Kako izbrati barvno shemo za svoj WordPress projekt

Izbira barvne sheme za WordPress in najboljše generatorje barv

Izbira barvne sheme za vaš WordPress projekt je lahko zelo težka in zamudna naloga. Prave barve bodo pomagale ustvariti lepo in previdno spletno mesto, ki bo privlačno za vaše obiskovalce in jih spodbudilo, da se vedno znova vračajo. Vendar se motite in vaše številne številke, prodaja, menjalni tečaji in podjetja lahko trpijo.

Na srečo za vas veliko najbolj prodajanih tem WordPress vključuje vgrajene barvne možnosti. Tema Total WordPress na primer vključuje izbiralnike barv za skoraj vsak modul za pripravo strani, pa tudi na tone vgrajenih možnosti v živo WordPress Customizer. Torej s pravo temo lahko v celoti izvedete svojo barvno shemo.

V tem krogu najboljših generatorjev barv si bomo ogledali različna orodja, ki vam bodo pomagala izbrati barvno shemo za vaše WordPress spletno mesto. Izbor generatorjev barv, omenjen v tem članku, ponuja številne funkcije med njimi. Ne glede na vašo oblikovalsko izkušnjo boste lahko našli orodje za ustvarjanje barv, ki ustreza vašim potrebam.

Palete blagovnih znamk

Palete blagovnih znamk Bold Web Design

Eden najboljših načinov za začetek lastne barvne sheme je, da se zgledujete po velikih blagovnih znamkah v svoji niši. Brez skrbi – to ne vključuje Googlinga in pregledovanja slik, da bi razširili popoln odtenek modre barve. Krepko spletno oblikovanje ustvaril priročen orodje za barvno paleto blagovnih znamk sreče 500 podjetij, da to olajšajo!

Paleta blagovnih znamk FedEx Primer

To brezplačno orodje za barvno paleto olajša ogled drugih blagovnih znamk v vaši niši. S pomočjo filtrov izberite posamezno panogo, nato pa kliknite logotip za ogled šestnajstih barv, ki jih določeno podjetje uporablja za svoje spletno mesto in trženje. Čeprav ne bi predlagali kopiranja blagovne znamke podjetja, je to odlično orodje za pridobivanje navdiha in ogled trendov barvne palete. Tako lahko preprosto zožite smer, ki jo želite posneti svoje barve.

Adobe Color CC

Adobe Color CC

Kot vsi izdelki Adobe, Adobe Color CC je napredna rešitev, ki bo vključevala del krivulje učenja, če želite kar najbolje izkoristiti njene značilnosti. Izbirate lahko med vnaprej ustvarjenimi paletami barv ali ustvarite svojo lastno barvo ali naloženo sliko po vaši izbiri.

Adobe Color CC vam omogoča, da sami izberete svoja barvna pravila ali ročno prilagodite barve. Če iščete osnovni in hiter generator barv, to ni programska oprema za vas. Po drugi strani pa, če je oblikovanje vaša stvar in uživate v raziskovanju kompleksnosti barvnih palet, bo Adobe Color CC prav na vaši ulici.

Ohladitve

Ohladitve

Ohladitve omogoča hitro ustvarjanje čudovitih barvnih shem, ki vedno delujejo skupaj. Zaklenite barvo, ki jo želite uporabiti, kliknite preslednico in nato Coolors ustvari ustrezno barvno shemo. Če barvno shemo oblikujete okoli slike, jo preprosto naložite in pustite, da Coolors poišče najboljše barve, da se lahko ujemajo.

Barve lahko prilagodite s prilagoditvijo temperature, odtenka, nasičenosti in še več. Palete lahko nato organizirate in shranite v oblak, kar vam omogoča dostop do katere koli lokacije.

ColorHexa

ColorHexa

ColorHexa je brezplačno orodje, ki bo ustvarilo barvno paleto za katero koli barvo po vaši izbiri. Ko izberete barvo, bo ColorHexa ustvaril podrobne informacije o tej določeni barvi. To vključuje odstotke barv, ki sestavljajo vašo izbrano barvo, in statistiko o odtenku, nasičenosti, svetlosti in več.

Nastanejo številne barvne palete, pa tudi alternativne možnosti, spremembe na odtenkih in tonih ter predogledi barvnega besedila in obrobe. Na splošno je ColorHexa izjemno poglobljeno orodje, ki vam bo omogočilo ustvariti pravo barvno shemo za vaše WordPress spletno mesto.

Palettr

Palettr

Palettr je zanimivo orodje za ustvarjanje barv. Namesto da bi barvno paleto zasnoval na posamezni barvi, Palettr izbere barvno paleto okoli teme ali kraja. Preprosto vnesite besedo ali besede, ki najbolje opisujejo temo ali mesto. Nato počakajte, da Palettr poišče ustrezne barve.

Palettr deluje tako, da poišče slike, povezane z vašimi besedami, in nato ustvari barvne palete okoli teh fotografij. Brez dvoma je Palettr pameten koncept. In odličen način za iskanje navdiha, če se trudite najti prave barve za projekt.

Colorfavs

ColorFavs

Colorfavs je lepo majhno orodje, ki bo ustvarilo paleto barvnih palet in informacij za barve po vaši izbiri. Ta spletna stran bo ustvarila čudovite barvne palete iz URL-jev, slik ali se ujemala z določeno barvo. Colorfavs bo prikazal dopolnilne barve in barvne pretvorbe. Ti vključujejo paleto barvnih shem, gradientne odtenke, palete odtenkov in drugo.

Med Colorfavs lahko izbirate tudi številne vnaprej izbrane barvne palete. Kot vaše najljubše barve in palete. Ali ustvarite zbirke palet, ki jih lahko shranite in ponovno uporabite za različne WordPress projekte.

ColorLovers

ColorLovers

ColorLovers je spletno mesto v skupnosti, namenjeno ustvarjalcem, da se zberejo skupaj, delijo svoje delo in najdejo navdih za svoj naslednji projekt. Tu lahko raziskujete paleto barv, palet in vzorcev, razpravljate o trendih in člankih ter komunicirate s celotno barvito skupnostjo.

ColorLovers vsebuje nekaj različnih orodij za oblikovanje. FOTOKOPA je barvni generator. Preprosto naložite svojo fotografijo in PHOTOCOPA se bo vrnil s šestimi barvnimi paletami, potegnjenimi s slike.

COPASO je napredno orodje barvne palete ColorLovers, ki poišče barvne palete, ki se ujemajo z izbranimi barvami, ali spet iz naložene slike. COPASO je eno izmed močnejših orodij ColorLovers, kar se kaže v njegovem naprednejšem vmesniku.

Paleta materiala za oblikovanje

Material Deisgn

Paleta materiala za oblikovanje je izjemno preprosto, če že malo osnovno orodje za ustvarjanje barv. Izberite barvne možnosti iz barvnih možnosti Material Design in ustvarijo barvno paleto za vaš WordPress projekt.

Koristno je, da Material Design v ustvarjeni paleti označi vsako barvo, ki jo predlaga, kako jo najbolje uporabiti. Na primer, izbrala bo eno barvo, ki jo je najbolje uporabiti kot barvo primarnega besedila, eno kot barvo sekundarnega besedila in tako naprej. To je še posebej koristno za tiste, ki imajo malo oblikovalske vizije in ki resnično potrebujejo vodenje skozi celoten postopek izbire in uporabe barv, ki delujejo skupaj.

Palettable

Palettable

Palettable je še eno odlično orodje za tiste, ki iščejo hiter in enostaven barvni generator brez nepotrebnih. Ta rešitev deluje tako, da predlaga barve, kar je dovolj preprosto. Potem se odločite za všeč ali ne marati, kar vam omogoča, da bodisi obdržite barvo ali jo prenesete. Nato se doda več barv, ki se ujemajo z izvirnimi barvami, kar vam omogoča, da ustvarite popolno barvno shemo petih barv.

Obstajata dve veliki prednosti Palettable. Eden je zaslon barv v polni velikosti. To vam omogoča dober vpogled in občutek, kako barve delujejo skupaj. Drugi je enostavnost uporabe. Barve lahko izberete in prilagodite z le nekaj kliki gumba.

Končne misli

Iskanje pravega nabora barv je izjemno pomemben del vsakega projekta (skoraj enako pomemben kot izbira najboljše teme WordPress). Kot lahko vidite, je na spletu na voljo množica orodij, ki vam pomagajo pravilno opraviti. Ko prvič zaženete, poskusite uporabiti nekaj različnih generatorjev barv. Tako boste lahko videli, katera najbolj ustreza vašim potrebam in izkušnjam. Nato se usedite in opazujte, kako vaši projekti zaživijo z novimi dinamičnimi barvnimi shemami, ki ste jih ustvarili.

Kateri generator barv ujame vaše oko? Prosimo, delite svoje misli v spodnjih komentarjih.