WordPress.com vs WordPress.org Skillnad och fördelar och nackdelar

WordPress.com vs WordPress.org: Skillnader, fördelar och nackdelar

Som WordPress-blogg och WordPress-temaförfattare har vi sett vår rättvisa del av förvirring om skillnaderna mellan WordPress.com och WordPress.org. Detta är helt förståeligt eftersom båda körs på WordPress, både använder teman och plugins och båda är lätt tillgängliga gratis online. Men det finns stora skillnader mellan de två och dessa skillnader är det som gör WordPress.org till vår favoritsmak av WordPress.

Vi kommer att dela huvudfunktionerna i WordPress.com och WordPress.org nedan, såväl som en praktisk dandy infographic som hjälper till att visualisera våra poäng. Vi förklarar också varför vi personligen föredrar och använder WordPress.org, plus en enkel 3-stegsguide om du vill prova WordPress. Så låt oss gräva in!

WordPress.com, gratis hanterade webbplatser

WordPress.com, gratis hanterade webbplatser

WordPress.com är en gratis plattform för att bygga en blogg och en webbplats med WordPress. Det hanteras helt av Automattic (skaparna bakom WordPress) och bäst av allt är det en av de enklaste bloggplattformarna på webben. Allt du behöver göra är att registrera dig för ett gratis konto, välja ditt underdomän (exempel: din webbplats.wordpress.com), välja ett gratis tema och börja lägga till ditt innehåll.

Men ingenting i livet är någonsin helt perfekt, så det finns naturligtvis några fördelar och nackdelar med WordPress.com.

WordPress.com-fördelar

En av de mest lockande funktionerna på WordPress.com är att för de flesta användare är det 100% fri. Gratis konton har gratis värd, ett gratis underdomännamn, gratis teman, enkla anpassningsalternativ (som en anpassad logotyp och bakgrundsfärg eller bildalternativ) och 3 GB gratis lagringsutrymme för ditt innehåll och media.

Förutom överkomliga priser är WordPress.com också extremt lätt att använda. Den är redo att gå från det att du registrerar dig, så när du har skapat ditt konto får du hoppa till bloggen.

Om du önskar fler funktioner uppgradering till en premium WordPress-plan är lika enkelt som att registrera dig för en gratis. Betalda planer sträcker sig från $ 2,99 per månad för en anpassad domän och inga WordPress.com-annonser, upp till $ 24,92 per månad för företag som vill ha ännu fler funktioner som premiumtema, intäktsgenerering, SEO, Google analytics och mer.

WordPress.com Cons

Så bra som WordPress.com är det finns några begränsningar att vara medvetna om. Den första är att oavsett om det är ett gratis konto eller ett betalt konto så har du aldrig helt kontroll över din webbplats. WordPress.com äger ditt innehåll eftersom allt du skapar är värd och underhålls på deras multisite (om du inte använder $ 5 000 / mo WordPress VIP vilket är anpassat moln värd WordPress).

Med WordPress.com är du också begränsad till de gratis och premiumtema som de ger dig via din instrumentpanel. Detta innebär att de styr hur din webbplats ser ut eftersom att använda deras plattform betyder att du är begränsad till teman och plugins som de tillåter dig att använda.

Du med kan inte använda Google Analytics såvida du inte uppgraderar till deras toppnivåplan (så om du vill spåra din trafik, analysera läsarnas beteende eller se vad dina mest populära inlägg är kommer det att kosta dig $ 299 + per år).

Den andra stora nackdelen med WordPress.com är det faktum att även det mest grundläggande alternativet för att tjäna pengar på din blogg kostar extra. Så om du vill ta bort WordPress.coms standardannonser (som genererar de inkomster de behöver för att täcka kostnaden för gratis konton) och / eller integrera WordPress ‘egna “WordAds”Nätverk måste du uppgradera din plan.

På samma sätt om du hoppades att skapa en onlinebutik är WordPress.com inte för dig. För närvarande e-handel stöds inte. Även om det finns i verken är en tidslinje inte tillgänglig så vi rekommenderar inte att du väntar med bated andetag.

Slutligen WordPress.com stöder inte multisite för användare. WordPress.com är verkligen en jätte multisite själv (det är därför gratis konton får gratis underdomäner), så om du hoppades skapa ditt eget nätverk av webbplatser WordPress.com förmodligen inte passar bra.

WordPress.org, själv värd WordPress

WordPress.org, själv värd WordPress

WordPress.org kan ha samma namngivare och använda samma innehållshanteringssystem som WordPress.com men det är en helt separat enhet för sig själv. Istället för att allt hanteras av Automattic har du full kontroll över din webbplats.

WordPress.org är den webbhotellversion av WordPress som du kan använda för att bygga din egen webbplats online. Och även om det fortfarande har sina fördelar och nackdelar, är det vår personliga favoritform av WordPress.

WordPress.org-fördelar

Till att börja med har WordPress.org all funktion på WordPress.com men på steroider. Oavsett vad du vill skapa du har 100% kontroll och rättigheter till ditt innehåll.

Eftersom WordPress.org bara ger dig innehållshanteringssystemet och ingenting mer har du möjlighet att a anpassad domän namn, din val av värd planer och ditt val av valfritt eller premium WordPress-tema eller plugin hittar du på webben.

Om du är en liten företagare som vill ta med dina produkter eller tjänster online är WordPress.org det enda alternativet för dig. Det ger fullt e-handelsstöd via gratis plugins som WooCommerce och enkla digitala nedladdningar, såväl som tredjedelstjänster som Shopify och Ecwid.

Slutligen med WordPress.org är himlen gränsen för vad du kan göra med din webbplats. Du kan Bygg vadsomhelst. Vill du skapa en medlemskapssida? Erbjuda onlinekurser? Tillhandahålla royaltyfria bilder? Sälja dina egna WordPress-teman? Samla in donationer för din välgörenhet? Dela dina episka videor? Vad du än vill skapa WordPress med självhosting kan stödja det. Det är ofta lika enkelt som att installera ett WordPress-plugin.

WordPress.org Cons

Det är svårt att hitta nackdelar med något jag älskar och använder varje dag, men det finns några. Den första var att använda WordPress.org kostar pengar även om WordPress själv är gratis. Din domänregistrering och värdplan är minst $ 50 per år. Detta förutsätter att du väljer en delad värdplan och bara använder gratis teman och plugins.

Om du vill ha ett fantastiskt tema som Total mångsidig tema och kraftfullt hanterad WordPress-värd från ett välrenommerat företag som WP Engine, tittar du på ett startpris på $ 400 per år. Även om jag fortfarande skulle hävda att detta är ett litet pris att betala för en 100% anpassningsbar webbplats som du kan använda för alla ändamål, och det är en mycket bättre affär än WordPress.coms affärsplan eftersom du har full frihet att göra någonting med din webbplats.

Dessutom du måste installera WordPress på din server. Inställningen är i dina händer, men de flesta värdföretag erbjuder installation med 1 klick (som Cloudways och Bluehost) så det är verkligen inte så mycket om du inte använder ett anpassat moln eller en dedikerad server som du måste hantera på egen hand.

Den sista nackdelen är att du ansvarar för din webbplats säkerhet och underhåll. När du använder WordPress.com ansvarar de för allt utom innehållsskapande, vilket innebär att kärnkraftsuppdateringar och säkerhetsuppdateringar hanteras av dem. Med WordPress.org är du ansvarig för att hålla din version av WordPress uppdaterad och använda grundläggande WordPress-säkerhetsåtgärder som starka lösenord och vanliga säkerhetskopior på webbplatsen.

Det är dock värt att notera att denna uppgift enkelt tas om hand genom att använda hanterad WordPress-värd eller en delad värd som erbjuder automatiska uppdateringar. Värdföretag som WP Engine och svänghjul tar hand om kärnuppdateringar, skanningar av skadlig programvara och till och med säkerhetskopiering av webbplatser åt dig. Det ger dig frihet att fokusera på ditt innehåll.

Ett snabbt fönster för WordPress-jämförelse

Vi täckte många fördelar och nackdelar, så vi trodde att du kanske fick en snabb referens så att du kan se funktionerna på WordPress.com och WordPress.org på en överblick.

WordPress.com vs WordPress.org

Varför vi väljer WordPress.org

När det gäller det känner vi att WordPress.com är bäst lämpad för hobbyister, återupptagningar online och små företag som helt enkelt behöver en webbplats för att skapa en grundläggande online-närvaro. Allt utöver det passar verkligen bättre för WordPress.org.

Nu är den stora frågan – varför valde vi WordPress.org? Vår resonemang var lätt.

Vi gillar att ha kontroll över vårt innehåll, vår värd och våra inkomster. Vår blogg är mycket bokstavligen vår verksamhet, och med fullständig auktoritet över vår webbplats har gjort det möjligt för oss att skapa något framgångsrikt.

Vi har också friheten att växa efter behov. Och vi har. Vid ett tillfälle hade vi en delad värdplan från HostMonster, sedan flyttade vi upp till en virtuell Media Temple-server och så småningom landade vi där vi är idag med vår egen supersnabbhanterade server från WP Engine (och vi kunde inte vara lyckligare – de är fantastiska!).

WordPress.com ger dig inte en serverval, alla deras planer är värd på delade servrar (såvida du inte har råd med molnet VIP, naturligtvis). Som vi tidigare sagt, om du har en blogg som hobby så är en delad server helt bra och WordPress.com skulle förmodligen fungera bra för dig. Men för alla som vill växa ett varumärke eller ett företag måste du verkligen ta hänsyn till vilken inverkan bättre värd har på sidans belastningstider och detta är något WordPress.com för närvarande inte erbjuder.

WPExplorer startade också som bara en blogg, men den har vuxit till att inkludera många gratis WordPress-teman och premiumtema också (via Themeforest och Creative Market). Alla våra temademonstrationer och arkiv online-dokumentation är värd på vår egen server med multisite nätverk. Detta är något som helt enkelt inte är möjligt med WordPress.com.

Och till sist vi älskar samhället av utvecklare och användare som alla har valt WordPress.org precis som oss. Händelser som WordCamps, WordPress MeetupsPressNomics, LoopConf, Prestigekonferens och WooConf är alla centrerade kring självvärd WordPress och de fantastiska människorna som använder det varje dag. Naturligtvis kan du fortfarande delta i dessa evenemang om du använder WordPress.com, men ämnena och presentationerna mestadels (eller helt) centrerar kring självhostad WordPress.

Vi ger kredit till WordPress.com för att vara ett användbart steg på vägen till att skapa en bra blogg, men enligt vår mening är WordPress.org den tydliga vinnaren om du vill bygga ett framgångsrikt onlineföretag eller ett varumärke.

3 steg för att komma igång med självhostad WordPress

Om WordPress.org låter bra för dig också, varför inte konfigurera en blogg? Varför inte göra det just nu? På mindre än 15 minuter kan du ha en webbplats redo att gå! Här är våra tre enkla steg för att bygga en WordPress-webbplats.

1. Välj ditt domännamn och värdplan

Bluehost $ 3,49 webbhotell

Först måste du bestämma ett domännamn för din webbplats. Se till att allt du väljer är relevant för din webbplats, och om det är möjligt gå till en .com-URL (medan saker som .xyz eller .vegas är söta, litar de flesta användare på och kommer ihåg klassiska .com-namn mer). Du kan få ett domännamn för 99 cent (för det första året) från GoDaddy men dubbelkontrollera om ditt webbhotell innehåller ett gratis domännamn först (Bluehost innehåller en gratis domän med alla deras planer).

Du måste också välja en bra värdplan. Delad hosting erbjuder massor av kraft för helt nya webbplatser, och molnhotell erbjuder massor av flexibilitet. Hur som helst hanterad WordPress-värd kommer alltid vara vår värd att välja eftersom värden helt hanterar din installation och underhåll för dig, vilket ger dig friheten att fokusera på att anpassa din design, skapa ditt innehåll och bygga ditt varumärke.

 • Bluehost Shared WordPress Hosting från $ 3.95 / månad
 • Cloudways hanterade Cloud Hosting från $ 5 / månad
 • WP Engine Managed WordPress Hosting från $ 29 / månad

2. Välj ett WordPress-tema och plugins av hög kvalitet

Themeforest Premium WordPress-teman

Med din domän och hosting redo att gå är nästa steg att välja ett WordPress-tema som lägger till stil och funktioner som är relevanta för ditt företag. Beroende på din nisch eller fokus kommer du att vilja titta på olika WordPress-teman för att hitta rätt för dig, men här är några av våra favoriter om du behöver hjälp med att besluta.

 • 4 av de bästa premium WordPress-teman för infopreneurs
 • De bästa WordPress-teman för företag
 • De 10+ bästa WordPress Photoblogging-teman
 • De bästa tillgängliga premium-WordPress-videotemaen
 • 10 bästa restaurang- och cafétema för WordPress
 • Och mer i vår bloggkategori för WordPress-teman!

Precis som ditt tema bör du välja några få kvalitetsplugins som hjälper din webbplats att bli bättre.

 • Yoast WordPress SEO Installation & Setup Snabbguide
 • Gör din WordPress-webbplats flerspråkig: 9 Awesome Translation Plugins
 • Bygg en framgångsrik onlinebutik med WooCommerce
 • 50 viktiga WordPress-plugins som alla bloggare bör känna till
 • De 6 bästa gratis plugins för att lägga till ett forum till din WordPress-blogg
 • Plus många andra rekommendationer i vårt bästa bloggavsnitt för WordPress-plugins

3. Lägg till ditt innehåll

Skapa innehåll

Det absoluta sista steget är att skapa fantastiskt, SEO-vänligt innehåll som kommer att dra nya läsare och upprätthålla nuvarande sådant att ditt företag kan växa. Var bara dig själv och skriv vad du brinner för!

Behöver du lite hjälp för att komma igång? Här är några användbara artiklar från våra författare för att ge dig vägledning om bildoptimeringar, titlar och taglines och mer för att hjälpa dig att göra din blogg till en framgång!

 • WordPress bloggtips för att göra din blogg till en framgång
 • Hur man skriver bättre titlar och tagglinjer för WordPress
 • Bästa plugins för WordPress Mobile Site Optimization
 • Hur man optimerar bilder för WordPress, en komplett guide
 • Tips för innehållsmarknadsföring för småföretag med WordPress

Avslutar

Förhoppningsvis har du hittat vår guide användbar för att förstå skillnaderna mellan WordPress.com och WordPress.org. Den största skillnaden är att du med WordPress.org har full kontroll över din webbplats – värd, teman, plugins, styling, innehåll – allt. Och den stora skillnaden är exakt varför vi använder självhostad WordPress här på WPExplorer.

Låt oss veta – vilket föredrar du? WordPress.com eller WordPress.org? Vi skulle gärna höra varför du väljer en version av WordPress framför den andra såväl som alla andra tips du kan ha för dem som är nya för WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me