Enostavni (in cenovno ugodni) načini, kako narediti mesto WordPress, izstopajo

Ali vaše WordPress spletno mesto izstopa? Ne? Če ste novi v WordPressu, je običajno, da temo naredite večino težkega dviga, saj spletno mesto ni videti slabo, toda tisto, ki se zelo lepo zlije z množico. Toda privlačen, profesionalni videz je pomemben. Morda je celo pomembnejša od vaše dejanske vsebine.

V svetu internetnega marketinga je že dolgo dobro sprejeto “dejstvo”, da je “vsebina kralj”, ampak v resnici, nekaj raziskav zdi se, da predlaga drugače. V bistvu OBLIKOVANJE spletnega mesta lahko najbolj vpliva na prvi vtis.

Zdaj ne rečem, da kakovost vaše vsebine ni pomembna (to bo tisto, kar bo navdihnilo ponavljajoče se obiske in seveda skupno rabo), ampak če je vaš dizajn tako blag, da se polovica obiskovalcev sploh ne trudi, da bi se dolgo nasedli dovolj, da ga preberete, manjkalo vam bo veliko potencialnih bralcev / kupcev. Zato vam bom v tej objavi pokazal nekaj preprostih in cenovno dostopnih načinov, kako lahko vaše spletno mesto izstopa.

Uporabite prilagodljive teme / okvire s strani Get-go

okviri za WordPress

Če se ne želite naučiti, kako kodirati, da bi imeli nekaj kreativnega nadzora nad svojim WordPress spletnim mestom ali najeli profesionalnega razvijalca, je ena najboljših stvari, ki jo lahko naredite, izbrati temo z možnostmi oblikovanja. Če pa si dovolite svobodo prilagajanja teme – ni potrebno kodiranje -, da izstopate od vseh drugih uporabnikov omenjene teme, niso vse teme ustvarjene enako. Obstaja veliko tem, ki omogočajo skoraj 0 prilagajanja zunaj možnosti prilagajanja, vgrajenih v WordPress (kar pravzaprav ni tako veliko).

Nekatere izstopajoče alternative so Total, Headway, Naredite in Pinboard (oboje) brezplačno, če naštejemo le nekaj številnih odličnih možnosti. Na primer s skupnim zneskom Total vam omogoča popoln kreativni nadzor nad tem, kako bo vaše spletno mesto videti, ne da bi morali napisati eno vrstico kode. Z uporabo ustvarjalca strani lahko ustvarite katero koli postavitev in nato uporabite še več možnosti, vgrajenih v vsak modul, da prilagodite elemente strani.

Medtem ko so teme, kot je Total, dovolj preproste za uporabo za večino ljudi, ki jih pozna WordPress, je obvladati kot popoln začetnik. Če ste popolnoma novi v WordPressu, boste morda želeli razmisliti o bolj osnovni temi z manj možnostmi za prilagajanje, kot je ????? V tem primeru imate še vedno možnost spreminjanja barv, pisav, velikosti in splošne postavitve strani, večinoma pa izbirate med prednastavljenimi možnostmi, namesto da bi si umazali roke in izrisali spletno mesto, ki ga želite. Čeprav da, to pomeni, da imate manj podrobnega nadzora, hkrati pa olajša, da se ne ujamete v majhne podrobnosti, in učinkovito prilagodite spletno mesto v širokih potezah.

Zdaj niti nobena tema ni v bistvu superiorna drugi, vse je odvisno od stranke. Če ste začetnik pri spletnem oblikovanju in WordPressu, je izbira teme, ki vam omogoča ustvarjalni nadzor nad dizajnom, ne da bi vas preplavila z možnostmi.

Če ste zaljubljeni v svojo trenutno temo in v bistvu ne ponuja možnosti za prilagajanje, ne skrbite, še vedno lahko naredite kar nekaj stvari, da izstopate, zato pojdite v to.

Uporabite logotip

Eden izmed bolj standardnih načinov za razlikovanje spletnega mesta WordPress od drugih, ki uporabljajo isto temo, in naredite spletno mesto po svoje, je uporaba logotipa namesto standardnega naslova + pisave. Če imate omejen proračun ali pa vam je preprosto všeč, da lahko na primer naredite svoj logotip, samo za besedilo. Kar se morda sliši premajhno, toda s skrbnim izbiranjem pisav in barv lahko sami ustvarite zelo profesionalen logotip.

Če želite izvedeti, kako to storiti sami, lahko preverite ta podrobna navodila za objavo ki vam pokaže, kako ga lahko ustvarite od začetka do konca. (Blog je tudi primer zelo priljubljenega spletnega mesta, ki uporablja samo logotip z besedilom, če vas to skrbi.)

Obstaja veliko krajev, kjer lahko dobite logotip poceni, priljubljeno, vendar sporna zagonska alternativa je proračunska možnost Fiverr. Kjer teoretično lahko dobite gotov logotip za 5 dolarjev. Pri Fiverrju je, da ne boste samo prijavili, da boste morali sami raziskati in poiskati oblikovalca, ki bo imel oblikovanje logotipov, ki bi bili videti prav takšni, kot si jih morda želite. Čakanje je pogosto tudi precej dolgo. (Prav tako je 5 dolarjev, zato ne pričakujte edinstvenega dizajna, pričakujte nekaj primernega grafikona skupaj z besedilom v hladni pisavi.)

Morda najbolj priljubljena alternativa srednjega cenovnega razreda je 99 Oblikovanja, kjer ne najameš oblikovalca spredaj in ga potem on / ona oblikuje, ne. Pri 99desnah začnete s tekmovanjem v oblikovanju in med številnimi dizajni lahko izberete tisto, za katerega menite, da najbolj odmeva z vami in vašo blagovno znamko. To je nekako tako, kot da sami oblikujete spretnosti oblikovalca, saj skozi vse odločitve ohranite veliko kreativnega nadzora.

Za ustvarjanje domače strani po meri uporabite vtičnik za ustvarjanje strani

vizualno-skladateljski

Z uporabo ustvarjalca strani lahko popolnoma spremenite prvi vtis, ki ga obiskovalec obišče, ko obišče vaše spletno mesto. Izberete lahko vtičnike za ustvarjalce strani, ki smo jih že pregledali, ali pa izberete enega po vaši izbiri. Če ste se odločili za eno od tem, ki sem jih priporočil prej, potem bo morda v vašo temo že vgrajen ustvarjalec strani.

Ustvarjalci strani omogočajo ustvarjanje spletnega mesta po meri za uporabnike WordPress, ki niso razvijalci. Visual Composer je daleč eden najbolj priljubljenih vtičnikov WordPress, ki je na voljo, in z dobrim razlogom. Preprost za uporabo vmesnik uporabnikom omogoča, da gradijo strani na sprednjem delu, tako da lahko svojo stran vidite na svojem spletnem mestu v živo, ko jo gradite (to vključuje dejansko prikaz barvnih izbranih vrst, stolpcev, izvlečkov, drsnikov in še več v živo kot jih potegnete).

Uporabite svoje pripomočke / stransko vrstico

Drug enostaven način za spremembo videza vašega spletnega mesta je postavitev ključnih vizualnih elementov v stransko vrstico. To so lahko samo-oblikovani mini pasice ali preprosto lepi in uporabni vtičniki pripomočkov, ki se dobro ujemajo s preostalim dizajnom vašega spletnega mesta. Na primer vtičnik za pripomočke, ki prikazuje priljubljene objave in prikazuje njihove predstavljene slike. Oglejte si repozitorij vtičnikov WordPress.Org – veliko je odličnih brezplačni vtičniki pripomočkov ki jo lahko uporabite za spreminjanje videza svojega spletnega mesta.

Odstranite stransko vrstico / Pojdi po celotni širini

spletna stran polne širine

V teh dneh veliko tem ponuja te možnosti, edino, kar morate storiti, je, da jih naredimo od njih. Pogosto je tako enostavno kot potrditev polja ali klik na gumb. Odvisno je od teme, kjer boste morda našli možnosti postavitve. Toda za našo skupno temo lahko možnost izbire postavitve v polni širini globalno nastavite s orodjem za prilagajanje tem ali na vsaki strani z uporabo posameznih nastavitev strani..

Če vaša tema to podpira …

Na tej točki se premaknemo v področje, ki ga mnoge teme ne podpirajo in v resnici ni nobenih vtičnikov, ki bi se ukvarjali dovolj dobro, s katerimi bi se bilo vredno ukvarjati. Če vaša tema tega ne podpira.

Spremeni pisave

Zdaj je to nekaj, kar zahteva nekaj vrstic kode, razen če niste izbrali teme z možnostjo tega. Če vaša tema to omogoča in že imate na voljo vrsto pisav, priporočam, da preberete ta članek o seznanjanju pisav najprej. To vam bo pomagalo izbrati pisave, ki bodo delovale skupaj, da ustvarijo profesionalno vibracijo, namesto da se spletnemu mestu zdi, kot da trpi zaradi več osebnostnih motenj.

Če vaša tema ne vsebuje vgrajenih možnosti pisave, lahko vedno uporabite vtičnik. The WP Google Fonts brezplačni vtičnik WordPress je hiter in enostaven način za dodajanje podpore za več kot 670+ Googlovih pisav po meri.

Spremenite barvno shemo

izbira barv

Čeprav je to lahko odličen, morda najboljši način, da vaše spletno mesto izstopa, je tudi nevarna pot, da se spustite nepripravljeni. Preberi to članek o nekaterih varnostnih smernicah da ne boste šli predaleč s svojo barvno shemo. Če vaša tema uporablja ravno zasnovo, jih lahko nekaj “ukradete” navdih za barvne palete tukaj.

Ko ste pripravljeni prilagoditi barve svojega spletnega mesta, čeprav večina tem olajša. Številne teme (brezplačne in premium) so vgrajene v barvne kože, prilagojene barvne možnosti v orodju za prilagajanje tem ali z barvami, vgrajenimi v ustvarjalca strani. Ali pa lahko tako kot pri pisavah tudi nanj namestite brezplačni vtičnik prilagodite svoje teme teme.

Spremenite dimenzije / druge stvari

Lahko na primer zmanjšate višino glave svojega spletnega mesta, če želite več dejanske vsebine zapakirati v prvi vtis o obiskovalcu. Lahko pa povečate / zmanjšate širino stranske vrstice. To je običajno naravnost, včasih pa lahko ugotovite, ali je treba izboljšati rezultate le s testiranjem in dejansko pregledovanjem rezultatov..

Teme, ki uporabljajo ustvarjalce strani, vam bodo omogočile prosto premikanje elementov, tako da lahko po potrebi dodate več praznega prostora ali z lahkoto preuredite element strani. Poleg tega druge teme, kot je Total, poleg vseh funkcij, ki jih doda graditelj povleci in spusti, dodajo tudi vgrajene možnosti za skoraj vsak element teme (oblazinjenje glave, širina stranske vrstice, velikosti slike, nastavitve odzivnosti in še veliko več)..

Karkoli naredite, naj bo čisto

Ena od stvari, ki si jo ljudje prizadevajo za prilagoditev svojega spletnega mesta, je, da dodajo veliko nepotrebnih elementov, namesto da bi spremenili nekaj predhodnih ključnih elementov zasnove, da se bolje uskladijo z lastno blagovno znamko in vizijo.

Da bi bilo dobro, vaše spletno mesto ne mora biti zapleteno. Pravzaprav je v večini primerov ravno obratno. Prenatrpana in preveč zapletena spletna mesta so videti bolj grda kot preprosta in jih je enostavno spremljati. To pomeni, da tudi če imate možnost, da greste za 4 stranske palice ali nalepite svoj logotip na 8 mest, se morda le držite tistega.

Če imate kakšne načrte, s katerimi se spopadate, zgodbe o uspehu, ki jih želite pokazati, ali vprašanja, prosim, delite jih. Ali če imate kakšne nasvete ali vtičnike, ki so vam pomagali pri prilagajanju spletnega mesta, bi radi vedeli, kakšne so. Pustite nam komentar spodaj!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me