7 vitalnih korakov, ki jih morate izvesti pred zagonom spletnega mesta WordPress

7 vitalnih korakov, ki jih morate izvesti pred zagonom spletnega mesta WordPress

Zagon vašega prvega spletnega mesta WordPress je vznemirljiva izkušnja. Za mnoge je to začetek nove avanture, za druge pa je lahko pravi glavobol.

Razlog za to je, da mnogi ne zaženejo preprostih, a življenjsko pomembnih dejanj pred zagonom svojega spletnega mesta, kar lahko povzroči vse, od hekerskega napada do popolne izgube podatkov, ne da bi upali, da jih bodo dobili nazaj..

Na srečo lahko to preprečite s pravimi orodji. Spodaj so navedeni sedem korakov, ki jih morate storiti pred zagonom svojega spletnega mesta WordPress.

1. Izberite pravo temo

Izberite pravo WordPress temo

Iskanje prave predloge za vaše spletno mesto je verjetno najpomembnejši korak celotnega postopka. To je zato, ker tema nastavi ton celotnega spletnega mesta.

Če na primer ustvarite poslovno spletno mesto, vendar izberete temo, ki ji manjka profesionalen videz, je ne boste jemali resno.

Priporočam, da iščete predloge glede na kategorijo spletnega mesta, na katerem skrbijo, in nato določite, kateri dizajn najbolje ustreza vašemu spletnemu mestu.

2. Ustvarite varnostno kopijo

Kako varnostno kopirati WordPress

Izdelava spletnega mesta zahteva veliko časa in truda. Na žalost lahko vsa ta energija izgubi na trenutek. Zato je ključnega pomena za varnostno kopiranje WordPress-a, vključno z vsemi datotekami, kodo in vsebino.

Avtor ustvarjanje varnostne kopije, prepričani se boste lahko, da bo vaše spletno mesto mogoče obnoviti, kadar koli bo potrebno. Najboljši vtičniki za varnostno kopiranje vam omogočajo ustvarjanje načrtovanih varnostnih kopij, s čimer zagotovite, da boste vsakič, ko dodate ali spremenite spletno mesto, shranili novo kopijo.

Rad ustvarjam lastne varnostne kopije in jih shranim v svoj računalnik kot dodaten ukrep.

3. Utrdite svoje skrbniško območje

Kako zaščititi svoje območje upravljanja WordPress

Ker je WordPress tako priljubljen platforma za gradnjo spletnih strani, je bolj nagnjen k hekerskim napadom kot ostali. Zato je ključnega pomena, da okrepite svoj zaledje z vsemi sredstvi, ki so vam na voljo.

Najbolj očiten način za začetek je mimo izbira močnega gesla. Namesto, da izberete besedo, ki jo je enostavno uganiti, uporabite kombinacijo črk, številk, posebnih znakov in velikih začetnic.

Nato nastavite a preverjanje v dveh korakih postopek. Poleg gesla boste za vstop na svoje spletno mesto potrebovali tudi kodo Google Authenticator. Želite hiter popravek? Oglejte si nekaj teh odličnih 2-faktorskih vtičnikov WordPress, ki vam lahko pomagajo.

Končno zaščitite svoje skrbniško območje WordPress z lposnema število poskusov prijave. To lahko pomaga pri preprečevanju napadov grobe sile – pogosta tehnika, ki jo uporabljajo hekerji, pri kateri se večkrat preizkušajo različne kombinacije prijav. Nekatera podjetja, ki gostijo to funkcijo, vgradijo to funkcijo (npr. WP Engine), zato želite ponoči preveriti, preden namestite vtičnike, kot je Omejite poskusi prijave ali Zaklepanje prijave.

Z zavarovanjem zaledja se lahko skrbite za druge stvari.

4. Povežite se z Google Orodji

WordPress vtičniki za integracijo Googlovih storitev

Čeprav je mogoče spremljati napredek vašega spletnega mesta z orodji, ki so na voljo v programu WordPress, je priporočljivo, da spletno mesto povežete z Google Search Console in Google Analytics.

Google ne samo da ponuja več podatkov kot katero koli drugo orodje za sledenje spletnim mestom, ampak lahko tudi poroča o pajkanju o bistvenih elementih vašega spletnega mesta, vključno s hitrostjo nalaganja, pravilno nalaganjem in da ni manjkajočih ali zlomljenih povezav.

Uporabite lahko tudi Google Search Console najti 404 napake, kar olajša spremljanje in odpravljanje težav na mestu, preden začnejo vplivati ​​na vaš promet.

Google Analytics je bistvenega pomena za razumevanje vaše publike, njihovih všečkov in njihovih neljubosti. Če ne morete poimenovati treh značilnosti svojih uporabnikov, verjetno ne razumete, kdo so ali od kod prihajajo..

Ker je ta orodja tako enostavno nastaviti, res ni opravičila, da jih ne bi imeli. Če želite začeti s storitvijo Google Analytics ali preprosto integrirati Googlove storitve z WordPressom, lahko na preprost način preverite naš blog.

5. Nastavite e-poštno sporočilo o svojem imenu domene

Razvijte / sestavite seznam e-poštnih sporočil na svojem mestu WordPress

Obveščeni spletni skrbniki vedo, da je e-poštno sporočilo, pripeto na ime domene spletnega mesta, ključni element za vzpostavitev pred zagonom in izdelavo vašega seznama e-poštnih sporočil..

To je zato, ker lahko uporaba e-poštnega naslova iz druge domene (npr. Gmail.com) povzroči težave na poti. Te lahko obsegajo od e-poštnih obvestil, ki niso poslana, na poštne strežnike, ki vaše e-pošte zmedejo z e-poštnimi sporočili.

E-poštni naslov, ki temelji na domeni, uporabnikom tudi dokazuje, da vaša e-poštna sporočila prihajajo neposredno iz vira in preprosto izgledajo bolj profesionalno.

Če še niste ustvarili svojega e-poštnega računa pred zagonom, je zdaj čas, da to storite. Če e-pošta ni podprta ali je vključena v vašo ponudbo gostovanja G Suite od Googla. To je odlično orodje, ki omogoča enostavno upravljanje uporabnih orodij za vaše majhno podjetje na enem mestu,

6. Preizkusite uporabniško izkušnjo

Kako racionalizirati spletno mesto WordPress in izboljšati uporabniško izkušnjo

Pri ustvarjanju spletnega mesta je enostavno ujeti v podrobnosti in zamuditi veliko sliko. To lahko vpliva na številne vidike spletnega mesta, vendar je še posebej škodljivo za celotno uporabniško izkušnjo vašega spletnega mesta.

Ključno je preizkusiti uporabniško izkušnjo in racionalizirati spletno mesto pred zagonom. Ne samo, da vam bo dala dobro predstavo o tem, kako deluje vaše spletno mesto, temveč vam lahko pomaga tudi pri odkrivanju napak ali težav, ki jih prej niste opazili..

Ne zaupajte se samo nalogi. Pomembno je razumeti zunanjo stran o tem, kako se “počuti”. Pogosto se zadovoljimo s svojim delom in pogrešamo težave.

Prepričajte se, da ste sprejeli vse nasvete v koraku in upoštevali več različnih stališč.

7. Naredite preizkuse uspešnosti

Orodja Pingdom

Čeprav je zmogljivost tehnično del uporabniške izkušnje, je kategorija tako pomembna, da ji posvetim celotno točko. Uspešnost vašega spletnega mesta vpliva na vse, od stopnje obiskov ene strani do SEO. To je zato, ker uporabniki pričakujejo hiter čas nalaganja in tako tudi Google.

Če hitrost nalaganja vašega spletnega mesta ni optimalna, ukrepajte tako, da jo pospešite z orodjem za predpomnjenje. Z orodji, kot so, lahko preverite, kako vsak ukrep vpliva na vaše spletno mesto Pingdom.

Zaključek

Teh šest korakov je le začetek. Najuspešnejša spletna mesta vodijo ljudje, ki se nikoli ne ustavijo in so vedno na preži za boljšimi in učinkovitejšimi rešitvami.

Vso srečo z izstrelitvijo!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me