8 razlogov, da se izognete poceni spletnim gostiteljem za svoj WordPress blog

Vsi smo bili tam, ko smo izbirali spletnega gostitelja. Vsi smo si zastavili isto vprašanje – ali lahko delam s tem gostiteljem? V nekem trenutku našega WordPress življenja – konkretno pri izbiri spletnega gostitelja smo si vsi zastavili isto vprašanje – ali lahko storim s tem gostiteljem?

Splet gostitelj, dobesedno, je dom vaše WordPress strani. Ko promet prometa na vašem spletnem mestu raste, moramo nadgraditi gostitelje. Toda o prometu ni treba razmišljati le, našo izbiro ureja množica dejavnikov. Povprečni čas delovanja gostitelja, kakovost storitev, vključno z zmogljivostjo, hitrostjo in podprto programsko opremo, tehničnimi znanji podpore in večina kar je pomembno, stroški.

Faktor stroškov

Gostovanje WordPress: dejavnik stroškov

Skoraj vsi začetniki si pri izbiri spletnega gostitelja zastavijo isto vprašanje:

Koliko bo stvar stala?

To sem storil in prepričan sem, da ste tudi vi to storili! Ko se potopite v čudovit svet WordPressa, boste postopoma spoznali, da stroški spletnega gostitelja, čeprav je vodilni dejavnik človeške logike, niso najpomembnejši.

Zakaj? Razlog je preprost – ko boste izvedeli več o WordPressu, boste ugotovili, da obstaja veliko dejavnikov, kot so samodejne posodobitve jedra, Zaščita DDoS, upravljano gostovanje, integriran CDN, in množica drugih, ki pridejo v poštev, ko vstopite v veliko ligo.

Naj izberem najcenejšo in začnem.

Prav tukaj je eden takšnih napačni (vendar potrebni) zavoji v življenju, o katerem večina razmišlja kasneje. Ampak hej – učimo se iz svojih napak, kajne? Če ste med raziskovanjem novega spletnega gostitelja nekako čudežno pristali na tem članku – imate srečo! Preprosto povedano, izogibajte se poceni spletnim gostiteljem (videli boste, zakaj kmalu).

Težave s poceni spletnimi gostitelji

Večina dejavnikov, o katerih se razpravlja v naslednjih odstavkih, je med seboj povezanih. Več je verižna reakcija – en primanjkljaj vodi do drugega problema. Če o tem razmišljate s poslovnega vidika – osnovne enačbe dobička in izgube -, boste ugotovili, da so razlogi povsem očitni. Začnimo.

1. Resne omejitve virov

WordPress gostovanje: poceni omejitve virov gostovanja

Poceni spletni gostitelji bodo navadno uporabljali slabe ali rabljene strežnike in / ali vtikali čim več uporabnikov v te strežnike. Posledično se količina virov, ki se delijo med posameznimi uporabniki, močno zmanjša.

Na primer, razmislite o strežniku z 8 GB RAM-a. Če na tem strežniku napolnimo 100 ljudi, bo vsaka oseba dobila približno 80 MB RAM-a. (8 x 1000/100). To je čisto spodobno. Povečajte to število in začeli boste imeti težave.

V čem je problem?

  • Nizka omejitev pomnilnika PHP: Za začetek je skrbno nizka meja pomnilnika PHP. To smo ugotovili WordPress deluje na PHP, prav? Z nizko omejitvijo pomnilnika PHP so WordPressove roke vezane. Ko namestite novo temo ali zaženete vtičnik, ki intenzivno uporablja vire (na primer a načrtovano varnostno kopiranje v oblaku), WordPress ne bo uspel in soočili se boste z beli zaslon smrti.
  • Preobremenjena baza podatkov: Po vsej verjetnosti boste omejeni na en primerek baze podatkov (kar pomeni le eno namestitev WordPressa), strežnik baz podatkov pa bo močno preobremenjen. Posledično bo trajalo nekaj časa ustvarjanje rezultatov poizvedb (tj. Zamuda), kar bo na koncu poslabšalo delovanje spletnega mesta.

2. Conundrum trdega diska

WordPress gostovanje: poceni gostovanje trdega diska Conundrum

Trdi diski strežnika so ponavadi dražji od njihovih namiznih računalnikov. To je posledica njihove boljše zanesljivosti, hitrejšega delovanja in večje povprečne življenjske dobe. Vsak trdi disk je razgradljiv vir in tako ima a pomeni življenje. To pomeni, da se po določeni življenjski dobi verjetnost okvare trdega diska občutno poveča, hkrati pa zmogljivost poslabša pod sprejemljive ravni. Skratka, ko je določena življenjska doba trdega diska končana – to naj bi zavreči.

Vendar pri poceni spletnih gostovanjih to ne drži. Še naprej bodo uporabljali tiste okvarjene trde diske (ali celo trde diske, namenjene namizju), ki sčasoma ne bodo uspeli… in tako bodo tudi vsi vaši podatki!

3. Majhne ali nič varnostne kopije

Varnostne kopije WordPressa

Novi uporabniki se večino časa ne zavedajo pomena varnostnih kopij, zaradi česar je to odgovornost dobrega gostovalnega podjetja, ki ga je treba vzeti redne varnostne kopije. Vsak dober gostitelj, kot sta BlueHost ali WPEngine, bo redno varnostno kopiral vaše spletno mesto in jih hranil do 30 dni!

Možnosti poceni spletnega gostitelja, ki izvaja redne varnostne kopije, so zelo majhne. Tudi če to storijo, bodo nesprejemljive omejitve velikosti in kratka obdobja hrambe rezervnih kopij. Kot bonus vam bodo morda celo zaračunali obnovitev varnostne kopije!

4. Neizkušena podpora

WordPress gostovanje: poceni gostovanje neizkušena podpora

Najprej bo odziv na vozovnico počasen. Morda celo ni ustrezne programske opreme za podporo. Če vam uspe prečkati dve oviri, je naslednja – podpora vam morda ne bo pomagala pri celo dokaj preprostih težavah z gostovanjem. Mislim, da zapletena vprašanja sploh ne pridejo v poštev – vsi ste sami.

5. Nekvalificirani tehniki = daljši časi mirovanja

WordPress gostovanje: Poceni gostovanje daljše odmore

Backkend tehniki so ljudje, ki vzdržujejo strežnike – vse od povezovanja žic do namestitve nadgradnje OS in varnosti. Spretni skrbniki strežnikov so zelo dragi – koncept poceni gostitelji se radi izogibajo kot kuga.

Preostali časi pa so nujen del deljenega gostovanja. Najboljši iz sklopa imajo napredno programsko opremo, da bi zaobšli njen učinek. Toda pri poceni spletnih gostovanjih boste naleteli na neprimerne in neprimerne vire strežnika – kot je vprašanje trdega diska, o katerem smo govorili prej. Spojite to z neizkušenimi strokovnjaki in ste za pogosti in dolgotrajni izpadi.

6. Pogosta obvestila o prekomerni uporabi

Gostovanje WordPress: Obvestila o pretiranem gostovanju s poceni gostovanjem

Včasih na vašem spletnem mestu pride do prometnih konic. Na primer, če je vašo povezavo ponovno poklical nekdo znan ali pa je na Redditu postala priljubljena. Kaj običajni gostitelj v skupni rabi bo to beležil kot prekomerno uporabo virov.

Toda ne upoštevajmo tega. Poceni spletni gostitelji omejujejo vaše vire tako, da mladoletna povečanje prometa vam bo prineslo obvestilo o prekomerni uporabi. Ponovite to nekajkrat in morda celo blokirajo vaš račun in zadržijo svoj podatkov, dokler ne plačate visoke globe!

7. Slaba varnost

WordPress gostovanje: poceni gostovanje Slaba varnost

Varnost je eden od vidikov, ki ga novinci žal ogrožajo. Toda to ne bi smelo opravičevati gostiteljske družbe. Morali bi biti izkušeni, kajne? Poceni spletni gostitelji imajo res slabe varnostne ukrepe. Osnovni požarni zidovi, pomanjkanje zaščite pred zlonamerno programsko opremo in skoraj ničelna zaščita pred napadi DDoS puščajo vaše spletno mesto ranljivo za številne napade.

Vaše spletno mesto postane igrišče za otroške hekerje.

Na srečo uporabljate WordPress, ki ima veliko vgrajenih varnostnih mehanizmov. Če se na vašem spletnem mestu veliko vozite, na primer v spletni trgovini, razmislite o nadgradnji na vrhunski varnostni vtičnik, kot sta iThemes Security Pro in VaultPress za dodatno plast varnosti.

Izdaja zlonamerne programske opreme

Izrazit primer je vstavljanje zlonamerne kode. Hekerji lahko v bazi podatkov hitro najdejo varnostne vrzeli in tiho zdrsnejo v zlonamerni kodi – postopku, znanem kot injekcija MySQL. Posledično vaše spletno mesto postane domena, okužena z zlonamerno programsko opremo, ne da bi vedeli. Google označi vašo domeno kot točka distribucije zlonamerne programske opreme, in vaše SEO lestvice se zmanjšujejo.

Enotna točka odpovedi

Če strežnik uporablja en strežnik baz podatkov brez varnostnih kopij, lahko en napad zlonamerne programske opreme okuži vse primerke baze podatkov na strežniku. To pomeni, da so prizadeta vsa spletna mesta v tem strežniku baz podatkov (vsaka)! Posledično lahko, če imate napadeno domeno nekoga drugega, tudi vi posledice.

8. skriti stroški

WordPress gostovanje: poceni gostovanje skritih stroškov

Ko podjetje zaračuna brezplačne izdelke ali storitve, jih uvrščamo med skrite stroške. Poceni webhosts so napolnjeni s takimi zasuki. Lahko vam bodo zaračunali:

  1. Obnovitev varnostnih kopij
  2. Prenos domene (zelo velik znesek)
  3. Dvig podporne vozovnice
  4. Incidenti prekomerne uporabe virov

Tam sem se enkrat podal v pohlep in kupil poceni en dolarski VPS. Mislil sem si, zakaj ga ne bi preizkusil? Kot je bilo pričakovati, nič ni delovalo. Na koncu dneva sem moral dvigniti vozovnico za podporo samo, da sem izvedel, da so mi že zaračunali račun 5 $ za odpiranje podporne vozovnice, kaj šele na to odgovoriti!

Zaključek

WordPress gostovanje: Best Hosting

Poceni webhosts ne ukazujejo nič drugega kot katastrofo. Pri izbiri spletnega gostitelja moramo biti previdni, kar ustreza našim potrebam. Najbolje je izbrati izkušene in cenjene spletne goste, kot so WPEngine, Media Temple, SiteGround, Cloudways ali BlueHost, ki vaši spletni strani varujejo. Več o tem lahko izveste najboljši spletni gostitelji v vodniku za gostovanje VentureHarbourja. Ko prerastete svojega skupnega gostitelja, lahko nadaljujete na zmogljivejše možnosti, kot je upravljano gostovanje WordPress-a.

Imate torej skupno zgodbo o gostovanju? Radi bi vedeli, kakšne so vaše izkušnje. Če imate kakšne nasvete za gostitelje, ki se jim je treba izogniti, ali tiste, ki jih lahko izberete, delite svojo možnost z drugimi bralci spodaj!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me