10 pogostih napak pri trženju po e-pošti, ki se jih je treba izogniti za vsako ceno

10 pogostih napak pri trženju po e-pošti, ki se jih je treba izogniti za vsako ceno

Mislim, da se boste strinjali, ko bom rekel: trženje po e-pošti ni za slabovidno. Velja pa samo, če ne veste, kaj počnete, in na koncu naredite nekatere ali vse običajne napake v trženju e-pošte v tej objavi.

Lahko ga vzamete pri nas; email marketing je še vedno eden najboljših načinov za povečanje prometa in povečanje prodaje. In če dobro opravite domačo nalogo, se lahko izognete tem običajnim pastem in trženje e-pošte pretvorite v rudnik zlata.

Sliši se veliko, kajne? Predpostavljam, da šele začnete ali razmišljate o trženju po e-pošti. Če ste profesionalec, dobro in dobro, ste dobrodošli tudi vi.

Brez dodatnega veselja, se lotimo poslovanja in vam izdelamo seznam e-poštnih sporočil, ki ponuja oprijemljive rezultate. Tu je 10 zelo pogostih napak pri trženju po e-pošti, ki se jim morate zagotovo izogniti.

1. Začetek pozno trženje e-pošte

Običajno večina začetnikov ne vidi ogromne vrednosti v trženju po e-pošti. Torej, namesto da e-poštnemu marketingu dodelite čas in vire, ki si jih zasluži, se osredotočite na ustvarjanje vsebine, socialnih medijev in nekaj SEO.

Tako postavite trženje e-pošte na zadnji gorilnik in na koncu pustite veliko denarja na mizi. Pozabljate večino ljudi, ki na vaše spletno mesto prihajajo iz spletnih iskalnikov in družbenih medijev, se pogosto ne vrnejo.

Vendar pa lahko tabele obrnete tako, da zaženete trženje e-pošte, ko zaženete spletno mesto. Kot rezultat, izboljšate verjetnost za zajemanje potencialnih strank, ki jih sicer pogrešate pri besedi go. Z uporabo vtičnika optin za namen izhoda vam lahko pomagate pri zajemanju novih strank, preden zapustijo vaše spletno mesto.

Inteligentno načrtovanje časovnega razporeda

Ker govorimo o časovnem razporedu, ne pozabite, da ne morete preprosto pošiljati e-poštnih sporočil, kadar koli želite. Študije kažejo, da obstajajo posebne dnevi in ​​časi ko bodo vaša e-poštna sporočila najbolj vplivala na vaše naročnike. Orodja, kot je CoSchedule, celo ponujajo “inteligentno načrtovanje“, Da vam bomo pomagali vedeti, kdaj je najboljši čas za objavo na različnih platformah.

Zato ne čakajte, da začnete trženje e-pošte na prihodnji datum; začnite takoj in nadaljujte z izboljšanjem, kar nas pripelje do točke numero dos.

2. Če ne preizkusim in izboljšam

Znanje je moč, ki ga pravijo, kar pomeni, da je ključnega pomena za raziskovanje in preizkušanje različnih vidikov vaše strategije trženja e-pošte. V večini primerov e-poštni prodajalci novorojenci poklopijo prijavni obrazec, ga postavijo nekje na njihovo spletno mesto in nato pustijo, da je.

Nato se vprašajo, zakaj njihov seznam e-poštnih sporočil ne raste tako hitro, kot bi si želeli. Ste v istem čolnu? No, morate jih nekaj zagnati A / B testi zato se lahko osredotočite na področja z najpomembnejšim vplivom.

Poročila OptinMonster A / B

Primer poročil OptinMonster A / B

Vrhunska marketinška orodja, kot so Pozdravljeni Bar in OptinMonster ima vgrajeno testiranje A / B pljuvanja. Tako lahko sestavite in preizkusite različne prijavne obrazce, besedila in lokacije, da vidite, kaj najbolje deluje za vaše spletno mesto.

Podobno se lahko naučite iz e-poštne vsebine z vgrajenim poročanjem pri ponudniku e-pošte. Odprte stopnje so pomembne!

Preprosteje povedano, živi, ​​uči in izboljšaj prijatelja. Poleg tega ne pozabite, da boste pozorno spremljali najnovejši trendi trženja e-pošte tako da lahko izkoristite metode z najboljšimi rezultati.

3. Nakup seznamov e-pošte

Ne vem, zakaj želite kupiti seznam e-poštnih sporočil, če seveda niste eden nigerijskih fantov Yahoo ali neželeni pošiljatelj neželene pošte. Ker pa niste niti eden, je bolje, da sestavite svoj seznam e-poštnih sporočil iz nič.

Nakup seznama e-pošte je vedno slaba ideja, ne glede na to, koliko časa mislite, da prihranite. Ne potrebujete doktorata. v eksplozivnem inženiringu vedeti, da vam bo nakup e-poštnega seznama v velikem času napihnjen.

Za začetek nihče nikoli ne želi prejemati e-poštnih sporočil s seznama, na katerega se niso naročili. To e-pošto, ki jo vidite z e-poštnimi sporočili “Video razkriva, kako narediti 10-kratni dobiček iz svojega spletnega mesta”. Lahko stavim, da ves svoj denar ne marate odpiranja tovrstnih e-poštnih sporočil, poleg tega se navadno končajo v mapi z neželeno pošto.

Drugič, nakup e-poštnega seznama je zanesljiv način atentata na vašo blagovno znamko. Če imate podjetje (in bi imeli korist od močne blagovne znamke), se izogibajte nakupu e-poštnih seznamov. To vam bo poleg ponudnika e-poštnega marketinga prepovedalo in vam preprečilo pošiljanje e-poštnih sporočil na seznam, ki ste ga kupili.

Tretjič, denar v bistvu spuščate v odtok in kupujete seznam ponarejenih e-poštnih naslovov. Tudi če je nekaj stikov resnično, se ne trudijo o vašem podjetju, kar spet pomeni zapravljen čas in denar.

Najpomembneje pa je, Prodajati (in kupovati) e-poštne naslove je nezakonito. The CAN-SPAM akt vključuje številna pravila skladnosti z e-pošto (na primer brez zavajajočih naslovov, enostavne možnosti za izklop itd.) in strogo prepoveduje prodajo ali prenos e-poštnih naslovov. Torej, ne delaj tega.

4. Ignoriranje nastajanja svinca

Če želite ustvariti seznam e-poštnih sporočil, se morate prijaviti. Vaša fantastična vsebina je en del enačbe. Uporabniška izkušnja je druga, rešitev za generiranje svinca pa tretja. Sestavite tri in vaš e-poštni seznam raste eksponentno.

Za pojasnitev boste morda ponudili najbolj intrigantno vsebino in uporabniško izkušnjo, vendar če prijavnih obrazcev ne boste opazni, se vsa vaša prizadevanja za nič ne nanašajo na trženje e-pošte. Ljudje morajo videti vaše obrazce za prijavo!

Pregled WP Optin Wheel: Kako nemudoma povečati svoje stopnje opt-in

Vnesite vtičnike generacije, kot so WP Optin Wheel (preverite naš poglobljeni pregled), Thrive Leads in Optin Monster in prihranili boste dan. Zgornja orodja seveda znatno povečajo vašo stopnjo prijave, tako da se nikdar ne smete pritoževati, ker se ljudje ne prijavljajo na vaš e-poštni seznam.

5. Ali preverjate svojo statistiko?

Sledenje vašim odprtim cenam je neverjetno in vse, a veste, ali jih bralec opravi na vašem spletnem mestu, kjer lahko opravi nakup? No, če niste imeli pojma, lahko z Google Analytics sledite naročnikom e-pošte.

Na primer, lahko vidite naročnike, ki so na vaše spletno mesto prišli iz vsake e-poštne kampanje. Ogledate si lahko tudi e-poštna sporočila z najpomembnejšim vplivom, nakupe na vašem spletnem mestu in še veliko več. Veliki podatki.

Neprestano poročanje v realnem času

Neprestano poročanje v realnem času

Najboljši del je večina ponudnikov e-poštnega marketinga, kot sta MailChimp in MailPoet ponujajo lastno vgrajeno poročanje in integracijo Google Analytics na lestvici. Stalni stik je še en odličen primer z možnostmi poročanja in celo primerjave oglaševalskih akcij. Tako lahko kadar koli vidite, kako potekajo vaša tržna prizadevanja.

Na koncu dneva sledenje temelji na tem, da je vaša e-poštna akcija uspešna.

6. Segmentiranje ali pomanjkanje le-teh

Ne, ne delaj tega. Ne delajte napake pri trženju e-poštnih sporočil pri pošiljanju množičnih e-poštnih sporočil, razen če je to le rutinska posodobitev, primerna za vse uporabnike. Če želite imeti ogromen seznam, to ni dovolj segmentirajte seznam glede parametrov, kot so geografska lokacija, dohodek, spol, pretekli nakupi itd.

Očitno vseh teh podatkov ne morete zahtevati vnaprej, da ne bi prestrašili naročnikov zahvaljujoč ne tako kratkem obrazcu. Konec koncev potrebujete samo e-poštni naslov, da na svoj seznam vpišete bralca. Kasneje lahko podatke zbirate z anketami, obrazci na kraju samem in takšnimi ustvarjalnimi metodami.

Bistvo je, da več ko imate podatkov o svojem bralcu, bolje lahko segmentirate seznam. Po tem pošljite lasersko usmerjena sporočila v različne segmente. Na primer, nočete strankam in drugim strankam pošiljati istih e-poštnih sporočil.

Prej ko segmentirate seznam, tem bolje.

7. Uporaba neodzivnega e-poštnega naslova

V številnih napravah različnih velikosti in možnosti si ne morete privoščiti, da bi zgrešili znamko z odzivnim dizajnom. Kar pomeni, da morate poleg odzivnega spletnega mesta WordPress poslati odzivno in mobilno prijazno e-pošto.

Nekateri prejemniki brez dvoma preberejo vašo e-pošto na svojih mobilnih napravah, zato ne odtujite nobene skupine, odvisno od naprave / odjemalca, ki jo uporabljajo. Z drugimi besedami, pri ustvarjanju e-poštnih oglaševalskih akcij uporabite pristop za mobilne naprave.

Poleg tega vložite čas v preizkušanje, kako je e-pošta videti v čim več napravah. Kampanjo pošljite samo, če ste prepričani, da je vaša e-pošta videti odlično v več napravah. Kot začetnik sem nekoč uporabljal velike slike v razdelku z zaglavjem in, da sem obrezal dolgo zgodbo, recimo, da bralci niso mogli brati e-poštnih sporočil na pametnih telefonih.

V skladu s tem lahko uporabite orodje, kot je Lakmus da preizkusite svojo e-pošto, preden pošljete celotno e-poštno akcijo. Storitev vam omogoča, da preverite, kako izgleda vaša e-pošta na več kot 90 e-poštnih odjemalcev, kot so Gmail, Google Android, iPhone in Outlook med drugimi.

8. Neželena pošta

Primerjava vtičnikov AntiSpam WordPress

Bombardiranje naročnikov z e-poštnimi sporočili ne bo hitreje premaknilo vaš dnevni red. Nasprotno, prepogosto pošiljanje številnih e-poštnih sporočil je ena večjih napak pri trženju po e-pošti, ki izklopi vaše bralce in lahko poveča stopnjo odjave. Če to ni dovolj, pošiljanje e-poštnih sporočil prepogosto lahko sproži blokatorje neželene pošte, kar uniči vaše možnosti povezave z bralcem.

Tedenski, mesečni ali dvomesečni urnik deluje neverjetno dobro, če pošiljate dragocene vsebine in ponudbe. Vaša stopnja odklona oglaševalske akcije, odprtost in kliki bi morali biti dokaz, da imate narejen dober urnik.

9. Neskladnost

Na drugi strani imamo drugo skupino prodajalcev e-pošte, ki pošiljajo e-poštna sporočila sporadično, tako da vaši bralci ne vedo, kdaj naj pričakujejo vsebino od vas. Neskladnosti se lahko izognete tako, da nastavite in sledite strogemu urniku ali ustvarite e-poštne oglaševalske akcije, s katerimi boste ohranjeni v stiku določeno časovno obdobje.

V nasprotnem primeru ste previdni prejemniki, saj so vaša e-poštna sporočila predvidljiva, kar pomeni tudi, da je vaše podjetje zlahka pozabljivo. Navsezadnje je cilj ohraniti svojo blagovno znamko relevantno tako, da redno pošiljate bralce po e-pošti, vendar brez pošiljanja neželene pošte.

Uredniški koledar WordPress Vtičnik

Vzemite si nekaj časa za načrtovanje ni le del dobre marketinške strategije vsebine, temveč je ključno tudi za to, da bodo vaše e-poštne kampanje ostale na poti. Brezplačni vtičnik, kot je Uredniški koledar je odlično orodje za pomoč.

Če e-poštna sporočila pošiljate nedosledno, je le vprašanje časa, preden naročniki izgubijo zanimanje in se odjavijo. Še huje je, da bi lahko označili vašo e-pošto, tudi če bi jih že od začetka resnično zanimali za vaše podjetje.

10. Pošiljanje e-poštnih sporočil z “polnilom”

Verjetno ste že milijon in enkrat postali žrtev te napake; Vem, da imam. Tukaj je opisan običajni scenarij: slišite o trženju po e-pošti in greste v službo. Nekaj ​​dni kasneje imate par naročnikov in počuti se fantastično.

Nekateri guru internetnega trženja je rekel, da morate najprej poslati pozdravno sporočilo, a vam nikoli ni povedal, kaj storiti po tem. Torej, pošljete dve elektronski pošti in tretji teden nimate več kaj povedati. Kljub temu želite ostati dosledni, zato sestavite nesmiselno e-poštno sporočilo ali tako, kot bi rad klical “polnilo e-poštnega sporočila” in pritisnete na pošiljanje.

Očitno bralci zagledajo skozi fasado in začnejo odhajati. Stavim, da ste videli to tudi pri objavah na blogu. Ste že kdaj bili na spletnem dnevniku z na videz dobro vsebino in potem našli eno objavo, ki ni bila videti noben drug namen kot izpolnjevanje urnika?

No, naročnikov ne pošiljajte po e-pošti brez posebnega cilja. Bodite profesionalni; načrtujte svoj urnik, da boste lahko vsakič dostavili dragoceno e-pošto.

Konec koncev so vaši naročniki vaše stranke in jih ne bi želeli ubiti z nekoristnimi smeti, zdaj bi?

Zadnje besede o pogostih napakah pri trženju e-pošte

Naš seznam je le majhen vzorec vseh običajnih napak v e-pošti, ki jih lahko naredite. Vendar upamo, da vam bomo pomagali, da se izognete tem desetim pastem, ki škodujejo uspehu vaše email marketing kampanje. Če ste seznanjeni z drugimi običajnimi napakami pri trženju po e-pošti, vas pozdravljamo, da delite v spodnjem razdelku za komentarje.

Navdušeni za gradnjo srečnega seznama e-poštnih sporočil!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me