Skapa en RSS-nyhetsaggregationsportal med WordPress

Skapa en RSS-nyhetsaggregationsportal med WordPress

Redan 2013 tappade Google sitt stöd för RSS och dödade sin populära tjänst, Google läsare. Det var ett drag som orsakade ett stort utslag av chock från bloggosfären. Webbplatser överallt ruslade för att sätta ihop listor över alternativa tjänster för sin RSS-nyhetssamling och många såg detta som slutet på RSS.

Även om Google beslutade att de inte längre vill spendera tid eller resurser med RSS-formatet finns det fortfarande många användningsområden för det och det har verkligen inte gått någonstans de senaste åren.

WordPress-webbplatser, av standard, skapa RSS-flöden under installationen. Dessa flöden kan användas för att förvandla engångsläsare till vanliga prenumeranter, men de kan också användas för att samla innehåll från andra webbplatser och lägga upp dem till en egen webbplats. Om du använder RSS-tjänsten ansvarsfullt på detta sätt kan du skapa en webbplats som kan vara en central portal som visar innehåll från många webbplatser i din nisch.

Detta kan göras på flera sätt.

Dina alternativ innebär:

  1. Skapa en enkel lista med inlägg som länkar tillbaka till den ursprungliga artikeln.
  2. Visa varje objekt som ett utdrag av innehållet med en länk tillbaka till den ursprungliga källan.
  3. Visa det fullständiga inlägget på din webbplats, med den ursprungliga källan.

jag alltid rekommenderar att du krediterar den ursprungliga källan när du importerar innehåll, och när det är möjligt, bara importerar utdrag av den ursprungliga artikeln, inte allt (om du inte har tillstånd från det författaren).

Det enklaste sättet att skapa din egen RSS-nyhetsaggregeringssida är att använda ett WordPress-plugin. Det finns några alternativ där ute. Vi tittar på den mest kraftfulla som finns för närvarande: WP RSS Aggregator.

WP RSS Aggregator Plugin

WP RSS Aggregator Plugin

WP RSS Aggregator är det mest populära RSS-importprogrammet som gör att du kan samla flera webbplatsflöden och visa dem på din webbplats på två olika sätt. Dessa visningsalternativ är:

  1. Använd kortkoder för att visa objekt i en lista i en post / sida / widget.
  2. Skapa WordPress-inlägg från flödesartiklar (Feed to Post).

Varje alternativ är användbart på sitt eget specifika sätt.

När du till exempel använder kortkoden kan du skapa en ny (eller lägga till en befintlig) sida eller ett inlägg som visar en lista över relaterade artiklar från din nisch. Kortkodalternativet har många parametrar som kan kombineras för att skapa en lista med de detaljer som dina läsare behöver. Det kan också utformas på olika sätt.

Alternativet Feed to Post skapar blogginlägg för att spegla alla som dras in via RSS-flödet. Det här alternativet låter dig diktera om det bara är titeln, ett utdrag av varierande längd eller hela inlägget som importeras. Jag kan inte tänka mig något legitimt skäl för att publicera hela innehållet på en annan webbplats om det inte är ditt eget. Jag rekommenderar att du helt undviker det alternativet om du inte har ägarens tydliga tillstånd.

Låt oss titta närmare på vart och ett av alternativen.

Alternativ 1: Använd kortkoden

WP RSS Aggregator Shortcode

Genom kortkoden kan du samla så många flödesartiklar som du vill på ett enda inlägg eller sida på din webbplats. Vissa teman innehåller också widgetområden där du kan använda kortkoden. Detta är särskilt användbart om du publicerar dina egna blogginlägg samt samlar webbplatsfeeds någon annanstans.

Kortkoden möjliggör användning av flera parametrar för att kontrollera vad och hur vissa element visas. Du kan begränsa antalet visade foderobjekt, lägga till pagination i listan och mer.

Med hjälp av Utdrag och miniatyrer och tilläggskategorierna kan du ta kortkodvisningen ytterligare ett steg. Det första alternativet låter dig använda innehållet som tillhandahålls i RSS-flödena du använder för att förbättra skärmen med korta utdrag och en miniatyrbild, medan det senare gör att du kan organisera dina flödeskällor bättre.

WP RSS Aggregator Utdrag och miniatyrer

Kortkodsparametrarna sträcker sig också till dessa två tillägg, så att du kan bestämma vilken kortkodvisning som innehåller bilder, utdrag eller båda.

Detta kan vara en användbar metod för att visa innehåll från andra webbplatser, men det är inte det bästa alternativet om syftet med din webbplats är antingen enbart innehållssamling eller fokuserat på att ge din läsare en bättre upplevelse.

Alternativ 2: Använda Feed till Post

WP RSS Aggregator: WPNewsDesk RSS News Aggregation

Att använda Feed to Post-tillägget är den mest användbara och omfattande metoden för att aggregera ett antal webbplatsfeeds till en webbplats, oavsett vilken nisch det är eller vilket format innehållet är i; vare sig det är text, bilder eller videor.

Med detta tillägg skapas varje flödesobjekt som sitt eget inlägg på din webbplats. Som standard använder det WordPress-inlägg, men du kan ställa in det för att importera till valfri anpassad inläggstyp. Dessa inlägg kan ställas in så att de visar så mycket av det ursprungliga innehållet som du anser nödvändigt. Ett utdrag på 100 ord förmedlar vanligtvis tillräckligt med det ursprungliga inlägget för att fånga dina läsares intresse.

För att kreditera den ursprungliga källan kan du använda den allmänna inställningen som lägger till samma generiska meddelande till varje inlägg, eller du kan använda funktionen Lägg till / förbereda till innehåll för att lägga till en anpassad länk för varje källa.

WP RSS Aggregator Feed to Post

Det finns ett stort antal alternativ tillgängliga för dig med den här aggregeringsmetoden. Du kan ställa in inlägg som ska publiceras automatiskt eller skapas som utkast till inlägg så att du manuellt kan bestämma vilka som ska publiceras på din webbplats. Du kan aktivera kommentarer för dina utdrag, ändra hur bilder visas om du väljer att visa dem alls, tilldela befintliga användare som författare eller importera originalförfattarens detaljer och mycket mer.

Inlägg som skapats med denna metod har ytterligare hanteringsalternativ tillgängliga för dem som kontrolleras i inställningsmenyn för plugin. Dessa hanteringsalternativ inkluderar möjligheten att snabbt och enkelt ta bort alla inlägg som skapats av flödesobjekt, att konfigurera när inlägg ska raderas från din webbplats (om inte alls) och många andra.

Slutord om att skapa en RSS-nyhetsaggregeringsportal

Det finns flera användningsområden för att sammanställa innehållet i en samling webbplatser på en plats och detta plugin gör den processen enkel.

Du kanske letar efter att bygga ett nav för dina egna webbplatser, en enda portal för alla inlägg som skapats i din nisch eller till och med en enda plats för att skanna innehållsutdrag från flera webbplatser du vill följa.

Till exempel byggde WP RSS Aggregator-teamet WP News Desk – en nyhetsportal för allt WordPress, samla inlägg från över 100 toppkällor. Varje inlägg länkar direkt till den ursprungliga källan och ger dem den kredit de förtjänar. Sådana webbplatser kan också tjäna pengar på annonser, affiliate-länkar och mer.

Denna plugin möjliggör flera metoder för att uppnå dessa mål och är den bästa och mest populära RSS-aggregat som finns i WordPress.org pluginförvar.

Har du skapat en RSS-nyhetssamlingsportal med WordPress tidigare, eller någonsin funderat på att skapa en? Använder du RSS på andra sätt för att lägga till innehåll på din webbplats? Vi vill gärna höra dina tankar i kommentarerna nedan.

Och om du är intresserad av att lära dig mer kanske du också gillar vår guide om hur du skapar ett socialt flöde med WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me