6 WooCommerce tehnik trženja za povečanje prodaje

Tehnike trženja WooCommerce za povečanje prodaje

Navdušenje nad zagonom spletne trgovine je nepremagljivo. Ko odprete metaforična vrata svoje trgovine v svet, se znajdete v čakanju na prvo prodajo. In ko se to zgodi, si ne morete pomagati, kot da ste čez luno. Kmalu se vneto vleče noter. Želite si videti več obiskovalcev. Želite si ogledati več kupcev, več prodaje in opazovati naraščanje dobička.

Kdo ne?!

Pri gradnji in upravljanju spletne trgovine izziv ni delo s tehnologijo ali ukvarjanje z vzdrževanjem; največji izziv je pridobivanje potencialnih kupcev in njihovo pretvorbo v prodajo.

Povečanje konverzije je nekaj, kar lahko povzroči ali prekine vaše podjetje. Vendar to ni nekaj nenavadnega. Leta raziskav so bila porabljena za razumevanje psihologija kupca, dekodiranje sprožilcev pretvorbe in optimizacija prodajnega cikla.

Na podlagi te obsežne raziskave smo sestavili top 6 tehnik in taktik trženja WooCommerce, ki jih lahko uporabite za povečanje prodaje v svoji spletni trgovini.

1. Ponudite osebno izkušnjo nakupovanja

Tehnike trženja WooCommerce: Prilagojena izkušnja z nakupovanjem

Ko si vzamete čas za prilagoditev storitve WooCommerce, lahko svojim strankam olajšate občutek olajšanja. Oprostitev od česa? Olajšanje od stalne preobremenitve informacij. Bolje se počuti, ko v kaosu internetnega hrupa zaslišiš poseben glas, naslovljen nate. S tem psihološkim sprožilcem lahko vplivate na več ljudi, ki kupujejo v vaši spletni trgovini.

Personalizacija je lahko subtilna. Na primer, domačo stran vašega spletnega mesta WooCommerce lahko prepletete v zanimivo zgodbo, naslovljeno na bralca. Če lahko razumete osebnost svojega kupca, se lahko ta zgodba poveže z vašimi potencialnimi strankami, zato lahko občuti, da se pogovarjate izključno z njimi, na koncu pa jih privede do nakupa izdelka.

Bolj kot razumete kupčevo psihologijo, bolj se lahko vaše zgodbe povežejo s publiko.

Obstaja tudi neposreden način personalizacije. Preproste spremembe vključujejo naslavljanje strank na njihova imena namesto splošnega “Živjo, tam”. Ali pošiljanje prilagojenih e-poštnih sporočil ob določenih priložnostih, kot so obletnice ali rojstni dnevi. Dober trik je, da izdelke izberete na seznamu želja kupcev in jih spodbudite k zaključku nakupa. Posebnosti, kot so te, se takoj povežejo s strankami.

Druga učinkovita tehnika personalizacije je prilagoditev cene za kupca. Na podlagi odnosa s stranko, recimo, da je dolgoročni kupec ali veleprodajni partner, lahko določite ustrezne cene. Če prilagodite ceno, se stranke počutijo posebne in lahko dodajo popolno spodbudo vaši prodajni strategiji.

2. Dodajte nujne sprožilce

Tehnike trženja WooCommerce: nujni sprožilci

Neuromarketing pravi, da lahko ta majhna sprememba na vašem spletnem mestu, tj. namestitev odštevalnika, povzroči znatno povečanje prodaje. Ne bi se mogli več strinjati.

Temelji na psihologija prepričevanja in načelo strah pred izginotjem. Lahko uporabite različne odštevalnike. Kot časovnik o razpoložljivosti zalog, lahko govorite o času, da se kmalu konča popust (pogodba o streli!) Ali pa postavite timer, da lahko vaše stranke izkoristijo brezplačno dostavo.

Osnovni koncept je jasen – nujne situacije nas silijo k hitremu ukrepanju. In pomanjkanje nas tudi poziva k ukrepanju. Ves čas deluje. Na primer, morda ne boste pozorni na zagon mobilnega telefona, če veste, da lahko kadar koli kupite mobilni telefon. Če pa je zaloga na voljo za določen čas ali če jo lahko kupite le ob določenih dnevih – vas bo zanimalo. Tako kot čarovništvo je tudi zdaj nezainteresiran kupec pozoren. To je tisto, kar želite tudi v svoji trgovini?!

A načrt za vtičnik za WooCommerce vam lahko pomaga določiti časovnik za izdelek ali kategorijo za določen datum in čas, tako da bo za določen čas na voljo kateri koli izdelek za nakup. Ko zmanjka časa, je izdelek skrit. Precej priročno, kajne ?! Nismo se šalili o čarobnem delu! ��

3. Ponudite svežnje in pakete izdelkov

Tehnike trženja WooCommerce: Paket izdelkov in paketov

Razumevanje potrošniške psihologije je pomembna tehnika trženja WooCommerce in tudi eden najpomembnejših vidikov za doseganje rasti poslovanja na splošno.

Stopite v čevlje svoje stranke in razmislite, kako bi si želeli vse? Pridružite se pomembnim forumom in skupinam družabnih medijev, povezanih z vašim podjetjem, kjer se stranke izrazijo. Ugotovite njihova zanimanja, najnovejše objave, nove potrebe, pristne povratne informacije in vse, kar vam pomaga pri prilagajanju.

Prilagojevalcem je všeč občutek, da dobijo več vrednosti v enem nakupu.

Vineet Kumar iz Yale in Timothy Derdenger iz Carnegie Mellon sta izvedla štiriletno študijo, ki je zaključila,

“Mešano povezovanje ponuja edinstveno in prej neraziskano metodo za pridobivanje večje vrednosti potrošnikov v življenjskem ciklu izdelka.”

Začnite z analizo možnih paketov izdelkov na podlagi preteklih nakupov. Izdelke, za katere obstaja večja verjetnost, da bodo prodani skupaj. Ponudite popuste za svežnje.

Ustvarjanje paketov zmanjšuje kupčeve raziskave in prizadevanja. Na koncu pomagate svoji stranki pri krajšanju nakupovalne poti. Vložili ste dovolj truda, da vam stranke ne bi bilo treba. To je tisto, kar imajo stranke radi.

Paketi so lahko tudi prilagodljivi, tako da lahko prosim vsakega kupca v celotnem spektru strank.

4. Zajem potencialnih vod

Tehnike trženja WooCommerce: Zajetje vodi

Vsak obiskovalec vaše trgovine WooCommerce je vodilni, zato ga je treba tako obravnavati. Nekateri odseki so bolj očitni kot drugi. Na primer tisti, ki izdelke dodajo v košarico in nato samo zapustijo trgovino, ne da bi prodali. Vendar obstajajo tisti, ki želijo kupiti, a ne. Tihi, ki se jih želite prijeti.

Medtem ko lahko zapuščene vtičnike vozička uporabite za poskus zaključevanja nakupa, lahko vtičnike za sezname želja ali poizvedbe uporabite za ciljanje na tiste, ki brskajo po vašem spletnem mestu. Ti potencialni potencialni ukazi bi lahko ostali neopaženi, če jim niste dali možnosti, da shranijo izdelek za nakup ali postavijo vprašanja o njem, preden se odločite za nakup.

Nasvet je, da je treba trdno strategijo trženja e-pošte povezati s svojimi dodatki za zajem. Razmislite o ustvarjanju prilagojenih e-poštnih sporočil, ki ciljajo na kupce glede na njihovo državo na poti nakupa.

5. Uporaba socialnih signalov

Tehnike trženja WooCommerce: Socialni signali

Oglejmo si nekaj pomembnih statističnih podatkov. 57% potrošnikov pravi, da družbeni mediji vplivajo na njihovo nakupovanje, vodil pa jih je Facebook pri 44%. Zaradi tega so družbeni mediji ena najpomembnejših tehnik trženja WooCommerce

50 milijonov podjetij uporablja Facebook. Obstaja velika verjetnost, da imate tudi poslovno stran. Ampak ali je dovolj angažiran?

Prepričajte se dovoljena priporočila na vaši strani, da bodo vaše stranke lahko pregledale vaše podjetje. Drugi takojšnji ukrepi so odgovor na trenutna sporočila v mapi »Prejeto« na straneh Facebook in Twitter.

Z večjo udeležbo na družbenih medijih lahko delate prek svoje spletne strani. Prepričajte se, da so na vseh straneh izdelkov prisotni gumbi socialnih medijev, da bodo stranke lahko delile izdelke, ki so jim všeč. Ob vsakem nakupu poskrbite, da bodo stranke poslale e-poštna sporočila, ki jih prosijo, naj pregledajo podjetje in izdelek na družbenih medijih.

Če so prisotne negativne ocene, jih poskusite ne izbrisati, dokler ne bodo ogoljufali. Odgovor na vsako recenzijo. To bo povečalo vašo verodostojnost.

Ljudje pogosto uporabljajo Twitter, da omenijo svoje težave ali izkušnje. Naj bo Twitterjev ročaj aktiven in odgovarjajte na vsako poizvedbo, predlog ali povratne informacije.

Korak naprej lahko naredite tako, da za ročaje imenujete upravitelja družbenih medijev. Facebook vam daje neizkoriščeno priložnost za ustvarjanje in pretvorbo novih potencialnih strank.

6. Vprašanja in vprašanja izdelka

Tehnike trženja WooCommerce: Vprašanja in odgovori izdelkov

To boste opazili na straneh izdelkov Amazon. Najbolj priljubljena vprašanja strank, ki se objavijo poleg izdelka, in odgovori strank. To je zanimiv način, kako sestaviti vsebino za izdelek in odgovoriti na vprašanja, ki jih ima stranka pred nakupom.

Manj strank bo čutilo potrebo po uporabi klepeta v živo ali drugih funkcij podpore, ko prej objavite odgovore na priljubljene poizvedbe v zvezi z izdelkom. S tem boste dali nekaj prostora za dihanje vaši podporni skupini.

Priporočljivo je oblikovati resnična vprašanja. Ne le nekaj tehničnega žargona. Jezik mora biti preprost in rešitve ne smejo biti zmede.

Poskusite vključiti Obrnite se na podporo tipko blizu nabora vprašanj in odgovorov, za vsak slučaj lahko stranke vprašajo več. Vsako vodstvo je enako pomembno. Prepričajte se, da ne pustite nobene meje, da bi zdrsnila.

Preden zaključimo tehnike trženja WooCommerce, tukaj je še en nasvet

Zgornje trženjske tehnike WooCommerce bodo dale hitrejše rezultate. Naslednji korak je bolj analiza vaše spletne strani in predstavitev edinstvenih tehnik glede na vaše poslovanje.

Za začetek si lahko začnete postavljati vprašanja o svojem občinstvo. Začnite gledati demografske podatke in si oglejte ustrezne trženjske strategije. Podrobna analitika vam bo pomagala ugotoviti nakupovalno vedenje strank na vašem spletnem mestu WooCommerce.

Poskusite najti vzroke za to, da potencialni potencial ne postane pretvorbe. Ali gre za vsebino ali pomanjkanje določene funkcionalnosti? Ali uporabniški vmesnik strankam povzroča težave pri brskanju po spletnem mestu? Ali obstajajo tehnične pomanjkljivosti, ki so privedle do nedokončanih transakcij? Ali pa je šibek sistem podpiranja, ki obiskovalcem preprečuje doseganje odločitve?

Ugotovite povprečje čas ki je pretvoril potencialne kupce, porabljene za vašo trgovino Poskusite analizirati obiske spletnih strani, ki jih stranke upoštevajo kot povprečje. Začnite diagnosticirati razloge za uspešne in neuspešne pretvorbe, da bi našli ustrezne vzorce.

Delujte kot stranke in obiščite različne tekmovalec spletna mesta. Primerjajte to z nakupovalno izkušnjo na vašem spletnem mestu. Previdno opazujte razliko in poiščite manjkajočo povezavo.

Takšne ocene bi bilo treba redno izvajati in pripraviti opažanja za hiter dostop. Vzorci se začnejo pojavljati, le če analizirate dovolj s pravilnim pristopom.

Kot pravi Roy T. Bennett, “Potisnite svoje meje izven običajnega; bodi tisti “ekstra” v “izrednem.”

Če imate kakršna koli vprašanja o zgornjih nasvetih ali dodate kakšen svoj, pustite komentar spodaj. Radi bi slišali vaša razmišljanja o tehnikah trženja WooCommerce.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me