Varför och hur lägger jag till anpassade WooCommerce-kundrabatter

Varför och hur lägger jag till anpassade WooCommerce-kundrabatter

Rabatter fungerar. Period. De är en av de vanligaste WooCommerce-marknadsföringsteknikerna du kan använda för att övertyga en kund. Men det är inte tillräckligt med anledningen till att börja rulla ut dem, eller hur? Att erbjuda för många rabatter kan påverka ditt varumärke. Du måste välja klokt och planera när och hur du ska erbjuda prissänkningar. Det är inte alltid lätt att bestämma men här kan personalisering komma in i bilden.

Vad är personifierade kundrabatter?

Rabatter som endast ges till vissa konsumenter är personliga rabatter. När koncessioner erbjuds på ett visst vagnsvärde och för speciella kunder, har du vad experter vill kalla M.O.A.D. (mor till alla rabatter) – personliga kundrabatter. Låt oss till exempel säga att en första köpare har lagt till produkter i värde av $ 80 i vagnen. Du kan erbjuda shopparen 10% rabatt på ett vagnsvärde på $ 100; uppmuntra dem att öka sitt ordervärde för att få några besparingar.

Personliga rabatter på vagnens värden är ett säkert brand-sätt att konvertera en kund. Eftersom kundvagnsrabatter inte erbjuds i stort hjälper de dig att bevara ditt varumärkesvärde.

Varför är personliga kundrabatter effektiva?

Personliga kundrabatter

Rabatter gynnar alla typer av köpare. Men eftersom de inte rullas ut till alla, får de kunder som får dra fördel av besparingarna att känna sig speciella. Personliga kundrabatter.

1. Öka kundlojaliteten och behålla dem

“61% av konsumenterna säger att det viktigaste sättet ett varumärke kan interagera med dem är genom att överraska dem med erbjudanden eller gåvor bara för att vara kund.” (Hej världen)

Genom att få kunderna att må bra och förbättra sin shoppingupplevelse påverkar du direkt lojaliteten. Kunderna drivs tillbaka till din butik för att få personliga fördelar.

2. Få större order och bulkköpare

“30% av människor köper för att få något” (ConvinceAndConvert)

Kundvagnsrabatter lockar köpare att göra ett högre köp för att få en besparing. Detta ökar direkt ditt genomsnittliga ordervärde och uppmuntrar bulkköp.

3. Uppmuntra nya produktförsök

Det goda med personalisering är att du inte bara kan erbjuda dem till en uppsättning kunder, du kan också erbjuda dem på vissa produkter. Genom att ställa in rabatter på nya produkter kan du uppmuntra köpare att prova dem.

4. Avvärja fyndjägare

Kundvagnsrabatter görs inte uppenbara förrän en shoppare lägger till produkter i sin kundvagn. Därför kan de användas för att rikta lojala eller äkta kunder och inte de som bara letar efter rabatt.

5. Minska övergången till vagnen

“54% av kunderna kommer att köpa produkter kvar i kundvagnar om de erbjuds till ett lägre pris.” (NeilPatel) * BOOM *

Vi vet alla att shoppare överger sin vagn när de står inför oväntade rabatter. Rabatter kan fungera på motsatt sätt och uppmuntra dem att köpa. I själva verket kan vagnens övergivnings- och återställningscykel minskas om du erbjuder rabatter direkt.

6. Belöna första gången köpare

Genom att ställa in specialrabatter för gäster eller första gången köpare kan du få dem att förbättra deras upplevelse och få dem att fortsätta komma tillbaka till din butik.

7. Behåll varumärkesidentitet

Anpassningen fungerar bra för att belöna äkta köpare och lojala kunder. Genom att begränsa rabatternas omfattning behåller du fortfarande din varumärkesimage.

Även om det i teorin låter allt bra, låt oss komma till implementeringen och mäta den ansträngning som krävs för att rulla ut sådana rabatter.

Hur man erbjuder personliga rabatter med WooCommerce?

Personliga rabatter kan erbjudas med ett dynamiskt prissättningsplugin för WooCommerce. Det finns många plugins du kan använda, men i den här guiden täcker vi Wisdm kundspecifik prissättning. Plugin låter dig skapa flera prissättningsnivåer för att erbjuda rabatter på inköpskvantitet, ställa in unika priser för första gången köpare, grupper, användarroller, import / exportpriser och mycket mer. Men ännu viktigare, det låter dig ställa in specialpriser baserade på vagnens värden.

När du har ställt in plugin i din butik är det här du behöver göra:

Skapa rabattregler för kundvagn

Skapa kundvagnsrabatter

Gå tillbaka till under plugin-inställningarna CSP> Kundvagnsrabatter. Tillåt procentrabatter. Du har möjlighet att ställa in rabatter för “första gången köpare”, “befintliga köpare”, “gäst användare”. Du kan välja användartyp och sedan fortsätta.

Kundvagns rabattflöde

Till exempel, säg att du vill erbjuda 20% rabatt till första gången köpare på en kundvagn värde på produkter värda $ 100. Du måste ställa in minimivärdevärde som 100 och% rabattvärde som 20.

Begränsa tillämplig rabatt

Begränsa tillämplig rabatt

Wisdm kundspecifikt prissättning Plugin låter dig ställa in specialpriser för vissa kunder. Nu kan kundrabatter ge dessa kunder ytterligare besparingar och du kanske vill begränsa den totala rabatten. För detta kan du ställa in ett “maximalt rabattvärde tillåtet” för att sätta en övre gräns för den erbjudna koncessionen.

Ställ in undantag

För fullständig kontroll över att erbjuda rabatter på vissa produkter, kategorier eller till vissa användare finns det ett alternativ att ställa ut undantag. Du kan lägga till en lista med produkter, produktkategorier som inte ingår i några erbjudanden. Och användare, roller eller grupper som inte har några fördelar.

Ställ in produktundantag

Bortsett från de angivna inställningarna, har Wisdm kundspecifika priser ett alternativ att låta köpare veta om de besparingar de kommer att få när de lägger till produkter i sin kundvagn men gäller ännu inte för en rabatt. Till exempel, i fortsättning med vårt tidigare exempel, tänk på att en användare får 20% rabatt på att köpa 100 $ värda produkter. Men låt oss säga att de har lagt till produkter som värderar $ 80 i sin kundvagn. Sedan med ett alternativ i plugin kan användaren meddelas om 20% -besparing om de lägger till fler produkter värda $ 20 – höjer vagnens värde till $ 100.

Detta är ett bra sätt att koaxera köpare till att öka sina ordervärden och öka din butiks försäljning.

Personliga erbjudanden med användarroller och köphistorik

ELEX WooCommerce dynamisk prissättning och rabatter plugin erbjuder omfattande alternativ för att ställa in personliga rabatter. Det hjälper dig att skapa flera rabattalternativ baserade på produkter, kategorier, kundvillkor, kombinationer och mer. Varje rabattregel som du konfigurerar i din butik kan anpassas baserat på användarroller eller kundens köphistorik.

Du kan till exempel ställa in en ny produktrabattregel baserad på specifika produkter och mängdintervall.

ELEX WooCommerce Inställning av dynamiska priser och rabatter

Sedan kan du tillåta att erbjudandet endast tillämpas på specifika användarroller. Välj helt enkelt de användarroller du vill erbjuda rabatterna, och bara de kunderna kan se erbjudandet i butik.

ELEX WooCommerce dynamiska priser och rabatter

Plugin har ett alternativ att begränsa erbjudandet baserat på kundens köphistorik. Ange bara ett värde för det minsta antalet beställningar eller minsta köpta belopp. Nu är det bara de kunder som har köpt mer än tröskelvärdena som kan använda erbjudandet. Du kan också ange e-post-id: er för de kunder som du vill erbjuda detta erbjudande.

ELEX WooCommerce Dynamisk prissättning och rabatter


Personliga kundrabatter kan göra varje WooCommerce-butik dynamisk och spännande och därmed locka köpare och hålla dem engagerade. Det är ett utmärkt sätt att uppmuntra shoppare att köpa högre värden för att locka till besparingar. Allt som krävs är en dynamisk prissättning plugin för att lägga till den här funktionen och du är inställd.

Vad är dina tankar om den här funktionen? Överväger du att lägga till det i din WooCommerce-butik? Låt oss veta.