Starta din egen skönhetsblogg med WordPress idag

Hur man startar en skönhetsblogg med WordPress

Om du är fascinerad av skönhet eller alltid blir ombedd för tips om hår, hud och smink kan du ha tänkt på att parlaya den upplevelsen till att starta en skönhetsblogg. Du kan dock bli överväldigad av tanken på en komplex installationsprocess på en plattform som du inte förstår.

WordPress är den perfekta lösningen för skönhetsblogger. Det är superlätt att skapa en snygg webbplats genom att använda ett av de många tillgängliga skönhetsrelaterade teman. På samma sätt som hur de rätta tillbehören kan förändra en persons utseende, kan du välja ett lämpligt tema också göra din blogg utmärkt.

I den här artikeln visar vi dig för det första två exempel på fantastiska WordPress-skönhetsbloggar och sedan leder dig igenom hur du ställer in din egen blogg på världens mest använda publiceringsplattform. Låt oss börja!

Populära skönhetsbloggar som körs på WordPress

Skönhetsblogging är mycket populärt, och på grund av det stora antalet tillgängliga bloggar är det svårt att välja en favorit. Men alla de bästa skönhetsbloggarna är innehållsrika och vackra att titta på (naturligtvis!). Här är några populära skönhetswebbplatser byggda på WordPress som vi tycker är värda att kolla in.

Maskcara

Maskcara Beauty Blog

Drivs av makeupartist Cara Brook, Maskcara är en webbplats tillägnad att fira naturlig skönhet. Här hittar du användbara självstudier, produktinformation, livslektioner och naturligtvis smink för alla typer av kvinnor. Den här webbplatsen är bildtung och använder både stockfoton och självtagna bilder hela tiden. Den har också ett framträdande Instagram-flöde längst ner på varje sida, vilket ytterligare visar webbplatserna många lektioner.

Fashionlush

Fashionlush Beauty Blog

Låt inte namnet vilseleda dig. Fashionlush har mer än bara kläder – du hittar också fantastiska tips för DIY, hälsa och skönhet och resedagböcker. Denna eleganta blogg är designad för att inspirera och kultivera läsarnas kreativitet. De professionellt fotograferade fotona får den här webbplatsen att känna sig som ett magasin direkt från racket – en stil som kan fungera bra för skönhetsbloggar.

Mager konfidentiell

Skinny Confidential Beauty Blog

De Mager konfidentiell är den personliga bloggen för skönhets- och fitnessinflytaren Lauryn Evarts. Här kan du hitta hennes personliga tips om att leva ett vackrare liv – inifrån och ut. Tips varierar från frisyrer och morgonrutiner, till den bästa maten i olika städer runt om i världen. Medan de flesta foton är professionella eller godisar, hjälper produkttunga bilder på ett smart sätt att mata in webbplatsens intäktsgenerering (a-la här är en bild av det jag använder, följt av affiliate-länkar i texten).

Kate La Vie

Kate La Vie skönhetsblogg

Täcker olika aspekter av livet, Kate La Vie erbjuder tips för skönhet, inredning och allmän livsstil. Den fräscha, rena designen håller innehållet framför och mitt. Dessutom gör det enkelt att surfa på butiken på plats det för följare att köpa Kates bästa val.

Så här startar du din egen skönhetsblogg med WordPress

Nu när du har blivit inspirerad, låt oss gå till hur du kan starta din egen skönhetsblogg med WordPress. Det finns fyra grundläggande steg för att komma igång:

  1. Välj en bra WordPress-värd
  2. Välj ett domännamn

1. Välj en stor WordPress-värd

Du behöver för det första någonstans för att vara värd för din WordPress-webbplats. Vi rekommenderar starkt WPEngines hanterade WordPress-värd (från $ 35 per månad) när de hanterar installationer, säkerhetskopior och uppdateringar åt dig. Svänghjulet är ett annat alternativ som erbjuder hanterad WordPress-värd, det är billigare än WPEngine (erbjuder en jämförbar platta till 28 dollar, eller en liten plan för bara $ 14 per månad) – så det kan passa bättre om du har en budget. Om du är riktigt låg på kontanter och vill börja små kan du kolla in Bluehost, som börjar på $ 2,95 per månad, vilket är en WordPress rekommenderad värd.

Det finns många toppalternativ för WordPress-värd avaialbe att välja mellan. Oavsett vilket du väljer, se till att du väljer en värd som ger dig antingen hanterad WordPress eller ett klick på WordPress-installationen.

Välj ett domännamn (webbadressen till din blogg)

Du behöver också ett domännamn. Vissa värdpaket inkluderar ditt domännamn gratis det första året (som Bluehost). Men om din värd inte inkluderar den här funktionen är det tillräckligt enkelt att köpa den separat. Vi gillar GoDaddy, men de flesta registratorer fungerar på samma sätt. Sök efter den url du vill, köp den (vi rekommenderar också att du lägger till integritet och ett SSL-certifikat) och peka sedan din nya domän till din värd. Efter det är du redo att börja blogga

Notera: Vi kan inte berätta exakt hur du gör detta eftersom det varierar baserat på det register och värd du använder. Tack och lov har varje register- och värdföretag instruktioner på sin webbplats för hur man gör detta … och om du är osäker ber deras kundsupport om hjälp.

På grund av det åtagande som krävs kanske du inte är redo att ta språnget till webbhotell, och det är okej. Du har också möjlighet att installera WordPress på din egen dator. Detta är ett bra sätt att öva eller designa din webbplats offline. Det verkar komplicerat, men det är inte så svårt. Beroende på ditt operativsystem kommer en av våra tidigare artiklar att leda dig genom processen:

  1. Installera WordPress på Mac lokalt med MAMP, WAMP eller Ubuntu
  2. Local by Flywheel för att enkelt bygga din webbplats lokalt
  3. Använd DesktopServer för att bygga flera lokala webbplatser

Men när du är redo att flytta din webbplats online måste du definitivt gå igenom våra råd ovan för en lämplig värd – det finns inget sätt för världen att se din blogg såvida den inte är online! Med WordPress installerat (antingen lokalt eller på din nya värdplan) är det dags att titta på teman.

2. Välj ett tema

Enkelt uttryckt styr teman utseendet på din WordPress-webbplats. Det finns en mängd teman tillgängliga (med många gratis alternativ också). Men för din skönhetsblogg vill du se till att du väljer ett tema som får ut mesta möjliga av ditt innehåll. Rätt tema borde ha en bra layout som sätter fokus på ditt innehåll och god integration med sociala medier. Låt oss ta en titt på tre bra exempel.

Chic livsstil och skönhet WordPress Theme

Chic livsstil och skönhet WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Chic är ett premium WordPress-tema skapat för makeup, hår, mode och livsstilswebbplatser. Med designinsatser från industrins insiders har detta tema en mycket professionell look och känsla som kommer att ta din skönhetsblogg upp på en annan nivå.

Dessutom innehåller temat fullt stöd för WooCommerce. Så om du vill ta din skönhetsblogg till nästa nivå och börja sälja dina egna produkter (som Maskcara med sin IIID-makeup) kan du! Om du är någon som gillar att tänka stort och ser ett premiumalternativ kan Chic vara perfekt.

Savona Fame Gratis WordPress Theme

Savona Fame Gratis WordPress Theme

Savona Fame-temat har en enkel blogglayout med två rubrikmenyer (en toppfält med sociala länkar och en huvudcentrerad meny under logotypen) och formade widgetar. Den minimala rosa, vita och svarta färgpaletten är den perfekta starten för varje skönhetsblogg.

Olivie Beauty Blog WordPress Theme

Olivie Beauty Blog WordPress tema

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Olivie är ett mycket feminint WordPress-tema utformat för mode-, skönhets- och livsstilsbloggar. Det har flera layouter på hemsidan, avsnitt som är klara för annonsplaceringar och ett inbyggt formulär för nyhetsbrev för att samla in läsarens e-postadresser.

Detta tema kommer att vara bra för en-personers inställningar som har ambitioner att tjäna pengar på sin blogg i framtiden. Med rätt tema valt är det dags att titta på några lämpliga plugins.

Återuppliva gratis WordPress-tema

Återuppliva gratis bloggtema

Revive är ett gratis tema med en vacker tidning-stillayout. Det finns flera designalternativ (inklusive visning av sociala medielänkar i rubriken), tillsammans med framträdande användning av presenterade bilder och eleganta rollover-animationer hela tiden. Detta är ett bra tema för nybörjare som behöver en enkel men elegant design.

3. Installera några användbara plugins

En anledning till WordPress popularitet är det stora utbudet av tillgängliga plugins. Avhandlingar är tillägg som förbättrar plattformens kärnfunktionalitet. Även om plugin-valet är ett personligt beslut baserat på den extra funktionalitet du önskar, är vissa riktigt viktiga – och faktiskt har vi presenterat ett antal av dem i vår tidigare artikel om hur du börjar blogga.

Oavsett din bloggnisch, här är en handfull nyckelplugin som vi rekommenderar. Observera – du behöver bara ett plugin för varje ändamål. Till exempel behöver du bara en social plugin (inget behov av att installera alla dessa).

  • SEO: Din blogg kan inte bli populär om människor inte kan hitta dig i sökmotorer. Det är där Yoast SEO kommer in. Den här plugin hjälper dig att sortera din webbplats på webbplatsen och hjälper dig att öka trafiken.
  • Säkerhet: Medan du kan välja ett fullständigt alternativ som iThemes Security Pro, gillar vi (och använder) Vaultpress. Denna plugin tar omfattande säkerhetskopior på webbplatsen åt dig. Vissa värdföretag kommer att ge dagliga säkerhetskopior av din webbplats men VaultPress säkerhetskopierar bokstavligen allt (inlägg, bilder osv.) Och det inkluderar den kraftfulla Akismet skräppostblockerare att starta. För bara $ 39 / år som är sinnesfrid vill du inte missa.
  • Nyhetsbrev: Vi gillar MailChimp – det är gratis för upp till 2 000 prenumeranter. När du registrerar dig för ett gratis MailChimp-konto installerar du bara ett enkelt plugin som MailChimp för WP för att enkelt infoga dina nyhetsbrevformulär. Det här är bra för att marknadsföra nytt innehåll (Obs! Vissa teman som Chic innehåller redan inbyggt nyhetsbrevstöd, i vilket fall kan du hoppa över det här plugin).
  • Social: Många teman inkluderar inbyggda sociala widgetar, vilket kan vara tillräckligt. Men för dig som vill ha mer kontroll över placeringar och stil-plugins som Lägg till detta och Monarch är fantastiska alternativ.
  • E-handel: För alla företagare som vill lägga till en butik på sin WordPress-webbplats kommer det ganska mycket ned på antingen WooCommerce (ett enkelt och enkelt alternativ för att bygga en onlinebutik) eller Easy Digital Downloads (lite mer av en inlärningskurva, men mycket mer anpassningsbar). Båda är bra val att tjäna pengar på din webbplats.

Naturligtvis finns det massor av andra plugins för att anpassa ditt tema, lägga till anpassade inläggstyper,

4. Ta fantastiska foton

Ingen skönhetsblogg kan överleva utan fantastiska bilder. Om du inte är bekväm med en kamera så oroa dig inte. Det är lätt att lära sig grunderna. Det finns massor av gratis tips och guider online (och på Instagram). Du kan också komplettera dina själv tagna bilder med gratis stock foton – men för en skönhetsblogg hävdar vi att det är bäst att ta din egen.

Tyvärr kan vissa bilder ta mycket utrymme och sakta ner din webbplats. Lyckligtvis finns det enkla sätt att optimera bilderna för att säkerställa att du bibehåller kvalitet och samtidigt komprimerar bildfiler för att ta så lite utrymme som möjligt.

Bonustips för mode- och skönhetsbloggers

När du har konfigurerat din webbplats finns det mer du kan göra för att hjälpa din blogg att växa. Först av allt måste du komma dit och nätverk! Lämna kommentarer på andra skönhetsbloggar med din bakåtlänk (se bara till att din kommentar är målmedveten och relevant – skräppost inte andra bloggare!). Se också till att du lägger till din webbplats till Bloglovin ‘och överväger att lägga till deras Följ knapp widget till din bloggs sidofält eller sidfot.

Beroende på din blogg kan du också ansöka om att gå med i en dotterbolag nätverk som Belöningsstil eller Shop Style Collective. Med dessa nätverk kan du skapa ett “shoppa detta inlägg” -galleri eller karusell i slutet av dina artiklar så att du kan tjäna lite pengar när dina läsare klickar på dina affiliate-länkar (se bara till att avslöja att det finns affiliate-länkar på sidan per FTC krav). Du kan naturligtvis registrera dig för affiliate-program individuellt och lägga till länkar själv, men nätverken gör det bara lite lättare och strömlinjeformat och det är därför du kanske vill kolla in dem.

Slutsats

Trots potentialen att vara överväldigande – särskilt om du inte är helt öppen med processen – är det enkelt att skapa din skönhetsblogg med WordPress. Om du väljer ett bra tema och några lämpliga plugins kan hela processen vara en trevlig upplevelse.

Har du några frågor om att skapa en skönhetsblogg? Eller kanske andra tips att dela med blivande bloggare? Låt oss veta i kommentarerna nedan – Vi vill gärna höra vad du har att säga.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me