20+ bistvenih korakov za vaš seznam vzdrževanja WordPress

20+ bistvenih korakov za vaš seznam vzdrževanja WordPress

Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen spletni skrbnik, je vzdrževanje WordPressa eno od področij, na katere se morate osredotočiti, da izboljšate svoje spletno mesto.

Preprosto ne morete sestaviti spletnega mesta WordPress in ga pustite sedeti; potrebujete proaktiven pristop k vzdrževanju svojih spletnih strani in drugih spletnih znamk. In čeprav vam bo orodje za upravljanje WordPressa, kot sta ManageWP ali InfiniteWP, pomagalo pri večini nalog, obstajajo področja, ki ostanejo neopažena.

Prav zato potrebujete kontrolni seznam za vzdrževanje WordPress-a, da zagotovite vsak del svojega WordPress-a stroji spletna stran je naoljena. V nasprotnem primeru se stvari postanejo okorne in izgubili boste veliko časa, še posebej, če je ta spletna stvar vaše preživljanje.

Najprej, zakaj vzdrževanje WordPress-a?

Zakaj vzdrževanje WordPressa?

Upravljanje spletnega mesta WordPress je delo za polni delovni čas v nasprotju s splošnim mnenjem, da ga preprosto morate nastaviti in sedeti. Stvari se v nepričakovanih časih zlomijo in vi ste odgovorni za popravila. Ustvariti morate varnostne kopije, posodobiti spletno mesto in preprosto nadaljevati poslovanje.

Če je vaše spletno mesto WordPress vaše preživetje, si ne morete privoščiti, da bi stvari dolgo puščale brez nadzora. Tukaj prihaja kontrolni seznam za vzdrževanje WordPress-a. Zagotovo ne želite izgubiti svojega mesta hekerjem ali izgubiti posla, ker vaš dizajn odstrani možnosti.

Nadzorni seznam za vzdrževanje WordPress Vital

Če ste to dosegli tako daleč, super. Zdaj pa odkrijmo nekaj bistvenih elementov za vaš naslednji seznam za vzdrževanje WordPress-a.

1. Obiščite svojo spletno stran

Priporočil Mitz, obisk vašega spletnega mesta kot obiskovalec vam omogoča, da opazite napake, ko se pojavijo. Škoda, da se nas večina zatakne v skrbniški plošči in le redko imamo čas za sprednji del. No, ugani kaj? Vaši obiskovalci ne vidijo nadzorne plošče skrbnika.

V idealnem primeru obiščite svoje spletno mesto vsak dan in po možnosti na različnih napravah, da hitro opazite težave z oblikovalsko postavitvijo, vsebino in še veliko več. To morate storiti že dolgo, preden pomislite na druge vidike vzdrževanja WordPressa. Daj no, samo minuto bo.

2. Ustvarite otroško temo WordPress

Če želite bistveno spremeniti svojo temo WordPress, je pomembno, da izdelate svoje spletno mesto s pomočjo otroške teme. Če še niste, ustvarite otroško temo čim prej. Enostaven razlog je, da lahko ohranite spremembe po meri, ko posodobite nadrejeno temo.

Med običajnimi krogi sem našel tega fanta, mislim, da mu je ime Grey ali Gary – ne spomnim se, v zmedi, saj se je bal posodobiti tematiko staršev. Očitno je naredil ogromno, kar pomeni ogromno prilagoditev tematiki njegovega starša, vendar se je bal posodobitve istega zaradi strahu pred izgubo slogov.

Zdaj pa stavim, da je njegovo spletno mesto ranljivi za napade in zaradi tega me boli glava. Torej, začnite z otroško temo. Tu je podroben vodnik za otroke WordPress za vaše zadovoljstvo.

3. Posodobite WordPress Core

Ko smo se ravno dotaknili občutljive teme varnosti spletnega mesta, kako je s tem, kako poskrbeti, da bodo slabi fantje izjemno težko vdrli na vaše spletno mesto? Ne pozabite, da WordPress vzdrževanje obsega vse, od varnosti do oblikovanja, SEO in še veliko več.

Da bi vaše spletno mesto WordPress ohranili zdravo, je posodabljanje na najnovejšo različico WordPress vaša prednostna naloga številka ena. K sreči za vas, skorajda je večina samodejnega. Kadar koli je večja posodobitev, se na nadzorni plošči prikaže sporočilo. Samo posodobite na najnovejšo različico WordPress-a že.

4. Posodobite teme in vtičnike

Če imate na voljo otroško temo, pri posodabljanju teme ni nobenih prepirov. Samo pritisnite povezavo za posodobitev in končali ste. Enako velja za vaše vtičnike; posodabljajte vse. To povečuje varnost in uspešnost vašega spletnega mesta.

Poleg tega se znebite vseh neuporabnih tem in vtičnikov na svojem spletnem mestu. Kljub temu brisanje tem in vtičnikov ni dovolj, morate optimizirati svojo bazo podatkov z uporabo WP Optimizirajte vtičnik zatem. Opomba, optimizacijo vaših podatkovnih baz je sam element za vaš nadzorni seznam za vzdrževanje WordPress-a.

Na stran: Orodje za upravljanje WordPressa, kot je ManageWP vs InfiniteWP, vam pomaga posodobiti vse na več spletnih mestih z enim klikom. Optimizacija vaše baze podatkov je vse, zato potegnite svojo težo in opravite stvari.

5. Optimizirajte hitrosti nalaganja strani

Ker govorimo o optimizaciji stvari, si lahko prihranite nekaj minut za hitrost nalaganja strani? Obstaja ena stvar, za katero ljudje nimajo časa, in to je počasno nalaganje spletnih mest. Redno preverjajte, kako deluje vaše spletno mesto z uporabo orodij, kot je GTmetrix, Orodja Pingdom in Vpogled v hitrost strani Google.

Ta orodja vam ponavadi ponujajo predloge, kako popraviti vse, kar upočasni vaše spletno mesto. Nekatere rešitve pa so samo za tehnološko pametne med nami. Za ostale ljudi, običajne, zmanjšamo velikost slik WP Smush.it, izberite vrhunsko gostovanje WPEngine in uporabljajte omrežja za pošiljanje vsebin (CDN), kot je StackPath (prej MaxCDN).

Vas zanima izboljšanje hitrosti spletnega mesta WordPress? Če je tako, odkrijte več s tem priročnikom za hitrost nalaganja strani, ki ponuja uporabne nasvete o zmanjšanju časa, ki ga vsebina naloži. Hitrost je dobra, Google pa želi hitrost zdaj bolj kot kdajkoli prej.

6. Ustvarite redne varnostne kopije

Ko sem začel, ko nisem imel kontrolnega seznama za vzdrževanje WordPressa, sem nekaj vzorčnih mest pustil brez nadzora, zaradi česar so se vdrli. In ker je žalosten sod imel popoln dostop, so se z vzorčnih mest zlahka preselili na moja profesionalna mesta.

Rekel sem, da sem pustil stvari brez nadzora, kar pomeni, da imam nezanesljivo varnostno strategijo. Vse varnostne kopije so bile na mojem gostovalnem strežniku in ko so hekerji zadeli, je sranje zadelo ventilator. Če na kratko povem, sem moral spletno mesto sestaviti iz nič. Kako sem se takrat lotil zanesljive varnostne rešitve.

Dandanes obstaja nekaj zanesljivih rešitev za varnostno kopiranje, vključno z blogVaultom, VaultPress in BackupBuddy med drugimi. Prosimo, hranite varnostne kopije, ker vam ni treba pomoč hekerja za razbijanje lastnega spletnega mesta. Če veste, da se zgodi, potem veste, kako frustrirajoče je izgubiti vse.

7. Preverite, ali imate prekinjene povezave

Verjetno ste že minili stoletje, ne da bi na spletnem mestu WordPress preverili, ali so prekinjene povezave. Če ste krivi, ne skrbite, niste sami. Kljub temu so pretrgane povezave resničen in onesposobljujoč problem. Prekinjene povezave pomenijo gnilobo povezav, gniloba povezav pa pomeni izgubljene točke SEO in UX. Neznani UX pomeni uporabniško izkušnjo.

Ročno preverjanje porušenih povezav vam bo pomrznilo možgane, zato potrebujete orodja, kot je Vtičnik Broken Link Checker in W3C Link Checker med ostalimi. Uporabljam tudi vtičnik, znan kot Velvet Blues, ki “… posodobi vse URL-je na vašem spletnem mestu z nadomeščanjem starih URL-jev z novimi.”

8. Ustvari / spremeni svojo stran 404

Z prekinjenimi povezavami je 404 strani z napakami, ki so namenjene temu, da bralcem sporočijo, da vse, kar iščejo, ni na voljo. Kljub temu je nepredstavljivo izpustiti tega uporabnika. Daj no, uporabnik je tu pokazal resne namene, fantje in dekleta, zato jih poiščite, ko so še vroče.

Kako? Če uporabljate privzeto stran 404, ki ste jo dobili s svojo WordPress temo, verjetno delujete s sramotno stranjo, ki bralce odvrne. Vključitev možnosti, kot so povezave do drugih strani, zemljevid spletnega mesta ali iskalno polje, lahko bralca spodbudi k nadaljnjemu podvigu..

Na 404 straneh z napakami ni treba umreti pogovora. Odlična pot je pritegniti bralca, ki je imel težave med navigacijo po spletnem mestu. Če se boste z Googlom ozrli, vam boste ponudili ves navdih, ki ga potrebujete za ustvarjanje 404 strani z napakami.

9. Optimizacija iskalnikov (SEO)

Moj najljubši del tega nadzornega seznama za vzdrževanje WordPress, odlična strategija za optimizacijo iskalnikov vam bo pomagala zasijati v Googlovih rezultatih iskanja. SEO je veliko stvari, verjetno se večina webmasterjev izogiba. Kljub temu pa lahko preprosto uporabite večino osnovnih SEO s pomočjo vtičnika, kot je Yoast SEO.

Odzvali smo se daleč in odkrili veliko SEO zakladov. Te dogodivščine pokrivamo v objavah, kot so:

  • Kako obdržati SEO sok pri premikanju WordPress vsebine na novo domeno
  • Video SEO Nasveti za čim boljšo uporabo vaših WordPress videoposnetkov v letu 2017
  • Najboljša orodja za WordPress SEO za leto 2017 za izboljšanje uvrstitve v iskalnikih
  • Vodič za začetnike o WordPress SEO: uvod, priprava in žargon (Post serija)
  • WordPress SEO Best Practices za leto 2015 in naprej

Ne pozabite, da je SEO enostavno, ne glede na to, kaj večina guruji boste verjeli. Za ključne besede se lahko enostavno uvrstite z optimiziranimi SEO vsebinami. Kvaliteta tu odtehta količino in tega ne moremo dovolj poudariti.

10. Objave redno

Dejavnost je dobra, se vam ne zdi? Vzpostavite reden urnik objav, vendar se osredotočite na kakovost, saj ni potrebe, da vaš blog polnite z nekoristnimi smeti. V času pisanja, Brian Dean iz Backlinka je ustvaril objavo na mesec od trenutka, ko je začel, in redno posodablja svoje objave.

Če dodamo nekaj teže tej kakovostni stvari, ki smo jo pravkar omenili, ima (v času pisanja) skupno 34 objav na blogu, vendar ima odlične SEO razvrstitve za nekatere konkurenčne ključne besede. Če bo vaš blog zastajal, lahko pričakujete, da se bodo vaše uvrstitve zmanjšale, poizvedbe strank pa se bodo zmanjšale.

11. Izberite si velikega gostitelja

Če vam je uspel paket gostovanja v skupni rabi zaradi visoko znižanih ponudb in obljub neomejenega vsega, je v redu, še vedno lahko svoje spletno mesto premaknete na novega gostitelja. Upoštevajte pa, da upravljano gostovanje v programu WordPress ni za vsakogar, če pa ste resni v svojem poslu, je to pogoj.

WPEngine uporabljamo in zelo ljubimo za njihovo učinkovito in stroškovno učinkovito vodenje WordPress gostovanja. Poskrbijo za večino tehničnih stvari, vključno z varnostnimi kopijami in varnostjo, zato se lahko osredotočimo na izvajanje WPExplorerja in gradnjo odličnih tem.

Če iščete ponudnika proračuna za osebni blog, morda samo preizkušate vode, priporočamo SiteGround ali Cloudways. Oba ponujata veliko moč in varne pakete, ki so preprosto blaženost.

12. Izvedite varnost

V povprečju imam vsak mesec približno 60 poskusov prijave in niti toliko prometa ne potegnem. Poglejte, moj poslovni model ne deluje tako, da bi privlekel velike količine prometa, ne. Vendar pa se moji obrazci za prijavo vsak teden bombardirajo kot nihče.

Brez varnostne rešitve, kot je iThemes Varnost (ali Sucuri) na mestu, stavim, da bi se moral soočiti s številnimi vsiljivci. To še ni vse, prav tako spremljajo spremembe datotek na mojem spletnem mestu in me obveščajo, ko se kaj spremeni. To pomeni, da lahko dobite krivca, preden naredijo ogromno škodo.

13. Uporabite edinstveno uporabniško ime in močna gesla

Najhujše, vendar najbolj priljubljeno geslo in uporabniško ime – v tem zaporedju – sta “12345”, in prav ste uganili, “admin”. Obstaja nekaj znanega kot fant napadi. Zlonamerni hekerji bodo na vašem obrazcu za prijavo našli ogromno bazo podatkov o znanih kombinacijah uporabniškega gesla, dokler nekaj ne bo dano.

Uganite, kaj se zgodi, ko uporabite »admin« in neko geslo s šibko ritjo. Tako je, potem so vas delegirani in nekateri fluke lahko Viagra prodaja na vašem ljubljenem spletnem mestu. WordPress je na voljo s kazalnikom trdnosti gesla, kar pomeni, da lahko ustvarite vojaška gesla, vendar ste leni.

In hudiča, ne uporabljajte »admin« kot uporabniško ime svojega skrbnika. Če že uporabljate skrbnika, se prijavite na nadzorno ploščo WP in se pomaknite do Uporabniki. Ustvarite novega uporabnika s skrbniškimi vlogami. Pripišite vso vsebino temu novemu uporabniku. Odjavite se in se prijavite z novim uporabnikom. Brisanje starega skrbnika.

14. Preizkus odzivnosti

Odziven spletni dizajn je bil nekoč prihodnost spletnega oblikovanja. Danes je odzivno spletno oblikovanje v bistvu tisto, čemur pravimo spletni dizajn. Potrebujete popolnoma odzivno in mobilno prijazno temo WordPress, ki izgleda in deluje odlično v več napravah.

Veste, nekaj podobnega naši zelo lastni večnamenski temi WordPress. Z razlogom ga imenujemo Total; je edina tema, ki jo potrebujete za svoje raznolike potrebe. Vstran s brezsramnimi čepi lahko preizkusite odzivnost z orodjem, kot je Sem odziven? ali Googlov test za prijavo do mobilnih naprav.

15. Preskusni obrazci

Obrazci naj bi delovali, in če pri tem ne uspejo, zakaj bi začeli? Ne služijo nobenemu estetskemu namenu, sploh ne. Obrazci so namenjeni obiskovalcem, ki bi radi stopili v stik. Obrazca preprosto ne morete ustvariti, ga vstaviti na svoje spletno mesto s pomočjo kratke kode in zapustiti. Testirajte to, fantje in dekleta.

V tem primeru lahko opazite, da vaše spletno mesto ne pošilja pošte, kar je tako pogosta težava kot teh 15 napak v WordPressu, ki jih morate odpraviti. Poskrbite, da boste lahko prejemali e-pošto s svojega spletnega mesta, kadar koli potencialni kontaktira. Izdelava kontaktnega obrazca je enostavna kot pita. Uporabite eleganten vtičnik, kot so Ninja Kick form in Gravity Forms.

Poleg tega posodobite skrbniško e-poštno sporočilo po spremembah. Enkrat sem na svojem spletnem mestu spremenil spremembe. Svoje spletno mesto sem premaknil na novo ime domene, a sem pozabil posodobiti svoj e-poštni naslov skrbnika. Da ne govorim o tem, da je bil moj stari e-poštni naslov skrbnik takoj, ko sem vrgel staro domeno.

Če na kratko povem, nisem mogel prejemati nobenih obvestil, vključno s povezavo za obnovitev gesla. Za urejanje baze podatkov sem se moral prijaviti na phpMyAdmin, ki – moram priznati – ni popoln začetnik. E-poštno sporočilo skrbnika lahko enostavno spremenite na zavihku z nastavitvami na nadzorni plošči skrbnika.

16. Povežite svoje spletno mesto z Google Search Console

Prej znan kot Google Webmaster Tools, Google Search Console je odličen vir analitike iskanja za vaše spletno mesto. Omenjeno orodje je reševalec, kot vam rečem, saj med drugim zbirate veliko informacij, vključno z dohodnimi povezavami, napakami pri iskanju, top poizvedbami, zgornjimi stranmi in varnostnimi težavami.

To združite z informacijami, ki jih zberete s pomočjo storitve Google Analytics, in imate trdno podlago za svojo naslednjo trženjsko kampanjo. Iz analitike prometa lahko zberete veliko informacij o ciljni publiki. Google Search Console in Google Analytics je.

17. Ustvarite profile socialnih medijev

Čeprav to tehnično ni povezano s spletnim mestom WordPress, je pomembno, da socialne profile obravnavate kot razširitev vaše blagovne znamke. Pokažite mi spletno mesto, na katerem ni družbenih medijev in pokazal vam bom podjetnika, ki pušča denar na mizi.

Pridružite se paru družabnih omrežij in ustvarite profile za svoje spletno mesto. Nato na teh platformah sestavite skupnost. Pojdite s Facebook, Twitter, Google+ in LinkedIn, čeprav lahko ustvarite toliko, kot jih lahko upravljate. Naj bodo stvari pogovorne, smešne in / ali vznemirljive – ne prodajajte.

18. Dodajte gumbe za skupno rabo družbe

Skupaj s profili družabnih medijev poskrbite, da dodate gumbe za skupno rabo v družabnih omrežjih, da lahko uporabniki preprosto delijo vašo vsebino s prijatelji in skupnostmi. Za WordPress smo zajeli nekaj vtičnikov za socialne medije, da bi vam postopek neverjetno olajšal.

Ali veste, kako ustvariti virusno objavo? Jaz tudi ne. Zato potrebujete angažirano skupnost, ki pogoltne vašo kljuko, vrstico in klešče. Ne glede na temo bo ta angažirana skupnost pošiljala vaše objave virusno. Vsekakor morate za svojo strategijo družbenih medijev vložiti ogromno v svojo vsebino.

19. Dodajte naročnino na glasilo

Morali bi si prizadevati za izdelavo poštnega seznama že dolgo pred zagonom. Če ste začeli brez poštnega seznama, kot mnogi od nas, prosim, razumejte, da vse ni izgubljeno. Naročanje na e-novice lahko preprosto dodate s številnimi vtičniki. Moj osebni najljubši je MailChimp za WordPress, vendar je to zato, ker uporabljam MailChimp.

Na voljo so vam številne druge e-poštne novice. Govorimo o rešitvah, kot so MadMimi, GetAResponse, AWeber in Stalni stik med ostalimi. Ne pozabite, da je trženje po e-pošti vaša najučinkovitejša strategija. Resnično, kot pravi stara poslovica, je denar na seznamu.

Lahko celo naročite vse potencialne osebe, ki se obrnejo na vas. To lahko storite samodejno ali ročno, izbira je vaša, čeprav se samodejno sliši bolje. Torej dodajte WordPress vtičnik za glasilo ki vašim obrazcem doda potrditveno polje, ki potencialnim omogoča samodejno naročanje.

20. Potrdite svoje spletno mesto

Po izdelavi spletnega mesta je ključnega pomena, da zagotovite, da vse deluje po pričakovanjih. To vključuje preverjanje vseh virov, ki sestavljajo vaše spletno mesto. To pomeni preverjanje HTML kode, CSS in vseh drugih skript, ki poganjajo vaše spletno mesto.

Svoje spletno mesto lahko enostavno preverite (in posledično popravite) z orodjem, kot je Storitev preverjanja označevanja W3C. Orodje za preverjanje označevanja vam omogoča, da določite vse napake v označevanju. Izpostavlja veliko napak, ki bi lahko poslabšale oblikovanje in funkcionalnost vašega spletnega mesta.

21. Ustvari zemljevid spletnega mesta

Zemljevid spletnega mesta je dostop do vaše vsebine, kolikor gre za iskalnike. Zelo koristna je spletna stran, ki prikazuje vaše strani. Če ustvarite in pošljete zemljevid spletnega mesta, se vaša vsebina hitreje najde in indeksira. To lahko izkoristite Vtičnik Yoast SEO ali Vtičnik spletnega mesta Google XML.

Pojdite naprej in ustvarite zemljevid spletnega mesta tudi za svojo video vsebino. To zagotavlja, da lahko iskalniki razširijo video vsebino na vašem spletnem mestu, kot da bi bila besedilna vsebina, kar pomeni vse vrste osupljivih stvari za vaše video SEO napore. Ko ustvarite svoj zemljevid spletnega mesta, jih vedno ne pozabite poslati v iskalnike.

Zemljevid spletnega mesta pošljite na:

Nedvomno je na kontrolnem seznamu za vzdrževanje WordPress-a še veliko drugih elementov, čeprav manjših. Toda ti nasveti so odličen kraj za začetek!

Zaključne besede

Vzdrževanje WordPress je del tega posla. Pod pogojem, da imate spletno mesto WordPress, ne morete ubežati odgovornosti za urejanje stvari. Čeprav obstaja veliko orodij za upravljanje WordPressa, morate pozorno spremljati stvari, da ne boste zapuščali življenjskih potrebščin.

Zgornji predmeti služijo kot opomnik na nekatere stvari, za katere morate aktivno skrbeti, če želite uspešno voditi spletno mesto, torej tudi poslovanje. Imate ideje, vprašanja ali predloge v zvezi s to objavo? V komentarju spodaj ne odlašajte z deli.

Vedno se veselimo vaših povratnih informacij. Hvala vnaprej!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me