Dokazani načini za povečanje stopnje konverzije s socialnim dokazom

Dokazani načini za povečanje stopnje konverzije s socialnim dokazom

Marketing in psihologija se morda zdita dve zelo oddaljeni smeri študija. Toda v kombinaciji lahko delajo čudeže. Tržniki že leta uporabljajo moč psihologije za povečanje prodaje in rast poslovanja. Najpogostejša oblika, v kateri obstaja, je preko dajanja izdelka, njegove barve, embalaže in tako naprej.

Potrošniki večino časa ne prepoznajo svojih potreb. Kar ovira vse zaporedne korake nakupa, na primer oceno razpoložljivih možnosti in izbiro najboljšega. Naloga tržnika je, da izdelek pravilno postavi pred potencialne potrošnike, preden čutijo potrebo po nakupu. In da bi to storili, je psihologija močno orodje. Avtor gradnja družbenega dokaza na vašem spletnem mestu se boste lahko igrali s psihologijo vaše stranke in vplivali nanjo, da se boste odločili za rast vašega podjetja.

Kaj je socialni dokaz?

Umestitev izdelkov in oblikovanje cen sta morda prva plast trženja, vendar na globlji ravni tržniki uporabljajo FUD in FOMO.

The FUD koncept, ki pomeni Strah, Negotovost in Dvom, je tako močan, da lahko vaše potencialne potrošnike ustavijo, razmišljajo in spremenijo svoje vedenje. FUD in FOMO sta dva podobna koncepta in se lahko uporabljata medsebojno. FOMO pomeni Fear of Missing Out, ki je odmeven kot osrednji koncept modela FUD.

Kako naj torej potrošniki ustavijo to, kar počnejo, si na trenutek premislijo in spremenijo svoje nakupno vedenje? Eno najučinkovitejših orodij, ki se uporabljajo za spodbujanje modelov FOMO in FUD, je Social Proof.

Družbeni dokaz je vsebina, ki jo ustvari uporabnik, ki se sčasoma nabere na različnih platformah družbenih medijev. Najpogostejše oblike socialnega dokazovanja so spletni komentarji, ocene, ocene in omembe. Socialni dokazi pa lahko obstajajo tudi v obliki štetja prenosov in novih prijav po e-pošti.

Zakaj je socialno dokazovanje učinkovito?

Ja, seveda deluje. Strah je prvo in najbolj primitivno čustvo pri ljudeh in tudi najmočnejše. Toda namen Social Proof-a ni vživiti strahu v vaše potrošnike. Večino časa se bo strah že pojavil v glavah vaših potrošnikov. Potrošniki se bojijo nakupa slabega izdelka, bojijo se, da bi zamudili dobre izdelke, bojijo se zapravljanja denarja, bojijo se, da ne bodo dobili vseh funkcij, bojijo se, da ne bodo dobili dovolj podpore po nakupu. Seznam se lahko nadaljuje.

Kot tržnik morate rešiti te strahove in dvome. Toda zakaj bi uporabljali Social Proof? Navedli bomo dva razloga, vendar najprej osvetlimo dve statistiki. Po poročilu 60% tisočletnikov reagira zaradi FOMO. Poleg tega je učinkovita stopnja za FOMO Marketing 87%. Zdaj pa govorimo o teoriji.

Po Robertu Cialdiniju, ki je v svoji knjigi Vpliv napisal: Psihologija prepričevanja, “Na določeno situacijo gledamo kot na bolj pravilno, če vidimo, da to izvajajo drugi.” Torej prvi razlog pravi, da če vidite, da eden od prijateljev opravlja določeno nalogo, ga boste bolj spodbudili, da ga sami opravite. Podobno je, če vidite, da bodo vaši prijatelji izbirali izdelek pred drugimi alternativami, večja je verjetnost, da boste kupili isti izdelek.

In drugi razlog pravi, da zaradi negotovosti iščemo informacije od drugih. In ne samo to, domnevamo, da imajo bolj ekskluzivne informacije, do katerih nimamo dostopa, in zato bo vsaka njihova odločitev vredna upoštevanja.

Vrste socialnih dokazov za povečanje konverzije

Z izkoriščanjem socialnega dokazovanja lahko raketno povečate prodajo in dvignete spletno mesto na novo raven. Brez dodatnega zaslona si poglejmo nekaj najbolj učinkovitih načinov, kako lahko na svoje spletno mesto dodate socialni dokaz in povečate konverzije.

1. Dejavnost strank v realnem času

Dejavnost strank je odličen način, da obiskovalci spletnega mesta vedo, kaj stari uporabniki počnejo na vašem spletnem mestu. To tudi močno izboljšuje uporabniško izkušnjo navigacije po vašem spletnem mestu. S prikazom dejavnosti občinstva spletnega mesta v realnem času lahko na svojem spletnem mestu v bistvu sestavite družbeni dokaz in druge spodbudite, da storijo isto v postopku..

Dejavnost strank v realnem času

ObvestiloX je eno najučinkovitejših orodij, s pomočjo katerega lahko na svojem spletnem mestu prikažete avtomatizirano in sprotno delovanje strank ter oblikujete takojšen socialni dokaz. Ta BREZPLAČNI vtičnik za WordPress vam omogoča, da takoj ustvarite verodostojnost za vaše podjetje in takoj povečate stopnjo konverzije.

Iščete način za dodajanje zadnjih prodajnih obvestil brez storitve tretje osebe? The Vtičnik za obveščanje WooCommerce je odličen način, da na spletno mesto WordPress dodate vir prodaje v živo.

2. Nujno uporabite socialno dokazovanje

Ne pozabite, kako pomemben je strah za tržnike. Strah pred manjkajočimi kakovostnimi izdelki po nižji ceni je tisto, kar večino potrošnikov prebudi ponoči. Toda kot tržnik vaša naloga ni prestrašiti ljudi. Vaša naloga je uskladiti njihov strah in jih spodbuditi k nujnemu ukrepanju. Ta dejanja so lahko naslednja:

  • Kupite svoj izdelek
  • Prijavite se na svoje novice
  • Pustite komentar
  • Obljubite donacije

Toda kako ustvariti občutek nujnosti? Odlično orodje bi bila animacija videza Pop-Up. Vsebino nastavite znotraj pojavnega okna, pojavno okno pa se prikaže samo, ko se izvede določeno dejanje. Ta nepredviden in nenaden videz pop-up okna ne bo pritegnil pozornosti vaših uporabnikov.

Pojavna okna NotificationX

NotificationX vam omogoča ustvarjanje pojavnih oken, ki lahko vsebujejo kakršno koli obliko sporočila Social Proof. Na voljo je z več vgrajenimi predlogami, ki jih lahko takoj uporabite, ko jih napolnite s svojo vsebino.

WordPress vtičnik WooCommerce Scheduler Scheduler

Lahko pa uporabite dodatek, kot je Scheduler za WooCommerce, da dodate omejen čas ali sezonske ponudbe. S pomočjo vgrajenega števca odštevanja lahko kupcem pokažete, koliko časa ostane za prekinitev posla. Prav tako lahko samodejno načrtujete začetni in končni čas ter e-poštno obvestilo za izdelke, ki niso na zalogi.

3. Izpostavljenost ali priljubljenost družbenih medijev

Izpostavljenost družbenim medijem je dvosmerni proces. Prvi tržniki si pridobijo socialne dokaze z različnih platform socialnih medijev, drugi pa jih izkoristijo za zagotovitev močne spletne prisotnosti.

Izpostavljenost ali priljubljenost družbenih medijev

To se lahko zgodi, če spodbudite več ljudi, da pustijo ocene in ocene za vaše podjetje. Ko vzpostavite socialne dokaze z močno prisotnostjo v spletu, se bodo ljudje pozneje počutili spodbude, da ostanejo povezani z vašimi računi v socialnih medijih za prihodnje objave, kot so ponudbe s popustom in nadgradnje funkcij. WordPress vtičnik za socialne medije lahko preprosto uporabite, če želite na svoje spletno mesto dodati povezave, štetje v družbi, nedavne objave in drugo..

4. Izjave strank

Pri pametnem trženjskem pristopu lastnik podjetij ve, da lahko zadovoljni kupci prodajo prodajo bolj kot prepričljivi prodajni predstavnik ali zastopnik. Priporočila strank so, da vaše spletno mesto daje prepotrebno verodostojnost.

Pričevanja Družbeni dokaz

Pregled celotne WordPress teme

S prikazom pozitivnih povratnih informacij, ki jih puščajo vaše stranke, lahko na svojem spletnem mestu sestavite takojšen družbeni dokaz in spodbudite druge, naj preizkusijo vašo storitev. Če na svojem spletnem mestu uporabljate Elementor Page Builder, potem lahko preizkusite dodatke za Elementor, da na vaši spletni strani z lahkoto prikažejo privlačna pričevanja. V nasprotnem primeru obstaja veliko dobrih WordPress pričevalnih vtičnikov, ki jih lahko uporabite za dodajanje odseka o pričevanjih na vaše spletno mesto.

5. Industrijski vplivi ali potrdila strokovnjakov

V današnjih marketinških pojavih je vplivno trženje postalo velika stvar za rast vašega podjetja. Stvar te marketinške strategije je doseči povsem nov nabor občinstva. Ker imajo slavni vplivniki svoje nabore velikih privržencev, vam ponuja zanimivo priložnost, da to izkoristite. Če priporočajo ali omenjajo vaš izdelek prek svojih kanalov, bi to vplivalo na številne njihove zaupanja vredne privržence, da bi preizkusili tudi vas. Tako lahko s to tehniko socialnega dokazovanja popeljete svoje podjetje na novo višino.

Recimo na primer: Bob WP je vplivne osebe za WordPress. S svojimi strokovnimi podpori prek podcast ali YouTubovih pregledov je več ljudi pripravljenih preveriti, kaj ponuja vaš izdelek, in jih preizkusiti tudi sami. Zato je trženje Influencerja ključnega pomena za prepoznavnost vaše blagovne znamke in doseganje širšega občinstva.

6. Integracije z drugimi platformami

Poslovno partnerstvo je lahko zelo pomembno za rast vašega podjetja. Zelo priljubljena marketinška strategija je doseči nov nabor uporabniških baz in pridobiti dostop tudi do novih izdelkov. Najpomembneje je, da bi več integracij s priljubljenimi platformami spodbudilo ljudi, naj verjamejo v vaše izdelke.

wp optin kolesna integracija

WP Optin Wheel Integracije

Samo pomislite na ta način, ko kupujete v trgovini za e-trgovino, ponavadi najprej preverite pristnost, kajne? Po ogledu integracij drugih platform se nam zdi veliko bolj prijetno zaupati podjetju. S to tehniko socialnega dokazovanja lahko svoje podjetje olajšate kredibilnosti novim obiskovalcem in močno izboljšate svojo konverzijo.

7. Štetje družbenih deležev

Dandanes platforma družbenih medijev zelo vpliva na obiskovalce, od branja katerega koli bloga do odločitve o nakupu. Predstavitev števila družbenih deležev na vašem spletnem mestu doda trenutni družbeni dokaz vaši vsebini. Spodbuja vaše občinstvo, da verjame v vaše podjetje in preizkusi, kaj ponujate.

Z leti je bila družabna izmenjava preizkušen način za povečanje konverzije spletnega mesta. Kar zadeva vsebinski marketing, prikaz skupnega števila delnic na vašem spletnem dnevniku vpliva na druge obiskovalce, da sami to preverijo. Več ko bodo ljudje delili ali si ogledali vašo vsebino, večja je verjetnost, da boste pridobili več posla.

8. Ocene in ocene

Spletne ocene in ocene v celoti držijo popoln ugled vaše poslovne platforme v zunanjem svetu. To je priložnost, da med obiskovalci vaše spletne strani pustite dober prvi vtis. Novejši ljudje se bodo počutili zainteresirane za nakup vaših izdelkov, če bodo stranke pustile pozitivne povratne informacije o preizkusu vaše storitve.

Ocene in ocene Društveni dokaz

Glede na raziskavo, ki jo je opravil Feedvisor 90% ljudi ne bo kupilo nobenega izdelka od Amazona pod 3 ocenami. Ne le to, 50% odločitev o nakupu se opravi po obisku katerega koli spletnega mesta, ko gledajo pozitivne ocene z dobrimi ocenami. Zato je ključnega pomena, da družbeno dokazilo izkoristite na svoji poslovni platformi s prikazovanjem ocen kupcev.

WooCommerce ima vgrajene ocene skupaj z možnostjo dovoljenja samo za mnenje dejanskih strank. To zagotavlja, da so vaše ocene resnične in zaupanja vredne.

9. Omembe družbenih medijev

Socialni mediji omenjajo, ko vas ljudje označijo v svojih objavah ali komentarjih, da poiščejo vašo pozornost. V današnjem času je najbolj priljubljen način, da ime vaše blagovne znamke zvoni po vsem svetu. Torej, kadar ljudje priporočajo vaše podjetje prek svojega računa, vam lahko to zelo koristi. Deluje kot socialni dokaz in drugi ljudje bi se počutili vplivne, da bi ga preizkusili v postopku.

Omembe družbenih medijev

Tako lahko omenjene družbene mreže močno vplivajo na rast vašega podjetja. S pomočjo FOMO marketinškega vtičnika NotificationX lahko na spletni strani preprosto predstavite svoje omembe družbenih medijev. Račune v družabnih medijih lahko povežete z Zapierjem in začnete uporabljati socialne dokaze na svoje spletno mesto, tako da prikažete pojavna okna, kadar vam kdo priporoči.

10. Priporočila kupcev

Zapomnite si pregovor: “Stranke imajo vedno prav?” Ni smiselno, da so tudi te stvari najpomembnejše. Dragocene besede vaših zadovoljnih strank lahko privedejo do odličnega vira prometa za vaše podjetje. Na žalost se veliko ljudi ne zaveda pomena tega vidika. Glede na raziskavo, ki jo je opravil Raganov PR Daily, Na 83% kupcev dejansko vplivajo priporočila njihovih prijateljev in družine.

Isti trik je mogoče uporabiti tudi za vašo prodajalno s pogonom na WordPress. S pomočjo NotificationX lahko prikažete neverjetne preglednike svojih vtičnikov WordPress in povečate svoje podjetje.

11. Priljubljene objave ali izdelki

Prikazovanje sorodnih objav ali izdelkov je eden najbolj priljubljenih načinov, kako obiskovalce preveriti, kaj še ponujate. To je zelo učinkovita tehnika, ki uporabnikom pomaga najti točno tisto, kar iščejo. Če bi na istem mestu našli alternative, jim ne bi bilo treba iti na drugo mesto. Zato je lahko koristno, če zainteresirate svojo publiko in povečate vključenost spletnega mesta v postopek.

Priljubljene objave ali izdelki

Za platformo za e-trgovino lahko svoje izdelke razvrstite med najbolj prodajane ali najbolj priljubljene. Vidni odseki, na primer ti, bodo obiskovalce takoj prikovali in pogledali tudi v vaše druge izdelke. S pomočjo te tehnike socialnega dokazovanja lahko na tak način pretvorite v nebo pretvorbo svojega spletnega mesta. Na primer, WooCommerce vključuje že vgrajen pripomoček »Izdelki po oceni«. Tako lahko zlahka oglašujete svoje izdelke z najboljšo oceno na svoji bočni vrstici, nogi ali drugem območju, ki je pripravljen za gradnike. Ali uporabite integrirano funkcijo za prodajo WooCommerce pri nakupu izdelka (na zavihku »Povezani izdelki«), da priporočite dopolnilne elemente na strani izdelka – kot je razdelek »Drugi kupili« na zgornji sliki..

12. Uporabite socialni dokaz ustreznih ljudi

Če v marketinški psihologiji lahko prikažete skupno število informacij o kupcih z lokacijo na spletnem mestu, bo to vplivalo na vaše nove obiskovalce, da bodo dobili storitev na kraju samem. S prikazovanjem opozoril o prodajnih obvestilih v realnem času na vašem spletnem mestu je zelo učinkovito dodati verodostojnost v vaše podjetje in povečati konverzijo spletnega mesta v velikem obsegu.

13. Število naročnikov ali štetje uporabnikov

E-poštne novice so odličen način za obveščanje o prihajajočih nadgradnjah in ponudbah s popustom. A pogosto se potencialni uporabniki ne bodo prijavili na novo glasilo, ki se bojijo neželene pošte. Nihče ne mara prejemati e-poštnih sporočil, ki jim ne dodajo nobene vrednosti.

Kako potem prepričati te nejevoljne ljudi, da se prijavijo na vaše glasilo? Odgovor je preprost: Družbeni dokaz. Ko bodo videli, da se bodo drugi z veseljem prijavili na vaše glasilo, se bodo počutili bolj motivirane, da se sami prijavijo.

Naročnik elektronske pošte ali število uporabnikov

Če se sprašujete, kako lahko na našem spletnem mestu prikažete opozorila o prijavi po e-pošti, lahko uporabite NotificationX. Ta vtičnik omogoča prikaz nedavnih naročnin kot privlačna opozorila o obvestilih na vašem spletnem mestu brez kodiranja.

Objava glasila

Lahko pa ustvarite svoj lasten razdelek po meri s pomočjo izdelave strani. Na primer, v WPBakery ali Elementor lahko preprosto vstavite razdelek z opombo, ki vključuje vaš socialni dokaz skupaj z obrazcem za prijavo.

14. Ponovno dodajanje vsebine, ki jo ustvari uporabnik

Uporabniki bi se lahko pohvalili z vašim podjetjem ali pa vas lahko brutalno zmerjali na platformah družbenih medijev. Torej, da, vsebina, ki jo ustvari uporabnik, je lahko nočna mora. Kot tržnik lahko pozitivne povratne informacije naberete in jih uporabite kot socialni dokaz na svojem spletnem mestu. Uporabniške ustvarjene predstavnostne datoteke, spletni dnevniki in recenzijski videoposnetki so vse dobre marketinške vsebine, ki jih lahko uporabite kot socialni dokaz na vašem spletnem mestu in jih ponovno delite na družabnih medijih.

15. Komentirajte sodelovanje pri objavah na spletnem dnevniku

Blogi so druga najbolj priljubljena oblika spletne vsebine takoj po videu. Kljub uvedbi novih oblik spletne vsebine blogi niso izgubili svoje priljubljenosti. Spodbujajte svoje bralce, da ostanejo angažirani in pustijo svoje komentarje s prikazovanjem novih komentarjev.

Komentirajte sodelovanje pri objavah na spletnem dnevniku

Preprost način za dosego tega je dodajanje pripomočka “Zadnji komentarji” na stransko vrstico ali v nogo. To je tehnika, ki jo mnogi priljubljeni blogi dobro uporabljajo, tudi Gostilna WP.

Lahko pa prikažete opozorila o komentarjih s pomočjo vtičnika NotificaitonX. Z nameščenim vtičnikom lahko prikažete nedavne komentarje uporabnikov kot pojavno okno z obvestili. S to tehniko socialnega dokazovanja boste lahko spodbudili svojo publiko, da se pridruži razpravi in ​​poveča sodelovanje na svojem spletnem mestu.

16. Pritisnite Pokrivanje za pridobitev verodostojnosti

Press Pokrivanje je najstarejša oblika trženja. Trgovci so od zgodnjega leta 1900 za izpostavljenost uporabljali TV reklame in medije. In število ljudi, ki redno gledajo televizijo, berejo revije in spremljajo priljubljene bloge, je impresivno. Kako pa to kritje okrepite na svoj potencialni ciljni trg?

Pritisnite kritje za pridobitev verodostojnosti

Seveda ga prikažete na svoji spletni strani. Najenostavnejši in najpreprostejši način, da svoje tržno sporočilo okrepite med svojimi potencialnimi strankami, tako da ustvarite predstavitev virov, kjer so bili vaši izdelki pregledani ali predstavljeni. Vključite logotip, citat iz članka in seveda povezavo, da lahko vaši bralci to sami preverite. Ta metoda okrepitve je enako učinkovita za TV komercialne, partnerske preglede blogov in primerjalne bloge.

17. Logos najboljših strank

Denar naredi denar. To velja za ustvarjanje novih strank. Stari potrošniki lahko pretvorijo novo uporabniško bazo. Pomagajo vam lahko tudi za povsem nov tržni segment. Zato je pomembno, da poudarite svoje uradne partnerje, da se tudi druga podjetja počutijo spodbude za poslovanje z vami.

Če dodate nekaj logotipov ali študij primerov, s katerimi boste ustvarili socialni dokaz na svojem spletnem mestu in mu dali verodostojnost, da ga bo prenesla na naslednjo raven. Če uporabljate ustvarjalca strani, lahko v nobenem trenutku oblikujete impresivno vrvico logotipa.

Vrtiljak logotipa

Logotip vrtiljak Pro je lep in močan sistem upravljanja logotipov za WordPress. Omogoča vam enostavno prikazovanje in upravljanje različnih logotipov podjetja s pomočjo uporabniku prijazne nastavitvene plošče generatorja kode kot vrtiljak, pogled v mrežo, seznam, filtriranje in še veliko več načinov. Ima 100+ vrhunskih uporabnih funkcij, s pomočjo katerih boste lahko prikazali logotipe v najpreprostejših, najhitrejših in edinstvenih slogih.

Ta vtičnik vam bo zagotovo pomagal, da boste svoje logotipe lepo in pametno prikazali kot kateri koli drug vtičnik. Priročna nastavitvena plošča Logo Carousel Pro vam bo zagotovo pomagala pri prikazovanju logotipov na najbolj neverjeten način! Kdor ima minimalne spretnosti za WordPress ali tehnično varčnost, lahko brez težav prenese ta vtičnik. Tu boste dobili vse o Logo Carousel Pro, ki ga na vašem spletnem mestu ne morete zamuditi. Potem ko boste pregledali celoten seznam opisov in funkcij, boste brez težav upravljali vtičnik in pametno razstavljali logotipe. Torej, poglejmo, kaj imate v resnici z Logo Carousel Pro.

18. Prikažite najboljše številke

Kot podjetje lahko obstaja več mejnikov, ki jih ocenjujete kot dokaz svoje rasti. Na primer, v koliko dneh, ko dosežete 100K prenosov / nakupov, je lahko odlična marketinška vsebina. Če osvetlimo ključne podatke vašega podjetja, bo to vplivalo na to, da obiskovalci vaše spletne strani zaupajo vašemu podjetju.

Prikažite najboljše številke

Ta taktika družbenega dokazovanja je dokazano uspešna v doseganju več konverzij. Vseeno priporočamo, da to številko najprej primerjate s povprečjem panoge. Takšne številčne številke vam bodo pomagale ustvariti pozitivno podobo o vašem podjetju v glavah vašega ciljnega trga. Če se ukvarjate z gradnjo strani Elementor, potem lahko na osupljiv način osvetlite ključne podatke svojega podjetja.


Če želite to nadomestiti, je pomembnost uporabe socialnega dokazovanja na vašem spletnem mestu popolnoma nesporna. Uspeh vašega celotnega podjetja je odvisen od načina izvajanja družbenega dokazila na vašem spletnem mestu. Ne glede na to, kako dobri so vaši izdelki ali storitve, skoraj nikoli ne boste mogli vplivati ​​na koga, da bi jih preizkusil brez tega. Zato bi morali poiskati primerno orodje, s katerim boste svojemu spletnemu mestu dodali socialni dokaz in popeljali svoje podjetje na novo višino.

Obstaja veliko rešitev WordPress, ki jih lahko uporabite za dodajanje socialnega dokaza na svoje spletno mesto. Vzemite si čas, da razmislite, kaj potrebuje vaše spletno mesto, in po potrebi uporabite vtičnike za socialne povezave ali pojavna okna. Ali pa dajte rešitev v zvezi s socialnimi dokazi ObvestiloX poskus. Obstaja celo a PROST različica, polna osnovnih funkcij, da začnete graditi verodostojnost za svoje WordPress spletno mesto.

Kaj menite o orodjih Social Proof, ki smo jih omenili? Sporočite nam, če smo v spodnjem razdelku za komentarje zamudili kakšno točko.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me