10 načinov za avtomatizacijo nalog WordPress na vašem spletnem mestu

Načini za avtomatizacijo nalog WordPress na vašem spletnem mestu

Med delovanjem vašega spletnega mesta je treba veliko delati – ustvarjanje vsebine, vzdrževanje, varnostni pregledi, čiščenje zlonamerne programske opreme, varnostne kopije, moderiranje komentarjev in še več. Dobra stvar pri tem je, da vam vsega ni treba storiti sam. Na voljo so orodja, ki vam pomagajo pri avtomatizaciji nalog WordPressa, s pomočjo teh orodij pa lahko avtomatizirate dober del upravljanja spletnega mesta. Ne da bi zapravili čas, poiščimo načine, kako lahko samodejno opravite WordPress naloge in tako prihranite nekaj časa.

1. Posodobitve

Posodobitev WordPressa je pomembna tako za varnost spletnega mesta kot tudi za njegovo učinkovitost. WordPress redno objavlja posodobitve in se prikazujejo kot obvestila na vaši nadzorni plošči. Ko se odločite za avtomatizacijo posodobitev WordPress-a, je v ozadju precej poskrbljeno, kar vam prihrani produktivni čas.

Manjše posodobitve programa WordPress se privzeto zgodijo samodejno, čeprav pri večjih posodobitvah to ne velja. Ko gre za teme in vtičnike, so samodejne posodobitve privzeto onemogočene. Možno je prilagoditi možnosti ali uporabiti malo kode za vklop ali izklop samodejnih posodobitev jedra, tem in vtičnikov. Pri tem nam lahko pomaga naš hitri vodnik za posodobitev WordPress-a.

Avtomatizacija WordPressa: Easy Updates Manager

S pomočjo samodejnih posodobitev lahko tudi vklopite Enostaven upravitelj posodobitev – vse naenkrat ali selektivno. Ta vtičnik preglasi vse nastavitve, povezane z posodabljanjem. Omogoča vam upravljanje vseh posodobitev jedra WordPressa, tem in vtičnikov, posodobitev razvoja, posodobitev prevodov in nekaterih vtičnikov tretjih oseb.

Če gre za vrhunske teme ali vtičnike iz Themeforest ali Codecanyon, lahko vtičnik Envato Market pomaga avtomatizirati namestitev WordPressa in posodobitve. To smo podrobno opisali v našem priročniku za vtičnike Envato Market.

2. Varnostno kopiranje

Varnostne kopije so res tisto, kar vam omogoča spanje ponoči, ne da bi bili zaskrbljeni nad svojim spletnim mestom. Kako pogosto varnostno kopirate spletno mesto, je odvisno od pogostosti objave vsebine. Dobra varnostna navada je, da nastavite urnik za varnostno kopiranje spletnega mesta. To še ni vse, hranite več kopij varnostnih kopij različic na različnih lokacijah in jih vsakič preizkusite.

Če niste v načrtu upravljanega gostovanja, so vtičniki najboljša možnost za varnostno kopiranje WordPress-a. BackupBuddy lahko varnostno kopira celotno namestitev WordPress-a in nastavite lahko razporede varnostnih kopij, da se samodejno zaženejo. Varnostne kopije lahko shranite na varno mesto zunaj mesta in jih obnovite po potrebi.

Rezervni prijatelj

Če imate raje brezplačen vtičnik, Updraft Plus je dobra možnost. Vodič za WordPress za začetnike v naši objavi vsebuje podrobno objavo o varnostnem kopiranju vašega WordPress spletnega mesta.

3. Urnik objav

Ali ste vedeli, da za objavo vsebine ni potrebno, da se prijavite v WordPress. WordPress ima vgrajene funkcije, ki vam omogočajo, da objavo objave kadar koli želite.

Razpored objave

Ko dokončate objavo, v urejevalniku objav poiščite možnost objave in kliknite povezavo Uredi. Po tem lahko določite datum in točen čas objave objave. Če želite, lahko tudi prestavite objave. Čeprav lahko to storite za poljubno število objav, ni dobro, da bi preveč načrtovali v prihodnost. Morda boste morali spremeniti urnik, da bo ustrezal objavi glede na čas objave.

Če vam je ljubši vtičnik, poskusite brezplačno Uredniški koledar. Omogoča vam, da svoje objave, ki so pripravljene za objavo, preprosto povlečete in spustite v obliko razporejanja. Imeli boste tudi pregled načrtovanih objav in lahko upravljali osnutke in objave več avtorjev, si ogledali stanje posamezne objave in jih hitro uredili.

CoSchedule

Druga možnost je  CoSchedule, vrhunski vtičnik, ki omogoča ne le načrtovanje objav objav, ampak tudi samodejno objavljanje na družbenih medijih. Več o izdelavi uredniškega koledarja v tej objavi.

4. Social Media Auto-objava

Večji del objav na družbenih medijih je mogoče avtomatizirati. Lahko ga uredite tako, da se posodabljajo vaši računi v družbenih medijih in vaša vsebina se samodejno deli na različnih platformah družbenih medijev. WordPress RSS vire lahko tudi avtomatizirate, potem ko jih formatirate za socialne platforme.

V idealnem primeru bi avtomatizacija objave na družbenih medijih morala biti del vaše celotne strategije socialnih medijev. Omogoča si oddih od družbenih medijev, ne da bi bralci zamudili svojo prisotnost. Za več pomoči pri avtomatizaciji nalog v socialnih medijih WordPress poiščite prejšnjo objavo.

Oživite staro pošto

En vtičnik, ki tukaj lahko pomaga, je vtičnik Revive Old Post. Po enkratni nastavitvi samodejno deli nove in stare vsebine v vaše račune v družbenem omrežju.

5. Ustavite neželeno pošto

Neželena pošta lahko povleče vaše SERP-je. Vendar pa je pošiljatelje neželene pošte določeno veliko, vedno bodo iskali načine, kako priti na svoje spletno mesto. Zato je WordPress v vsakem prenosu WordPress-a predhodno namestil svoj močan vtičnik za preprečevanje neželene pošte Akismet.

Akismet

Po namestitvi WordPress-a boste morali aktivirati vtičnik in pridobiti ključ API. Nato vtičnik redno preverja, ali je v komentarjih in obrazcih za stik na neželeno pošto.

Če pa niste ljubitelj Akismet-a, morate vedeti, da obstajajo še druge možnosti vtičnikov, s katerimi preprečite pošiljanje neželene pošte WordPress, in tiste, ki se lahko ukvarjajo s poskusi prijave, naročnin, registracij, rezervacij in še več.

6. Stisnite slike

Vse sijajne slike na vašem spletnem mestu – jih je treba stisniti, preden jih naložite v svojo predstavnostno knjižnico. Bajt težke slikovne datoteke lahko upočasnijo vaše spletno mesto. Vtičniki kot Kratki slikovni orodje za optimiziranje slik in EWWW orodje za optimiziranje slik omogočajo samodejno stiskanje slik med nalaganjem v predstavnostno knjižnico. Prav tako lahko stisnejo slike, ki trenutno obstajajo v vašem WordPressu.

EWWW orodje za optimiziranje slik

Če je vaše spletno mesto veliko slik, se lahko ti vtičniki varčujejo v realnem času. Če želite, si oglejte podroben vodič o optimizaciji slike, če želite vedeti več.

7. Optimizacija podatkovnih baz

Ko dodajate vse več vsebine na svoje spletno mesto, lahko baza podatkov začne cveteti. Pomemben del rednega vzdrževanja spletnih strani je redno čiščenje baze podatkov. Napihnjena baza podatkov upočasni vaše spletno mesto, medtem ko je vitka baza podatkov učinkovitejša pri odzivanju na poizvedbe.

WP Optimiziraj

Lahko se zanesete WP Optimiziraj za čiščenje baze podatkov tako pogosto, kot želite. Prilagodite lahko, kaj je treba očistiti, in ga konfigurirate tako, da izbriše odvečne podatke. Če želite zagotoviti, da bodo vaši podatki vedno varni, lahko nastavite vtičnik, da samodejno shrani varnostno kopijo v UpdraftPlus pred optimizacijo baze podatkov.

8. Komunikacija

Dobršen del našega časa gre za pisanje sporočil članom naše ekipe in sodelavcem. Moral bi poskusiti Ohlapnost, spletno orodje za produktivnost, ki pomaga poenostaviti komunikacijo med vsemi vašimi spletnimi skupnostmi, organizacijami, skupinami in medijskimi računi z enega mesta.

Olajšanje uporabnikov WordPressa so vtičniki Slackbot ki delujejo kot kanal med vašim WordPressom in Slack računom. Poleg tega lahko v Slacku nastavite obvestila po meri za različne WordPress dogodke, kot so posodobitve, registracija uporabnika ali objava objave.

Ohlapnost

Slack deluje odlično tako s platformami družbenih medijev, kot sta Twitter in Dribble, kot tudi z aplikacijami, ki spremljajo uspešnost spletnih strani ali čas delovanja. Oblikovali smo objavo o integraciji WordPressa z Slackom, tako da lahko tam preberete več.

9. Ustvarjanje vsebine

Neverjetno se zdi, da ustvarjanje vsebine lahko postavite na avtopilot. Čeprav v mnogih primerih to ni dobra ideja, lahko ustvari vsebino na nekaterih spletnih mestih, ki obstajajo večinoma, da negujejo vsebino iz več virov. Vtičniki za samodejno beleženje WP RSS Aggregator lahko vam pomagajo pri združevanju in samodejnem objavljanju vsebine.

Na primer, lahko naročite se na vir RSS nekaterih kanalov YouTube in naročnikom predstavite kurirano vsebino na vašem spletnem mestu.

10. Preverjena povezava

Zaradi porušenih povezav na vašem spletnem mestu je lahko vaš blog ali spletno mesto videti neprofesionalno in zastarelo. Preprost vtičnik, Preverjena povezava lahko samodejno skenira vaše spletno mesto in samodejno popravi pokvarjene povezave in manjkajoče slike.

Še več, vtičnik je enostavno nastaviti in konfigurirati in ga lahko deaktivirate, kadar to ni potrebno.

Kako avtomatizirati WordPress previjanje

Ko začnete naloge WordPress avtomatizirati, se občasno prijavite v njih, da se prepričate, ali delujejo po načrtih. Čeprav so ti vtičniki odlični načini za avtomatizacijo WordPress-a in sprostitev časa za bolj produktivno delo (kot je ustvarjanje kakovostne vsebine), morate še vedno dvakrat preveriti, ali so vtičniki posodobitve in združljivost (če uporabljate več kot en vtičnik).

Katere druge naloge želite avtomatizirati z WordPressom? Ali obstajajo ključni vtičniki za avtomatizacijo, brez katerih preprosto ne morete živeti? Sporočite nam v razdelku s komentarji – radi bi vedeli, kako upravljate s svojim spletnim mestom.