Ställ in enkla nedladdningar med CM Downloads Manager Pro WordPress Plugin

Jag har haft förmånen att granska ett par andra insticksprogram skapade av CreativeMinds, som CM ToolTip Ordlista och CM Answers. Så när en annan av deras plugins kom över mitt skrivbord, var jag tvungen att kolla in det. Den här gången fick jag hand om CM Downloads Manager Pro och två saker imponerade mig direkt: Det är intuitivt och det är kompatibelt med de andra CM-plugins som jag har testat.

CM Downloads Manager är en gratis och premium plugin för WordPress som låter dig ställa in vad användare kan ladda upp och ladda ner till och från din webbplats. Den stöder en mängd filer från dokument till musikfiler och möjliggör lösenordsskydd, integrering av butikskassan, förhandsvisningar av filer med mera.

Låt oss ta en titt på något av det här insticksprogrammet har att erbjuda.

Potentiella användningar

CM Downloads Manager-pluginet har en mängd olika användningsområden, av vilka många beskrivs på CMinds webbplats. Jag trodde fortfarande att det var viktigt att nämna dem här eftersom det ger sammanhang för installationsprocessen.

Låt oss säga att du vill sälja egna plugins. Du kan använda detta plugin för att lösenordsskydda nedladdningar av plugin-filerna och integrera det med en e-handelslösning. Eller om du vill erbjuda nedladdningar av musikfiler som du har skapat kan du enkelt göra det när människor registrerar sig som användare. Du kan till och med erbjuda gratis nedladdningsbara vitböcker på detta sätt. Allt du vill att användare ska ladda ner skulle kunna erbjudas enkelt och säkert på detta sätt.

Gratisversionsfunktioner

CM Downloads Manager gratis

Den kostnadsfria versionen, som är tillgänglig för nedladdning i plugin-katalogen på WordPress.org, innehåller en hel del funktioner du kan använda omedelbart inklusive:

  • Ladda ner kategorier
  • Visa räkna på varje nedladdning
  • Ett supportforum för varje nedladdning
  • Möjligheten att rösta på varje nedladdning
  • Anpassningsbar mall
  • Förhandsvisning av bild
  • Intern sökmotor för nedladdningar
  • Användare kan spåra nedladdningar
  • Användare kan välja in eller av e-postmeddelanden för frågor som skickas via supportforum:

CM Downloads Manager-aviseringar

Som ni ser är detta bara grunderna. Om du planerar att erbjuda en funktionsrik nedladdningsupplevelse behöver du proversionen.

Proversionsfunktioner

CM Downloads Manager-funktioner

CM Downloads Manager Pro erbjuder många funktioner, så vänligen bära med mig när jag försöker gå över dem alla. Till att börja med kan du lägga till kategorier på andra nivåer, vilket är särskilt användbart om du erbjuder många nedladdningar. Det finns flersidig support och du kan filtrera sökresultaten efter fler variabler som datum, nedladdningstyp och användarnamn. Du kan också använda anpassad CSS, bli av med CMinds Gratitude-meddelandet i sidfoten på nedladdningssidor och ändra permalänk efter behov. Du kan till och med ställa in ansvarsfriskrivning för första gången användare om dina nedladdningar.

Utöver dessa allmänna funktioner får du också större åtkomstkontroll och moderationsalternativ i Pro-versionen. Ställ in användargruppsbehörigheter och registrera alla nedladdningar av såväl registrerade som icke-registrerade användare. Du har möjlighet att sedan visa denna logg efter datum, ladda ner namn eller användare och exportera den via CSV-filformat. Du kan också ställa in visningsbegränsningar för varje nedladdning. Vissa kan vara tillgängliga för alla medan andra kanske bara är synliga för dem som är inloggade. En annan viktig funktion i Pro-versionen är lösenordsskydd:

CM Downloads Manager-lösenord

Ange dessutom uppladdningsbegränsningar, begär användarnas namn och e-postadresser innan du tillåter nedladdningar och använd geolokaliseringsinformation för varje nedladdning. Det finns gott om stöd för kortkoder också, till exempel nedladdningar, widget med nedladdade objekt, uppdateringar, toppbidragsgivare och relaterade nedladdningar.

En sak som jag gillade med detta plugin är förmågan att helt anpassa nedladdningssidorna. Du kan ställa in en extern URL eller till och med en kortkod för en nedladdning istället för att ladda upp en fil – vilket verkligen är användbart när du integrerar med en kundvagnsplugin. Du kan också välja att visa fler flikar på varje sida för att ge nedladdningar mer beskrivningar. Lägg till räkningar, ett bildspel och en widget för social delning också.

På supportforumet lägger Pro-versionen till möjligheten att ta bort supportforum helt eller visa ytterligare flikar. Du kan ställa in hur du vill att kommentarer ska visas, aktivera moderering av kommentarer och automatiskt godkänna kommentarer från verifierade användare:

CM Nedladdningar Manager Moderation

Lägg till länkar till Google Docs eller bädda in en MP3-spelare för musikfiler:

CM Downloads Manager Music

Eller bädda in en MP4-spelare för videofiler:

CM Downloads Manager-video

Slutligen finns det många andra användarhanteringsfunktioner, som möjligheten att integrera registrering med sociala medier, inklusive Facebook, Google+, Twitter, LinkedIn och Microsoft Live. Offentliga användarprofiler och Gravatar och BuddyPress-integration ingår också. Du kan se en demo av allt detta i action på CMinds webbplats.

Ställa in det

Gå till inställningsprocessen för detta plugin på samma sätt som du skulle göra. Lägg bara till plugin genom att ladda upp den via .zip-filen i admin-instrumentpanelen. När du har angett din aktiveringsknapp ska du se den här menyn till vänster på instrumentpanelen:

Gå sedan till länken “Inställningar” och ställ in dina permalänk under fliken Allmänt. Välj sedan vilka filändelser du vill tillåta att laddas upp och definiera åtkomstinställningar för användare. I princip bestämmer du vilka användare du vill ladda upp filer. Ofta får bara redaktörer eller bara administratörer detta tillstånd. Det är bäst att ta hand om den här förhanden så att du inte lämnar att fikla med det senare. Spara dina ändringar och klicka sedan på “Lägg till ny” för att lägga till din första nedladdning. Du kommer att gå till formuläret Lägg till nytt nedladdning:

CM Downloads Manager Upload

Formuläret innehåller också fält för att lägga till en detaljerad beskrivning av nedladdnings- och installationsinstruktionerna. Du kan också lägga till en ändringslogg, skärmdumpar, lösenordsskydd och välja in meddelanden om supportfrågor:

CM Downloads Manager Ladda upp mer

När du har matat in all denna information och sparat den kan du ändra den senare via din användardashboard:

CM Downloads Manager User Dash

Som du kan se har du möjlighet att redigera, radera eller avaktivera dina nedladdningar. Här kan du också se hur många nedladdningar varje objekt har fått. När allt är sagt och gjort kommer sidan som visar alla tillgängliga nedladdningar att se ut så här:

CM Downloads Manager Demo

Denna plugin erbjuder massor av funktioner och jag rekommenderar starkt att du pratar om för dig själv för att avslöja allt. Det finns verkligen alltför mycket att täcka här men jag hoppas att det här har gett dig åtminstone en bred bild av hur plugin fungerar, varför det är användbart och varför jag rekommenderar det.


CM Downloads Manager Pro är kanske inte för alla. När allt kommer omkring är det inte alla som har behov av att erbjuda nedladdningar på sina webbplatser. Men för dem som gör det är detta en relativt billig, lätt att installera och lättanvänd lösning. Det är enkelt att ställa in behörigheter och kan ändras när som helst. På samma sätt kan du fastställa hur nedladdningar presenteras och ha möjlighet att inkludera social delning, Gravatars, förhandsgranskningar och mer. Sammantaget en ganska praktisk plugin för dig som vill gå in på nedladdningsmarknaden om du frågar mig.

Har du använt det här plugin-fria eller premium? Om så är fallet, vad tycker du om det? Har du tyckt att det är användbart? Låt mig veta dina tankar nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me