10 pogostih vprašanj WordPress teme in kako jih popraviti

10 pogostih vprašanj WordPress teme in kako jih popraviti

Na tisoče objav na forumih se odpre vsak dan, ne samo na WordPress.org pa tudi na drugih forumih in seveda skoraj na vsakem mestu za podporo razvijalcev tematik glede zelo pogostih vprašanj, ki jih je mogoče rešiti zelo hitro in enostavno. Prepričan sem, da razvijalcem tem in članom skupnosti precej dolgčas odgovarja na ta vprašanja znova in znova, zato sem se odločil, da napišem naslednjo objavo, ki obravnava nekaj najpogostejših vprašanj v temi WordPress, da lahko zaznamek in pripravite ga na razpolago.

1. Manjka slog

Pravkar ste prenesli ali kupili super super temo in jo namestili in si ogledali simpatično sporočilo spodaj:

Oblika manjka

No, vaša prva misel je morda …

“Razvijalec me je zajebal in mi dal temo brez stilskega lista”

Seveda je mogoče, da datoteka, ki ste jo prejeli, ni imela datoteke style.css, vendar je bolj verjetno, da niste prenesli datoteke korenska tema mapo.

Manjka rešitev napak v stilskem listu

Na namizju poiščite mapo, ki jo imate o temi, in jo odprite (če je zadrgana, razpakirajte in odprite). Ko ga odprete, bi morali videti vse svoje datoteke tam, če ne, pa je tema verjetno v poddirektorju. Na primer, vse premium teme imajo temo v mapi »Namestljiva tema«. Na splošno je nekje očitno, dejanska mapa z temami pa bo verjetno imenovana enako kot tema. Ko ga najdete, ga zip in naložite prek WordPress ali naložite nepakirano mapo prek FTP.

2. Vzorčne napake pri uvozu podatkov

Nameščen je vašo temo in zdaj nalagate vzorčno datoteko .xml, ki jo je razvijalcu teme tako lepo priskrbel, vendar ponovno dobite napako!

Vzorci napak pri uvozu podatkov

Uvoz napake 1. rešitve ni uspel

Napaka pri uvozu napake je ponavadi 1 od 2 stvari. Prva je ta, da bi lahko poskušali naložiti objave ali taksonomije iz vrst po meri, ki še ne obstajajo.

 • Aktiviraj temo: Prepričajte se, da je tema, ki jo boste uporabljali, aktivna.
 • Tema dvojnega preverjanja: Prepričajte se, da tema dejansko vključuje te vrste objav po meri in taksonomije – morda vprašajte razvijalca ali če veste, kako izgledate

Uvoz napake 2. rešitve ni uspel

Če se prikažejo napake, ki prikazujejo »Neuspešen uvoz medijev«, se slike ne nalagajo.

 • Ste potrdili polje za uvoz prilog? Preden začnete z uvozom, morate potrditi polje, v katerem piše “nalaganje in uvoz datotek”.
 • Ali so slike dostopne? Mogoče je, da čarovniki niso dostopni s strežnika. Vzorčne podatke lahko odprete v urejevalniku besedil in poskusite poiskati eno od teh datotek ter povezavo preizkusiti v svojem brskalniku. Najlažje je verjetno stopiti v stik z razvijalcem teme in jim sporočiti, da se slike ne nalagajo.

3. Domača stran ne izgleda kot demo

Bilo bi čudovito, če bi katera koli tema, ki ste jo aktivirali, izgledala kot demo, ko je bila aktivirana? Naša skupna tema WordPress to počne, če uporabljate vgrajeni demo uvoznik, vendar ni vsaka tema lahko tako super kot Total.

Če ste namestili temo (in gre za vzorčne podatke), vendar se vaše spletno mesto ne ujema z demo temo, obstaja nekaj zelo pogostih razlogov, zakaj lahko vaša domača stran izgleda drugače.

Rešitev o napaki na domači strani 1

Nastavitev branja na domači strani

Nastavitve branja so napačne. To pomeni, da vaša tema ali ne potrebuje nastavitve domače strani, vaše spletno mesto pa je nasprotno. Torej pojdite na Nastavitve> Branje in preverite možnosti pod “Prikazovanja sprednjih strani”.

Če vaša tema ne potrebuje nobene predloge strani za postavitev domače strani, preverite, ali je ta možnost nastavljena na »Vaše najnovejše objave«. Če vaša tema uporablja predlogo za domačo stran, naj bo vaše spletno mesto nastavljeno tako, da uporablja statično domačo stran.

Rešitev o napaki na domači strani 2

Predloga domače strani

Uporabiti morate predlogo za domačo stran. Številni razvijalci tem uporabljajo predloge strani po meri za postavitve svojih domačih strani. Najprej najprej preberite dokumentacijske datoteke, če pa ni nobene glave in ustvarite novo stran, v urejevalniku pod Atributi strani> Predloga preverite, ali obstaja domača, domača stran, naslovnica ali podobna predloga. Če je odgovor pritrdilen, boste verjetno morali s to predlogo ustvariti stran, jo shraniti / objaviti, nato pa nadaljujte Nastavitve> Branje da ga nastavite kot svojo statično možnost sprednje strani.

4. Moj URL je “grd”

Privzeta struktura URL-ja WordPress ni “zelo” precej manj prijazna do SEO. Torej, ko boste prvič nastavili URL-je na spletnem mestu, bi lahko izgledali grdo (zmečkan ID objave, datum objave, naslov objave in celo kategorija). Brez skrbi – popraviti ga je enostavno.

Grdi URL-ji Rešitev o napaki

Permalink Settings

Če vaši URL-ji ne izgledajo tako dobro (yourwebsite.com/?p=1), preprosto pojdite na Nastavitve> Povezave in spremenite nastavitev v možnost »Post Name« (ali katero koli drugo – samo izberite tisto, ki najbolje ustreza vam).

5. Moje objave vračajo 404 napake

Napaka Github 404

Če imate objave, ki zdaj vračajo stran z napakami 404, ne panirajte (še) večino časa, ko so vaše objave še vedno tam, za popravljanje težave pa morate posodobiti nastavitve trajne povezave. To je zelo pogosto pri temah, ki uporabljajo vrste objav po meri. Kadar koli aktivirate novo temo, ki uporablja vrste objav po meri, morate ponastaviti nastavitve trajne povezave.

Objave, ki prikazujejo 404 rešitev za napake

Najenostavnejši popravek je, da se preprosto odpravite Nastavitve> Povezave in kliknite gumb za shranjevanje. Običajno bo to naredil trik. Če to ne bo uspelo, boste morda morali ročno posodobiti datoteko .htaccess (opomba: ne priporočamo, da se tega lotevate sami, če ste WordPress popolnoma nov, namesto tega se boste morda morali za pomoč obrniti na samostojnega razvijalca) . Več si lahko preberete z uporabo trajnih povezav WordPress v kodeksu WordPress.

6. Moj meni je prazen

Za tiste, ki uporabljate WordPress vsakodnevno, te težave verjetno ne boste imeli, če pa ste WordPress zelo novi ali pa ste pred nekaj leti uporabljali WordPress in se boste morda zmedli, zakaj je vaš meni prazen, ko je namestite temo.

Manjkajoča napaka v meniju

Nastavitve menija WordPress

Privzeta tema WordPress je nadomestna možnost za WordPress meni, če ni nastavitev, vendar vsi razvijalci tem niso dodali tega v svoje teme.

Če želite zagotoviti, da vaši meniji delujejo, pojdite na Videz> Meni da nastavite svoj meni.

 1. Prepričajte se, da imate meni. Če tega ne želite, ga boste morali ustvariti (preverite to objavo, če želite izvedeti, kako nastaviti menije v WordPressu)
 2. Prepričajte se, da je meni dodeljen lokaciji. Spodaj v meniju naj bo prikazano “Prikaži lokacije” – to so področja menijev, vdelana v vašo temo. Nekatere teme imajo lahko samo eno lokacijo v glavnem meniju, druge pa lahko na tone. Prepričajte se le, če želite, da se prikaže vaš meni, nato pa shranite.

7. Nove teme uporabljajo predstavljene slike, vendar imam tono objav brez njih

Pred WordPressom 2.9 še ni bilo predstavljene slike (objavite sličice) podpora v WordPressu za toliko tem, ki uporabljajo meta možnosti ali polja po meri za določanje predstavljenih slik ali pa niso imele nobene privzete slike slike.

Torej morda prehajate s starejše teme na novo, ki podpira predstavljene slike ali pa je bila vaša predhodna tema preprosto zelo minimalna in jih niste uporabljali. Ne bomo potrebovali ur, da bi preiskovali svoje stotine objav, da bi postavili predstavljeno sliko (ali pa morda jeste), tako da obstaja hitra rešitev za to in je v obliki vtičnika!

Brez predstavljenih slik Napaka napak

Enostaven dodatek za sličice

Preprosta rešitev je uporaba “Enostavno dodajte sličico“Vtičnik za samodejno nastavitev predstavljenih slik na stare objave. Samo namestite, aktivirajte in sledite navodilom za dodajanje slik v stare objave. Ko grete naprej, ne pozabite dodati svojih predstavljenih slik, ko objavljate nove objave.

8. Diapozitivi, harmonike, preklopna zavihka, jezički… Ne delujejo ali prenehajo delovati!

Številne teme WordPress v teh dneh uporabljajo java-script / jQuery za izboljšanje tem, ki dodajajo stvari, kot so drsniki, preklopi, harmonike, zavihki, mobilni meniji, lebdenje slik … itd.

Če te funkcije ne delujejo na vašo temo ali nenadoma prenehajo delovati, se najverjetneje zgodi kakšna napaka javascripta, ki povzroči, da se vse zlomi.

Odpovedane diapozitive, preklopi, zavihki itd

WP predpomnilnik motorja

Prva stvar, ki jo morate storiti je onemogočite vse vtičnike, počistite predpomnilnik (vsi) in znova naložite spletno mesto, da preverite, ali vse deluje, kot mora biti. Če je, potem lahko zdaj vtičnike aktivirate 1 za 1 in takoj, ko se zlomi, boste vedeli, da je bil zadnji vtičnik tisti, ki povzroča težave (upoštevajte ta vtičnik, deaktivirajte in nadaljujte tako).

Ko veste, kateri vtičnik / vtičniki povzročajo težavo, lahko poiščete nov vtičnik z enako funkcionalnostjo, ki je združljiv, ali pa se obrnete na razvijalca vtičnikov ali tem, da jih seznanite s konfliktom (najprej preglejte stran, če želite videti, kaj dejanske težave so tako, da se lahko obrnete na ustrezno osebo – če je napaka vtičnika poslala opombo, vtičnik vtičnik ali če je napaka v temi tema).

9. Spremembe stila ne naredijo ničesar

Torej imate svojo temo vse nastavljeno in zdaj želite spremeniti videz, da ji daste več svoje “osebnosti” in jo resnično prilagodite svoji blagovni znamki, poslu, niši … itd. Torej ste začeli dodajati CSS po meri na svoje spletno mesto ali spreminjati tabelo slogov, vendar vsakič, ko osvežite spletno mesto, nobena od sprememb ne vpliva.!

Rešitev o napakah, ki manjka v slogu, manjka

WordPress Live Customizer

Če želite zagotoviti, da se bodo vaše spremembe uporabljale, lahko storite nekaj korakov:

 • Onemogoči predpomnilnik: Najpogostejša težava je, da imate nekakšen vtičnik za predpomnjenje, kot je W3 Skupaj predpomnilnik nameščen in predpomnilnik vašega CSS-ja. V tem primeru ga morate onemogočiti.
 • WordPress Customizer: Če uporabljate orodje za prilagajanje tem, poskusite s klikom gumba za shranjevanje in nato osvežiti stran, da preverite, ali spremembe vplivajo.
 • Ozadje se ne spreminja: Če preprosto želite spremeniti ozadje s pomočjo nadzorne plošče ozadja WordPress, imate morda težave, če ima tema, ki jo uporabljate, za ozadje. Poskusite naložiti novo sliko samo zato, da jo preizkusite, ker bi jo morala preglasiti. Naložitev 1px enotne barve in nastavitev ponovitve je lahko tudi spodobna možnost.
 • Spremembe urejevalnika WordPress: Če poskušate spremembe spremeniti prek urejevalnika WordPress na naslovu Videz> Urejevalnik spremembe dejansko niso varčevalne zaradi dovoljenj strežnika, toda v tem primeru boste prejeli napako. Izveste lahko več o tem nastavitev dovoljenj za datoteke tukaj.

10. Posodobil sem svojo temo in vse moje spremembe so že izginile!

Najverjetnejši vzrok te napake je, da ste ročno spremenili datoteke predloge, na primer datoteko style.css (običajno). Ko ste posodobili temo, so urejene datoteke prepisane s privzeto kodo teme. Zato NIKOLI ne priporočamo, da spremenite prvotno temo.

Spremembe teme so rešile napake

Dodajanje kode po meri v WordPress

Žal vaše spremembe morda ne bodo več za vedno, razen če imate varnostno kopijo spletnega mesta, ki jo lahko uporabite za obnovo. Nekatera podjetja, ki gostijo ponudbo, ponujajo 30 dni vredno varnostnih kopij spletnih mest, zato se obrnite na svojega gostitelja, če potrebujete pomoč pri iskanju in / ali vrnitvi na varnostno kopijo. Če imate lastno ročno varnostno kopijo, bi morali obnoviti tematske datoteke prek FTP-ja.

Čeprav te težave trenutno ne boste mogli odpraviti, lahko previdno preverite, ali spet niste v tej situaciji. V prihodnosti, ko želite urediti teme, uporabite eno (ali več) naslednjih:

 • Vtičnik CSS po meri. Če potrebujete le nekaj majhnih nastavitev, lahko za prilagajanje teme uporabite vtičnik CSS po meri in preverite, ali niso izbrisani. Tu sta nam všeč dva:
  • Rumeni svinčnik CSS urejevalnik
  • CSSHero Visual CSS Editor
 • Ustvari otroško temo. Ustvarjanje otroške teme je verjetno najboljši način prilagajanja teme in vam bo omogočil največjo prilagodljivost in celo omogočil urejanje datotek predloge (poleg samo style.css), odstranjevanje ali dodajanje novih skript ter dodajanje funkcij po meri.
  • Oglejte si ta članek, če želite izvedeti, kako ustvariti otroško temo WordPress.
 • Vzdrževanje popolnih varnostnih kopij spletnega mesta. V primeru, da gre kaj narobe, je vedno dobro, da ohranite varnostne kopije svojega spletnega mesta. V ta namen vam toplo priporočamo, da varnostno kopirate svoje WordPress spletno mesto (ki se razlikuje od varnostnih kopij strežnikov, ki jih ponuja vaše podjetje za gostovanje) z uporabo enega od naslednjih:
 • Obdrži dnevnik sprememb. Ne glede na to, ali urejate datoteke predloge ročno (najbolje, da ne) ali uporabljate nadrejeno temo, je ustvarjanje dnevnika sprememb najboljši način, da spremljate vse nastavitve, ki ste jih naredili. Še posebej koristno je, če se kaj zlomi, da lahko sledite nazaj in vidite, kje ste se morda zmotili.

Zavijanje

Tu jih imate – 10 običajnih napak v WordPressu in rešitve, da jih lahko odpravite. Toda to je le nekaj napak, ki jih najpogosteje srečamo ljudje. Za več nasvetov si oglejte tudi ta vodnik, o katerem smo pisali kako namestiti svojo temo Themeforest WordPress (čeprav ima vodnik nasvete, ki bi veljali za večino tem).

Če imate druge težave, bi morali biti prvi korak v hitrem iskanju v Googlu, če želite sami najti odgovor. Če po lastni raziskavi še vedno ne najdete odgovora, se obrnite na temo ali avtorja vtičnikov (če gre za težave z njihovim izdelkom) ali obiščite forum, kot je Reddit ali Envato preveriti, ali lahko član skupnosti pomaga. Verjetno je napaka, ki jo dobite, pogostejša, kot si mislite!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me