Google+ za WordPress – Nasveti in vtičniki za vaš blog

Čeprav so vsi slišali za Google Plus, je to pogosto zadnji kanal družbenih medijev, ki ga ljudje upoštevajo pri promociji svojega podjetja. Google Plus deluje podobno kot Facebook in Twitter in ponuja vse, kar bi pričakovali od kanala družbenih medijev. Google Plus prikazuje vir nedavnih dogodkov in objav, omogoča spremljanje drugih in ustvarjanje lastnih sledil, skupno rabo lastne vsebine, všeč in komentiranje ponudb drugih in še veliko več. Vendar pa je Googe Plus nedvomno manj priljubljen kot nekatere druge družbene platforme tam, zakaj ga uporabljate?

V tem članku upoštevamo prednosti uporabe Googla Plus in kako začeti z njim. Nato podrobneje pogledamo, kako lahko to platformo družbenih medijev uporabite za promocijo vašega podjetja in kako jo vključiti v svoje spletno mesto WordPress.

Zakaj uporabljati Google Plus?

Google Plus

Google Plus je idealna platforma za promocijo vašega podjetja, povezovanje s potencialnimi strankami in interakcijo z vašo trenutno bazo oboževalcev. Google Plus uporablja in se enostavno integrira z vrsto Googlovih orodij, vključno z Googlovimi fotografijami, klepetalnicami Hangouts, Zemljevidi, Koledarjem, YouTubom in številnimi drugimi. Tako je objava v Googlu takoj hitrejši in enostavnejši postopek kot na mnogih drugih družbenih kanalih.

In to še ni vse, redno sodelovanje z Googlom Plus pomaga izboljšati uvrstitev strani in objave vašega spletnega mesta v Googlovem iskalniku. Tisti, ki vas spremljajo na tem kanalu, je tudi bolj verjetno, da bodo prikazali vašo vsebino Google Plus, če iščejo v Googlu s podobnimi ključnimi besedami. Nazadnje vam Google Plus ne zaračunava promocije objav v podjetjih, zaradi funkcije “krogov” pa lahko svojo vsebino ciljate na določene skupine ljudi..

Zdaj vemo nekaj o Googlu Plus in prednostih uporabe, poglejmo, kako ga začeti in izvajati …

Uvod v Google Plus

Registracija z Googlom Plus je izjemno hitra in enostavna. Vendar boste za to potrebovali Google račun. Na vrhu domače strani Google Plus izberite gumb »Prijava« in sledite navodilom za ustvarjanje novega Google Računa ali pa izberite Google Račun, s katerim se želite prijaviti..

Oglejte si svojo novico

Domača stran

Ko se prijavite v Google, boste na prvotno prikazani strani »Domov« našli svoj Newsfeed. Vaš Newsfeed vsebuje izbor objav, ki jih objavljajo, delijo in so jim všeč vaši sledilci, priporočene objave, teme, ki jih je treba raziskovati, članke, ki se nahajajo v Googlu Plus in še več. Oglejte si Newsfeed, če želite izvedeti, kaj se dogaja na Googlu Plus in kaj objavljajo drugi.

Pod vsako prikazano objavo boste videli gumb 1+. To je enakovredno Facebooku “Like”. Ob ikoni 1+ je prikazano število +1, ki ga je prispevek prejel. Videli boste tudi polje za komentarje in ikono skupne rabe, ki je prikazana pod objavami. Pomembno je, da v svojo nišo sodelujete z drugimi, da si pomagate pri razvoju naslednjih. Všečkanje, komentiranje in deljenje objav je učinkovit način za to.

Uredite svoj profil

Stran s profilom

Vaš profil je stran, ki jo bodo vaši sledilci videli, ko vas bodo odjavili v Google Plus. Zato je nujno, da na svoji strani profila izpolnite vse potrebne podrobnosti in jih naredite čim bolj dobrodošle in podrobne.

Obstaja več načinov za prilagajanje strani profila. To storite tako, da v levem meniju na nadzorni plošči Google Plus izberete »Profil> Uredi profil«. Tu lahko napišete svojo vrstico in naložite sliko profila in ozadje za svojo stran.

Prav tako lahko dodate podatke o sebi. Na strani svojega profila kliknite »Vizitka«, če želite dodati datum rojstva in poklic ter naložiti albume. Upoštevajte pa, da če se odločite dodati te podatke, bodo te prikazane tudi v drugih Googlovih storitvah, kot sta Google Drive in Fotografije. Izberite ikono “+”, če želite dodati druge podrobnosti, kot so informacije o delu in izobraževanju, kjer živite, ter povezave do drugih profilov in spletnih mest v družabnih medijih..

Na vaši strani profila so prikazane tudi vse objave, ki ste jih objavili ali dali v skupno rabo, ter skupnosti, ki ste se jim pridružili, in zbirke, ki ste jih ustvarili. V nadaljevanju bomo obravnavali skupnosti in zbirke.

Dodaj sledilce

Ljudje

V razdelku »Ljudje« v meniju na nadzorni plošči na levi strani najdete ljudi, ki jih lahko spremljate, vidite, kdo vas spremlja in upravljate z njimi. Na zavihku »Najdi ljudi« bo Google Plus ljudem predlagal, da jih spremljate, prav tako pa lahko poiščete določene osebe s funkcijo iskanja na vrhu strani..

Na kartici z naslovom »Sledi« lahko vidite, koga spremljate. Ena od značilnosti, ki Google Plus razlikuje od drugih kanalov družbenih medijev, je njihov koncept “krogov”. Krogi vam omogočajo ustvarjanje različnih skupin in v te skupine lahko svoje sledilce umestite. To je potem lahko še posebej koristno za ustvarjanje posebnih ciljnih skupin za promocijo različnih vrst vsebin.

Začnite objavljati

Dodaj objavo

Če želite objaviti v Googlu Plus, v menijski vrstici izberite »Domov« ali »Profil« in v spodnjem desnem kotu zaslona preprosto kliknite ikono svinčnika. V pojavnem oknu napišite svojo objavo, dodajte interaktivne povezave, slike, delite svojo lokacijo in še več. Ko je objava objavljena, lahko še vedno uredite objavo, jo premaknete v zbirko, jo pripnete na vrh svojega profila in onemogočite komentarje ali skupno rabo, če naštejete nekaj možnosti.

Kako uporabljati Google Plus za promocijo vašega spletnega mesta WordPress

Zdaj veste nekaj o začetku uporabe Google Plus. Vzemite si čas in se seznanite s to platformo za socialne medije. Ko samozavestno uporabljate Google Plus, je naslednji korak razmisliti, kako ga uporabiti za najboljšo promocijo vašega spletnega mesta WordPress.

Omogočite Google Plus za svojo blagovno znamko

Ustvari blagovno znamko

Če želite svoje spletno mesto WordPress promovirati v Googlu Plus, morate ustvariti račun blagovne znamke Google Plus. Z nastavitvijo lastne strani blagovne znamke lahko oboževalci enostavno iščejo, najdejo in vas spremljajo v Googlu Plus. Vaša blagovna znamka lahko tudi objavlja, komentira in deli, pa tudi ustvarja svoje zbirke in skupnosti.

Če želite ustvariti račun blagovne znamke Google Plus, odprite Blagovna znamka Google Plus stran. Navedite stran svoje blagovne znamke in izberite »omogoči«. Google Plus se bo nato odprl znotraj vašega novega računa blagovne znamke. Ustvarite lahko toliko želenih računov blagovnih znamk in preklapljate med njimi in osebnim računom s klikom na ikono računov v zgornjem desnem kotu.

Ko ga nastavite, račun blagovne znamke bo popolnoma prazen. Tako boste morali porabiti čas za urejanje strani profila blagovne znamke, iskanje ljudi, ki jim bodo sledili, ustvarjanje zbirk in na splošno postavitev blagovne znamke.

Optimizirajte svojo stran Google Plus

Optimizirajte stran blagovne znamke

Poskusite in povezati blagovno znamko strani Google Plus čim bližje tej strani. Poleg prikazovanja istega imena uporabite isti logotip in slike, tako da je stran takoj prepoznavna tudi vašim oboževalcem, ki se poskušajo povezati z vami v Googlu Plus.

V razdelku »Profil« izberite »Uredi profil> Upravljaj stran«. Tukaj lahko dodate kontaktne podatke, povezave do svojega spletnega mesta in druge platforme socialnih medijev. Kliknite tudi »Story«, da napišete opis svojega podjetja in pri tem vključite ključne besede in nadaljnje povezave do vsebine na svojem spletnem mestu..

Pri ustvarjanju objav uporabite ključne besede, za katere se želite uvrstiti v besedilo. Dodajte klice k dejanjem, povezave do svojega spletnega mesta in postavljajte vprašanja, da vključite sledilce in začnete razprave. Hashtags se uporabljajo tudi v Googlu Plus, da lahko bralci hitro najdejo vsebino, ki jo iščejo. Zato vedno dodajte ustrezne hashtage na koncu objave, da povečate pretok prometa v svojo vsebino.

Pridružite se skupnosti

Nova skupnost

Skupnosti so učinkovit način za povezovanje z drugimi v vaši niši. V razdelku »Odkritje« v menijski vrstici si lahko ogledate številne kategorije skupnosti ali v iskalni vrstici poiščete določeno skupnost. Prav tako lahko ustvarite svoje skupnosti v razdelku »Skupnosti> Ustvari skupnost«.

Če se pridružite skupnosti, lahko dostopate do svoje ciljne publike, delite objave, klepetate o ustreznih temah in si ogledate, o katerih temah se v vaši panogi veliko razpravlja. Skupnosti so tudi odličen kraj, da se poznate kot strokovnjak na svojem področju in pomagate povečati svoje privržence.

Ustvari zbirke

Ustvari zbirko

Če ustvarite različne ‘Zbirke’, boste lahko razvrstili svojo vsebino in jo delili z določenimi ciljnimi skupinami. Če želite ustvariti zbirko, kliknite ikono ‘svinčnik’ na spodnji strani strani »Profil« ali »Domov«. Nato poleg svojega imena kliknite povezavo in izberite »Ustvari zbirko«. Tu lahko izberete tudi, v kateri zbirki boste objavljali novo vsebino.

Zbirke in njihova vsebina se lahko deli z vašimi ‘Krogi’, privrženci pa se lahko odločijo za spremljanje posameznih zbirk. To je odličen način za pošiljanje prave vsebine pravim osebam in ne sledite, da bi svoje sledilce preobremenili z nepomembnimi informacijami.

Kako integrirati svoje spletno mesto WordPress in kanal Google Plus

Pomembno je zagotoviti, da na spletnem mestu WordPress promovirate svojo stran Google Plus, da obiskovalce spletnega mesta spodbudite, da vam sledijo. Prikazovanje gumbov za sledenje v družabnih medijih in družabni vir vam bo pomagal, da to dosežete.

Prikaz družabnih medijev Sledite gumbom

Monarh

Monarch iz Elegantnih tem je učinkovit vtičnik za socialne medije, ki omogoča elegantne gumbe za sledenje, ki jih je mogoče prikazati na različnih mestih na vašem spletnem mestu. Ko se vam bodo obiskovalci pridružili na Googlu Plus, boste lahko ohranili stik s temi potencialnimi strankami in povečali možnosti, da bodo v prihodnje ponovno obiskali vaše spletno mesto.

Vdelajte vir Google Social Social

Flow-Flow G + Socialni tok

Vdelava družabnega vira v strani ali gradnike na vaše spletno mesto WordPress je še en način za privlačenje obiskovalcev vaše spletne strani. Flow-Flow WordPress Social Stream vam omogoča prikaz vsebine in razprave s strani profila Google Plus (ter 15 drugih družabnih omrežij in virov) na vašem spletnem mestu. S tem boste svojim obiskovalcem zagotovili kratek pregled, kaj jim manjka, če vas ne spremljajo v storitvi Google Plus. Konec koncev bi uporaba družabnega vira privedla do povečanja vašega Googla Plus in vam omogočila, da dobro stopite v stik s svojo publiko, potem ko zapustijo vaše spletno mesto.

Končne misli o uporabi Googla Plus

Kot vidite, je Google Plus lahko resnično orožje v vašem oklepu in vam tako pomaga, da boste imeli veliko prednost pred konkurenco. Ta kanal družbenih medijev vam bo pomagal pri promociji vašega spletnega mesta, doseganju novih potencialnih strank in ohranjanju stikov s trenutnimi privrženci. Poleg vsega tega bo pripomoglo tudi k izboljšanju vaše uvrstitve v Googlu. Torej, kaj čakate … čas je, da se prijavite v Google Plus!

Kakšne izkušnje imate z uporabo Google Plus? V komentarjih spodaj delite svoje misli o tem kanalu družbenih medijev …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me