25 nasvetov za strokovnjake za bloganje WordPress

25 nasvetov za strokovnjake za bloganje WordPress

WordPress bloganje pomeni veliko stvari. To je fanfa žongliranja številnih klobukov. Čeprav je večinoma zabavno, je vseeno težko. Tako kot katero koli drugo delo, lahko zlahka postane dolgočasno. Če imate motivacijo, kolikor motivacije ne bo več, tu je 25+ nasvetov, s katerimi lahko popestrite svojo kariero v WordPressu. Če ste začetnik, ste prav prišli na pravo mesto.

V tej objavi odkrijete zakladnico najboljših nasvetov za bloganje, kar pomeni, da se bo vaša kariera v WordPressu blogerja spremenila na bolje. Naš cilj je olajšati in zabavati bloganje o WordPressu. Da, želimo, da zaslužite in počnete tisto, kar imate radi, namesto da bi sužnjili stran. Tudi mnogi drugi se odlično zabavajo, kot je Devesh Sharma:

Sem ustanovitelj bloga WordPress – WPKube. Všeč mi je, kar počnem, saj mi pomaga pri navezovanju novih odnosov z drugimi blogerji in mi omogoča eksperimentiranje s vtičniki, temami in drugimi orodji, povezanimi z WordPressom. Na spletu delam od leta 2009. – Kot je razvidno iz WPEngine

Zakaj bi čakali še trenutek? Nalijte si vrč in zavihajte rokave, ko bo šlo dol.

1. Napišite in napišite še nekaj

Ves čas pišeš. Vi ste bloger in življenje je vaše platno z internetom ali brez njega. Blogiraš za življenje. Živite za blog. Tudi če blogirate ob strani, je pisanje vsak del vašega življenja. Če želite postati odličen bloger, morate pisati.

Morate blogati 24/7, ker pisateljski blok ni vaša mama. Dlje ko ostanem brez pisanja, težje mi je pisati. Bolj kot pišem, lažje postane. Res je, to je najboljši nasvet, ki ga lahko imaš.

2. Prelomi so dobri

24/7 je presežek. Izgorelo boš. Navsezadnje je treba malo živeti, da postaneš boljši pisatelj. Odmorite se od računalnika. Preživite čas s prijatelji in družino. Tudi vaš ljubljenček potrebuje vas, in tisti stranski projekt, ki ga odlašate vso večnost, se ne bo začel sam.

To je lahko vaša zlata vozovnica, ta stranski projekt ali ena najbolj spominjajočih izkušenj, kar jih boste kdaj imeli. Naučite se tega novega jezika, preizkusite novo restavracijo v mestu, pojdite v živalski vrt – odmori se in samo živi. Hvala kasneje.

3. Naučite se novih stvari

Sprememba pomeni učenje novih stvari. Kako drugače boste ostali pred krivuljo? Na srečo vas ves čas spoznavate nove stvari kot WordPress bloger. Daj no, vsi vemo, da delo vključuje globoko kopanje in interneta nikoli ne primanjkuje novih stvari. WordPress bloganje zahteva, da veste svoje stvari. Ves čas se morate učiti. Od blogov, knjig, tečajev in samega življenja.

4. Sestavite e-poštni seznam

Ne glede na to, ali ponujate storitve blogging WordPress ali pišete svoj blog, e-poštni marketing spodbuja večjo generacijo. Ujemite fante, ki so na vaših obrazcih pritisnili gumb za pošiljanje. Ti fantje naj bodo na seznamu e-poštnih sporočil in ustvarite še enega za tistega, ki se vozi mimo. Denar je na seznamu in to ni mit.

Storitve, ki so vam na voljo, vključujejo Madmimi, MailChimp, AWeber in GetAResponse. Obstajajo Da tudi mi smo odprti za vaše predloge.

5. Ena košarica, vsa jajca?

Pišete, plačate. Tako preprosto je. Lahko tudi oddajate zunanje oddaje, a pisanje se bo zgodilo, če boste potrebovali kovanec. PayPal deluje za večino ljudi. Obstaja tudi Payoneer, ki vam s svojim globalnim plačilnim servisom ponudi do tri bančne račune v ZDA. Če želite, lahko prejmete čeke po pošti. Samo ne daj vseh jajc v eno košarico.

Če se PayPal sproži (tako kot pred časom v mojem primeru) in težko zasluženi dolarji ne morejo priti v vaš žep, se boste potli v hlače. Morda prihranite ali investirajte, samo ne dajte vseh jajc v eno košarico. Glede na to razpršite tudi bazo strank. Stalne stranke, ki plačajo super cene, so boljše od enkratnih. Ti izbiraš.

6. Zunanji vir

To sem enkrat poskusil in je bilo dobro večinoma. Zaslužite štirikrat, napišete več ali manj in upravljate z ekipo naenkrat. To je lahko odlična zabava, če imate nadzorne kotlete. Slab posel, če te potrpi potrpljenje. Če bi vam ušel čas, bi lahko bil reševalec življenja. Lahko uporabite orodja, kot so Trello, Ohlapnost in Asana da ostaneš v vrhu svoje ekipe.

7. SEO

Oh, spet ne. Ta SEO stvar. Google obožuje dobro napisane vsebine, ki se igrajo po pravilih. Smernice za Google SEO zahtevajo tako malo od vas, z dodatkom, kot je Yoast, bi morali doseči odlične uvrstitve. Še vedno se dobro uvrščam za delovno mesto, ki sem ga opravil v letu 2013. Yoast sem uporabil na vsakem drugem blogu. Uporabljate lahko tudi druge SEO trike, le ne poskušajte igrati sistema. Google vas bo obesil, da se posušite.

8. Orodja, orodja, orodja

Upravljanje drugih ljudi je zabavno. Se varaš? Ne preveč. Potrebujete orodja za produktivnost in potek dela. Upravljati morate projekte, stranke, račune in drugo. Pomislite, da si vzamete zapiske, mislite Evernote Z orodji, več, bolje, zato so tukaj na voljo WordPress viri in orodja za vaše zadovoljstvo.

9. WordPress blogerske nišne strani

Če boste izbrali eno temo in jo dve minuti pozneje izgubili, boste izgubili fokus in motivacijo. Osredotočite se na eno samo temo in iz tega zapravite vraga. Držite se niše, da povečate svoj vpliv. Moč koncentrirane moči volje je. Skočite iz teme na drugo, če želite svoj blog zapreti čez šest mesecev ali manj. Ne raztapljajte svojega sporočila, ki obravnava več tem hkrati.

10. Določite svojo ciljno publiko

WordPress bloganje je zabavno. Bolj zabavno je, ko se ljudje vrnejo k tebi, delijo tvoje objave in komentirajo tvoje objave. Bolje je, ko se bodo potencialni obrnili na vas in razpravljali o proračunu. Ampak tega ne boste dosegli brez ciljno občinstva. Preprosto ne morete tržiti pred vsem svetom in preživeti svoje marketinške porabe. Osredotočite se na svoje bralce, spoznajte svoje občinstvo, zgradite močno blagovno znamko in sijajte.

11. Pridobite si odličnega gostitelja WordPress-a

Tega ne moremo dovolj poudariti. Odličen gostitelj pomeni, da ima vaše podjetje varen dom. Pomeni poleg nič izpadov, vojaško varnost in nadzvočne hitrosti strani. Ko začnete, se lahko pomerite s skupnim gostiteljem, kot sta Siteground ali Bluehost, vendar boste morali, ko vaš blog raste, nadgraditi na upravljano gostovanje WordPressa. Poceni gostitelji so preprosto bolečina v vratu in to vem iz prve roke.

12. Druge spretnosti zadeva preveč

Veščine Adobe Photoshop so velik plus, da lahko kot bloger WordPressa postanete. CSS in nekaj znanja HTML pomeni, da lahko izvajate osnovne naloge spletnega oblikovanja, ne da bi najeli oblikovalca. Prav tako boste morali spremljati svoj promet in uspešnost SEO. V pomoč bodo tudi nekatere osnovne veščine poslovnega upravljanja. WordPress bloganje je obdavčitveno delo in več veščin imaš bolje.

13. Ustvarite približno stran

Potrebuješ ljudi, ki delajo z vami, toda kdo ste? Po domači strani je stran o strani druga najbolj obiskana stran. V nekaterih primerih ima stran About več ogledov kot domača stran. Bi šli v posel s tujcem? Stavim, da ne bi. Ustvarite prepričljivo stran About, vendar vse o potencialni stranki.

14. Napišite zimzeleno vsebino

Zimzelena vsebina vam bo prinesla prometne eone, ko pritisnete na gumb za objavo. Lahko ga pomešate z vročimi novicami in pogodbami, vendar si zapomnite, kaj je danes vroče, v enem tednu ne bo vroče. To je internet in vroče zgodbe imajo kratko življenjsko dobo. Večina vaših vsebin bi morala biti preizkus časa, saj bo to slušalo vašemu občinstvu prihodnja leta.

15. Odlična zasnova

Da, ugotovimo, da je bloganje o WordPressu vaša stvar in ne spletni dizajn. Nikoli pa ne podcenjujte moči odličnega dizajna, ki zagotavlja, da bralci brez težav pridejo do vaše vsebine. Navsezadnje gre za veliko uporabniško izkušnjo. Potrebujete odličen videz in odziven dizajn, ki bralcem prinaša vsebino brez težav. Najemite izkušenega razvijalca ali si omislite odlično temo, kot je Total. V naši vedno večji zbirki lahko dobite vrhunske WordPress teme.

16. Bodite osebni

Niste tipkovnica. Ste oseba z ambicijami, sanjami, strahovi in ​​bolečinami. Nisi dnevnik, nisi tema, nisi živ – ti si življenje. Pojdite do svojih bralcev, tako da izkoristite svojo osebnost. Ne skrivajte se za računalniškim zaslonom, želimo vedeti, kako je živeti svoje življenje.

Iz neznanega razloga ljudje vedno želijo vedeti, kako si drugi mislijo, kako drugi ravnajo s svojim življenjem. Verjetno so zato blogi tako priljubljeni. Izkoristite to. Bodite čedni in sporni, še posebej, kadar to ni pravilo. Če želite, lahko uporabite celo razkuževalce, vendar pazljivo potujte tukaj mornar.

17. Naslovi

WordPress bloganje je veliko stvari, to smo že povedali. Karkoli že storite, morate skozi vrata spraviti bralca. Vrata vaših objav so naslov. Izogibajte se naslovom clickbait, vendar naj bodo vaše privlačne in obetavne. Nato izpolnite to obljubo ali se bo vaš blog skrčil in umrl. Samo Google “kako napisati naslove morilcev” in se učiti.

18. Bodite poučni

Eric of Retire29 vam bo prodal most, če je vaša glavna motivacija za pisanje denar. Če vas bralci ne skrbijo dovolj, zakaj bi bralci skrbeli za vašo vsebino? Če bloganje o WordPressu pomeni hitro preverjanje plačila, ste napačni. Brez prask, narobe imaš hobi. Bodite poučni, delite ideje, izboljšajte življenje nekoga – bodite dragoceni. Navsezadnje obstajajo hitrejši načini zaslužka, če vas to zanima. WordPress bloganje je delo, ki ga je treba uživati, ne trpeti.

19. Doslednost

Vedeti moramo, da si še vedno živ in brcaš. Tudi Google ljubi dosleden blog. Blog redno (ali vsaj na urnik), da bo vaša vsebina sveža. Prepričan sem, da bo šef šefinje na vašem delovnem mestu nezadovoljen, če boste redno izginili. Bralci vas imajo v lasti in dolgujete jim, da se prikažejo na vašem blogu, ko rečete, da se boste. Ustvarite uredniški koledar in se ga držite. V nasprotnem primeru bodo zapustili ladjo in vi se boste razbili.

20. Preberite, preberite in preberite še nekaj

Tako kot pri pisanju morate prebrati cel kup gradiva, da postanete boljši pisatelj. WordPress blogging je samo naslov delovnega mesta, pisanje je dejansko delo. Veliko bere, ali kot je rekel Stephen King (ga poznate, kajne?):

Če nimate časa za branje, nimate časa za pisanje. Tako preprosto.

Branje je super tudi za osebno rast, tako da, to je zmagovalni položaj za vas, bloger. Preberite vse o svoji niši in nato še nekaj. Preberite tudi leposlovno in neindustrijsko gradivo. Kar naprej branje in se nehajte prepirati o tem.

21. Ustvarite banko idej

Najboljše ideje vam ne pridejo v poštev, ko sedite pred računalnikom. Pokapajo vam v glavi na najbolj nepričakovanih mestih. Tuširanje deluje pri večini ljudi, čeprav si ta čas privoščim za samski z Bogom. Razen če moja gospa ni zraven mene in sem prisiljena govoriti o tem, zakaj se mi ne zdi, da bi pokrov vrnila na šampon. Oh radosti življenja ��

Nosite beležko (ali pametni telefon) in si zapišite ideje, ko se pojavijo. Ne klinite se sami; ne moreš se zanesti na svoj spomin. Ko imate nekaj minut, si prisilite, da oblikujete približno 10 originalnih idej. Ideje vam bodo v nobenem trenutku prišle kjerkoli in kadarkoli. Poskusite, ne morete izgubiti mate.

22. Pogovorite se

Zakaj bi se dolgočasili bloganja, če želite samo nagovoriti diktatorski govor? Ne uporabljajte besed, ki se jih ne bi dotaknili s palico dolžine 10 čevljev. Z bralci se pogovarjajte skozi svoje pisanje, nikoli pa z njimi. In če in ko se pogovarjata, ohranite pogovor v življenju. Ne izolirajte se in ne skrivajte se za svojo prijavno stranjo; posegati in graditi pogovore.

23. Svet se ne vrti okoli vas

Torej ne pričakujte, da se bodo vsi obesili na vsako besedo, ki jo napišete. Vem, da nosiš svoje srce na rokavu vsakič, ko pišeš objavo na blogu. To je del bloganja WordPressa. Če se boste počutili bolje, smo vsi napisali tisto objavo (včasih tudi več), o kateri nihče ni podaril rit podgane, zato vaš ni osamljen primer.

Potem imamo komentatorje iz pekla, ki po besedah ​​Erica “… uporabljajo ad hominem in prenagljene pripombe, da se lotijo ​​kakršnega koli vprašanja o hišnih ljubljenčkih.”

Tega se ne potite, nadaljujte. Najboljše je, da izzovete motivacijo iz izziva in izboljšate svojo naslednjo objavo. Na koncu dneva bo petelin zagrnil, krave bodo prišle domov in dobile boste mleko.

24. Multimedijska vsebina

Pisanje je odlično in lahko hitro postane zasvojenost. Poklicna pot v spletnem dnevniku WordPressa sega tudi izven ubijanja tipkovnice. Prepustite se že prekleti stvari in obogatite svojo vsebino s slikami, videoposnetki, PDF-ji in infografiko.

Ni treba niti ustvariti svojega. Na YouTubu lahko vedno najdete ustvarjalne skupne slike, skupne videoposnetke in neverjetne infografike. Iz vsebine spletnega dnevnika lahko ustvarite datoteke PDF in jih daste enako kot izčrpne priročnike.

Večpredstavnostna vsebina doda vašemu blogu življenje, kar spodbuja uporabniško udejstvovanje. Ne potrebujem, da vam povem, koliko motivacije lahko dobite na aktivni strani za prenos. Vsi ti kliki vas bodo zmešali in veste, da jih želite.

25. Na pozivne strani postavite gumbe za poziv k akciji

Ko sem začel, sem bil prepričan, da potrebujem samo spletno mesto in nekaj objav na spletnem dnevniku, da sem postal velik v WordPress bloganju. Mislim, samo nadaljujte s pisanjem objav in ko bodo bralci prišli, vas bodo nekateri najeli. Je bilo vse na mestu – o strani, strani s storitvami in najemni strani, ampak fant, sem se motil ali kaj?

Nič se ni zgodilo, dokler nisem prebral objave na spletnem mestu o izboljšanju stopnje konverzije. Tudi na vseh straneh nisem jasno dal vedeti, da sem na voljo za najem, zato se nihče ni trudil vprašati, čeprav sem promet do svojih objav.

Tako sem drsnik na domači strani (ko se spomnim tega) zamenjal z enim gumbom CTA, s katerim je bilo jasno, da sem na voljo za najem. Ugani kaj? Poizvedovanja so nenehno prihajala, dokler nisem imel več dela z blogi, kot sem zmogel. Večkrat sem celo pomislil na to, da bi odložil svojo stran za najem. Vse, kar sem storil, je bilo, da dodam en sam gumb CTA. Prosite, da vas proklete stranke že najamejo, neumno.

26. Družbeni mediji

Dovolite vam, če se bodo vaši bralci morali potruditi, da bodo vaše vsebine delili na družbenih medijih. Spominjam se, da sem bil tokrat na enem od teh velikih blogov, ki jih vsi radi beremo. To je poslovni blog z vsemi vrstami odlične vsebine, aktivne skupnosti in del. Če na kratko povem, gumbov za skupno rabo ni bilo!

Našel sem neverjetno objavo, ki sem jo želel deliti s svojimi sledilci na Facebooku in sem moral povezavo kopirati in prilepiti. Ni lepo. Spomnim se te neprijetne izkušnje, vendar se imena bloga sploh ne spomnim. Nikoli se nisem vrnil. Na svojem blogu že dodajte skupne rabe družabnih medijev.

Zaključne besede

Nasveti za Pro Bloggerje WordPress

To je vse za zdaj – 25+ nasvetov za WordPress blogerje! Na voljo je še veliko nasvetov za blogging o WordPressu, vendar na žalost ne moremo zajeti vseh v eni objavi. Mogoče se bom vrnil z drugo namestitvijo, tako da, če smo izpustili vaše najljubše nasvete, jih prosim spustite v spodnji del komentarjev.

Ključni odvzem te objave: Ne pozabite nadaljevati s pisanjem. Samo še naprej piši.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me