Kaj je učinek paraleksa? Zakaj in kako ga uporabljati na svojem spletnem mestu WordPress

Kaj je učinek paraleksa? Zakaj in kako ga uporabljati na svojem spletnem mestu WordPress

Parallax efekt je izjemno priljubljena oblikovalska funkcija, ki se običajno uporablja na spletnih straneh WordPress. Ta poseben učinek se že vrsto let pojavlja v igralnem svetu, v zadnjem času pa je prešel na spletno oblikovanje. Zaenkrat se zdi, da se ta glavni trend nikamor ne dogaja, če se kaj bolj pogosto uporablja kot kdaj koli prej. Kaj je torej učinek paralakse in zakaj bi morali razmisliti o uporabi na svoji spletni strani WordPress?

V tem članku bomo razmislili, kakšen je učinek paralakse in koristi, ki jih lahko prinese vašemu spletnemu mestu in podjetju. Nato bomo razpravljali o tem, kako hitro in enostavno dodati učinek paralakse na katero koli spletno mesto, stran ali objavo WordPressa z brezplačnim vtičnikom Parallax Scroll.

Kaj je učinek paraleksa?

Dvajset sedemnajst

Učinek Parallax vključuje spletno stran ozadje se giblje počasneje kot v ospredju. To ustvarja iluzijo globine strani, vsebini pa daje 3D učinek, ko se gledalci pomikajo navzdol.

Večina vrhunskih WordPress tem ima zdaj vgrajen učinek paralakse na svoji domači strani. Tudi brezplačna privzeta tema WordPress dvajset sedemnajst ima funkcijo paralakse. Večina ustvarjalcev strani vključuje tudi orodje z učinkom paralaksa, ki omogoča dodajanje učinka na katero koli stran ali objavo na vašem spletnem mestu. In seveda obstajajo številni vtičniki WordPress, ki jih lahko namestite, da dodate elemente učinka paralakse na svoje spletno mesto.

Kakšne so prednosti uporabe učinka Parallax?

Uporaba učinka paralakse na vašem spletnem mestu WordPress ponuja številne prednosti. Prvi in ​​najbolj očiten je vizualni vidik učinka paralakse. Učinek paralakse je estetsko prijeten, dajejo vašemu spletnemu mestu svež, eleganten in sodoben videz. Tole efekt lahko poskrbi, da bo vaša vsebina resnično priljubljena in ustvari zanimivo in zanimivo brskalniško izkušnjo.

Drugi ključni razlog za uporabo učinka paralakse na vašem spletnem mestu je pomoč razčlenite stran, zlasti na domačo stran, v berljive koščke. S tem učinkom poudarite različne razdelke in vrste vsebine, ki jih želite prikazati. To lahko pomaga pri promociji različnih vidikov vašega spletnega mesta, osvetlitvi pomembnih informacij in uporabnikom spodbudi, da krmarijo po vašem spletnem mestu in dostopajo do vsebine na način, ki ga izberejo.

Učinek Parallax je mogoče uporabiti na kateri koli strani ali objavi na spletnem mestu, še posebej pa ga je mogoče opaziti na domačih straneh, ciljnih straneh ali na eni strani. Osupljiv vzporedni videz ustvarja in pozitiven učinek na uporabniško izkušnjo lahko pripelje do tega, da se obiskovalci dlje zadržijo na vašem spletnem mestu in pomaga izboljšati stopnjo konverzije vašega spletnega mesta glede na njegove cilje.

Parallax za mobilne naprave

Čeprav je paralaksa odlična za dodajanje vizualnega zanimanja, na mobilnih napravah ne deluje vedno dobro. Ker telefoni in tablični računalniki običajno uporabljajo navigacijo s prstom (namesto drsnika kot namizja), učinki paralakse morda ne bodo pravilno prikazani. Seveda bo to odvisno od metode in animacij, ki jih uporabljate za svoj odsek paralakse, vendar boste za dobro uporabnost morda želeli razmisliti o onemogočanju paralakse na napravah.

Izberite temo z učinkom Parallax

Skupaj

Za tiste, ki začnete nov projekt, morate izbrati premijsko temo, ki vključuje funkcijo učinka paralaksa. In če želite uporabiti učinek paralakse na različnih straneh vašega spletnega mesta, ne samo na domači strani, potem boste morda želeli razmisliti o večnamenski temi, ki je priložena naprednemu ustvarjalcu strani. Teme, kot so Divi iz Elegant Themes, Parallax by Themify in naša zelo lastna tema Skupaj, vse vključujejo ustvarjalce strani, ki ponujajo orodja za učinek paralaksa.

Dodajte drsnike Parallax z vtičnikom Slider Revolution WordPress

Slider Revolution Parallax

Če želite predstavljen drsnik z učinkom paralakse, je naš najboljši izvir vtičnik Slider Revolution. Ta premijski vtičnik vključuje na stotine vgrajenih možnosti in funkcij za pisave, sloje, drsne učinke, postavitve in seveda paralakse.

Omogoči Slider Revolution Parallax

Najprej namestite vtičnik, nato pa uvozite predlogo drsnika ali začnite graditi svoj drsnik iz nič (za podrobnosti lahko preberete naš celotni vodnik Slider Revolution).

Nastavitve paralelne nastavitve drsnika

Nato uredite diapozitiv Glavno ozadje dodati a Vir ozadje slike in izberite Parallax / 3D za dodelitev ravni paralaksa. Ko dodate plasti, izberite Parallax / 3D možnost plasti za globino paralakse, da dodate gibanje besedilu, sliki, gumbu in drugim slojem. To je tako enostavno!

Ko končate, shranite drsnik in ga uporabite, da ga vstavite v katero koli objavo ali stran. Če pa uporabljate ustvarjalec strani, kot je Visual Composer, lahko uporabite element gradbenika strani Slider Revolution, da hitro izberete in vstavite drsnik.

Dodajte razdelke Parallax z vtičnikom Parollax Scroll WordPress

Pomik Parallax

Če že imate temo in ne vsebuje možnosti vgrajenega učinka paralakse, potem razmislite o uporabi vtičnika WordPress za opravilo. Pomik Parallax je priljubljena brezplačna možnost, ki vam bo omogočila, da dodate drsno sliko v ozadju paralaksa različnim elementom na strani ali objavi svojega spletnega mesta. Dodajte drsno ozadje enemu elementu, besedilu glave ali celotnemu razdelku, ki vsebuje katero koli vsebino, vse z uporabo preproste kratke kode.

Torej, poglejmo si, kako namestiti in začeti uporabljati Parallax Scroll …

Namestitev drsenja Parallax

Če želite namestiti Parallax Scroll, se prijavite v nadzorno ploščo WordPress kot skrbnik in izberite Vtičniki> Dodaj novo iz menija.

Dodajte nov vtičnik

Iskanje Pomik Parallax, nato izberite Namestite zdaj> Aktiviraj.

Pomik Parallax Aktiviraj

Zdaj boste našli jeziček Pomik Parallax je bil dodan v vaš WordPress meni.

Dodajanje odseka za pomikanje Parallax

Če želite začeti s Parallax Scroll, morate najprej ustvariti nov razdelek paralaksa. Če želite to narediti, izberite Pomaknite se po Parallax> Dodaj novo iz vašega WordPress menija.

Pomaknite se po paralelaxu Dodaj novo

Tu lahko zdaj ustvarite svoj nov paralaksni odsek …

Dodajte nov Parallax

Nastavitev ozadja drsenja Parallax

Najprej morate nastaviti sliko za pomikanje ozadja paralaksa. Če želite to narediti, kliknite na Nastavite predstavljeno sliko in dodajte sliko v razdelek Predstavljena slika.

Predstavljena slika

Dobro razmislite o sliki, ki jo uporabljate za vsak del ozadja. Prepričajte se, da so pomembne za vaše spletno mesto in sinhronizirajte z vašo blagovno znamko. Če boste na vrhu te slike v ozadju prikazali glavo ali nadaljnjo vsebino, namesto fotografije ali grafike, ki privlači pozornost, uporabite barvno barvo ali subtilne vzorce. Tako lahko zagotovite, da vaša slika deluje in promovira vašo vsebino, namesto da bi se od nje odvzemala.

Če se odločite za uporabo fotografij, morajo biti slike kakovostne. Čudovite privlačne slike lahko vašemu spletnemu mestu dajo profesionalen in edinstven videz. Ti vizualni deli bodo ustvarili močan vtis na vaše občinstvo, kar bo ljudi spodbudilo, da se spomnijo in se vrnejo na vaše spletno mesto. Obstaja širok izbor zalog spletnih strani, s katerih lahko prenesete slike vrhunske kakovosti. Oglejte si našo zbirko brezplačnih in vrhunskih spletnih fotografij, kjer boste hitro našli osupljive fotografije za svoje ozadje paralaksa.

Ustvarjanje besedila glave v ozadju Parallax

Dodaj glavo

Če želite ustvariti besedilo glave z ozadjem paralaksa, morate nato vnesti naslov objave. Ta naslov bo nato prikazan kot naslov glave nad vrhom izbrane slike ozadja paralaksa.

Morda ne boste želeli glave v svojem delu paralaksa. V tem primeru bi morali še vedno dati vsaki naslov paralaksa, zato je vsak odsek, ki ga ustvarite, enostavno prepoznati. Nato boste morali izbrati, da skrijete naslov v Možnosti drsenja Parallax (zajeto v tem članku), zato se na sprednji strani vašega spletnega mesta ne prikaže glava.

Prikažite katero koli vsebino z ozadjem drsenja Parallax

V razdelku paralaksa boste morda želeli prikazati drugo vsebino preko slike ozadja. To lahko vključuje vse, kar je potrebno za vaše spletno mesto, od besedila in slik do bližnjic. Odločite se, kaj želite prikazati, in nato vnesite to vsebino v poštno polje.

Prilagajanje nastavitev drsenja Parallax

Ko ste zadovoljni z vsebino, morate prilagoditi nastavitve razdelka paralaksa, da ustrezajo vaši strani.

Možnosti drsenja Parallax

Pomaknite se navzdol do Možnosti drsenja Parallax. Pod slogom lahko spremenite višino paralaksa in velikost slike, pa tudi izberete polno širino, da sili svojo temo, da prikaže sliko ozadja po celotni širini zaslona, ​​če že ni.

Prav tako lahko spremenite vodoravni in navpični položaj glave na ozadju paralaksa. Če želite skriti naslov objave, lahko to storite tukaj, tako da vtipkate zaslon: noben; v Slog glave.

Nastavitve Parallaxa vam bo omogočil, da prilagodite, kako se obnaša vaše drsenje paralaksa. To vključuje spreminjanje hitrosti ozadja paralakse. Preizkusite različne hitrosti, da vidite, kaj deluje na vašem spletnem mestu in občinstvu.

Obstaja tudi a Nastavitve za mobilne naprave možnost, ki omogoča onemogočanje slike ozadja in / ali vsebine paralaksa na mobilnih napravah, če menite, da odseki paralaksa ne delujejo dobro na mobilnih napravah.

Ko prilagodite nastavitve in končate ustvarjanje razdelka o paralaksi, kliknite Objavi.

Vstavljanje razdelka Parallax v objavo ali stran

Nato morate svoj paralaks vstaviti v objavo ali stran na svojem spletnem mestu. V meniju WordPress izberite drsnik Parallax.

Kratka koda za pomikanje po paralelaksu

V predstavljeni tabeli boste zdaj videli kratko kodo za pravkar ustvarjen razdelek paralaksa. Kopirajte kodo in odprite ustrezno stran ali objavo. Kodo prilepite v vsebino strani na ustrezen položaj.

Vstavite kratko kodo

Predogled sprememb in če ste zadovoljni z novim razdelkom o paralaksu, kliknite Objavi. Zdaj lahko ustvarite nadaljnje razdelke, dajte strani ali objavite celoten učinek paralakse. In če morate spremeniti, preprosto znova odprite stran razdelka paralaksa in opravite vse potrebne spremembe.

Končne misli

Če vaša tema nima vgrajene funkcije paralaksa ali če želite dodati učinek na več kot samo domačo stran, potem bo Parallax Drsenje omogočilo hitro ustvarjanje razdelkov paralaksa, ki jih želite dodati na svoje strani ali objave.

Kot ste že videli, je dodajanje učinka paralakse na vaše spletno mesto lahko zelo koristno. Ne le, da lahko močno izboljša vizualne podatke vašega spletnega mesta, temveč bo pomagal tudi vaši publiki, jim omogočil enostavno navigacijo po vašem spletnem mestu in dostop do vsebine ter povečal čas, ki ga preživijo na vašem spletnem mestu. Ta izboljšana uporabniška izkušnja naj bi na koncu pomagala vašemu spletnemu mestu pri pretvorbi v cilje, ne glede na to, ali bodo povečali obiskovalce, ki se vračajo, zbirali potencialne stranke ali prodali izdelke ali storitve.

Ali boste dodali učinek paralakse na svojo domačo stran, ciljno stran, objavo ali kje drugje? Prosimo, delite svoje misli v spodnjih komentarjih …