Kako izbrati najboljše partnerske programe za promocijo na svojem WordPress blogu

Kako izbrati najboljše partnerske programe za promocijo na svojem WordPress blogu

Če ste se odločili za ustanovitev spletnega dnevnika o pridruženem trženju, bodo prvi koraki najti nišo za bloganje in postavili spletno mesto. Po tem je čas, da izberete svoje partnerske programe. Napačni programi lahko povzročijo nizko konverzijo in zmanjšano prodajo, zato je vaša odločitev ključnega pomena.

Izbira učinkovitih partnerskih programov vam lahko omogoči unovčevanje spletnega dnevnika in ustvarjanje dohodka. S pravimi podružnicami boste imeli možnost graditi partnerske vezi, se pridružiti družbam podobnih misli in voditi uspešno podjetje.

V tem članku bomo razpravljali o tem, kako najti popolne podružnice in njihove programe integrirati s svojo vsebino. Priporočamo tudi nekaj orodij, s pomočjo katerih se boste osredotočili na podružnice, ki so najbolj primerne in donosne za vaš blog. Potopimo se noter!

Kaj je podružnično trženje (in kako vam lahko koristi)?

Affiliate marketing je vrsta programa, ki temelji na delitvi dohodka. Izdelke oglašujete prek partnerske mreže in zaslužite provizijo na podlagi prodaje, ustvarjene na vašem spletnem mestu. To lahko storite tako, da ustvarite celovite preglede teh izdelkov, preprosto dodate povezave do njih v svojo vsebino in številne druge metode.

Kot pri vsakem poslu, je tudi za začetek s partnerskim trženjem potreben čas in trud. Koristi so številne, med drugim:

 • Nizki zagonski stroški. Če želite, da se vaš spletni partnerski marketinški blog odpravi od doma, boste potrebovali nekaj naložb (to je dejanski strošek začetka bloga WordPress, če vas zanima), vendar vas ne bi smel stati preveč.
 • Podpora za izdelek ni potrebna. Kot pridruženi tržnik morate samo promovirati izdelke drugih ljudi. To pomeni, da vam ni treba skrbeti za stroške ustvarjanja in prodaje lastnih predmetov.
 • Prožen urnik. Pridruženo spletno mesto je nekaj, s čimer lahko upravljate in rastete s svojim tempom, po svojem urniku.

Če te koristi zvenijo mamljivo, bi bil morda pravi partnerski blog za vas. Seveda je ključ za uspešno poslovanje podružnice izbira pravih programov.

Kako prepoznati popolne partnerje za svoj WordPress blog (3 ključne nasvete)

Prednosti, da ste član pridruženega tržnika, je veliko, vendar je pomembno, da raziskujete in poiščete najboljše programe, s katerimi se lahko pridružite. Pojdimo desno in razložimo, kako prepoznati te programe.

1. Razumevanje niše vašega spletnega dnevnika

Ali nameravate unovčiti svoj trenutni spletni dnevnik ali začeti nov, morate razumeti “nišo” svojega spletnega mesta. To je še en izraz, ki je osredotočen – tema, o kateri govori vaš blog, in bralci pridejo k vam, če želite izvedeti več. Na primer, Justin Chung Studio se tesno prilega v nišo fotografije življenjskega sloga:

Justin Chung Studio fotografije

Medtem ko ti lahko začnite blog in napišite o vsem, kar vas navduši, veliko težje je razviti namensko občinstvo na ta način. Namesto tega je običajno najbolje izbrati določeno nišo in se je držati. Razumevanje niše vašega spletnega dnevnika vam omogoča ustvarjanje bolj osredotočene vsebine in privabljanje ljudi, ki jih zanima, kaj imate povedati.

Ker je niša vašega spletnega dnevnika jasna, lahko tudi izberete najboljše partnerske programe. Izvajate lahko raziskave in spoznate svojo publiko, ugotovite, kaj jih zanima, katera vprašanja in katere težave poskušajo rešiti. Tako boste izbrali najboljše partnerske izdelke, ki jih boste zasledili, saj lahko promovirate tiste, ki bodo ustrezali edinstvenim potrebam bralcev.

2. Začnite s seznamom izdelkov, ki jih trenutno uporabljate

Če uporabljate določen izdelek, že razumete njegove prednosti in slabosti. Če vas bo seznanil s tem izdelkom, boste o njem lahko pisali znanje in resnicoljubno. Zato je pomembno začeti z izdelki, s katerimi imate nekaj izkušenj.

Seznam potencialnih izdelkov lahko sestavite tako, da preprosto ogledujete svoj dom (ali spletno mesto) in ocenite, kaj vam je dragoceno. Lahko pa si ogledate svoje pretekle nakupe v spletu, da si zapomnite spomin. Nato se vprašajte, zakaj ste kupili vsak izdelek in kako vam je bil koristen. Vaša publika bo sestavljena iz kupcev tako kot vi, zato lahko s svojimi osebnimi izkušnjami ugotovite, kateri izdelki bi vas lahko zanimali.

Ko imate seznam možnosti, bo vaš naslednji korak odločitev, kateri izdelki so idealni pridruženi kandidati. Preizkusite te nasvete, da ugotovite, kateri izdelki bodo najbolje delovali:

 • Ali lahko okoli izdelka ustvarite ‘zimzeleno’ vsebino? Najbolje je zanašati se na izdelke, za katere obstaja skupna in dosledna potreba.
 • Bi izdelek priporočili ljudem, ki vam zaupajo? Če je na vašem seznamu izdelek, ki ga ne bi priporočili nekomu, ki vas zanima, ga ne bi smeli ponujati svojim občinstvom.
 • Ali izdelek prodajalec vrednost svojih podružnic? Če vaš prodajalec podružnice ne ceni svojih prodajalcev, mu ne morete zaupati, da bo cenil svojo občinstvo.

Če izdelek izpolnjuje vsa zgoraj navedena merila, se vam je zdelo osebno dragoceno, in se prilega niši vašega spletnega dnevnika, je popoln kandidat.

3. Raziskujte svoje potencialne partnerje z uporabo priljubljenih trgov

Posnetek zaslona Share-A-Sale

Pridruženo tržišče ali omrežje je posrednik med vami kot tržnikom in prodajalcem kot ponudnikom programov. S tržnico se lahko odločite, kateri programi so na voljo in ugotovite, ali bodo verjetno donosni.

Tu so trdne možnosti za začetek:

 • ShareASale: Na tem trgu je med več kot 2500 programi, ki temeljijo na provizijah. Razvrstitev po ponudbah ShareASale je odlično izhodišče.
 • Podružnica CJ: CJ Affiliate ponuja več kot 3.000 blagovnih znamk. Uporaba tega spletnega mesta za iskanje ustreznih podružnic zahteva nekaj dodatnih korakov, vendar je vredno vašega časa.
 • ClickBank: ClickBank, podobno kot ShareASale, je standard v affiliate marketingu. Zaradi pristopa, usmerjenega v potrošnika, je začetek preprost.
 • Amazonka: Ni presenetljivo, da je Amazon vedno zanesljiva stava za katero koli podružnično trgovino. Ne samo, da priporočamo milijone izdelkov, ampak boste naročili celoten nakup stranke (ne le za izdelek, s katerim ste povezani).

Vsaka tržnica ponuja dragocene informacije za podružnične raziskave. Priporočamo, da jih preizkusite in se odločite, katera vam najbolj ustreza.

Kako brezhibno dodajte partnerske povezave do svoje vsebine

Zdaj, ko ste izbrali svoje partnerske programe in izdelke, je čas, da svoje vsebine dodate v svojo vsebino. Tu je nekaj nasvetov za začetek:

 • V svojo objavo ne vstavljajte več partnerskih povezav. Preveč povezav bo odtujilo bralce, ki iščejo dragoceno vsebino.
 • Vzpostavite ravnotežje med uporabniško izkušnjo in zaslužkom. Zmanjšajte oglaševanje v svoji vsebini, da boste osredotočeni in strateško zaslužili.
 • Sledi FTC smernice za potrditve izdelkov. Če ostanete skladni, je vaše podjetje zaupanja vredno (in na srečo obstaja nekaj odličnih orodij, kot je brezplačno Razkrivanje podružnic za WooCommerce vtičnik, s katerim lahko preprosto razkrijete partnerske odnose na svojem spletnem mestu).

Obstaja tudi veliko orodij, ki vam lahko pomagajo pri integraciji partnerskih povezav s svojo vsebino. Tukaj je nekaj vrednih preverjanja:

 • E-Junkie vam omogoča, da prodajate pridružene izdelke neposredno s svojega spletnega mesta ali bloga. S svojimi provizijami lahko upravljate tudi provizije.
 • Enostavne partnerske povezave je vtičnik WordPress, s katerim lahko upravljate vsako povezavo na svojem spletnem mestu. S klike lahko sledite, dodate kratke povezave in ustvarite kategorije povezav z iste lokacije.

Brezhibno dodajanje partnerskih povezav traja. Na začetku priporočamo minimalističen pristop, dokler nimate izkušenj pod pasom.


Ko se boste odločili za ustvarjanje dohodka na svojem blogu, boste to želeli storiti čim bolj verodostojno. Če niste prepričani o svojih izkušnjah z izdelkom, tvegate svojo avtoriteto kot tržnik. Zato je tako ključnega pomena izbrati ustrezne podružnice.

Ali imate kakršna koli vprašanja, kako izbrati popolne podružnice za svoj WordPress blog? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me