Domišljijski načini za dodajanje zemljevidov v WordPress

Domišljijski načini za dodajanje zemljevidov v WordPress

Večina nas o zemljevidih ​​razmišlja preprosto kot pripomoček, da pridemo od točke A do točke B. Ali kot nekaj, na kar smo morali biti pozorni pri pouku geografije in za vedno pozabiti na to. Toda spletnim oblikovalcem lahko zemljevidi pomenijo veliko več. Oblikovalci lahko WordPressu dodajo zemljevide na številne domiselne načine za izdelavo osupljivih spletnih mest.

Zemljevidi so prešli iz dolgočasnih risb v razredu geografije v del zabavnih in interaktivnih pripomočkov. Zemljevide lahko iščete, sortirate in filtrirate. Geolokacija, pogledi na ulice, namigi za orodja, pojavna okna, navodila in označevanje grozda so koristni pri dodajanju funkcij na vašo spletno stran.

Google Zemljevidi se pogosto uporabljajo v spletu in že sam po sebi ponuja napolnjeno funkcijo. Kljub temu bi ga lahko namesto, da bi naložili Google Zemljevide in ga dodali na vaše spletno mesto, prilagodili tako, da koristi vašim obiskovalcem. Obstajajo zunanji viri, kot so Snazzy Zemljevidi na katero se lahko obrnete za oblikovanje zemljevidov. Uporabite lahko tudi kateri koli drug zemljevid, ki vam je všeč.

Številni vtičniki so na voljo za spletna mesta WordPress, da dodajo vrednost Googlovim zemljevidom. Nekateri od njih so omenjeni v tem članku in prikazujejo možne načine, kako zemljevidi lahko dodajo vrednost vašemu spletnemu mestu. Če želite izvedeti več o posameznih vtičnikih, si oglejte prejšnjo objavo o najboljših vtičnikih za preslikavo za WordPress.

Nekaj ​​idej, ki bi jih lahko uporabili, je predstavljenih tukaj. Noben od njih ni dejanski menjalnik iger – preprosto so različni načini prikazovanja informacij. Ko pa jih spletno mesto sprejme, si lahko privoščijo naklonjenost do uporabnikov in morda celo nekoliko izboljšajo konverzije. Oglejmo si nekaj načinov, kako lahko postanete inovativni z zemljevidi na svojem spletnem mestu!

1. Dodajte zemljevid na svojo domačo stran

Naredite zemljevide v samem središču svojega spletnega mesta in okoli njega organizirajte vse informacije, povezane z vašim spletnim mestom. Nadnacionalne korporacije, človekoljubne organizacije, mreža strežnikov, skoraj vsakdo, ki ima svetovno prisotnost ali interese po vsem svetu, lahko sprejme ta pristop.

Na vsaki lokaciji predstavite dosežke tega centra in ekipo, ki stoji za njim. V priloženih legendah je mogoče poudariti posebne sitnosti ali pomembne informacije.

ngo-zemljevid pomoči

Na sliki si lahko ogledate dejavnosti in napredek Zemljevid pomoči NVO prikazano v obliki zemljevida na domači strani. NVO Aid Map je pobuda InterAction-a, zavezništva nevladnih organizacij v Washingtonu, D.C..

Z eno samo sliko boste dosegli dva namena – popestritev svetovnega dosega vaše obleke na eni strani in pomoč uporabnikom, da razumejo globalno naravo vaše organizacije na drugi strani..

MapSVG Interaktivni vektor, Google in slikovni zemljevidi

MapSVG Plugin: Ustvarite interaktivne zemljevide v WordPressu

Info & DownloadView Demo

Če želite dodati zemljevide v WordPress na svoji domači strani, bo resnično kateri koli vtičnik za preslikavo deloval. MapSVG nam je všeč, ker ponuja na voljo ogromno možnosti, zbranih v en močan vtičnik (več o tem lahko preberete v našem pregledu). Iz Google potegnite zemljevide, prilagodite si barve, vključite filtre, dodajte slikovne zemljevide in drugo. Plus zemljevide je enostavno vstaviti na domačo stran s pomočjo preproste kode MapSVG.

WP Google Maps Prosti vtičnik WordPress

Najboljši vtičniki za mapiranje: WP Google Maps

Iščete brezplačno možnost za super zemljevid? Preizkusite WP Google Maps (ki ji trenutno zaupa 400.000++ uporabnikov) ponuja enostavne možnosti za ustvarjanje lastnih Google Zemljevidov s temo po meri, označevalci, celozaslonsko možnostjo, določeno velikostjo (širina, višina, povečavo), poti, poligoni in še več. Ko ste pripravljeni, je preprosto vstaviti Google Zemljevid WP na katero koli stran s pomočjo priloženega pripomočka ali kratke kode.

2. Prikažite potovanja na svojem spletnem mestu ali blogu

Potovalna spletna mesta in dnevniki ne morejo brez zemljevidov. Uporabite zemljevide na inovativne načine, da obiskovalce popeljete na virtualni ogled spletnih mest, da se jim pomagajo odločiti za potovanje. Ali pa jih zapeljite v potovanje, tako da narišete lokalne znamenitosti z informacijami, napolnjenimi z informacijami. Delite informacije o najljubših mestih ali krajih. Morda Londonski prelaz, ogled znamenitosti za London, vas lahko navdihne.

London-turistične atrakcije

Na potovanju lahko turistični / potovalni bloger uporabi zemljevid, da doda fotografije na lokacije, ki jih obišče. Če povezujete slike na določena mesta, lahko svoje potovanje delite s prijatelji in družino. Lahko preprosto kliknejo na marker in prikažejo slike, posnete na tej lokaciji.

Fotografije lahko dodate tudi po datumu in tako shranite kronološki zapis svojega potovanja – neke vrste kje sem bil, kje bom zapis.

Blogerji potovanj lahko svoje objave geografsko označijo, objave pa se lahko narišejo na podlagi ujete poti. To bo služil kot fantastičen dnevnik potovanja za potovanje. Redne objave na spletnem dnevniku lahko sledilce sproti obveščajo o napredku, ki ste ga dosegli pri svojih dogodivščinah. To je le eden od mnogih nasvetov za ustvarjanje neverjetnega potovalnega bloga. Če pa iščete dober vtičnik s slikovnimi zatiči, poiščite številko 1 – MapSVG in WP Google Maps sta fantastični možnosti.

3. Locator Locator

Če imate več trgovin po državi ali svetu, jih lahko na zemljevidu natančno določite z označevalcem in uporabite kot Locator trgovine. Dodajte podrobnosti za vsako lokacijo v namizju ali oknu, omogočite filtriranje po kategorijah ali cenah ali razdalji in strankam pomagajte najti trgovino, ki jo potrebujejo.

Če vtičnik omogoča dodajanje grozdov na mesta, kjer so markerji gosti, bo gledalcu pokazal, da ima na tem mestu na voljo izbiro trgovin.

levis-trgovina-lokator

Zgoraj je slika Levi’s Store Locator. Trgovino, ki je najbližje uporabniku, najdete z uporabo filtrov.

Super Store Finder za WordPress

Super trgovina Finder

Info & DownloadView Demo

Eden najboljših vtičnikov za preslikavo v tej kategoriji je zagotovo Super Store Finder za WordPress. Zemljevidi so odzivni in strankam olajšajo iskanje bližnjih lokacij. S skrbniškimi funkcijami je enostavno upravljanje lokacij, obvestil in nastavitev v trgovini. Gradnja zemljevidov je preprosta z vključenim urejevalnikom povleci in spusti in intuitivnimi možnostmi prilagajanja.

WP Store Locator Brezplačni vtičnik WordPress

Trgovina Locator Plus Free WordPress Vtičnik

Lokacija trgovin WP vključuje nastavitve za prilagajanje, radijske filtre in združljivost s priljubljenimi vtičniki za prevode, da zemljevidi ustrezajo vašemu zemljevidu. Iščete več možnosti? Na celotnem seznamu najljubših vtičnikov za preslikavo v tej niši si oglejte naš seznam najboljših vtičnikov za lociranje trgovin.

4. Poiščite parkirna mesta

Če imate sedež na prometni lokaciji, kjer je promet noro težak in je težko najti parkiranje, poskusite z zemljevidi na svojem spletnem mestu uporabnikom lažje najti parkirna mesta. Če načrtujete potovanje na Disneyland, spodnji zemljevid naj vam pomaga enostavno najti parkirno mesto.

parkirišče pri disneylandu

Dodajte to funkcijo na svojo stran s stiki in navedite razpoložljive možnosti parkiranja po vaši lokaciji. Za maloprodajno trgovino, veliko bolnišnico, zabaviščni center, prometni oddelek ali univerzo bi bilo dodajanje te funkcije res premišljen dotik. Če ima trgovina v bližini rezervirano parkirno mesto, je to mogoče označiti tudi na zemljevidu.

V repozitoriju WordPress sem našel en vtičnik – vtičnik Parkopedia, ki vam lahko pomaga pri tem, čeprav se že nekaj let ni posodabljal, zato ne bom potrdil njegove funkcije. Namesto tega bi bilo bolje uporabiti splošnejši vtičnik, kot je Mapplic.

Mapplic po meri Interaktivni vtičnik za WordPress po meri

Interaktivni vtičnik za zemljevid po meri

Info & DownloadView Demo

Mapplic lahko uporabite za izdelavo zemljevida za kar koli – mestni vodnik, lokalne šole in celo parkirišča ali nakupovalne centre. Izberite 15 vgrajenih zemljepisnih zemljevidov ali naložite svojo grafiko. Ta napredni vtičnik ponuja na videz neomejene možnosti za izdelavo in prilagajanje zemljevidov z zatiči, poudarki, slikami, globokimi povezavami, barvami in več.

5. Sestavite imenik

Ustvarjanje zemljevidov v središču spletnega mesta deluje dobro tudi za imenik s seznami lokacij. Ta oblika lahko sprejmejo poslovni oglasi, oglasi nepremičnin, skoraj vsaka tajna dejavnost. Uporabljena tema naj vam omogoča nadzor nad lastnimi seznami in podrobnostmi zemljevidov s pomočjo funkcij vrste po pošti.

imenik

Vtičniki, kot je Sabai Directory, so opremljeni s popolnoma interaktivnimi zemljevidi. Lahko dodate podatke o seznamu, ki se pokažejo s kazalcem miške nad označevalcem. Rezultati iskanja se lahko osvežijo, ko uporabnik povleče zemljevid, funkcija samodejnega dokončanja pa pomeni manjše tipkanje uporabnika. Uporabnik ima vedno možnost, da se vrne nazaj na pogled seznama.

Številni vtičniki vam omogočajo prikaz seznamov v pogledu zemljevida. Za prikaz seznamov nepremičnin dodajte 360 ​​° pogledne slike. Zemljevidi so lahko prilagojeni tudi lokalnim poslovnim imenikom.

Vtičnik za GeoDirectory Directory za WordPress (brezplačno in premijsko)

Vtičnik GeoDirectory Directory za WordPress

Ko gre za ustvarjanje imenika, ki temelji na zemljevidu, z WordPressom, z GeoDirectory ne morete iti narobe. Vtičnik lahko brezplačno zgrabite iz skladišča vtičnikov WordPress, skupaj s funkcijami za ustvarjanje poslovnega imenika, združljivega na več mestih, z graditeljem povleci in spusti, predlogi za sprednji del, 15+ pripomočkov, naprednim iskanjem, enostavnimi bližnjicami in podporo za veliko lokacij, ki jih želite dodati. Želijo več? Nadgradite na profesionalno in pridobite vrhunsko podporo poleg dogodkov, globalne podpore na več lokacijah, plačljivih seznamov, geolokacije, integracije BuddyPress, povezave na Facebooku in še več.

6. Predstavite prihajajoče dogodke

Zemljevidi so lahko blagoslov za spletno mesto, ki izvaja prireditve na več lokacijah in prizoriščih – naj bo to slavnostna prireditev v lokalni šoli ali kaj tako množičnega kot olimpijske igre. Udeleženci si lahko dogajanje ogledajo v pogledu Zemljevida.

Vtičnik za koledar dogodkov EventON WordPress

eventon

Info & DownloadView Demo

EventON je precej običajen vtičnik za opravljanje dela. Uporabite ga za prikaz lokacij in napotkov dogodkov. Uporabniki lahko vnesejo naslov, da dobijo navodila. Lahko spremljajo dogodek in lokacijo. Ko uporabniki kliknejo na marker na zemljevidu, lahko v informacijskem oknu vidijo naslov, kraj in čas, povezan z dogodkom. Za obiskovalce lahko zagotovite tudi povezavo za obiskovalce.

7. Prikaži prijavljeni uporabniki

Če imate spletno mesto s članstvom ali naročnino, zakaj ne uporabite Google Zemljevidov za prikaz lokacije in gostote vaših registriranih uporabnikov. To je super, zlasti na družabnih straneh, kakršna so na BuddyPressu.

uporabniški zemljevid

Mogoče bi bilo dobro prikazati tudi število trenutno prijavljenih uporabnikov. Število obiskov v realnem času iz različnih regij, ki je vidno drugim uporabnikom, lahko iz teh regij pozove še veliko več. Ta subtilna trda prodaja lahko poveča vaše naročnine za nekaj ali več.

GEO My WP Free WordPress Locator Vtičnik

GEO My WP Free WordPress Locator Vtičnik

Ta brezplačni vtičnik vključuje na tone geolokacijskih funkcij za vrste objav, iskanje v bližini, trenutno lokacijo in še več. Najpomembneje pa je, da se z BuddyPress brezhibno integrira in uporabnikom omogoča, da svojo lokacijo dodajo v svoj uporabniški profil. Uporabniki lahko iščejo bližnje člane, zato je to odličen dodatek za družabna spletna mesta, ki temeljijo na članstvu za mamine skupine, sodelavce alumnijev, tekaške skupine in še več.

8. Bonus ideje

Najbolj očitna uporaba zemljevida je, da ga dodate na stran s stiki, da prikažete svojo lokacijo in navodila do vas. Dovoli obiskovalcem, da uporabljajo svojo lokacijo na zemljevidu kot začetno ali končno točko za navodila.

Spletna mesta na nišah lahko zemljevide uporabljajo tudi na domišljijske načine:

  • A logistika spletno mesto ali spletno mesto za najem avtomobilov ali spletno mesto, ki vodi turiste po lokalnih znamenitostih, lahko z zemljevidi določi razdaljo med dvema točkama in nariše najkrajšo pot. Na zemljevidu označite območja, na katerih se izvaja dobava vrat. Sprehodi, iskanje krajev ob poti, mesta, kjer se voznik lahko odpočije, se lahko narišejo v korist uporabnikov spletnega mesta.
  • Narediti objave bolj navezujoči na bralce, lahko jih blogerji povežejo z mestom na zemljevidu. To lahko storite tako, da lokacije zemljevida povežete z obstoječimi kategorijami in oznakami.
  • Sorodnik novice pritrjena na različne kraje na zemljevidu. Spletne strani časopisov ali revij pogosto uporabljajo zemljevide, da zagotovijo kontekst zgodbi, o kateri poročajo.
  • Taksi podjetja lahko svojim strankam dajo možnost izračuna vozovnica in pot na Googlovem zemljevidu.
  • Če je vreme vaše podjetje, vremenske napovedi in prevladujoče vreme se lahko prikaže na zemljevidu.
  • Spletno mesto za igre lahko vključuje lokacijo zaslonske slike in videoposnetke, da bi igralcem navdušili igro.

Za zaključek naše domišljije je bilo dodajanje zemljevidov v WordPress

Torej, vidite, da zemljevidi ne smejo biti dolgočasne dolgočasne zadeve, na katero se nanašajo samo, ko ste izgubljeni. Uporabite jih lahko na številne ustvarjalne in iznajdljive načine za dodajanje uporabnosti in vernosti na svoja spletna mesta.

Imate več primerov, kako dodate zemljevide v WordPress? Radi bi slišali o tem – pustite nam komentar spodaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me