15 razlogov za uporabo Jetpacka za WordPress v letu 2020

Ali potrebujem JetPack za WordPress? 15 razlogov za uporabo Jetpacka v letu 2018

Kaj se zgodi, ko se ljudje, ki stojijo za WordPress.com, zberejo, da naredijo WordPress vtičnik? Dobiš Jetpack.

Jetpack je z več kot 5 milijoni aktivnih namestitev zasnovan kot vsestranski vtičnik za ljudi, ki uporabljajo WordPress, ne glede na njihovo strokovno znanje. Zamislite si to kot vtičnik vse v enem, s funkcijami, ki segajo od izboljšanja zmogljivosti, varnostnih protokolov, prilagajanja tem in mnogih drugih.

Ljudje, ki so novi v WordPressu, lahko uporabljajo statistiko spletnega mesta Jetpack, kontaktni obrazec in druge uporabne module – ne da bi morali za vsako funkcijo namestiti poseben vtičnik. Po drugi strani lahko uporabniki energije izkoristijo funkcije, kot so povezane objave, leno nalaganje in CDN – vse brezplačno! Čeprav nadgradnja na Jetpack premium doda še več uporabnih funkcij za Googlovo analitiko, oglaševanje, prednostno podporo in še več.

Ta članek je bil prvotno objavljen leta 2013, z naslovom 10 razlogov, zakaj bi morali uporabljati Jetpack za WordPress. Pet let pozneje ta priročnik posodabljamo s 15 najboljšimi funkcijami, ki jih ponuja Jetpack – in zakaj bi jih morali uporabljati na svojem mestu WordPress.

Preden začnete, bi bilo koristno vedeti nekaj sinonimov, ki se uporabljajo za Jetpackove “funkcije”. V razponu so od “modulov”, “nastavitev” do “funkcij”. V drugem delu tega članka bomo svoje sinonime omejili na „module“ in „funkcije“.

Dajmo nadaljevati s tem!

Contents

1. Brezplačno omrežje za pošiljanje vsebin (CDN) za WordPress z uporabo Photona

fotonsko brezplačno omrežje za pošiljanje vsebin z jetpackom

Prva funkcija, ki pride na misel, je brezplačno omrežje za pošiljanje vsebin, ki ga ponuja Jetpack. Za razliko od drugih ponudnikov CDN Jetpack-ov Photon CDN ne zahteva nobene prijave, vam daje neomejeno pasovno širino CDN in je popolnoma brezplačen – za življenje!

Kdo naj uporablja Photon?

Skratka, vsi. Ali ste uporabnik električne energije ali novinec ali nekdo, ki se šele začenja; uporaba CDN dramatično pospeši čas nalaganja vašega spletnega mesta. To vam daje trikratno prednost:

  1. Google nagrajuje hitrejša spletna mesta z boljšimi rezultati SEO. Hitreje se uvrščate po ciljnih ključnih besedah.
  2. Shranite pasovne širine strežnika; saj se slike strežejo iz omrežja za pošiljanje vsebine Photon.
  3. Hitrejša spletna stran povzroči prijetno doživetje obiskovalcev. To pa povečuje možnosti za konverzijo – ne glede na to, ali gre za prijavo po e-pošti, prenos e-knjige ali nekaj tako preprostega kot družbeni delež!

Kako omogočim Jetpack Photon?

slike jetpack-cdn-leni-load

Photon CDN in modul slik Lazy load iz Jetpacka

Vse, kar morate storiti, je omogočiti modul Photon iz Pospešite spletno mesto nastavitve, najdene pod Nadzorna plošča WordPress> Jetpack> Nastavitve> Pisanje zavihek.

2. Leno nalaganje slik v WordPressu

leno nalaganje slik ilustracije s prašičem

Lazy Loading je funkcija, ki je našla omembo v vseh verodostojnih objavah za optimizacijo uspešnosti WordPress. Veste, ideja za leno nalaganje je preprosta. Sliko naložite le, ko jo obiskovalec zagleda.

To ima dvojno korist.

  1. Prvič, spletno mesto se naloži hitreje, saj se zmanjša velikost strani. To nam posledično omogoča boljši SEO in manjšo porabo pasovne širine s strani strežnika.
  2. ThDruga prednost je končnemu uporabniku neposredno v prid prihranka njegove pasovne širine.

Kako lahko leno nalaganje prihrani mobilno pasovno širino?

Recimo, da je Samantha v svojem telefonu brskala o članku o najboljših modnih temah WordPress. Ko Samantha odpre spletno mesto, stran začne nalagati vseh 25 slik hkrati.

Če pa je omogočeno leno nalaganje, se naložijo samo slike, vidne v vidnem polju. Druge slike se naložijo samo, če se Samantha pomakne navzdol, da si jih ogleda. Tako Samantha na koncu prihrani svojo dragoceno pasovno širino, medtem ko uživa na zelo hitrem spletnem mestu.

Kdo naj uporablja leno obremenitev?

Spet vsi!

Kako omogočim leno obremenitev Jetpack?

Ta modul se nahaja tik pod modulom Photon. Preprosto preklopite, da ga omogočite!

3. Naročite se na nove objave prek e-pošte v WordPressu

se naročite in sledite wordpress blogu jetpack

To je osebni favorit. Jetpack ima vrsto lepih lastnosti, ko gre za angažma obiskovalcev. Pokrili jih bomo eno za drugim, začenši s tem.

E-poštna naročnina Jetpack omogoča obiskovalcem, da se prek e-pošte naročijo na vaše blogovske objave. Prikazana je kot Sledite blogu gumb. Ljudje, ki kliknejo nanjo, prosijo, da delijo svoj e-poštni naslov, da se naročijo ali “spremljajo” objave vašega spletnega dnevnika.

Poleg tega lahko uporabite Sledite komentarjem funkcija, da svojim bralcem omogočite, da se prek e-pošte naročijo na komentarje vašega spletnega dnevnika.

Kadar koli je objavljena nova objava ali objavljen nov komentar, vaši sledilci dobijo e-pošto s povezavo do vaše objave / komentarja.

Kakšne so prednosti naročnin na Jetpack?

No, za začetek vam ni treba uporabljati ponudnika e-poštnih storitev (ESP), kot je MailChimp. Tudi ko vaš seznam e-poštnih sporočil raste, vam ni treba plačevati e-poštnih sporočil. Ne pozabite, da ESP-ji z ​​večno brezplačnim načrtom običajno omejijo število naročnikov ali število e-poštnih sporočil, poslanih na mesec – kot bi morali! (Morajo jesti, kajne?)

Vendar s strani tega modula Jetpack svojim naročnikom ne boste mogli pošiljati posameznih e-poštnih sporočil (tj. Brez objave objave) svojim naročnikom. Takrat se morate prijaviti za ESP.

Kdo naj uporablja naročnine?

Odvisno, res. Ljudje, ki se želijo preprosto osredotočiti na svoje pisanje in ne na naraščanje seznama e-pošte, se lahko odločijo za ta modul. Če pa resno razmišljate o svojem seznamu e-poštnih sporočil od prvega dne (super je, če ste!), Potem začnete uporabljati brezplačni ESP, kot je MailChimp.

Kako omogočim naročnino na blog Jetpack?

Naročite se na blog in komentarje iz Jetpacka

Naročite se na blog in komentarje iz Jetpacka

Pojdite na modul Naročnine pod Nadzorna plošča WordPress> Jetpack> Nastavitve> Razprava zavihek.

4. Nadzor urejanja in nedelovanja spletnega mesta WordPress

spremljanje časa in izpadov WordPressa na spletnem mestu z jetpackom

Funkcija spremljanja izpadov podjetja Jetpack občasno spremlja vaše spletno mesto in vas obvešča po e-pošti, kadar pride do izpada.

Ne samo to, ampak nadzira in vam pošilja e-poštna sporočila, ki vas opozarjajo, da je vaše spletno mesto še vedno propadlo. Ko konča spletna stran, Jetpack pošlje še eno potrditveno e-poštno sporočilo, da je vaše spletno mesto spet na spletu!

To funkcijo absolutno obožujem – še posebej, ker mi je pomagala pri zmagi in prejela polno nadomestilo pri mojem ponudniku gostovanja WordPress. Moral sem samo deliti posnetek zaslona moje mape »Prejeto« in bam, morali so obdelati moje vračilo!

Kdo naj uporablja nadzor?

Vsi! Razen če seveda ne uporabljate vrhunskega orodja za nadzorovanje nadgradnje spletnega mesta in ne želite namestiti dodatnega vtičnika.

Kako omogočim nadzor izpadov programa Jetpack?

spremljanje izpadov jetpack-ja

Modul za spremljanje prekinitve dela Jetpack

Preprosto preklopite možnost nadzora nadomeščanja pod Nadzorna plošča WordPress> Jetpack> Nastavitve> Varnost zavihek.

5. Povezane objave za WordPress

sorodne objave v jetpacku

Funkcija Povezane objave samodejno predlaga povezano vsebino po vsaki objavi na vašem mestu WordPress. Odličen način je, da svoje obiskovalce angažirate, izboljšate čas na mestu in zmanjšate stopnjo obiskov (do neke mere).

Toda počakaj, težava je:

Vendar pa je izračun teh povezanih delovnih mest resnično intenzivna naloga. Težava se pomnoži, če je pod njimi več kategorij in oznak ter več objav. Izračun povezanih objav postaja vse bolj intenziven CPU. Vse to združite v okolje za skupno gostovanje in dobili ste e-poštno sporočilo s kršitvijo virov ali še huje – ustavitev računa.

Kaj je torej popravek? Jetpack seveda!

Jetpack vse to kompleksno, CPU-intenzivno računanje naloži v oblak in končne rezultate – tj. Povezane objave – vrne na našo WordPress stran. Vse to brezplačno !. Nadalje lahko prilagodite videz povezanih objav (s sliko ali brez nje, izvleček itd.) S programom WordPress Customizer.

Kdo naj uporablja sorodne objave?

Blogi z lepo urejeno taksonomijo, skupaj z zadostnimi objavami in stranmi pod vsako oznako in kategorijo. Povezanih objav ne smete uporabljati, če imate na svojem spletnem mestu le nekaj objav. V takem primeru priporočam ročno povezavo do vaše vsebine.

Kako omogočim objave, povezane z Jetpackom?

Preprosto! Samo preklopite možnost Povezane objave pod Nadzorna plošča WordPress> Jetpack> Nastavitve> Promet zavihek.

6. Neskončno drsenje v programu WordPress

neskončno pomikanje besedpress posts jetpack

Neskončno drsenje je funkcija, ki samodejno naloži nove objave brez osveževanja strani, saj se obiskovalec pomakne navzdol do trenutne objave. Podoben Sorodne objave, ta funkcija je zasnovana za povečanje obiskovalcev in čas na mestu.

Poleg tega vam Jetpack omogoča nastavljanje nastavitev naslednjih objav. Na primer, lahko jih konfigurirate za samodejno nalaganje – glede na temo / vedenje uporabnika. Obiskovalcem lahko predstavite tudi gumb »beri / naloži več«, ki ob kliku naloži naslednji niz objav.

Kdo naj uporablja neskončno drsenje?

Vsakdo, ki ima nekaj objav, objavljenih na spletnem mestu WordPress, lahko uporablja to funkcijo. To je zelo priporočljivo za novice in medijske bloge.

Kako omogočim Jetpack neskončno drsenje?

Neskončni pomični modul podjetja Jetpack

Neskončni pomični modul podjetja Jetpack

To nastavitev lahko omogočite iz obrazca Izboljšave teme nastavitev pod Nadzorna plošča WordPress> Jetpack> Nastavitve> Pisanje zavihek.

7. V WordPressu sestavite kontaktni obrazec

ilustracija kontaktnega obrazca z jetpack

Ta modul Jetpack vam omogoča izdelavo obrazcev za stike s polji po meri neposredno iz privzetega urejevalnika WordPress. Z enim klikom lahko vstavite in prilagodite obrazce za stike neposredno iz urejevalnika WordPress.

Kdo naj uporabi kontaktni obrazec?

Večina spletnih strani mora imeti enostaven kontaktni obrazec, še posebej, če imate opravka s strankami. Torej vsi, ki že ne uporabljajo vtičnika za kontaktni obrazec na svojem mestu WordPress.

Kako lahko omogočim kontaktne obrazce Jetpack?

Kontaktni obrazec Jetpack je vstavljen neposredno iz urejevalnika WordPress

Dobre novice – ta modul je v Jetpacku privzeto omogočen.

8. Objavite objave po e-pošti v WordPressu

objavljate objave v wordpressu po e-pošti v jetpacku

Predstavljajte si, da ste na oddaljeni lokaciji in vi so objaviti članek na svojem spletnem mestu WordPress. Spletna mesta, bogata z mediji, kot je urejevalnik WordPress, se ne bodo nalagala zaradi počasne internetne povezave. V bližini ni nobene WiFi kavarne. Edina stvar, ki deluje, je e-pošta. Komaj imate dovolj hitrosti interneta, da lahko pošljete e-pošto.

Tukaj je Jetpack objave po e-pošti funkcija je prav prišla. Omogoči vam namenski e-poštni naslov, ki ga boste objavili v svojem spletnem dnevniku WordPress. Ko je aktivirana, lahko pošljete svojo objavo na ta naslov in ta bo objavljena na vašem spletnem dnevniku.

Kako bi to delovalo? Preprosto. Naslov teme vašega e-poštnega naslova bi bil naslov objave, vsebina objave v blogu pa bi bila vsebina. Z njimi lahko pošljete tudi dodatne informacije, kot so kategorije, oznake in več vnaprej določene kratice.

Kdo naj uporablja Jetpack objavo po e-pošti?

Objavljanje objav v WordPressu po e-pošti z uporabo Jetpack-a!

Kdor potrebuje hitro pokritost, ne da bi vlagal preveč časa v oblikovanje ali delo z območji z omejeno internetno povezljivostjo.

  • Potovalni blogerji, ki želijo deliti svoje izkušnje z oddaljenih lokacij z omejeno internetno povezljivostjo.
  • Poročila, ki želijo hitro pokriti, ne da bi vsakič odpirali aplikacijo WordPress.

Včasih je objava po e-pošti preprosto lažja.

9. Samodejna skupna raba v programu WordPress z uporabo modula Publicize

avtomatizacija družbenih medijev s pomočjo jetpacka

Modul Publicize iz Jetpacka vam omogoča, da sveže objavljeno vsebino samodejno objavite na svojih družabnih spletnih mestih. Prihrani vam težava, ko boste morali ročno objavljati v vsakem omrežju družbenih medijev.

Kdo naj uporablja Publicize?

No, kdor promovira svojo vsebino na družbenih medijih, lahko poskusite s tem modulom. Pomembno pa je, da izberete pravo omrežje družabnih medijev, odvisno od niše vašega spletnega mesta, in nato ustvarite vsebino, značilno za vsako omrežje..

Kako lahko omogočim skupno rabo družbe Jetpack?

Nastavitve skupne rabe družbe Jetpack

Morali bi vzpostaviti enkratno povezavo z omrežji socialnih medijev z nastavitvami Publicize, ki se nahajajo pod Nadzorna plošča WordPress> Jetpack> Nastavitve> Skupna raba zavihek.

10. Varna avtentikacija in prijava v WordPress.com

varnost jetpack

Varni avtentikacijski modul Jetpack vam (ali vašim uporabnikom) omogoča, da se prijavite na svoje WordPress spletno mesto z računom WordPress.com.

Modul lahko konfigurirate tudi tako, da uporabnikom dovoli prijavo le, če se njihov e-poštni naslov za WordPress.com ujema z e-poštnim ID-jem, ki je bil uporabljen za ustvarjanje uporabniškega računa v vaši WordPress.site. Poleg tega lahko od uporabnikov spletnega mesta zahtevate, da se prijavijo z dvofaktorno avtentikacijo z WordPress.com.

Kdo naj uporablja prijavo za preverjanje?

Prijavite se z WordPress.com

Prijavite se z WordPress.com

Če ste edina oseba, ki vodi svoj WordPress blog, potem lahko aktivacijo tega modula preskočite. Če pa imate na spletnem mestu WordPress več sodelavcev, bi to lahko koristilo!

11. Vdelava medijev v WordPress

vsebina, vdelana v wordpress z jetpackom

To je ena tistih funkcij, ki so v Jetpacku privzeto omogočene. V bistvu vam pomaga prilepiti vsebino, bogato z mediji, kot so YouTube videoposnetki in zvočne datoteke SoundCloud – v svoji domači obliki – brez pisanja ene vrstice kode / kratke kode.

Vse, kar morate storiti, je, da kopirate in prilepite povezavo v svojo objavo v urejevalnik WordPress, za ostalo pa bo poskrbel Jetpack..

Jetpack se je razvil, da podpira več spletnih mest z medijsko bogato vsebino, vključno z Instagramom, Slideshare, Twitterjem, Google Docs, TED, DailyMotion, CodePen, Medium, Pinterest in še več. Za podroben in posodobljen seznam si oglejte njihove uradna dokumentacija o vdelavih vsebin.

Kdo naj uporablja medijsko bogato vsebino?

Vsi! ��

12. Preverjanje spletnega mesta in zemljevidi spletnih mest v WordPressu

preverjanje mesta z jetpackom

Takoj bom s tabo – Jetpack ni najboljši SEO vtičnik. Za začetek je sam modul SEO plačljiva funkcija v Jetpacku. WordPress SEO by Yoast je veliko boljši, brezplačni vtičnik z obilico funkcij in vaje, zaupa več kot pet milijonov spletnih mest WordPress.

Ob tem lahko uporabniki, ki še niso pripravljeni preživeti časa s posebnim vtičnikom za SEO, uporabljajo Jetpackove module za preverjanje spletnega mesta za preverjanje njihovega spletnega mesta z več iskalniki, vključno z Googlom, Bingom, Pinterestom in Yandexom.

Nastavitve za preverjanje zemljevida spletnega mesta in spletnega mesta v Jetpacku

Jetpack poleg tega ustvari zemljevid spletnega mesta, ki iskalnikom olajša iskanje po vašem spletnem mestu.

Kdo bi moral uporabljati zemljevide spletnega mesta Jetpack?

Ljudje, ki ne želijo vložiti časa v namenski vtičnik WordPress SEO, bi morali uporabljati zemljevid spletnega mesta Jetpack. Vendar toplo priporočamo uporabo ločenega vtičnika. S samo nekaj urami vsak teden lahko spodbudite osnove Yoast SEO. Tako boste od prvega dne pravilno izvajali SEO strani na strani. To je veliko spodbuda za vaše dolgoročno uvrstitev v iskanju!

13. gradnike, gradnike in druge WordPress gradnike

dodatni paket pripomočkov v jetpack-u

Pripomočki so ena izmed najbolj priljubljenih funkcij, ki jih ponuja vtičnik Jetpack. Ponuja množico edinstveno uporabnih pripomočkov, ki jih je mogoče uporabiti na več načinov. Te segajo od virov za socialne medije, obvestil o piškotkih GDPR in še več. Pojdite na svoje Nadzorna plošča WordPress> Videz> Widgeti za dostop do teh dodatnih pripomočkov.

Druga zanimiva funkcija pripomočkov, ki jo ponuja Jetpack, so pogojni gradniki. V bistvu vam omogoča, da nastavite vidnost gradnikov glede na stran, objavo, oznako ali kategorijo.

Pogoj lahko določite, in samo, če je pogoj resničen, se prikaže gradnik.

Jetpack pripomočki po meri

Na primer, lahko konfigurirate pripomoček za naročnino na glasilo, da je viden samo v objavah v kategoriji Finance. Tako lahko sestavite super usmerjene poštne sezname.

Kdo naj uporablja pripomočke Jetpack?

To je večinoma odvisno od uporabnika. Če ima vaša WordPress tema pripomočke po meri – na primer družabne delnice ali naročnine na glasila – jih uporabite namesto Jetpack-a, saj so bili oblikovani in kodirani za dobro sodelovanje z vašo temo.

Vendar lahko vedno uporabite pogojne pripomočke Jetpack za ustvarjanje privlačne vsebine na svojem spletnem mestu.

14. Več spletnih mest z ene same nadzorne plošče na WordPress.com

upravljanje več WordPress spletnega mesta jetpack

Se spomnite, kako smo govorili o uporabi WordPress.com, da bi izkoristili vse prednosti Jetpacka? No, ta funkcija vam bo všeč.

Ko spletna mesta povežete z Jetpackom, lahko z njimi upravljate z nadzorne plošče WordPress.com. To vključuje stvari, kot so ogled statistike spletnega mesta, objavljanje objav, odzivanje na komentarje, posodabljanje vtičnikov in še veliko več.

Kdo naj to uporabi?

Ljudje, ki upravljajo s peščico spletnih mest v WordPressu, bi lahko izkoristili vrednost te funkcije. Na primer, lahko s svojimi blogi in osebnimi spletnimi mesti upravljate pod eno streho – v WordPress.com.

Vendar ne bi priporočal uporabe te funkcije, če upravljate več mest WordPress za stranke. Orodja, kot so ManageWP in InfiniteWP, so narejena za upravljanje več mest WordPress v obsegu, z veliko več vgrajenih funkcij in vrhunsko podporo.

15. (Premium) WordPress varnostno kopiranje in obnova z Jetpack

varnostno kopiranje in obnovitev wordpress oblaka z jetpackom

Varnostno kopiranje in obnova programa WordPress je resna zadeva. V preteklih letih smo videli veliko WordPress varnostnih vtičnikov in storitev, ki so specializirani za urne varnostne kopije, inkrementalne varnostne kopije in več.

Varnostno kopiranje in obnovitev iz Jetpacka je vrhunski modul, ki se začne pri 39 USD na leto. Potrebuje samodejno varnostno kopiranje in podpira obnovo z enim klikom. Kar je zanimivo, je kako varnostna kopija je narejena.

Jetpack v bistvu vzame varnostno kopijo, kadar koli se zgodi dogodek. Dogodek lahko vključuje ustvarjanje / spreminjanje strani in objav, spreminjanje komentarjev, namestitev vtičnikov in tem, spremembe ali posodobitve ter dodatke ali spremembe uporabniških računov.

Jetpack vzdržuje tudi Dnevnik aktivnosti vseh dogodkov, navedenih v kronološkem zaporedju. Vsak vpis v ta dnevnik dejavnosti služi kot obnoviti točko. Preprosto kliknite dogodek in izberite med prenosom varnostne kopije ali obnovitvijo spletnega mesta do te točke.

Kdo naj uporablja varnostne kopije JetPack, ki jih poganja VaultPress?

Varnostno kopiranje je bistven sestavni del vzdrževanja WordPress spletnega mesta. Priporočam, da se odločite za plačljivi rezervni vtičnik, če imate raje varnost in brezskrbnost, pri čemer prihranite nekaj dolarjev vsak mesec. (Zabavno dejstvo – stroški rezervnega vtičnika so ponavadi stroški skodelice kave). Vendar pa bi morali z istimi funkcijami dobiti enake lastnosti brezplačno.

Kako to dosežem?

To je plačljiva funkcija, ki se začne pri 39 USD na leto. Kupiti morate načrt Jetpack, konfigurirati vtičnik s poverilnicami svojega gostiteljskega strežnika in se sprostiti. Jetpack bo samodejno začel izvajati varnostne kopije.

Ali obstaja boljša alternativna rezervna možnost?

Če ste pripravljeni porabiti malo več za svoje WordPress gostovanje, razmislite o upravljanem ponudniku gostovanja, kot je WPEngine. Ne samo, da dosežete utripajoče hitrosti, boljšo zanesljivost in hitro podporo strankam – dobite tudi namensko odmevno okolje in varnostno kopiranje in obnovitev z enim klikom. Načrti se začnejo pri 35 USD / mesečno za do 25.000 obiskov na mesec in pridejo z 2 meseca brezplačno, če se odločite za letni načrt. Da ne omenjam 60-dnevnega preskusa brez tveganja!

Cene Jetpack-a

Možnosti Jetpack cen od julija 2018

Možnosti Jetpack cen od julija 2018

Medtem ko je večina funkcij Jetpack na voljo brezplačno, obstajajo nekateri premium moduli, kot so varnostno kopiranje in obnovitev, elastično iskanje, napredna zaščita pred zlonamerno programsko opremo, ki so na voljo samo v plačljivem načrtu.

Cene se začnejo pri osebnem načrtu pri 39 USD / leto in prihajajo z varnostno kopijo in obnovitvijo (s 30-dnevnim arhivom) skupaj s prednostno podporo.

Pridobite Jetpack Premium

Ali je vredno plačljivega načrta Jetpack vredna?

Če ste občasni bloger z rastočim blogom, bi se lahko odločili za Jetpackov osebni načrt, ki bi ga bilo vredno zaslužiti. Ne bo vam treba skrbeti za varnostno kopiranje in obnovitev, in če gre kaj narobe, se lahko vedno obrnete na prednostno ekipo za uspeh strank.

Če pa blog stalno pišete, priporočamo program Jetpack Professional. S tem načrtom dobite napredno zaščito pred zlonamerno programsko opremo in možnost sprejemanja plačil prek PayPala.

Opomba o Jetpacku in WordPress.com

Pomembno je upoštevati, da je Jetpack vtičnik, ki deluje v povezavi z WordPress.com, čeprav ga lahko namestite in uporabljate na spletnih mestih WordPress.org. To pomeni, da boste morali ustvariti račun za WordPress.com, da boste lahko izkoristili vse prednosti Jetpack-a (vendar ne skrbite – na spletnem mestu WordPress.com vam ni treba gostiti svojega spletnega mesta). Napredne možnosti prilagajanja za nekaj modulov Jetpack lahko konfigurirate samo z uporabo WordPress.com.

Ljudje, ki šele začnejo z WordPressom, je vredno poznati razlike med WordPress.com in WordPress.org. Za začetek je WordPress.com komercialna alternativa WordPress.org – odprtokodna platforma CMS. V omenjenem članku smo zajeli druge pomembne razlike med obema rešitvama.

Zavijanje

jetpack v prihodnosti

Ta članek sem prvotno napisal leta 2013 in vesel sem, da vidim nove funkcije in izboljšave vtičnika Jetpack. Čeprav so predstavili plačljiv načrt, mi je zelo všeč dejstvo, da so ohranili najboljše funkcije, kot sta Photon in Downtime Monitoring, brezplačne. Prav tako niso opuščali nobenega od prejšnjih modulov, kot je Lepa matematika, Pravopis in slovnica, in WP.me ​​Okrajšave.

Kot vedno – kateri so vaši najljubši moduli Jetpack? Ali uporabljate (ali nameravate uporabljati Jetpack)? Sporočite nam v spodnjih komentarjih!

Ljubite vtičnike WordPress? Oglejte si naš seznam najbolj priporočljivih vtičnikov WordPress, če želite najti nekaj novega!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me