10 strašnih stvari, ki jih WordPress lahko stori

Vedno sem bil ljubitelj neverjetnih stvari, ki jih WordPress lahko naredi. V skoraj vsakem spletnem podjetju, ki se ga lotim, sem slepo uporabljal WordPress kot svojo rešitev številka ena. Oglejmo si le nekaj od mnogih stvari, ki jih WordPress lahko stori za vas (in vaše stranke).

1. Zgradite spletno trgovino z WordPressom

spletno nakupovanje

Ko je stranka vprašala – “Hej, ne potrebujem WordPressa, zakaj ne uporabim namenske programske opreme za e-trgovino?” Moja stranka (skeptičen gospod) ni bila povsem seznanjena z WordPressom. Izkoristivši to situacijo, sem se hitro odprl WooCommerce in vprašal: “Kaj pa to, menite, da bo to delovalo?”

“Popolno je! Koliko to stane?” Pa sem mu odgovoril, “Nič!“(No, razen stroškov gostovanja seveda!)

WooCommerce je eden glavnih akterjev v industriji e-trgovine WordPress. Njihov glavni vtičnik je brezplačen in vsebuje osnovne funkcije, potrebne za vzdrževanje vstopne trgovine za e-trgovino. Ne bi bilo narobe, če mislite, da ima WooCommerce kot večina “brezplačnih” WordPress vtičnikov potrebne funkcije, zaklenjene za “premium” omaro.

woocommerce zaposlitveni odbor

Pravzaprav ni nobene premijske različice vtičnika. Imajo resnično impresivno paleto dodatkov, s pomočjo katerih ustvarjajo prihodke. Prav tako podpirajo dodatke WooCommerce. Lahko celo najamete razvijalca, ki vam bo sestavil poslovni dodatek WooCommerce.

Drugi odlični vtičniki za e-trgovino vključujejo iThemes Exchange, MarketPress in Easy Digital Downloads. Za izčrpen seznam si oglejte Freddyjevo objavo o najboljših vtičnikih WordPress za e-trgovino.

2. Ustvarite delovno desko

wpjobboard

Eden najpomembnejših govorov s fakultete se je zgodil nekako takole: “Prizadevati si morate, da bi bili ponudniki zaposlitve in ne iskalci.” Prižgala je podjetniški ogenj, ki je zakuhal v nas.

Pomislite, ljudje kot smo – svobodnjaki, blogerji, oblikovalci, tekstopisci itd. So vsi samostojni podjetniki. Ste si na svojem blogu že kdaj želeli ustvariti dejansko delovno desko? Tako kot tisti iz ProBlogger-a Tu je seznam Teme delovne deske WordPress to vam bo pomagalo pri zagonu in delu v nekaj urah:

 1. Pridružite se (55 USD)
 2. Job Board ($ 79)
 3. JobRoller (99 USD)
 4. Templatic’s Job Board (65 USD)
 5. JobEngine (89 USD)
 6. Najem čebele (99 USD)

Če iščete pristop, ki temelji na vtičnikih, preveri WP Job Manager. Na voljo je veliko odličnih dodatkov za še več možnosti zaposlitvene plošče, kot so integracija WooCommerce za plačane sezname, upravitelj nadaljevanja za enostavno nalaganje videa, vsakodnevna ali tedenska opozorila o novih delovnih mestih in še več.

Splošni kazalci:

 • Prepričajte se, da ste v svojem žanru ustvarili veliko občinstva, preden začnete s službo. ProBlogger je eden najbolj priljubljenih blogerjev na svetu. Če mislite, da lahko na mesec dobite nekaj tisoč obiskovalcev in začnete s službo, boste razočarani.
 • Na drugi strani so ti vtičniki za delovno ploščo lahko zelo priročni, ko objavljate opravila v svojem spletnem dnevniku (na primer plačani uredniki, tekstopisci, oblikovalci itd.)
 • Veliko podjetij raje vodi portfelj in delovna mesta ločeno. Na spodnji nogi ali na vrhu nekje objavijo povezavo in sporočijo, da imajo odprtino.
 • Dejansko stran o opravilu je dodeljena zunanjim izvajalcem programske opreme, kot je Resumator, ali pa je nastavljena kot “interna” delovna plošča na drugem naslovu ali poddomeni. Nekaj ​​podobnega jobs.company.com.
 • Pri tem pristopu najbolje deluje tema, ki temelji na WordPress-u na delovnih mestih, vendar so drage, ker so zapletene vse vrste objav in vse.
 • Če pa ne želite ločene namestitve, lahko poiščete rešitev, ki temelji na vtičnikih.

3. WordPress Multisite

več omrežnih spletnih mest

WordPress Multisite je eden najboljših (če ne drugega) the najboljše) WordPress funkcije, kadar koli. Preprosto povedano, omogoča ustvarjanje mreže spletnih mest WordPress iz ene same glavne namestitve WordPress. Ideja izvira iz koncepta mrežnih blogov. Tu je kratki primer:

Recimo, da želite ustanoviti blog, ki zajema tri glavne kategorije – knjige, stripe in pesmi. Toda vaša ekipa ima zelo različne ideje o strukturi, zasnovi in ​​postavitvi vsakega od teh mest. Vendar so drugi vidiki, kot so varnostni ukrepi in splošne politike na celotnem mestu, pogosti. V takšnem primeru bi bila vaša najboljša rešitev ustvariti tri različne spletne strani – to je tri različne WordPress namestitve, nameščene pod enim WordPress spletnim mestom. To vam omogoča administrativni nadzor nad vašim spletnim mestom, hkrati pa ohranja diskrecijo.

Multisite WordPress lahko aktivirate tako, da dodate naslednjo vrstico v svoj wp-config.php mapa:

/ * Večstranski * /
define ('WP_ALLOW_MULTISITE', res);

Od tu naprej sledite našemu priročniku za nastavitev večstranskih mest WordPress ali kodeks navodila da se ustali.

4. Ustvarite forum

bbpress

Z bbPress WordPress vtičnik ustvarjanje celovitega in integriranega foruma WordPress je preprosta naloga. Vtičnik razvije in vzdržuje Avtomatski – podjetje, ki stoji za WordPressom. Torej glede zanesljivosti in varnosti – ste precej varni. Tukaj je kratek pregled funkcij bbPressa:

Lastnosti:

 • Ustvarite več kategorij forumov
 • Odgovori na posamezne teme
 • Podpora za bbPress posebne kode in pripomočke
 • Povečajte sodelovanje uporabnikov s podobnimi razširitvami bbPritisnite Obvesti ki uporabnikom pošilja obvestila po e-pošti, ko so objavljene nove teme in / ali odgovori; in
 • Orodja GD bbPress ki dodaja podporo za BBCode, podpise uporabnikov, navedbe odgovorov in nekaj drugih funkcij – tako kot polnopravna programska oprema za forum.

Oh, in združljiva je z močno temo Total WordPress – tako da lahko ustvarite strani po meri za vaš super forum. Drugi vtičniki, ki vam pomagajo ustvariti forum z WordPressom, vključujejo Odgovori CM in AnsPress.

5. Ustvarite socialno omrežje

buddypress

Če želite ustvariti naslednji Facebook s pomočjo WordPressa kot platforme – bi verjetno morali obiskati zdravnika. Samo šalim se. Resno pa občudujem vaše težnje, toda vaš trud bi bil veliko bolj učinkovito, če upoštevate nadomestni okvir za izgradnjo naslednjega Facebooka.

Za druge, ki želijo ustvariti “interno” socialno omrežje za vaše fakultetne skupine, skupine ali podjetje – BuddyPress je tvoj odgovor. Še več – obstaja celo poseben razdelek Themeforest za teme BuddyPress.

6. Ustvarite samostojne ciljne strani

Ciljna stran

Ciljne strani so, kot morda veste, bistvene za rast podjetij – zlasti spletnih podjetij. Dobro oblikovane ciljne strani lahko navadnega obiskovalca spremenijo v plačljivega kupca. Vendar to ni tako enostavno, kot se sliši. Ciljna stran gradi neprestano razvijajoč se postopek. Paziti morate na več funkcij in spremljajte, kako se vaš obiskovalec odziva nanje.

Ker večina spletnih dnevnikov uporablja WordPress, oblikovanje čudovitih ciljnih strani z vtičniki, kot so OptimizePress, Parallax Gravity in Thrive Content Builder, nikoli ni bilo lažje. Z dobrim vtičnikom ciljne strani za WordPress lahko sestavite in sledite več ciljnim stranem za vaše spletno mesto.

7. Izdelajte večjezično spletno mesto

Večjezični spletni vmesnik

WordPress vam pomaga ustvariti in upravljati večjezične različice vsebine spletnega mesta. To je še posebej koristno za globalna podjetja, ki so za svojo platformo CMS izbrala WordPress. Obstajata dva različna načina, kako lahko prevedete WordPress in ustvarite večjezično spletno mesto.

7.1 Najem prevajalca

To je dražja metoda, vendar skoraj vedno zagotavlja boljšo kakovost v primerjavi s strojnim prevajanjem. Za to lahko uporabite naslednje vtičnike:

Priporočam vtičnik Polylang WordPress, ker upravlja večjezične različice svojih objav in strani ter druge elemente, vključno z regionalnimi datumi in oblikami, kategorijami, oznakami in taksonomijami po meri..

7.2 Strojni prevod

Ta metoda je hitrejša in vam ne stane niti penija. Na slabi strani pa je kakovost prevedenega besedila slabša od tiste, ki bi jo dobili, če najamete prevajalca. Vendar bi se to lahko spremenilo v naslednjem desetletju zahvaljujoč Googlovi zastrašujoči Googlovi raziskavi obdelave naravnih jezikov (NLP).

Vtičniki:

Ti vtičniki se povezujejo z jezikovnim API-jem za prevajalce jezika Google / Bing in pretvorijo članke na spletnem mestu. Če imate nameščeno večstransko namestitev WordPress-a in potrebujete za vsako spletno mesto, je WPML vtičnik za vas. To je močan vtičnik, ki podpira osnovne funkcije prevajanja, prevod e-trgovine in upravlja z različnimi prilogami datotek za vsak jezik.

8. Vrhunska varnost

varnost

Vedno sem imel pravilo z varnostjo – preventiva je boljša od zdravljenja. Za tiste od vas, ki prepozno, boste morali porabiti znatno količino, da boste lahko opomogli od vdrtega mesta. Priporočal bi vam, da tega ne jemljite kot samostojni projekt in poiščite strokovno pomoč – saj obstaja nešteto načinov, kako se lahko zmotite.

 • WordPress je goreč spremljevalec prvega pravila. Zato izvaja različne varnostne ukrepe in vsake toliko sprosti pomembne in kritične posodobitve glede varnosti. Zaradi tega pravilo # 1 je do vedno posodobite na najnovejšo različico WordPress-a.
 • Večina mest WordPress (vključno z upravljanimi) se samodejno posodobi na najnovejšo različico zahvaljujoč funkciji »samodejne posodobitve«. Preostanek naj administrator ročno posodobi.
 • Ko ste v okolju skupnega gostovanja, ste obkroženi z različnimi neznanimi varnostnimi napakami. Kot protiukrep bi morali namestiti varnostni vtičnik, kot je iThemes Security ali Sucuri.
 • Končno, če želite biti brez gostiteljskega in varnostnega glavobola, morate razmisliti o upravljanem WordPress gostovanju, kot je WPEngine.

9. Napredno trženje e-pošte

raste-vaš e-poštni seznam

Trženje po e-pošti je, kot vemo, eden izmed zimzelenih načinov ustvarjanja prometa. Je vir prometa na zahtevo, ki je bil posebej nastavljen na vašo spletno stran – nestrpen vas pričakuje. Da pa bo trženje elektronske pošte delovalo, morate najprej zbrati e-poštna sporočila. Tu nam pride prav WordPress.

S pomočjo vtičnikov, kot sta OptinMonster in Bloom, lahko svojo bazo naročnikov povišate. OptinMonster prikaže pojavno okno za naročanje na glasilo na zaslonu obiskovalca, tako kot:

 • Vnesite svoje spletno mesto
 • Zapustite spletno mesto – to se imenuje tehnologija “izhod-naklep”

Naročna polja za naročnine po e-pošti lahko postavite tudi na različna mesta vašega spletnega mesta – vključno s stransko vrstico, po vsaki objavi ali navadnem pojavnem oknu. Če želite izvedeti več o OptinMonsterju in kako se je skozi leta razvijal, preverite naš pregled OptinMonster. WordPress.com vam omogoča tudi zbiranje e-poštnih naslovov od vaših uporabnikov. Ko objavite novo objavo, bo e-poštno sporočilo poslano vsem vašim naročnikom.

10. Prilagodljivost oblikovanja spletnih strani

skupno WordPress tema wpexplorer

Daleč mi je ta lastnost WordPressa najljubša. Z WordPressom lahko resnično ustvarite karkoli. Ne glede na to, kaj potrebujete, obstaja vtičnik ali tema, ki vam bo pomagala začeti. Želite ustvariti obsežen seznam imenikov za svoje mesto? Oglejte si primerno imenovano temo Imenika. Na svoj blog morate dodati recepte? Preprosto – ustvarjalec kuhanih receptov je samo vtičnik za vas.

In če ne veste, kaj želite, obstajajo tudi teme za to! Samo zagrabite si tisto, kar menimo, da je najboljša tema WordPress-a doslej – Skupaj ali katero koli od drugih priljubljenih večnamenskih tem, ki prihajajo z zmogljivim ustvarjalcem strani. S temi lahko ustvarite unikatno oblikovana spletna mesta – vsa iz ene teme.

Zaključek

Upam, da ste uživali na tem seznamu 10 (super) stvari, ki jih lahko storite z WordPressom. Za kaj ste uporabljali WordPress? Če imate na tem seznamu nekaj, kar mislite, da bi moralo biti vključeno – nas obvestite!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me