Ali bi morali na seznam storitev WordPress dodati back-end razvoj?

Če se preživljate z razvojem spletnih mest WordPress, so kvote dobre, saj imate vsaj dobro strokovno poznavanje PHP-ja in najverjetneje še nekaj več.

Mogoče lahko teme prilagodite – ali celo sestavite eno od začetka – in delujete kot ustrezen skrbnik za svoje stranke. Kljub temu boste verjetno naleteli na priložnost, ko se vaš nabor spretnosti ne ujema s tem, kar želi stranka. In to je lahko pravi branik. Del svojega projekta morate prisiliti v oddajanje zunanjih virov ali ga popolnoma zavrniti. Noben scenarij ni idealen.

Če se spopadate s to težavo vse pogosteje, je morda čas, da razmislite o dodajanju razvojnih programov na svoj seznam ponudb. Kljub temu morate upoštevati nekaj stvari, preden skočite v zadnji razvoj.

Razvoj zunaj WordPressa

Nadomestni razvoj pomeni, da se boste podali zunaj razvojnega ozemlja WordPress, ki ga najbolj poznate. To je lahko strašljivo, saj je vlagati v kaj novega. Poskušam reči, da ne bo videti vse function.php. In to je popolnoma v redu, dokler veste, da greš v to.

Ena največjih stvari, s katerimi se boste srečali, se imenuje objektno usmerjeno programiranje (ali na kratko OOP). WordPress ga ne uporablja, vendar ga boste morda radi prilagoditve dodali na seznam storitev. Poleg tega ga uporabljajo številni drugi okviri (več o tem kasneje).

Torej, za neuveščene OOP uporablja razrede za združevanje funkcij. Te funkcije se lahko pozneje začnejo uporabljati. Namesto da izpišete vrsto funkcij, kot jih izvajate v PHP (takojšen vzrok in posledica) pri OOP, morate sedeti nazaj in razmišljati, kako bo vaša koda strukturirana, preden napišete posamezno vrstico. To morda zveni zastrašujoče, toda če imate nagnjenost k organizaciji, se tukaj resnično lahko izvrstite.

Res odličen primer tovrstnega razvoja ponuja Jay Hoffman iz Navor. To je WordPress vtičnica kotla avtor Toma McFarlina, ki ponuja širokokoten pogled na uporabo OOP. Vse je v tem, da najprej ustvarite strukturo, nato pa ustvarite, kar želite.

Ko gradite z WordPressom, lahko veliko stvari vzamete za samoumevne. Opremljen je za veliko stvari, ne da bi vam bilo treba dvigniti prst. Nad tem se zagotovo ne bom pritoževal. Če pa greste zunaj WordPressa, boste hitro opazili, da drugi okviri nimajo vgrajenega vsega, kar pomeni, da jih boste morali zgraditi sami. Kar ustvarite, bo manj napihnjeno kot WordPress, vendar bo trajalo veliko več dela. To je samo realno pošteno opozorilo in ne bi vas odvrnilo od tega, da bi ga poskusili. Prepričan sem, da pristopam k stvarem s široko odprtimi očmi.

Sprednji del razvojnih nosilcev

Kot sprednji razvijalec boste verjetno imeli veliko izkušenj z delom s PHP in na splošno kopali po kodi v datotekah tem WordPress. In čeprav vam bo to zagotovo pomagalo pri skoku v razvoj back-end-a, to ni vse in konec priprave, žalostno rečem.

Seveda boste v tabelo vnesli dobro razumevanje HTML in PHP. Upajmo, da tudi Javascript. Vedeli boste vse o tem, kako vsi pomembni kosi kode gredo skupaj do spletnega mesta. Verjetno boste lahko pogledali kodo na večini spletnih mest in razumeli, kaj je delal razvijalci, tudi če tega trenutka ne morete sami napisati.

In ker tukaj govorimo o strežniških stvareh, bi me oprostili, če ne bi omenil dejstva, da bi ves čas, ki ste ga porabili za popravljanje WordPressovih spletnih mest, prišel prav. Če ste kdaj imeli opravka s pokvarjenim spletnim mestom – kdo ni? – veste vrstni red operacij, ki ga je treba popraviti. Ta korak za korakom je nekaj, kar se nanaša neposredno na zadnji razvoj in ga boste verjetno uporabljali redno.

Naučite se nekaj novega

Čeprav za vas ni nobenega razloga so Če želite vstopiti v zadnji razvoj, je to lahko pametna poteza za številne razvijalce WordPressa. Zakaj? Vsebuje en ključni izraz: diverzifikacija.

Več področij razvoja, ki jih poznate, več delovnih mest boste dobili. Na to lahko razmišljate kot o dodanih orodjih v svojem orodnem polju. Vsa ta znanja, ki jih pridobite, prevedete neposredno v dolarje in centov, kar lahko ustvarite za svoje stranke. In manjkrat boste morali oddajati vidike projekta ali celo zavrniti projekte, tem boljše vam bo.

Seveda je treba reči, da je specialist. To vsekakor ima tudi svoje prednosti, še posebej, če boste postali najboljši v igri. Ker pa je ta naslov rezerviran za omejeno malo, je morda boljša možnost, da svoj portfelj razširite in ponudite širšo paleto storitev, tako da lahko služite širšemu krogu kupcev.

Torej, kje naj začnete? Na kateri vidik zalednega razvoja se morate najprej potopiti? No, odvisno od tebe. Na voljo je ogromno možnosti, ki se lahko zdijo zastrašujoče. Včasih je preveč možnosti obremenitev. Poskusite razmisliti o tem, katere vidike razvoja ste trenutno zadovoljni in kaj želite še raziskati. Če ste že zelo dober s PHP, boste morda želeli preizkusiti Laravel. Če ste dobri z Javascript, Izraziti morda bi bila dobra izbira za vas.

Če radi živite nevarno, se potopite vanj Ruby na tirnicah. In to je samo praskanje po površini. Tu je veliko preveč okvirov, da bi jih lahko imenoval tukaj. Samo vedite, da ni nobenega zakona, ki bi govoril, da morate biti spretni v vsem. Če pa ti hočem postati več Če poznate zadnji razvoj, so vaše možnosti široko odprte. Vsak ima obširno podporno dokumentacijo in sodelovanje skupnosti, ki vam pomaga pri vsakem koraku. In bolj ko se boste naučili, bolj boste odkrili, kako lahko vsi ti okviri delujejo skupaj z enim ciljem: ustvariti boljša spletna mesta.

Zaključek

Normalno je, da se boste obotavljali, če želite nadaljevati razvoj zalednega razvoja, ko že nekaj časa delate kot napredni WordPress razvijalec. A to samo zato, ker se vam lahko zdi, da je nekaj izziv, ne pomeni, da se mu morate izogibati. Pravzaprav lahko učenje novih veščin izboljša vaše ponudbe storitev in vas postane bolj zahteven, ključnega pomena za širši krog strank.

In vsaj, videli bi, da se vaše napredne razvojne spretnosti izboljšajo. Ko boste bolje razumeli, kako stvari delujejo v zadnjem delu, bolj spretni boste pisali čisto kodo in predvidevali morebitne težave. V bistvu govorim o tem: Tudi če se odločite, da te storitve ne boste ponudili strankam, je še vedno ne bo škodilo, če jo naučite.

Ali ponujate razvoj hrbtnega dela skupaj s prednjim delom? Razmišljate o razširitvi nabora spretnosti? Ali ste zadovoljni s tem, kje ste. Rad bi slišal vaše misli!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me