Enostavni nasveti za začetnike WordPress-a za začetek leta 2018

WordPress omogoča rednim ljudem, kot ste jaz, ustanavljanje in upravljanje lastnih spletnih dnevnikov in spletnih mest. Tako smo navdušeni, ko prvič vidimo svojo nadzorno ploščo WordPress. In pohitimo, da bomo objavili svojo prvo objavo, ki bo nadomestila standardno prvo objavo Hello World iz WordPress-a.

Toda počakajte, da obstaja veliko vgrajenih funkcij WordPress-a, s katerimi bi se morali seznaniti. Svoje blogersko življenje lahko olajšajo in razveselijo. Vzemite si čas za brskanje po številnih možnostih v meniju na levi, možnosti zaslona na vrhu, možnosti v urejevalniku in prijetno boste presenečeni nad tem, koliko ste spregledali. Posvetimo tej objavi odkrivanju številnih ne tako navideznih možnosti, ki jih lahko začnemo uporabljati v vsakdanjem življenju WordPress-a.

Začnimo,

Upravljanje sporočil brez težav v WordPressu

Desni kotiček urejevalnika objav je blagoslov za blogerje. Pomaga vam bolje upravljati svoje objave na več načinov. Te možnosti običajno vključujejo nastavitve objavljanja, forme objav, taksonomije in predstavljene slike.

Objavi

Enostavni nasveti za začetnike WordPress-a: objavite nastavitve

Če želite razporediti objave na izbrane datume, raziščite spletno mesto Objavi možnost. To vam omogoča, da izberete točen datum in čas objave objave.

Objavo lahko za pregled označite tudi s klikom Čaka na pregled, še posebej priročno za več avtorski blog.

The Vidnost možnost nadzoruje ogled vsebine s strani drugih. Privzeta nastavitev te možnosti je Javna, kar pomeni, da si lahko ves svet ogleda objavo. Ogled pa lahko omejite na izbrano nekaj, tako da ga nastavite zaščiteno z geslom ali omogočanje zasebno možnost.

Privzeto se vaše najnovejše objave prikažejo na vrhu strani v WordPressu. Kaj pa, če želite namesto tega zasesti zimzeleno objavo ali tisto, ki je ciljno usmerjena na prve ure? To lahko storite tako, da ponastavite možnosti pod Vidnost. Omogoči Lepljiv možnost objave in bo prikazana in ostala na vrhu objav, dokler ne onemogočite lepljive možnosti.

Kot bloger boste vedeli, koliko revizij je objavljena objava, preden se pojavi za javno ogledovanje. Lahko se začne kot majhen zapis ali zapis, sčasoma pa preraste v polnopravni članek, vmes pa bo tekel skozi številne različice. Če želite iz katerega koli razloga dostopati do katere koli različice, samo poglejte pod Revizije v urejevalniku Objave. Če tega ne vidite takoj, omogočite nastavitev v možnostih zaslona. Z dodajanjem majhne količine kode v wp-config.php datoteko (glej naprej), lahko tudi omejite število popravkov objav.

Oblika

Preprosti nasveti za začetnike WordPressa: Oblika objave

Po nastavitvah objave bi morali videti razdelek Oblika. Glede na temo WordPress, ki jo uporabljate, imate morda nekaj ali več možnosti oblikovanja objav. Ti formati bodo vašo objavo drugače oblikovali.

  • Standardno je navadna oblika objave besedila
  • Na stran poravnava
  • Slika, Video, Galerija in Zvok formati bodo na vrhu objave vsebovali ustrezne medije
  • Kvota bo vašo objavo oblikoval kot neposreden citat
  • Povezava objave bodo vključevale možnost, da določite odhodno povezavo za usmerjanje objave na (npr .: če napišete zamegljenost, da je XYZ naprodaj, potem svojo objavo povežite z njo, da bralce popeljete neposredno v prodajo)
  • Stanje objave so oblikovane kot posodobitve stanja, podobne socialnim medijem
  • Klepeti pojavljajo kot pogovori

Preprosto izberite obliko, ki jo želite uporabiti, in dodajte svojo vsebino. Nekateri razvijalci tem bodo objavam glede na obliko dodali dodatne možnosti (na primer: citati imajo lahko možnosti za krepke barve ali pisave, videoposnetki pa lahko dodatne možnosti za prekrivanje ali nadomestne slike). Več o oblikah objav WordPress lahko izveste v našem vodniku.

Predstavljena slika

Enostavni nasveti za začetnike WordPress-a: predstavljena slika

Ko ustvarite objavo, boste pogosto imeli možnost predstavljene slike (tudi z različnimi formati objav). Ta slika se običajno uporablja na vaši glavni spletni strani spletnega dnevnika kot sličica, ko je vaša objava prikazana kot povezana objava v drugem članku ali kot sličica za kateri koli blogovski blok v ustvarjalcu strani (kot so mreže ali vrtiljaki v Elementorju oz. Visual Composer WPBaker).

Za začetek kliknite povezavo do »Nastavi predstavljeno sliko«.

Enostavni nasveti za začetnike programa WordPress: Izberite predstavljeno sliko

Nato naložite novo sliko (izberite jo iz računalnika ali jo povlecite in spustite) ali izberite sliko, ki je že v vaši predstavnostni knjižnici. Kliknite modri gumb na “Nastavi predstavljeno sliko” in shranite objavo.

Pri dodajanju novih slik je pomembno, da jih dodate Naslov za opis slike za iskalnike in Alt Text za uporabo bralnikov zaslonov ali brskalnikov. To je zaradi SEO in dostopnosti. Popolnoma v redu je, da uporabite isti opis za oba, le ne pozabite ga dodati.

Kategorije in oznake

Enostavni nasveti za začetnike WordPressa: Kategorije in Oznake

Kategorije in oznake (včasih jih skupaj imenujemo “taksonomije”) se uporabljajo za razvrščanje vsebin. Te se uporabljajo za pomoč bralcem (in iskalnikom) pri krmarjenju po vašem spletnem mestu in iskanju povezane vsebine. Tu je kratki pregled za pomoč:

  • Kategorije so glavne skupine objav v vaših blogih (ali drugih vrstah objav, kot so osebje, portfelj itd.). To bi morale biti splošne opredelitve vsebine. Če bi bil blog o pregledu avtomobilov, bi to lahko bile različne znamke avtomobilov (Jeep, Toyota, Ford itd.).
  • Oznake so natančnejše podrobnosti, ki temeljijo na osnovni kategoriji. Za avtomobilski blog so to lahko tehnične podrobnosti, kot so moč konja, zračne blazine, barve, leto itd.

Če želite izvedeti več, si oglejte naš vodnik po kategorijah in oznakah WordPress ter vtičnike, da jih izboljšate (ali celo avtomatizirate) na svojem spletnem mestu.

Obrtna vsebina

Blogerji preživijo kar nekaj časa v urejevalniku objav. V urejevalniku je več možnosti, ki pomagajo poenostaviti vaše delo. Te priročne možnosti v Vizualni urejevalnik lahko olajšajo tipkanje vsebine,

Enostavni nasveti za začetnike WordPress-a: Urejevalnik objav

Motenje Prosto pisanje: Vidite dokaj veliko tipko “X” tik pod “Besedilo” na spodnji sliki? Če kliknete nanjo, stranske plošče in glave izginejo, kar vam pušča prosto mesto za pisanje. Ko znova kliknete nanjo, se prvotni zaslon povrne.

Orodna vrstica Preklopi: Imenuje se tudi “kuhinjska korita” je kvadratni gumb v zgornji vrstici orodne vrstice. S klikom odpre spodaj drugo vrsto možnosti.

Bližnjice na tipkovnici: Ko odprete drugo vrstico možnosti s preklopom orodne vrstice, poiščite »?“. S klikom nanj se prikaže a niz bližnjic vgrajen v urejevalnik v pojavnem oknu. Primer: Alt + Shift + 2 vam bo dal
Naslov 2. Toda preden začnete uporabljati te bližnjice, boste morali omogočiti bližnjice na tipkovnici v svojem uporabniškem profilu. Bližnjice so omogočene za vsakega uporabnika.

Preberi več: Druga funkcija, koristna za ustvarjanje objav, je Več. S tem je prvi del besedila (preden vstavite prelom) kot kratek odlomek, ki bo uporabljen s sličico objave na glavni strani spletnega dnevnika. Pritegne več pozornosti kot naslov objave in na družabnih medijih izgleda elegantno. Poiščite funkcijo v urejevalniku objav, postavite kazalec na mesto, kjer želite, da se odlomek konča, in nato kliknite ikono. Prav tako lahko dodate rdečo točko tako, da za vsebino kliknete zavihek »Besedilo« in dodate ta delček HTML:

Če želite dolgo objavo prebiti na več strani, v polje vstavite naslednjo kodo Urejevalnik besedil v točno določenem trenutku, ko želite, da se stran zlomi. Lahko ga ponovite tolikokrat, kolikor ga želite razdeliti na več strani (to je dobro za dolge / podrobne sezname in vam lahko pomaga tudi pri prikazovanju več oglasov).

 
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me