Izjemno uporabne za zmogljive vtičnike drsnika WordPress

Izjemno uporabne za zmogljive vtičnike drsnika WordPress

V svoje spletno mesto lahko vključite veliko elementov, da povečate sodelovanje uporabnikov in izboljšate prikazovanje vsebine. Vendar je pogosto spregledan element – drsnik – tisti, ki lahko najbolj vpliva na zasnovo in funkcionalnost.

Drsniki so prenosni diaprojekcije, ki lahko opravljajo številne naloge (na primer prikazovanje vašega portfelja fotografij ali predstavitev poslovnih izjav). Ob pravilni uporabi lahko ustvarite privlačno in interaktivno izkušnjo za obiskovalce svojega spletnega mesta.

V tej objavi bomo razpravljali, kaj je drsnik in zakaj ga morate uporabljati. Nato vam bomo pokazali, kako izbrati najboljši drsnik WordPress za vaše potrebe, ter štiri super načine, kako ga lahko uporabite na svojem spletnem mestu. Začnimo!

Kaj je drsnik (in zakaj bi ga uporabljali na svojem spletnem mestu)

Skupna WordPress tema (demo blog potovanja)

Diapozitivi se na različnih spletnih mestih uporabljajo na več načinov – tudi v demo dnevniku Total Travel, kjer drsnik uporablja za prikaz člankov.

Drsnik je interaktivni diaprojekcija, ki se na spletnih mestih uporablja za različne naloge, in čeprav so običajno težki za medije, niste omejeni na preprosto kolesarjenje po nizu slik ali videov. Še več, uporaba drsnikov ima številne prednosti. Na primer:

 • Razdelite vsebino spletnega mesta.
 • Pridružite se obiskovalcem svojega spletnega mesta.
 • Omogočajo vam lažji prebavljiv podatek.

Na kratko, glavna naloga drsnika je izboljšati interakcijo obiskovalcev z vašo vsebino. To velja ne glede na to, ali je vsebina vizualna (na primer s slikami in videoposnetki) ali ne (vključno s pisno vsebino, kot so pričevanja).

Kako izbrati najboljši drsnik WordPress za vaše potrebe

Drsniki niso enaki, zato je odločitev, katera je najboljša za vaše potrebe. Vsak ima svoje edinstvene lastnosti, zaradi katerih je primeren za različne namene. Nekatere bolj priljubljene drsne funkcije vključujejo:

 • Podpora diaprojekcije v polni širini.
 • Prevlečenje in spustitev preureditve diapozitivov.
 • Vgrajeni pripomočki in kratke kode.
 • Možnosti konfiguracije (kot so prehodni in hitrostni učinki).
 • Multimedijska podpora (vključno z videoposnetki, GIF-ji, HTML in več).

Natančne lastnosti se razlikujejo glede na drsnik. Na primer, Slider Revolution (ki se začne pri 25 USD) je znan po svojih prehodih od diapozitiva do diapozitivov in dodatkih. To je dobra izbira za zelo kreativne diaprojekcije. Poleg tega je v paketu z mnogimi vrhunskimi WordPress temami, vključno s Totalom. Meta drsnik (brezplačno in premijsko) je priljubljeno zaradi pametnega obrezovanja slik in zmožnosti vdelave Youtube videoposnetkov v diapozitive.

Smart Slider 3 (tudi z brezplačni in plačani načrti) vključuje tudi veliko zgoraj omenjenih funkcij, pa tudi vrhunsko podporo in več 100 vnaprej izdelanih diapozitivov:

Stran z primeri drsnika Smart Slider 3

Ugotovili boste, da večina drsnikov ponuja veliko prožnosti in moči, čeprav je prava možnost odvisna od vaših potreb in pričakovane uporabe. Glede na to si oglejmo nekatere edinstvene situacije, za katere se vam zdi, da je drsnik idealen.

4 odlične uporabe za zmogljiv drsni vtičnik

Da bi vam dali nekaj navdiha, vam bo ta razdelek ponudil štiri super priložnosti za zmogljiv drsnik. Dali vam bomo tudi nekaj priročnih nasvetov, kako optimalno implementirati vsako metodo. Potopimo se noter!

1. Prikažite vizualne elemente z drsnikom

Primer drsnika slike

Slikovni drsnik je priložnost za skupno rabo osupljivih slik.

Kot že ime pove, drsnik slike prikazuje zbirko fotografij. Ti drsniki so odlični za enostavno prikazovanje vizualnih elementov, kot so portfelj ali potovalni album. Medtem ko so drsniki slike preprost način za prikaz vaših vizualnih elementov, pazite, da jih dobro izvajate:

 • Uporabljajte samo slike visoke ločljivosti. Preprosto povedano, višja je ločljivost slik, večja je percepcija kakovosti. Glede na to lahko na spletu najdete veliko brezplačnih slik.
 • Optimizirajte svoje slike. Z brezplačnimi orodji kot je TinyPNG, lahko zagotovite, da se vaše strani hitro naložijo, vaše slike pa na strežniku zasedejo malo prostora, vse pa ne vplivajo na kakovost. Ta priročnik za optimizacijo slik lahko uporabite tudi za nadaljnje izpopolnjevanje slik.

Slikovne drsnike si lahko predstavljate kot dolgočasno in prekomerno uporabljeno aplikacijo. Vendar pa bodo z uporabo kakovostnih in čudovitih slik očarali bralce in okrepili izkušnjo, ki jo bodo imeli na vašem spletnem mestu.

2. Predstavite izjave strank z drsnikom z vrtiljakom

Primer drsnika vrtiljaka

Drsnik vrtiljaka omogoča brezhibno vključitev pričevanj in drugih delcev vsebine.

Drsnik vrtiljaka je tisti, ki deluje na zanki. Ker so pričevanja kratka, je drsnik z vrtiljakom najboljši način za pošiljanje teh odrezkov vsebine obiskovalcem vašega spletnega mesta. Če želite to storiti najučinkoviteje, boste želeli uporabiti te nasvete:

 • Uporabite ročni vrtiljak. Vsi ne berejo z isto hitrostjo. Zato je najbolje, da obiskovalci sami odločijo, kdaj se bodo premaknili na naslednjo izjavo v drsniku.
 • Vključite vidne gumbe. Tako lahko vaši bralci olajšajo premik med vsako izjavo.

Najboljše pri drsniku vrtiljaka je, da omogoča zaznavanje količine. Medtem ko delate na pripravi pričevanj za svoje podjetje, lahko še vedno ponosno prikažete tiste, ki jih imate, ne da bi to negativno vplivalo na vaš socialni dokaz.

3. Pokažite svoje najboljše delo z drsnikom Portfolio

Primer drsnika portfelja

Drsnik za portfelj lahko uporabite za fotografiranje, videografijo ali celo nevizualne vsebine.

Na kratko, drsnik portfelja je tisti, ki vam omogoča, da pokažete svoje delo. Zasnovan je za prikaz različnih medijskih elementov, zato je idealen za poudarjanje različnih vidikov vaših storitev. Seveda bi morala biti vaša glavna skrb prikaz le vašega najboljšega dela. Vendar je treba upoštevati še en nasvet:

 • Vključite povezave za nevizualne vsebine. Vsi deli portfelja ne bodo vidni (še posebej, če ste pisatelj ali bloger). Vendar lahko kljub temu v drsniku uporabite vizualne elemente (na primer posnetke zaslona) in vključite povezave do dejanskega projekta. To poveča interaktivnost vašega spletnega mesta.

Če uporabljate drsnik portfelja, ni omejitev za delo, ki ga lahko delite z obiskovalci. To je odlično za vaše podjetje – še posebej, če so vaši mediji večplastni – in vašemu spletnemu mestu doda tudi edinstven pridih.

4. Ustvarite interaktivno vsebino z drsnikom Parallax

Primer drsnika paralaksa

S pomočjo drsnikov paralaksa ustvarite privlačno izkušnjo za obiskovalce.

Učinek paralakse je tisti, pri katerem se slika v ozadju navidezno premika. Z uporabo tega učinka lahko ponudite globino sicer statičnemu spletnemu mestu in ustvarite interaktivne in privlačne vsebine. Poleg tega bo pritegnil pozornost obiskovalcev, zato pomaga pri njihovem vključevanju. Če želite ustvariti najbolj interaktivno izkušnjo za svoje obiskovalce, je nekaj nasvetov, ki jih morate upoštevati:

 • Izberite svoj slog. Ti vključujejo drsnik, drsnik, miško in 3D. Vsak bo vplival na to, kako se vaš drsnik nalaga in je prikazan, zato je njegovo pravilno razumevanje pomembno.
 • Skrbno izberite svojo sliko. Slike z negativnim prostorom so idealne za preprečevanje neredov, prav tako slike, ki se dobro merijo na manjših zaslonih.

Seveda ne želite, da je vaša spletna stran preobsežna za obiskovalce. To pomeni, da boste omejili uporabo drsnikov paralaksa in v idealnem primeru prilepili na en primerek na stran.


Čeprav so drsniki kritični, ni dvoma, da so idealni za številne različne aplikacije. Z dodajanjem zapletenih učinkov (na primer drsenja po paralaksu) in na videz neskončnega nabora aplikacij (na primer prikazovanje lastnega dela ali poslovnih mnenj) lahko uporaba drsnika znatno izboljša funkcionalnost vašega spletnega mesta.

Imate vprašanja o izbiri najboljšega drsnika WordPress za vaše spletno mesto? Kaj iščete v drsniku WordPress? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!