10 koristnih orodij za partnersko trženje

10 koristnih orodij za pridružene tržnike

Kdo ne ljubi živeti življenja v skladu s svojim slogom brez določenega urnika?

Uspešni prodajalci podružnic so običajno brez kakršnih koli navez in jim ni treba fantazirati svojega življenjskega sloga, saj imajo na voljo dovolj možnosti, da v največji možni meri preživijo svoje življenje. Zato je samo smiselno, da je danes panoga affiliate marketinga bolj zapletena in konkurenčna.

Z rastjo industrializacije in zmanjšanjem odvisnosti od trgovin z opekami in maltami je podružnična tržna industrija pripravljena na dotik 7 milijard dolarjev letne številke prihodkov v petih letih.

Danes pridruženi tržniki ne tekmujejo z drugimi. Prav tako se spopadajo z več milijonov dolarjev sofisticiranih korporacij in ekip, ki jih financirajo tvegani skladi.

Če želite preživeti v tej svetovni konkurenci in se izstopati iz množice kot profesionalni tržni partner, morate imeti trden nabor marketinških orodij.

V tem članku bomo zajeli orodja za trženje pridruženih podjetij, ki jih potrebujete za zmago v vojni prihodkovnih provizij. S temi boste na koncu lahko razumeli trg, pritegnili promet in pretvorili potencialne obiskovalce. Začnimo!

Naslednji seznam poleg priložnostnih seznamov vsebuje nekaj ekskluzivnih arom, ki bi lahko igrale najpomembnejšo vlogo za pridružene tržnike.

Zakaj bi morali razmisliti o affiliate marketingu

Kot novinec v pridruženi marketinški areni je lahko izziv za začetek novega posla. Vendar pa podružnično trženje ponuja ogromne prednosti nad svojimi tradicionalnimi zagonskimi kolegicami. Preden se lotim glavne razprave, naj omenim nekaj ključnih prednosti. Poglejmo jih:

  • Nizke naložbe: Ustvarite lahko dotok s skoraj nič naložbami. Za postavitev spletnega mesta potrebujete le nekaj časa in nekaj dolarjev.
  • Brez prodajalne ali pošiljke: Kot pridruženi tržnik vam ni treba imeti ali upravljati trgovine, zalog ali kakršnega koli postopka pošiljanja. Spodbujati morate le izdelke tretjih oseb.
  • Brez podporne skupine: Podporne ekipe ni treba. Pogosto lahko spletno mesto upravljate sami.
  • Ustvarjanje pasivnega dohodka: S tem ko postanete uspešen tržni partner, lahko ustvarite pasivni dotok dohodka. Ko postavite svoje spletno mesto, bi moral imeti le malo napora.
  • Global Marketplace: Eden najboljših in najbolj navdušujočih delov spletnega podjetja kot pridruženi tržnik je njegova odprtost in razpoložljivost za vse. Lahko se gojite in povezujete s svojo ciljno publiko iz katerega koli sveta.
  • Delovna prilagodljivost: Kot pridruženi tržnik boste dosegli največjo fleksibilnost pri delu. Izberete si svoj urnik.

Poleg teh temeljnih koristnih vidikov partnerskega trženja, imate na svoji spletni strani različne kategorije izdelkov, ki jih lahko promovirate. Izbirajte lahko med fizičnimi izdelki, digitalnimi izdelki, različnimi storitvami in možnostjo članstva po vsem svetu.

Na voljo je veliko orodij. Ampak ni treba pretiravati. Upajmo, da boste ob branju te objave dobili kristalno jasno predstavo o tem, katera orodja so primerna za vaše trženje podružničnega marketinga.

1. Flippa

Dražbe spletnih strani Flippa

Flippa je v bistvu spletna tržnica, kjer je mogoče za dobiček kupiti ali prodati spletna mesta (“prevrtana”). To bi lahko bila bistvena platforma za ljudi, ki si prizadevajo, da bi postopek razvoja cvetočega podružničnega mesta skočili od začetka. S programom Flippa lahko v svoji niši najdete spletno mesto, ki je pripravljeno za uporabo z uveljavljenimi izkušnjami.

Za številne tržne partnerje je to idealen kraj, da začnejo s solo trženje podružničnega marketinga. Tako kot eBay tudi Flippa ponuja priložnost, da tržni partnerji oddajo ponudbe na pridruženi strani.

Poleg tega Flippa tržnim partnerjem omogoča, da kupujejo partnerska spletna mesta, ki imajo trden profil povratne povezave. Prepričajte se, da pred nakupom domene opravite celoten pregled povratne povezave. Tako boste zagotovili, da domena ne bo napihnjena s praksami SEO s črnimi klobuki. Obstaja veliko dokazov o pridruženih trgovcih, ki so kupili spletno mesto z močnim povratnim profilom, vendar so bili na koncu kaznovani s posodobitvijo Googlovega algoritma. Pogosto se to napihne s praksami gradnje povezav s črnimi klobuki, ki jih je izvedel prejšnji lastnik spletnega mesta.

Zato igrajte varno – raziskujte in kupite na znanem trgu (kot je Flippa).

2. Pridružen CJ

CJ podružnica podjetja Conversant

V osnovi se partnersko trženje začne z vzpostavljanjem odnosa z različnimi tretjimi ponudniki vrhunskih izdelkov ali storitev. Podružnica CJ Conversant (prej znan kot Komisija Junction) je lahko odlično orodje za gradnjo partnerskih partnerstev. Na tej platformi so vse njihove ponudbe zasnovane na CPA (cena na dejanje), kar pomeni, da bodo založniki plačani le, ko uporabniki pretvorijo v kupca, naročnika ali potencialno potencialno ponudbo.

CJ Affiliate je vodilna svetovna mreža partnerskega trženja, ki je specializirano za programe za plačilo za uspešnost. Glavni cilj in perspektiva omrežnega sistema je doseči rezultate za poslovanje po vsem svetu. Pomagajo pri povezovanju trgovin s prodajalci, da lahko vsak dan dosežejo milijone spletnih potrošnikov. To je izredno priljubljeno med podružnicami in majhnimi spletnimi založniki.

CJ Affiliate je lahko pameten prehod za pridružene tržnike, da začnejo svoje podružnično podjetje. Podružnicam v vsaki niši olajšajo gradnjo koristnih odnosov s tretjimi osebami. Obstaja dobesedno na tisoče partnerskih programov, na katere se lahko prijavite prek CJ za vse, od domače robe do spletnega gostovanja. Večina ponuja enostavne možnosti za zaslužek s CPA – samo kopirajte in prilepite svojo edinstveno kodo, da začnete zaslužiti.

3. SEMrush

SEMrush je spletna platforma za upravljanje vidnosti

SEMrush je eno najvidnejših orodij za raziskovanje ključnih besed, odpravljanje SEO napak in najpomembnejše analize konkurentov. To orodje zaupajo ugledni internetni tržniki in podjetja po vsem svetu. Celo velika podjetja, kot so Forbes, PayPal, Hyatt in Philips, uporabljajo to orodje za upravljanje svoje vidnosti. Ima obsežen sistem baz podatkov z več kot 46 milijoni domen in 120 milijonov ključnih besed.

Kot pridruženi tržnik je pomembno analizirati strategijo trženja vsebine vaših konkurentov. SEMrush lahko sledi številnim dejavnikom, vključno z organskim pozicioniranjem domene, določitvijo URL-ja na Googlovih SERP-jih, kopiranjem oglasov nagrad in njihovih položajev, CPC oglasi, analizo konkurentov in tako naprej.

SEMrush vam omogoča natančno analizo in oceno obstoječe vsebine. To je odličen način za sledenje in doseganje ciljev trženja vsebin.

Ampak to še ni vse. SEMrush se lahko uporablja tudi kot orodje za nadzor vsebine za vašo strategijo distribucije. Odtehtajte svoje strategije trženja vsebin in uporabite predloge SEMrush za izboljšanje kakovosti vsebine, da povečate učinek. Najpomembneje je, da s pomočjo SEMrush-a lahko strategijo trženja vsebine razširite z vključenimi orodji za preverjanje vsebine, sledenje objavi in ​​orodjem za predloge vsebine SEO..

4. Ahrefi

Ahrefs SEO Tools

Ahrefs je še eno pomembno orodje za SEO in raziskovanje ključnih besed. Čeprav se to uporablja za več namenov, kot so analiza povratnih povezav, raziskave ključnih besed, revizije na strani, analiza vsebine itd., Daje večji poudarek povratnim povezavam kot stranskim SEO in drugim konkurenčnim funkcionalnostim.

S tem orodjem lahko pridruženi tržniki pridobijo poglobljen vpogled v svoj povratni profil. To vključuje novo povratno povezavo, izgubljene povratne povezave in spletna mesta, ki se povezujejo z lomljenimi stranmi na vašem spletnem mestu (skupaj z rangom domen teh spletnih mest). Kot pridruženi tržnik lahko tudi analizirate konkurenčni rast povratne povezave in ga primerjate z vašim. Obstaja celo razdelek za analizo “vrzeli v vsebini” na vašem spletnem mestu v primerjavi s tekmeci, tako da lahko natančno določite, kaj vaše spletno mesto primanjkuje.

V partnerskem trženju je eno izmed najbolj potrebnih orodij, s katerim lahko vaše spletno mesto SEO prijazno. V nasprotnem primeru je skoraj nemogoče razvrstiti spletno mesto podružnice, ki se na koncu konča z neredom. Ahrefs omogoča, da pridruženi tržniki hitro in učinkovito optimizirajo svoje spletno mesto. Tako si lahko zaslužijo več provizije z uvrstitvijo svojih spletnih mest na najvišji položaj.

5. Pridružite vtičnike

Ročno upravljanje partnerskih povezav ob promociji kot affiliate marketing je dolgočasna naloga in dolgotrajna naloga. Če ste uporabnik WordPressa, lahko uporaba vtičnika to gotovo olajša. Dopušča vam več časa za upravljanje drugih vidikov vašega podjetja (ali celo drugih podjetij).

Če ste uporabnik WordPress-a, imate na srečo veliko možnosti. Konkretno, ko gre za pridružene vtičnike. Samo zaženite hitro iskanje v Googlu. Za svoje cilje boste našli na stotine partnerskih vtičnikov. Nekateri vtičniki delujejo samo za določene partnerske programe, nekateri so bolj splošni in jih je mogoče uporabiti na več podružničnih platformah.

AzonPress

AzonPress WordPress Plugin za podružnice Amazon

Za sodelavce Amazonke, AzonPress bi lahko bila odlična rešitev. To je polnopravni vtičnik za upravljanje podružnic, ki naredi učinkovito in brez napora. Njegov uporabniku prijazen vmesnik s funkcijsko bogato skrbniško ploščo vam omogoča upravljanje procesa zaslužka podružnic, kar je v veselje za delo.

WooCommerce

WooCommerce brezplačni vtičnik WordPress

Info & DownloadView Demo

Če iščete vtičnik za splošne namene, je WooCommerce odlična izbira. Čeprav ni samodejno, lahko v trgovino dodate različne izdelke drugih proizvajalcev s partnerskimi povezavami. Partnerske izdelke je enostavno dodati, tako kot kateri koli drug izdelek. Preprosto ne pozabite, da izberete izdelek tipa “Zunanja / pridružena”, prilepite povezavo do partnerja, prilagodite besedilo gumba in dodajte ceno.

Razkrivanje podružnic za WooCommerce

Razkrivanje podružnic za WooCommerce

In če greste z WooCommerce – morda bi bilo dobro namestiti tudi ta priročen vtičnik. Z nameščenim partnerskim razkritjem za WooCommerce lahko s klikom gumba dodate sporočilo za hitro razkritje vsem svojim zunanjim izdelkom. Preprosto uredite besedilo in umestitev iz svojih živih nastavitev Customizer WooCommerce.

Precej povezave

PrettyLinks Lite Plugin

Če pa vodite preprost blog, je pot takšen vtičnik, kot je PrettyLink. Ta preprost vtičnik prikriva povezave med partnerji s kratko “lepo” in enostavno zapomnjeno povezavo. Tako bodo vaše povezave videti boljše in si jih boste zlahka zapomnili za ponovno uporabo v prihodnjih objavah.

6. Yoast SEO

Vtičnik Yoast SEO

To je vladajoči WordPress SEO vtičnik, ki ga mora imeti oglas za katero koli spletno mesto. Yoast SEO ima na milijone prenosov – in preprosto je razbrati zakaj. S kopico vgrajenih naprednih funkcij za zemljevide XML, meta strani, preusmeritve url, odprti graf in drugo je resnično in vse v enem rešitev SEO za večino WordPress spletnih mest.

Yoast je splošno znan po svojih analitičnih lastnostih. Vgrajene možnosti metaboxa v objavah in na straneh vam pomagajo pri boljši uporabi ključnih besed in ohranjanju ustrezne dolžine vsebine. Prav tako opravi test branja Flesch, da ugotovi berljivost celotnega delovnega mesta, poleg spremljanja dolžine stavkov, pasivnega glasu in razporeditve naslovov.

Kot pridruženi tržnik bi moral biti eden vaših glavnih ciljev uvrstitev na najvišji položaj v spletnih iskalnikih. Yoast SEO vam lahko pomaga, da se to zgodi, in je preprost način za vzdrževanje uvrstitve SERP na spletnih straneh.

7. Slovnična

Pomoč pri pisanju slovnice

Slovnična je še eno neverjetno orodje za pridružene tržnike, ki redno objavljajo. To je samodejno preverjanje črkovanja in slovnice, ki je lahko v pomoč vsem lastnikom spletnega mesta ali blogerjem.

Slovnica ima odlično vlogo pri preverjanju novih objav in hitrejšem urejanju. Urejevalnik slovnice v realnem času vas bo obvestil vsakič, ko bo izvedena slovnična napaka ali napaka. Popravek preprosto uporabite, da zagotovite, da je vaša vsebina enakovredne kakovosti.

Eden najzanimivejših vidikov slovnice je, da lahko razume viro vašega stavka, ki ujema besede. Pomeni, da lahko vzdržujete svoj lastni glas za pisanje, tudi s pomočjo orodja. Včasih lahko napačno razumejo dejanski pomen tistega, kar poskušate razkriti. V celoti pa ohranja dokaj skladen standard in občutno stopnjo natančnosti.

8. Google Analytics

Google Analytics

Ne glede na to, v kateri tržni niši ste spletna spletna stran ali spletna trgovina v niši, povezana z zdravjem, bi radi razumeli svojo občinstvo. Google Analytics je najobsežnejše orodje za analitiko, ki je na voljo za pridružene tržnike. Večina podružničnih trgovcev uporablja to orodje, da vidi, koliko obiskovalcev prihaja na njihovo partnersko mesto. Z odličnim orodjem lahko izvajajo široko paleto dimenzijskih operacij. Kot trženi partner lahko delite test, sledite povezavam, sledite konverzijam, analizirate različna vedenja in lahko ugotovite, kakšen je pravi vpogled v interakcijo uporabnikov z vašim partnerskim spletnim mestom.

Google Analytics vam pomaga pri oblikovanju načrta pričakovanega uspeha z merjenjem prodaje, konverzij in poglobljeno analizo podrobnosti vašega spletnega mesta. V teh dneh skoraj vsi pridruženi tržniki uporabljajo Google Analytics, da oceni uspešnost svojih prizadevanj in ciljev na spletnem mestu.

Če želite vedeti o skupnem dogajanju na vašem spletnem mestu in meriti cilj, morate vedeti podrobnosti interakcije ljudi, ko obiščejo vašo spletno stran, kako dolgo običajno ostanejo in najpomembneje, katere strani obiščejo bolj ali manj na vaši strani. Ta rezultat analize bi vam omogočil razumevanje celotnega spletnega mesta in vam omogočil, da ustrezno ukrepate za izboljšanje svojega podružničnega spletnega mesta.

Google Site Kit

Google Site Kit za WordPress

Dostop do vseh podatkov Google Analytics (in ton več). Preprosto namestite brezplačni vtičnik in nato uporabite povezave na nadzorni plošči, da Googlove storitve povežete s svojim spletnim mestom (to podrobno obravnavamo v našem priročniku za Google Site Kit). To vključuje Google Analytics in vsa Googlova druga koristna orodja in storitve, kot so Search Console, Adsense, PageSpeed ​​Insights, Optimize in upravitelj oznak.

Monster Insights

MonsterInsights Analytics za WordPress

Info & DownloadView Demo

S pomočjo vtičnika MonsterInsights lahko preprosto dodate, prilagodite in upravljate storitve sledenja spletnega mesta Google Analytics na svojem mestu WordPress. Vtičnik vsebuje statistiko v realnem času in sledenje oglasom, poleg tega pa je združljiv tudi s platformami za e-trgovino. Tako lahko bolje sledite svoji uspešnosti in optimizirate svoje trženje podružnic in SEO strategije.

9. Uredniški koledar

Uredniški koledar WordPress Vtičnik

Uredniški koledar je vtičnik za načrtovanje objav za strateško bloganje. Omogoča vam načrtovanje in načrtovanje vseh objav na vaši spletni strani, kar je lahko izredno pomembno, odvisno od vaše podružnične niše. Tehnični blogi bodo želeli načrtovati objave v naslednjem velikem Apple dogodku, modni blog pa bo morda načrtoval članke ali videoposnetke po tednu mode. Lahko si olajšate stvari, ko boste nameravali objavljati svojo vsebino, če boste le pogledali na en zaslon. V idealnem primeru to orodje ohranja vse vaše materiale organizirane na vašem spletnem mestu.

Ta vtičnik omogoča enostavno upravljanje in upravljanje po pošti. Od načrtovanja objave, ustvarjanja vsebine in do datuma objave – lahko celoten postopek spremljate na prvi pogled. Objave lahko razporedite glede na datume in čas bivanja na eni plošči.

Vlečenje in spuščanje lahko olajša stvari med spreminjanjem datumov objave. Obstaja osnutek predala, s katerim lahko upravljate vse osnutke objav na svojem spletnem mestu. Hkrati lahko nadzirate objave več avtorjev in urejate objave s funkcijo »hitro urejanje«. Samo skrbnik in urejevalnik lahko doživita vse funkcije tega vtičnika. Avtorji lahko objavljajo, urejajo in razvrščajo svoje objave. Sodelujoči lahko shranijo objavo samo v osnutku in premaknejo svoje objave, naročnik pa si lahko ogleda koledar.

Če želite še več nasvetov, uporabite naša navodila za ustvarjanje uredniškega koledarja in najboljše vtičnike za upravljanje urejevalnega dela.

10. MailChimp

MailChimp Email Marketing

E-pošta je še vedno eden izmed prevladujočih načinov trženja. Brez navedbe zanesljivega orodja za trženje e-pošte bi bila ta objava nepopolna. MailChimp je robustna platforma za trženje e-pošte, ki omogoča vsem podjetjem in tržnikom. Za pridružene tržnike je lahko močno orodje za začetek trženja po e-pošti. To tržno orodje se uporablja za pošiljanje e-pošte za trženje ustreznih izdelkov, doseganje ciljnih občinstva in potencialne prodaje.

S programom MailChimp lahko ustvarjate novice, nastavljate kapljične akcije, upravljate naročniške profile, sledite e-poštnemu sporočilu in dodate skupno rabo v družabnem omrežju. Poleg tega njegov vgrajeni sistem analitike in ponovnega objavljanja tržnikom omogoča, da ustvarijo ad hoc poročilo. Poleg tega MailChimp tržnikom ponuja prednastavljene predloge in pripomoček za gradnjo povleci in spusti, da bi bil dizajn glasila zelo enostaven.

Drug pomemben vidik uporabe MailChimp je, da lahko s tem orodjem zaženete A / B testiranje. Z minimalnim pristopom je mogoče preizkusiti, katera tema ali dobavni rok najbolje deluje. Na vsakem preizkusu lahko dobite več različic, kot so različni časi pošiljanja, vsebina, naslovne vrstice in slike itd. Podobno vam MailChimp omogoča segmentiranje poštnega seznama. Tako lahko za večje konverzije izdate ciljane kampanje.

Na kratko bi rekel, da kot pridruženi tržnik dobite štiri, ki morajo vsebovati napredne funkcije MailChimpa. To so avtomatizacija trženja, napredna segmentacija, sledenje uspešnosti in A / B testiranje.

MailChimp za WordPress

MC4WP: Mailchimp za WordPress

Toda za uporabo tistih orodij, ki jih morate najprej sestaviti svoj seznam e-poštnih sporočil. Dobri vtičniki MailChimp WordPress olajšajo dodajanje obrazca za prijavo ali izbiro na vaše spletno mesto. Odlična izbira je priljubljeni brezplačni vtičnik MailChimp for WordPress, ki doda preproste, mobilne pripravljene in uporabnikom prijazne obrazce za prijavo za vaše spletno mesto. Vtičnik je kompatibilen tudi s priljubljenimi vtičniki, kot so kontaktni obrazec 7, MemberPress, WooCommerce in še več – ponuja vam številne možnosti za povečanje števila naročnikov.


Uspeh v affiliate marketingu je odvisen od toliko dejavnikov. Upošteva vašo kreativnost, način dostopa do trga in uporabo pravih orodij za podružnično trženje. Najpomembneje je, da je odvisno od sposobnosti, da svoje znanje uveljavite v širokem konkurenčnem svetu partnerskega trženja.

Res je, da imajo pridruženi tržniki že tono na svojem krožniku. Večina tržnikov samoukov se uči prek poskusov in napak. V primeru pridruženih trgovcev lahko drobne napake povzročijo izgubo dneva. Ne delajte neumnih nenamernih nesreč – namesto tega uporabite spodnja orodja, da začnete svoj podružnični posel in ga spremljate.

Upam, da vam je ta članek pomagal ugotoviti prava orodja za vaše trženje podružnic, ki vam bodo sčasoma omogočile zaslužek pri partnerskih provizijah. Če imate v zvezi s težavo nekaj za deliti ali kaj vprašati, prosimo, vstavite poizvedbo v razdelek za komentar spodaj.