13 razlogov, zakaj je WordPress idealen za začetnike in podjetnike

Zakaj je WordPress idealen za začetnike in podjetnike

Startupi in podjetniki so ponavadi ogromni idej in primanjkuje gotovine. Na splošno večina staršev razume, da je prisotnost na internetu bistvenega pomena za to, da se njihova ideja razvije v donosen podvig. Spletno mesto je za njih priročno in stroškovno učinkovito mesto za razlago svojih idej, določitev načrta za njihovo uresničitev in obveščanje vseh zainteresiranih strani o njihovem napredku. Podjetju podeljuje verodostojnost s podrobnostmi o imenu, naslovu in kontaktnih telefonskih številkah.

Spletno mesto je tudi v zgodnjih fazah za iskanje iskalcev zaposlitve, vlagateljev, dobaviteljev in potencialnih kupcev ter za pripravo piska do začetka prodaje. Ko podjetje začne, se spletno mesto lahko pretvori v mesto, ki je na voljo 24 × 7 za trženje izdelka ali storitve in ostane v stiku z vsemi zainteresiranimi stranmi. Ker je na voljo toliko sistemov za upravljanje vsebine, je izbira pravega za vaše spletno mesto lahko težavna. V tej objavi bomo videli 13 razlogov, zakaj je WordPress za startup in podjetnike dobra ideja.

1. WordPress je zanesljiv

WordPress je preizkušena odprtokodna platforma, ki jo podpira skupnost tisoč profesionalnih kodrov, preizkuševalcev in razvijalcev. Trenutno je to vodilno storitev za upravljanje vsebin na internetu. To traja že več kot 10 let, uporabljajo ga milijoni spletnih strani in so bili zelo dovršeni. Poleg tega se WordPress opira na zvočno tehnologijo, kot so PHP, SQL in JavaScript, ki sledijo praksam, ki jih je postavil Google in drugi iskalniki.

Kaj vse to pomeni? Zaključite lahko, da bo WordPress, za razliko od številnih tekmecev, še veliko dlje in bo rasel kot platforma.

2. WordPress je brezplačen

Kaj se lahko zgodi, da je zagon brez denarja slajši od dejstva, da je WordPress brezplačen? Hkrati se zastavlja vprašanje – kaj je ulov? Podobno kot Wikipedia in Ubuntu je tudi WordPress brezplačen, ker je odprtokoden, kar pomeni, da ga nihče ni v lasti Podprlo jo je obe družbi za milijardo dolarjev Avtomatski, kot tudi na tisoče prostovoljcev z vsega sveta, ki si prizadevajo za nenehno izboljševanje.

WordPress je licenciran pod splošno licenco GNU. To omogoča brezplačno za vsakogar z WordPressom zgraditi toliko spletnih mest, kot jih želi. Poleg tega uporabniki WordPress-a dobijo tudi dostop do brezplačnih posodobitev, na tisoče brezplačnih tem in 50.000+ vtičnikov v imeniku WordPress. Proste teme in vtičniki, ki niso na voljo, zagotavljajo uporabnikom prednost in s tem prihranijo čas in denar.

WordPress za zagon - knjižnica vtičnikov

Vendar naj bo jasno eno – programska oprema WordPress je brezplačna, na tisoče tem in vtičnikov. To pa še ne pomeni, da lahko spletno mesto zaženete po ničelnih stroških. Za vodenje spletnega mesta, kot so ime domene, gostovanje, neobvezne prilagoditve, so povezani tudi drugi stroški, vse o stroških izdelave spletnega mesta WordPress pa lahko izveste na našem blogu. Ti stroški niso značilni samo za WordPress, temveč veljajo tudi za druge sisteme za upravljanje vsebine.

3. Z WordPressom ni nobene ključavnice

Na začetku so mnoga podjetja negotova glede tehnologij in programske opreme, ki so potrebna za njihovo spletno mesto, in neradi trošijo za programsko opremo, v katero niso prepričani. Poleg tega bodo za tekoče posodobitve in vzdrževanje povezani s ponudnikom storitev programske opreme. Pozneje se lahko premaknete na drugo platformo, saj se v večini primerov vsi podatki zaklenejo v staro programsko opremo.

Na srečo pri WordPressu ni tako – vaši podatki so samostojni pri namestitvi programa WordPress, ki ga sam gosti. Tako se lahko odločite za selitev iz WordPressa na katero koli drugo platformo z vsemi podatki. Poleg tega obstaja veliko bazo nadarjenosti WordPress, ki vam pomaga, da se razumete.

4. Ne glede na vaše poslovanje, WordPress lahko uporablja spletno mesto za to

Naj se ta kreten počiva enkrat za vselej, WordPress ni samo za bloge. Da, začelo se je kot platforma za bloganje, vendar se od takrat razvija kot platforma za katero koli spletno mesto. Lahko ga uporabite za,

  • Korporativna ali poslovna spletna mesta
  • Portfeljska spletna mesta
  • Spletne trgovine
  • Spletna mesta z novicami
  • Spletna mesta članstva
  • Spletne strani hotelov

Ta seznam je samo ponazorljiv. S spletnim mestom WordPress lahko ustvarite tudi spletna mesta za nevladne organizacije, forume, aplikacije in celo zaslužite. In imate še dodatno prednost, da ima WordPress blog funkcijo, ki jo lahko uporabite poleg svojega spletnega mesta.

5. WordPress je strokovnjak za e-trgovino

Priljubljeno Vtičnik WooCommerce ali je vodilna tehnologija e-trgovine za splet, in lahko napaja katero koli podjetje za e-trgovino. Če za svojo trgovino potrebujete še več funkcionalnosti, boste veseli na stotine brezplačnih in premium razširitev, ki lahko razširijo vašo spletno trgovino. WooCommerce lahko preprosto začnete s prodajo katerega koli izdelka ali storitve. In če prodajate izdelke, ki jih lahko naložite, vam bo pomagal vtičnik Easy Digital Downloads.

6. WordPress je prijazen do mobilnih naprav

Število ljudi, ki uporabljajo internet mobilne naprave so prehitele številka, ki dostopa preko namiznih računalnikov. Poleg tega morate vedeti, da Google pri mobilnih telefonih ne deluje prijazno na spletna mesta, ki niso prijazna za mobilne naprave.

Brez skrbi, WordPress vas je pokril. Čeprav je tehnologija, ki jo uporablja WordPress, združljiva za izdelavo spletnih strani za mobilne telefone, ima WordPress tudi številne brezplačne in premium teme, ki se samodejno merijo na velikost uporabniškega zaslona. Obstajajo uradne mobilne aplikacije za iOS in Android, ki lahko prikazujejo strani WordPress na mobilnih napravah. Če iz katerega koli razloga svojega spletnega mesta niste odzvali, lahko to storite tudi naknadno.

7. WordPress je pripravljen za SEO

WordPress je neprimerno prijazen iskalnikom. In to potrdi oseba Matt Cutts, prej pri Googlu. WordPress skrbi za boljši del optimizacije iskalnikov.

Ne samo to, obstajajo številni vtičniki, ki pomagajo, da se vaše SEO pravilno. Pomembno pa je zapomniti, da je uvrstitev na iskalnikih odvisna od veliko več kot samo CMS. In lahko ste dokaj prepričani, da če zdrsnete na lestvici, to ni račun WordPressa kot vašega CMS-a..

8. WordPress je razširljiv s vtičniki

Različna spletna mesta imajo različne potrebe. Nekateri bodo morda želeli prodati izdelke, nekateri si želijo interaktivnih skupnosti, drugi pa si želijo popolno ciljno stran. WordPress ponuja osnovno platformo za vse vrste spletnih mest, ki jim omogoča, da dodajo funkcije, ki jih potrebujejo. Te funkcije so dodane z ločenimi vtičniki. Če želite, lahko dodate tudi funkcije s kodiranjem po meri.

V Repozitorij vtičnikov WordPress, za večino potrebnih funkcij lahko izbirate med več kot 50000 brezplačnimi vtičniki. Poleg brezplačnih vtičnikov obstajajo načrti premij tretjih oseb, v katere se lahko potopite. Zaradi tega je WordPress zelo razširljiva platforma.

CodeCanyon

Za osebo, ki se začne z novim poslom, brezplačni vtičniki niso le dober dodatek njihovemu spletnemu mestu, temveč lahko dodajo funkcije, kadar in ko se pojavijo potrebe, ne da bi morali v začetku načrtovati vsako zahtevo. Na primer, na začetku svojega spletnega mesta morda ne potrebujete klepeta v živo, če pa se bo pojavila potreba pozneje, lahko pozneje preprosto dodate vtičnik za to funkcijo.

9. WordPress lahko obsega vaše podjetje

Večina startup-ov na začetku ni prepričana o svoji rasti. Vodijo tesno ladjo, pri čemer so stvari nizko ključne. Potrebujejo pa prostor, da se razširijo in rastejo, če se njihova ideja uresniči na velik način. WordPress je idealna izbira, saj jim omogoča, da začnejo z majhnimi in nato povečajo vodenje celo organizacij na ravni podjetij, ki segajo v številne države in celine. Družba Walt Disney in Mercedes-Benz vodi svojo spletno stran na WordPressu. WordPress lahko uporabljate na skoraj katerem koli strežniku z osnovnim načrtom skupnega gostovanja na namenskih strežnikih višjega cenovnega razreda. Enako dobro deluje za majhne bloge in velika podjetja.

10. WordPress je varen

Varnost je glavna skrb za katero koli spletno mesto, zlasti kadar gre za denarne transakcije ali občutljive informacije. Dejstvo, da so velika in znana imena všeč Fundacija Obama, in NGinx Uporaba WordPressa vas mora prepričati, da je WordPress varna platforma.

Kar bi morali vedeti o varnosti, je, da nobena platforma ni stoodstotno varna, s hekerji vedno v uporabi. Vse večja priljubljenost WordPress-a tudi to je najljubša tarča za hekerje. Toda z WordPressom ste relativno varni. Zato je, da ekipa v WordPressu ves čas spremlja varnostne grožnje. Široka in proaktivna skupnost WordPress hitro poroča tudi o varnostnih težavah. Varnostne posodobitve se sprostijo takoj, manjše posodobitve pa se privzeto izvedejo samodejno.

Pomembno je tudi, da morate kot uporabnik narediti veliko stvari, da ohranite spletno mesto varno, na primer izbiro zanesljivega gostitelja, močna uporabniška imena in gesla, izbiro kakovostnih tem in vtičnikov ter redno posodabljanje WordPressa. Če želite biti še bolj varni, lahko nameščate varnostne vtičnike in redno varnostno kopirate spletno mesto. Zato je WordPress v rokah odgovornega uporabnika varna platforma.

11. WordPress je prijazen do uporabnika

Če me vprašate, naj izberem svojo najljubšo funkcijo o WordPressu, bi izbral njeno prijaznost do uporabnika. Brez poznavanja nobene kode lahko ustvarite spletne strani iz uporabniku prijaznega vmesnika. Delo z WordPressom je tako enostavno kot delo s katerim koli urejevalnikom besedil. Seveda, pomaga, če poznate osnovno kodiranje, še posebej, ko morate odpraviti težave. Toda tudi v takšnih situacijah boste ugotovili, da obstajajo vaje, tečaji, videoposnetki za usposabljanje, podcasti in blogi, ki vam bodo pomagali. WordPress je odličen pri storitvi Naredi sam. Tudi novorojenci lahko preprosto ustvarijo vsebino. Poleg tega WordPress podpira slike, avdio in video posnetke ter učinkovito upravlja s predstavnostnimi datotekami. Vdelate lahko tudi vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in Vimeo.

12. WordPress omogoča nemoten potek dela

WordPress ima veliko vgrajenih uporabniških vlog, vsaka s svojimi lastnostmi. Vsakemu članu ekipe je mogoče dodeliti različne ravni dostopa z dodelitvijo ustrezne vloge uporabnika. Če vgrajene uporabniške vloge niso primerne za vašo ekipo, lahko prav tako preprosto ustvarite novega uporabnika in jim dodelite želene privilegije. Če gre za več avtorski blog, s katerim delate, je upravljanje urejevalnega dela z WordPressom enostavno.

Svoje spletno mesto WordPress lahko opremite tudi z naprednim vedenjem in ustvarite številne aplikacije. Z uporabo polj po meri in pogojne logike lahko avtomatizirate številne naloge WordPress.

13. WordPress pomaga pri znamki

Čeprav se privzeta spletna stran WordPress morda zdi nekoliko standardna, večina razpoložljivih tem ponuja številne možnosti prilagajanja, ki omogočajo poravnavo spletnih strani z blagovno znamko. Barve, logotipi, pisave, skoraj vsak element je mogoče prilagoditi na plošči carinskih možnosti. Spremembe si lahko ogledate v načinu predogleda v živo, preden jih shranite. WordPress pomaga odražati vašo blagovno znamko v spletu.

Zavijanje

Vsi zgoraj navedeni razlogi bi vam morali biti dovolj razloga, da izberete WordPress za svoje spletno mesto. To je idealna možnost za hitro postavitev spletnega mesta z minimalnimi izdatki.

Poleg tega je WordPress pripravljen tudi za prihodnjo rast. Z uvedbo API-ja REST bo boljša integracija z aplikacijami tretjih oseb in odprle se bodo nove možnosti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me