverar plugin och ställer in butik genom att helt enkelt lägga till produkter, inklusive digitala produkter, till din webbplats. Shopify tar hand om allt – marknadsföring, betalningar, frakt och säker kassa. Dessutom kan du helt enkelt använda ett av de många Shopify-kompatibla teman.

Shopify integreras med de flesta sociala medieforum. Så du kan skapa en Facebook-butik eller köpbara stift på Pinterest och lägga till en köpknapp på Twitter.

Vad är det inte att tycka om med Shopify? För en måste du göra månatliga betalningar som kan läggas upp när du skalar. Du kommer att upptäcka att du ofta växlar mellan två adminpaneler – WordPress och Shopify. Vidare vilar all din data nu på en server som du inte har kontroll över. Ändå ser du hur lätt det kan vara för en nybörjare som är redo att betala en tjänsteleverantör för att hantera sin butik.

Andra hederliga omnämningar inkluderar:

 • JigoShop som erbjuder ett brett utbud av funktioner i den nya versionen och kan lägga till en dynamisk butik på din webbplats.
 • shopp vilket har mycket funktioner och erbjuder en enkel att hantera butik för ägare och ökad flexibilitet för utvecklare.
 • Kundvagn 66 eftersom du kan skapa en säker butik med grundversionen på under $ 10 per månad. Du kan lägga till avancerade funktioner till cirka $ 30 per månad, men det erbjuder inte ett förlängningsbibliotek.
 • MarketPress är också ett trovärdigt alternativ som erbjuder alla coola funktioner som en genomsnittlig butik behöver. Dessutom är det säkert och enkelt att använda. Men det kommer inte med ett tilläggsbibliotek.

För att sammanfatta

Så du ser att du har många alternativ när det gäller att lägga till en butiksfunktion på din webbplats. Du kan välja från tjänsteleverantörer som helt tar hand om din butik för att frigöra WordPress eCommerce-plugins som ger utvecklare maximal flexibilitet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me