Enostavni načini, da brezplačno izboljšate svoj WordPress blog

Vsebina je pomembna (tam se nihče ne bo prepiral z vami), vendar sta pomembna tudi videz in funkcija vašega spletnega dnevnika. Vsako spletno mesto ali blog potrebuje nekajkrat TLC-ja, vendar na srečo za vas ni treba biti težaven. Obstaja veliko načinov za brezplačno izboljšanje vašega spletnega dnevnika (ali blizu njega).

Mnogi blogerji in upravitelji spletnih mest morda mislijo, da morate biti profesionalni spletni razvijalci ali oblikovalec, da posodobite videz svojega spletnega mesta. To ne bi moglo biti dlje od resnice! Dajanje spletnega mesta mini preobrazbi je lahko hitro, enostavno, zabavno in brezplačno – pokazali vam bomo, kako.

1. Pospravite svoje menije in pripomočke

Natančneje, še enkrat natančno podajte navigacijski meni, stransko vrstico in nogo. Povezave ali pripomočke je enostavno pozabiti posodobiti s časom (mislim, da so že sezonski ljudje iz bučnih začimb Spice!).

Dolgo si oglejte, kaj prikazujete na teh področjih. Dodajte pomembne povezave in iz menijev odstranite nepomembne. Nato očistite svojo stransko vrstico in nogo, da prikažete pomembne informacije, kot so nedavne ali priljubljene objave, pripomoček za glasilo, morda vaš Instagram Instagram ali celo preprost razdelek (kar je smiselno za vaše spletno mesto).

2. Posodobite staro vsebino

Ustvari in posodobi vsebino

Ne dovolite, da se vaša uporabna vsebina zasuti. Včasih za odlične objave potrebujemo nekaj popravkov, da ostanejo relevantni. Inštitut za trženje vsebin ima odličen članek o kako poživiti vsebino klobuka. Če se vrnete nazaj k drugačni perspektivi, vključite nove koristne povezave ali postavite vprašanja svojim bralcem, so vsi odlični načini za dodajanje vrednosti starim objavam. Poleg tega je odličen za SEO – iskalniki zelo radi vidijo, da osvežujete svojo vsebino.

Prav tako je zelo mogoče, da se je dizajn vašega bloga v nekem trenutku spremenil ali pa boste morda želeli spremeniti estetsko. Poskrbite, da bodo vaše slike smiselne glede na trenutno spletno prisotnost. To lahko vključuje nalaganje logotipa, pripravljenega za mrežnico, dodajanje novih predstavljenih slik na stare objave ali uporabo nekaterih novih slik osebja namesto fotografij, ki ste jih posneli pred 5 leti.

3. Popravite svoj SEO

SEO določa, če in kje se prikazujete v rezultatih iskalnikov. To pomeni, da je izredno pomemben in resnično ga morate pogosto preverjati. Kljub temu dejstvu smo osebno naleteli na presenetljivo število blogerjev, ki zanemarjajo svoj SEO, vendar ne dovolite si biti eden od njih!

Yoast SEO Vtičnik

Najprej morate imeti dober SEO vtičnik, če še niste. Uporabljamo in priporočamo Yoast SEO. Ima vse, kar potrebujete za upravljanje SEO SEO na kraju samem, vključno z zemljevidi spletnih strani, naslovi, drobtinami in še več.

Preverjena povezava

Drugi ključni vidik SEO je popraviti prekinjene povezave. Iskalnikom ni všeč, ko poskušate povezati do strani, ki ne obstajajo. Nevarne povezave na spletnem mestu najlažje preverite z orodjem.

Preverjena povezava deluje dobro za majhna spletna mesta (vendar je pomembno upoštevati, da ta vtičnik v nekaterih načrtih skupnega gostovanja ni dovoljen, ker porabi veliko virov). Osebno uporabljamo brezplačno Celovitost za Mac aplikacija za izvajanje občasnih pregledov napak na naših lastnih spletnih mestih.

4. Pospešite stvari

Nihče od vaših obiskovalcev ne želi čakati 60 sekund, da se vaše spletno mesto naloži. Nočejo čakati niti 10 sekund. Živimo v svetu “daj mi ga zdaj”, zato je vzdrževanje vaše spletne strani hitro.

Obstaja nekaj preprostih načinov za pospešitev vašega spletnega mesta, ne da bi za to potrebovali dodatni denar za boljše gostovanje ali storitev CDN (čeprav imate vsak mesec nekaj rezervnih dolarjev, bi bila to res najboljša možnost).

Izbrišite nepotrebne vtičnike

Pred namestitvijo novih vtičnikov si oglejte seznam že nameščenih. Ne uporabljate vtičnika za ustvarjanje računov za WooCommerce PDF? Izključite in izbrišite. Ali uporabljate nov vtičnik SEO, vendar imate še vedno nameščen svoj stari? Zbriši.

Podobno poglejte vtičnike za podvojene funkcije. Resnično potrebujete dva drsna vtičnika? Verjetno ne. Izberite najljubše in se znebite drugega.

Namestite vtičnik za predpomnjenje

W3 Skupaj predpomnilnik

Če predpomnilnika že ne uporabljate, bi morali biti. Nekatera gostiteljska podjetja vključujejo vgrajeno predpomnjenje (na primer WP Engine), zato imate morda že omogočeno predpomnjenje in ga sploh ne poznate.

Dodajanje predpomnilnika na vaše spletno mesto je enostavno zaradi brezplačnih vtičnikov, naš najljubši je W3 Total Cache. Za podrobna navodila si lahko preberete naš celoten vodič za nastavitev W3 Total Cache, v bistvu pa preprosto namestite vtičnik, konfigurirate nekaj nastavitev in kliknete shrani..

Namestite smodljiv vtičnik

Vtičnik za optimizacijo slike WP Smush Image

Poleg tega, da svoje strani in objave postrežete s predpomnjenjem, lahko spletno mesto še pospešite z optimizacijo slik. Eden od načinov za to je uporaba storitve, kot je TinyPNG ali tako aplikacijo ImageOptim (za Mac) za ustvarjanje optimiziranih slik, preden jih dodate med svoje objave ali strani.

Kaj pa, če se želite vrniti nazaj in optimizirati slike, ki so že v vaši medijski knjižnici? Ali optimizirate slike med letenjem, ko jih nalagate na svoje spletno mesto? Poskusite WP Smush avtor WPMU DEV. Ta brezplačni vtičnik vam omogoča, da zmanjšate velikost datoteke, ne da bi pri tem žrtvovali kakovost vseh slik.

5. Premislite svojo temo

Govorili naj bi o tem, kako izboljšati oblikovanje vašega spletnega dnevnika in najbolj dobeseden način za to je, da spremenite svoj dizajn. Za WordPress zasnovo vašega spletnega mesta določa vaša tematika, zato je morda čas, da poiščete novo.

Preizkusite novo brezplačno temo WordPress

Danes Blog in revija Brezplačna WordPress tema

Brezplačne teme so odličen način za posodobitev videza vaše spletne strani za, no, brezplačno. WordPress.org V svojem skladišču je veliko brezplačnih tem, na WPExplorerju pa imamo na voljo tudi več brezplačnih tem WordPress. Ne glede na to, kje dobite novo temo od ne pozabite, da najprej varnostno kopirate svoje WordPress spletno mesto, preden vnesete kakršne koli spremembe (za vsak slučaj).

Spremenite svojo trenutno temo

total-customizer

Če vaša trenutna tema programa WordPress že vključuje možnosti oblikovanja v programu WordPress Customizer, potem teme teme sploh ne boste potrebovali. Naša tema Total WordPress vključuje na primer številne možnosti za oblikovanje elementov glave, pisav, arhivskih strani, vnosov v objavo, elementov podnožja in postavitve ter še več. Preprosto uporabite polja, izbirnike barv in stikala, nato kliknite shrani. Enostavna kot pita.

SiteOrigin CSS

Če imate radi svojo temo in nima veliko možnosti za oblikovanje, imate še vedno možnost namestitve vtičnika CSS v živo. Ti vtičniki običajno delujejo z vmesnikom s točkami in kliki, ki vam omogočajo spreminjanje barv, pisav, oblog in drugih elementov strani.

SiteOrigin ponuja presenetljivo neverjetno brezplačno možnost. Če pa nimate nič proti temu, da bi porabili nekaj dolarjev, je naš najljubši CSS Hero. Je enostaven za uporabo, poln zmogljivih možnosti in zelo lep na pogled.

6. Dodajte funkcije za svoje bralce

Zadnji nasvet, ki ga imamo za izboljšanje vašega spletnega mesta WordPress, je, da ukrepamo za izboljšanje svojega bralčevega udejstvovanja. Ker so navsezadnje tvoji bralci tisti, za katere ste ustvarili vaše spletno mesto.

Izboljšajte svoje komentarje

Jetpack WordPress vtičnik

Eden najlažjih načinov za vključitev bralcev si izboljšate sistem komentiranja. Privzeti komentarji WordPressa delujejo povsem v redu, vendar ostanejo le malo želenih. Če že uporabljate JetPack za WordPress (ki je nekako kot kuhinjska korita vtičnikov), imate srečo. Če omogočite Komentarji JetPacka možnost, da lahko vaši bralci puščajo komentarje s svojimi računi v družbenih medijih in prejemajo obvestila po e-pošti.

Disqus

Druga odlična možnost je Disqus. S tem brezplačnim vtičnikom lahko dodate priljubljeni sistem za komentarje Disqus na svoje WordPress spletno mesto. Tako lahko bralci komentirajo s svojim družabnim profilom ali računom Disqus ter priporočajo in delijo vašo objavo z drugimi člani Disqusa..

Dodajte prijavo na glasilo

MailChimp za vtičnik WordPress

Če še nimate novic, bi ga morali dobiti. To je eden najboljših načinov za ohranjanje stika s svojimi rednimi bralci. MailChimp uporabljamo in je brezplačen za sezname z do 2.000 naročniki. Poleg tega obstajajo številne enostavne vtičnike za optimizacijo obrazca za prijavo.

Všeč so nam MailChimp za vtičnik WordPress kar olajša dodajanje glasila na stransko vrstico in možnost naročnine na obrazec za oddajo komentarjev. Ponujajo tudi a Vtičnik za zgornjo vrstico MailChimp razširitev, da dodate opozorilo na vrh svojega spletnega mesta in prosite bralce, naj se naročijo.

Pojdi uporabiti, kar si se naučil

Zdaj pa se zabavaj! Izboljšanje oblikovanja spletnega mesta in optimizacija spletnega mesta ne bi smeli biti zahtevni ali dragi – obstaja veliko načinov, da lahko spletno mesto optimizirate z malo in brez stroškov.

Zato se prijavite na svoje WordPress spletno mesto (zdaj!) In začnite pospravljati svoje menije, posodabljajte staro vsebino, popravljajte svoj SEO, pospešite svoje strani, osvežite svojo temo in izboljšate svoje načine bralca. Vem, da zmoreš! ��

Imate še kakšne ugodne nasvete za izboljšanje svojega spletnega dnevnika WordPress? Ali ideje za brezplačno posodabljanje zasnove spletnega mesta? Prosto delite z nami v komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me