Izbira najboljšega vtičnika WordPress za potrebe vašega spletnega mesta

Kako izbrati najboljši vtičnik WordPress

Čudovite ali osupljive niso nalepke, ki jih lahko enostavno pripnete na WordPress. Kar pa je vznemirljivo in privlačno, je resnično veliko vtičnikov, ki funkcije platforme izjemno širijo. Pomislite na katero koli funkcijo, ki jo želite izvajati WordPress. Možnosti so, da bo za to funkcijo na voljo več vtičnikov.

Uporabniki WordPressa so resnično razvajeni zaradi izbire, če gre za vtičnike. Od danes se skupno število vtičnikov za WordPress Plugin Repository dotakne 45.000 s skupno 1.291.557.880 ali več prenosi. Te številke ne vključujejo številnih brezplačnih in premium vtičnikov, ki jih izdajo tretje osebe.

Pri vseh teh odločitvah boste verjetno želeli namestiti nekaj (ali več). V nekem trenutku se boste morda vprašali – koliko vtičnikov naj namestite na spletnem mestu, ki poganja WordPress? Če imate strežniške vire, ki jih podpirajo, lahko resnično namestite toliko kakovostnih vtičnikov, kot želite. Če so vtičniki pravilno kodirani in je PHP dodeljeno dovolj pomnilnika, ne smete naleteti na težave. Toda en slabo kodiran vtičnik lahko vaš strežnik zruši – ne glede na to, ali imate nameščene dva vtičnika ali dvajset. Odgovor tukaj je kakovost nad količino.

Preprosto pravilo, ki ga morate upoštevati, da vtičniki ne upočasnijo vašega spletnega mesta izključite vtičnike, ki jih ne uporabljate. Neaktivni vtičniki zasedajo prostor strežnika, vendar ne porabijo RAM-a, pasovne širine ali PHP. Ta preprost korak lahko hitrosti vašega spletnega mesta doda nekaj milisekund.

Večina vtičnikov je razvita neodvisno in so uporabni, če so dobro kodirani. Toda slabo kodirani vtičniki, ki nimajo stalne podpore avtorja, ali vtičniki, ki niso združljivi z različicami WordPress-a, temami ali drugimi vtičniki, lahko imajo katastrofalne posledice za vaše spletno mesto. Lahko povzročijo, da spletno mesto postane počasno ali celo zrušijo, povzročijo napake ali pojedo v pomnilniškem prostoru ali povzročijo beli zaslon smrti.

Seznam za izbiro vtičnikov

Pri razvrščanju vtičnikov je vedno dobro določiti nekaj osnovnih pravil. Tako ne boste prekrivali in natrpali svojega spletnega mesta s preveč vtičniki. Tukaj je nekaj preprostih smernic, ki jih morate upoštevati pred namestitvijo novega vtičnika:

1. Naredite seznam želja vtičnikov

Začnite tako, da zapišete seznam potrebnih funkcij vtičnikov v vrstnem redu, ki je pomemben za vas. Na vrhu vključite vsa opravila, za katera želite, da se vtičnik opravi z nalogami »Ne morem živeti brez«, za njimi pa sledijo druge, ko se spustite po seznamu..

Kontrolni seznam

Nekatere funkcije so bistvenega pomena za vsa spletna mesta – na primer varnostno kopiranje, SEO in zaščita pred neželeno pošto. Te naj bodo na vrhu seznama in tam, kjer začnete iskanje vtičnikov, saj so ključni za vsakodnevno delovanje spletnega mesta. Če niste prepričani, kje začeti, ne bojte se. Proti koncu tega članka sem navedel nekaj najboljših vtičnikov za izvajanje teh pomembnih funkcij.

Preden namestite karkoli, se prepričajte, da dvakrat preverite, ali želene funkcije še niso na voljo v vaši temi ali gostovanju. Na primer, če uporabljate WPEngine upravljano WordPress gostovanje, ne boste potrebovali vtičnika za predpomnjenje in če ste namestili teme teme Total WordPress, kot so skupna raba v družbi, možnosti tipografije in drsniki, so vključene.

2. Začnite iskanje vtičnikov

Pri iskanju vtičnika boste verjetno naleteli na brezplačne in premium možnosti. Brezplačne možnosti so običajno dobro mesto za začetek, saj ne zahtevajo nobenih vlaganj. Za brezplačni vtičniki najboljši vir je Repozitorij vtičnikov WordPress. Možnosti je na tisoče, BREZPLAČNE, zato je to odlično izhodišče. Prijave veljajo za visoke standarde za kodiranje, združljivost WordPressa in posodobitve avtorjev. Vtičniki so tudi označeni in kategorizirani za lažje iskanje. Za iskanje seznama možnih vtičnikov preprosto uporabite filtre. Poleg tega številne brezplačne možnosti v skladišču ponujajo tudi vrhunske nadgradnje za dodane funkcije in premijsko podporo, če jo želite / želite.

kodekanjon

Premium vtičniki na drugi strani res niso tako dragi in imajo boljšo podporo. Poleg začetnih stroškov so življenjske posodobitve pogosto brezplačne. Za premium vtičniki, poiščite CodeCanyon. Ponujajo nekatere najboljše premium vtičnike na spletu in sledijo standardom kodiranja, podobnim WordPress.org. V njih so tudi večina priljubljenih vtičnikov premium na spletu. Iščete najboljšega ustvarjalca strani za WordPress? CodeCanyon je dom vizualnega skladatelja. Potrebujete močan in odziven drsni vtičnik? Preizkusite Slider Revolution – še eno izmed izjemnih modelov CodeCanyon. In seznam se nadaljuje.

V obeh primerih – samo naložite vtičnik iz zaupanja vrednih virov. Obstaja veliko spletnih mest, ki ponujajo brezplačne vtičnike, zato poskusite uporabiti svojo najboljšo presojo, preden kar koli naložite in namestite. Uporabite priporočila iz dobro znanih blogov (začnite s temi čudovitimi blogi WordPress), da dobite predstavo, kje najti kakovostne vtičnike. Tudi izognite se nezakonitim brezplačnim prenosom premium vtičnikov. Ne samo, da je to nepošteno do avtorja, ki je porabil toliko truda, da je ustvaril svoj super dodatek, ampak verjetno boste na svoje spletno mesto vbrizgali zoprno zlonamerno kodo (pri čemer mene ne bodo prihranili 10–20 USD, če me vprašate).

3. Izberite kakovostne vtičnike

Poleg zanesljivih virov je dobro preveriti ocene in ocene vtičnika. Za številne priljubljene vtičnike bo hitro iskanje po Googlu vrnilo tono podrobnih pregledov blogerjev. V imeniku WordPress in v CodeCanyonu lahko preverite podrobnosti, prikazane na desni stranski vrstici posamezne strani vtičnikov

Poiščite število prenosov proti vtičniku. Velika številka je dober pokazatelj priljubljenosti vtičnika. Včasih je to, da se vtičnik pogosto ne prenese, le zato, ker izpolnjuje nišno zahtevo.

Preverite ocena zvezd. Medtem ko višja ocena pomeni boljši vtičnik, obratno ni nujno res. Če najdete vtičnik, ki vam je všeč, vendar ima slabo oceno, ga ne zavrzite takoj. Ocena je lahko poševna zaradi omejenega števila pregledov ali enega samega recenzenta. Če imate kakršna koli vprašanja, preprosto pustite komentar ali pišite avtorju vtičnika, da ugotovite, ali je vtičnik sposoben tega, kar potrebujete.

Stran z ocenami

Vtičnik mora biti podprl avtor. Število niti, rešenih v zadnjih dveh mesecih, je prikazano na WordPress.com, medtem ko trgi, kot je CodeCanyon, pogosto uporabljajo razdelek s komentarji.

Poleg podpore avtorja dvakrat preverite, ali je bil vtičnik posodobljeno pred kratkim. Pri večini vtičnikov je treba redno posodabljati vsaj, ko se pojavijo nove različice WordPress-a (vendar ne pozabite, da je za brezplačne vtičnike preprosto treba, da vtičnik ne potrebuje posodabljanja). To je pomembno, saj so vtičniki pogosto vstopna točka za zlonamerno programsko opremo in hekerje, ki lahko dobijo dostop z znanimi varnostnimi težavami v vtičnikih. Posodobljen vtičnik bi moral reševati znane težave, da boste varovali vas in vaše spletno mesto (pomaga pa tudi, če proaktivno spoznate tudi več o varnosti WordPressa). Zato bodite pozorni na aktivni odsek sprememb.

Oglejte si posnetke zaslona in predstavitve da vidite funkcionalnost v akciji. Posamezna slika ali celotno spletno preskusno mesto vam lahko pokaže, kaj je vtičnik resnično sposoben. Če so na voljo posnetki zaslona, ​​jih preverite in če obstaja povezava do spletnega mesta v živo, poskusite vtičnik v različnih brskalnikih ali različnih napravah. Če še niste prepričani, ali vtičnik ustreza vašim potrebam, vprašajte avtorja.

Zadnji del, ki si ga moramo zapomniti, je, da včasih en vtičnik lahko pokrije več funkcij in to je odlično. Za primer vzemite Jetpack – morda ima popolno rešitev za vaše potrebe po CDN-ju, samodejnem posodabljanju in družabni rabi v enem vtičniku.

4. Drugi nasveti za vtičnike

Če ste na določenem spletnem mestu videli določeno funkcijo in želite prepoznajte uporabljeni vtičnik da ga namestite na svoje spletno mesto, si oglejte to WordPress vtičnik za preverjanje. To spletno mesto lahko zazna, ali je kateri koli od 50 najbolj priljubljenih vtičnikov nameščen na spletnem mestu, ki poganja WordPress.

Če po namestitvi a vtičnik ne deluje na svojem spletnem mestu poskusite izključiti vse druge vtičnike na spletnem mestu, da rešite spopad z drugimi vtičniki. Nato se odločite, kateri vtičnik želite obdržati in katerega želite zavreči.

Nekateri izbirni testi, ki jih lahko opravite pred / po namestitvi vtičnika, vključujejo:

  • Če ste seznam zožili na dva vtičnika, vendar se med njimi ne morete odločiti, lahko vtičnike primerjate s primerjalnim orodjem.
  • The Vtičnik Monitor vtičnik lahko preverimo, ali je po namestitvi vtičnika prišlo do končnega poizvedovanja po zbirki podatkov.
  • Primerjajte hitrost spletnega mesta pred in po namestitvi vtičnika. Ne veste, kako preveriti hitrost spletnega mesta? Poiščite naš članek o testiranju uspešnosti in hitrosti WordPress-a. Vtičniki s slabo kodo bodo upočasnili spletno mesto.
  • A P3 preizkus profila učinkovitosti vtičnika lahko tudi razkrije, če vaš vtičnik upočasni vaše spletno mesto.
  • Ranljivosti vtičnikov bo preveril vtičnike, ki ste jih namestili, in vas obvestil o vsaki pogosto izkoriščeni ranljivosti. Izberete lahko tudi opozorilo o morebitni ranljivosti.

Še en element, ki ga je treba preveriti, je združljivost med vtičniki. V glavnem se vtičniki ponavadi igrajo lepo skupaj, vendar ne vedno, v tem primeru pa se boste morali obrniti na avtorje in preveriti, ali bo eden od njih posodobil svoj vtičnik, da bo deloval z drugim. Ali pa bi lahko razmislite o vtičnikih ki jih ponujajo tretje osebe, kot je WPMU. Ker ti vtičniki prihajajo iz enega samega vira, je malo verjetno, da bo prišlo do spora med vtičniki, v primeru kakršnih koli težav pa se morate za podporo obrniti le na en vir.

WordPress vtičniki za vsako spletno mesto

Z našim hitrim kontrolnim seznamom bi se morali spoprijeti s postopkom iskanja pravih vtičnikov za vaše spletno mesto WordPress. Če želite malo napotkov za začetek, obstaja nekaj ključnih funkcij, ki bi jih večina WordPress uporabnikov morala dodati prek vtičnikov. Tukaj je naš zgornji izbor vtičnikov, ki jih morate razmisliti o dodajanju na svoje WordPress spletno mesto, da pokrijete vse svoje osnove:

1. Optimizacija iskalnih mehanizmov: WordPress SEO by Yoast je vtičnik, da optimizirate WordPress za uvrstitve v iskalnikih. Preberite ta članek, če želite izvedeti več o tem, kaj lahko ta vtičnik naredi za vaše spletno mesto.

Yoast

2. Zaščita pred neželeno pošto: Akismet je brezplačen vtičnik za preprečevanje neželene pošte, ki je privzeto vključen v WordPress. Enostavno ga morate aktivirati. WP Bruiser je vrhunski vtičnik, ki pritegne pozornost WordPress skupnosti pri nadzoru neželene pošte.

Akismet

3. Predvajanje: W3 Skupaj predpomnilnik je brezplačen vtičnik, ki pomaga pri predpomnjenju in opazno izboljša hitrost vašega spletnega mesta. Za nastavitev tega vtičnika lahko dobite nekaj tehničnega, vendar ima WPExplorer vodnik za ta vtičnik. Druga dobra možnost je WP Rocket Caching vtičnik, vendar ne pozabite, da je hkrati priporočljivo imeti samo en vtičnik za predpomnjenje.

Skupaj W3 (2)

4. Varnost: Sucuri Varnost lahko pomagajo varovati vaše spletno mesto tako, da ga spremljate in odkrivate zlonamerno programsko opremo. Svojo različico WordPress-a lahko skrijete s Sucuri. Na voljo je v brezplačni in premium različici. Drugi načini, s katerimi lahko zaščitite WordPress, so: Omejevanje poskusov prijave, ali uveljavljanje dvofaktorske overitve.

WAF in zaščita pred zlonamerno programsko opremo Sucuri Firewall

5. Varnostno kopiranje: VaultPress, in BackupBuddy sta dobri premijski možnosti za varnostno kopiranje WordPress-a. Če gre za brezplačen vtičnik, ki ga iščete, poskusite backupwordpress.

VaultPress

6. Večfunkcijski: Jetpack je brezplačen vtičnik, ki združuje več funkcij skupaj. Te funkcije je mogoče aktivirati neodvisno in ta vtičnik lahko uporabite za optimizacijo slike, mobilni način, spremljanje prometa in številne druge funkcije.

Vtičnik Jetpack

Drugi vtičniki, ki so morda potrebni

Odvisno od potrebe vašega spletnega mesta po teh funkcijah se lahko ti vtičniki izkažejo za neprecenljive – Gravity Forms za ustvarjanje naprednih obrazcev, Optin Monster za generiranje svinec, Monarch Social Sharing za socialno delitev, MemberPress za povečanje članstva, WP Smush.it za optimizacijo slike in Preverjena povezava za preverjanje prekinjenih povezav.

Oglejte si lahko tudi 50 osnovnih vtičnikov, ki jih je za vas sestavil WPExplorer. Ali pa preprosto obiščite naš WordPress blog, kjer pregledamo vtičnike in za mnoge tudi zagotovimo navodila za zagon.

Za zaključek…

Zdaj, ko imate pošteno predstavo o razvrščanju vtičnikov, jih lahko bolj samozavestno namestite na svoje spletno mesto. Upoštevajte pravila in najverjetneje boste imeli vitko WordPress z vrhunskimi vtičniki, ki popestrijo vaše spletno mesto in postanejo resnični izvajalci.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me