Varför & hur man startar en blogg efter pensionering med WordPress

Hur man startar en WordPress Pension Blogg

Du har gått i pension – grattis! Vi vet att det initialt kan ta lite tid att anpassa sig till ditt nyligen befriade schema, men det finns mycket att göra. Att bygga och underhålla en WordPress-blogg kan vara en fantastisk pensionshobby, ett sätt som komplement till ett befintligt intresse eller till och med ett sätt att tjäna pengar med WordPress. Men medan WordPress är ganska intuitivt kan idén att få din webbplats komma igång verkar lite skrämmande.

Tack och lov finns det många gratis och lättanvända verktyg tillgängliga för att hjälpa dig skapa den perfekta webbplatsen. Genom att dra nytta av dessa (av vilka många är gratis) kan du bygga din egen webbplats och börja blogga.

Det här inlägget kommer att erbjuda förslag till ämnen och guider dig steg för steg genom att skapa din webbplats – inklusive allt från att välja ett ämne till hur du börjar tjäna pengar. Vi kommer också att tillhandahålla många länkar till ytterligare läsning för att hjälpa dig att fördjupa djupare i de olika ämnena.

Varför starta en pensionsblogg?

Att starta en WordPress-blogg av alla slag kan vara fördelaktigt, men en pensionblogg kan vara särskilt uppfyllande. Det finns många bevisade känslomässiga och fysiska hälsofördelar med att skriva, inklusive stressminskning och ett förbättrat humör. Dessutom erbjuder en blogg ett sätt att bevara och vidarebefordra kunskap till nuvarande och kommande generationer. Det kan till och med göra dig några dollar längs vägen.

Innan vi börjar med hur man faktiskt startar en blogg, nedan är en lista över några fördelar som du har några andra tankar:

 • Ge dig själv något att göra (du kommer att ha mycket ledig tid)
 • Dela minnen / upplevelser med familjen (och världen)
 • Hjälp andra genom att lära dem saker du har lärt dig genom åren (du kan starta en blogg om ditt tidigare jobb)
 • Ta på dig nya utmaningar (det är alltid bra att utmana dig själv)
 • Res världen (kanske du aldrig haft tid förut men nu kan du resa världen och blogga om den)
 • Tjäna lite extra pengar (kanske kommer din blogg att bli viral)

Starta din blogg i 7 enkla steg

Nedan har vi beskrivit en sju-stegs guide för att få dig på väg till bloggframgång. Låt oss börja!

Steg 1: Bestäm om ditt ämnesområde

Innan du utformar din webbplats vill du ha en bra uppfattning om vad du vill blogga om. Här är några populära vägbeskrivningar för pensionsbloggar:

 • En online-dagbok: Du kan välja att helt enkelt dela dina tankar och erfarenheter.
 • En ämnesspecifik blogg: Kanske vill du prata om din karriär, eller skriva om en hobby eller intresse.
 • En lokal nischblogg: Du kanske är intresserad av att blogga om ditt samhälle, inklusive företag, evenemang eller problem.
Hemsidan till Sydney Lagiers pension blogg

Sydney Lagiers blogg fungerar som en pensionsdagbok och forum online

Steg 2: Välj en webbhotell och domännamn

Vi kommer att använda WordPress Content Management System (CMS) för att skapa webbplatsen (vi kommer att utvidga varför nedan). Detta innebär att du vill gå med en WordPress-vänlig webbhotell. Det är möjligt att ställa in mycket av din webbplats gratis, men webbhotell är en komponent som kräver en avgift.

Din domän namn är namnet som kommer att visas i webbadressens webbadress (t.ex.. www.domain-name.com). Du kan få ett via ett webbhotellpaket (ditt första år är gratis om du väljer att prova Bluehost), en registrator eller marknadsplatser för domännamn. Ditt domännamn är unikt och det kan vara komplicerat att ändra senare, så det är värt att tänka på det från början.

Steg 3: Installera WordPress

När du har sorterat din värd och domän är det dags att göra det installera WordPress. WordPress är en mycket anpassningsbar och lättanvänd plattform med en enorm supportgrupp. Det driver över en fjärdedel av webben, och över femhundra nya WordPress-webbplatser skapas dagligen.

Om du har valt en av våra rekommenderade värdar kommer du att dra nytta av en enkel installation med WordPress med ett klick. De flesta värdar erbjuder utmärkt stöd för att guida dig genom detta steg och felsöka eventuella problem.

Medan WordPress är ganska intuitivt finns det mycket att lära, särskilt i början. Det är definitivt värt att titta på några av de många tutorials som finns tillgängliga för att komma igång med WordPress.

Steg 4: Välj ett tema

När du har installerat WordPress kan du välja ett tema som ger den övergripande utseendet på din webbplats och kan erbjuda ytterligare funktionalitet. Medan många teman har massor av klockor och visselpipor, kommer du förmodligen att vilja hålla dig till en något enkel när det gäller att blogga, såvida du inte känner dig äventyrlig.

Tack och lov finns det många gratis teman att välja mellan. Om valet är överväldigande finns det några användbara listor med enkla gratis- och premiumtema som du bör kolla in. När du har valt ditt tema kan du anpassa det manuellt eller genom de verktyg som det kan inkludera.

Här är ett par av våra egna enkla och intuitiva teman:

1. Noll (gratis)

Zero-hemsidan

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Detta moderna tema är enkelt att installera och ger en underbar enkel bakgrund för alla bloggar. Det erbjuder minimal röran både för tittaren och bakom kulisserna, så att du helt enkelt kan fokusera på att dela dina tankar.

2. New York

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Detta djärva tema är perfekt för en professionell blogg utan den extra väsen. Demosidan är enkel att installera och du kan också lägga till en butik med dina egna produkter (eller länkar till affiliate-produkter på Amazon, etc.) för att komplettera din blogg.

Steg # 5: Lägg till funktioner och funktionalitet med plugins

Medan WordPress kan ha allt du behöver för att skapa en blogg ur rutan, kommer du nästan säkert att lägga till funktioner och funktionalitet med plugins.

Plugins är programtillägg designade för att utöka kärnfunktionen i WordPress. De kan lägga till säkerhet, förbättra ditt arbetsflöde, förbättra användarupplevelsen och mer. Även om det inte är det nödvändig för att använda plugins anses vissa vara viktiga.

Gratis plugins finns i WordPress.org arkiv, och du kan hitta premiumalternativ på marknadsplatser som CodeCanyon. Plugins kan installeras och aktiveras med bara ett par klick. Beroende på plugin måste du ofta gå in på dess inställningar skärmen och justera de medföljande alternativen. Yoast SEO är ett av de mest populära WordPress-plugins med ett brett spektrum av inställningar.

Yoast SEO-titelbild från WordPress.org

Den har en lång lista med funktioner som hjälper dig att förbättra din sökmotorranking, förfina dina skrivfärdigheter och göra ditt innehåll mer användarvänligt.

Steg 6: Lägg till ditt innehåll

Innehållet du lägger till kommer att vara mycket beroende av ditt ämne, men vissa saker du kanske vill överväga är:

 • Om sidan: Denna sida kan innehålla en kort biografi och berätta för läsarna vad din blogg handlar om.
 • Kontaktsida: Detta är ett praktiskt tillägg om du vill välkomna frågor eller andra typer av korrespondens.
 • Portfölj: Om du bloggar om en hobby eller intresse, är chansen stor att du har projekt att visa upp som kan visas med en portfölj.
 • Galleri: På samma sätt kan du ha bilder som du vill presentera i form av ett galleri.
 • Sociala länkar: Du måste också komma på sociala medier för att dela ditt innehåll. Bestäm först vilka sociala nätverk som är rätt för din blogg, använd sedan några av våra tips för att automatisera social delning.

Sist men inte minst måste du veta hur du skapar ditt första blogginlägg.

Steg 7: Tjäna pengar på din webbplats

Även om detta steg är helt valfritt, kanske du vill prova att tjäna pengar på din webbplats. Om du har ett bra antal besökare kan du ställa in det för att tjäna en stadig ström av kompletterande inkomst för att hjälpa dig att njuta av din pension ännu mer. Det finns många sätt att göra detta, bland annat genom affiliate-länkar, annonser, försäljning av egna produkter och skrivning av sponsrade inlägg.

Slutsats

En pensionsblogg är ett bra sätt att dokumentera ditt liv som pensionär, dela din kunskap om en hobby eller intresse eller engagera dig mer i ditt lokalsamhälle. Men även om det låter som en bra idé kan det vara en överväldigande tanke att implementera det.

I det här inlägget har vi tillhandahållit sju steg för att komma igång med din pensionsblogg. Har du några frågor om processen som vi har behandlat i den här artikeln? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me