Kako izbrati pravi gost WordPress

WordPress se nenehno razvija v rešitev za upravljanje vsebin (CMS), ki je napolnjena za najbolj naprednega uporabnika, hkrati pa je za začetnike nastavitev in uporaba enostavno mrtva. Če že nekaj mesecev uporabljate WordPress, sem prepričan, da ste si začeli predstavljati njegove številne aplikacije. Vodenje spletnega spletnega dnevnika WordPress je lahko enostavno in težko hkrati. Če imate veliko naložb, bi bila odlična upravljana platforma za gostovanje WordPress, kot je WPEngine. Če pa šele ustvarjate spletno mesto ali blog, se lahko zgodi, da upravljate gostovanje WordPressa ‘šteje kot zapravljanje denarja. V takšnih primerih bi bilo odlično podjetje za gostovanje, predvsem zato, ker so hkrati poceni in zanesljivi. Vendar pa to vključuje določena tveganja. Če ste popolnoma novi v scenariju spletnega gostovanja, se možnosti, da vas bodo peljali (ali preprosto prevarali), znatno povečajo..

V današnjem članku bomo govorili o skupno gostovanje v WordPressu – kako izbrati dobro deljeno gostovanje in nekaj priporočil. Predvidevam, da boste izvajali WordPress, zato bomo razpravljali o značilnostih / zahtevah dobrega gostitelja v smislu WordPressa. Začnimo.

Pasovna širina in prostor na disku

Trdi diskČe začenjate spletno mesto, 5 GB mesečnega prenosa bi zadostovalo. Glede prostora na disku bi bilo dovolj 5 GB. Če pa boste na svojem spletnem mestu gostili veliko vsebine, ki jo lahko naložite, bi potrebovali več pasovne širine in prostora na disku v skladu s skupno velikostjo vsebine. Večina priljubljenih ponudnikov gostovanja omogoča neomejeno pasovno širino in / ali prostor na disku.

Število spletnih mest ali domen dodatkov

Domena dodatkaDober ponudnik gostovanja v skupni rabi vam omogoča gostovanje vsaj 10 različnih spletnih mest. Priljubljene omogočajo gostovanje neomejenih spletnih mest. Morda razmišljate – zakaj bi moral gostiti več kot eno spletno mesto? To je razlog:

Najpogosteje je vedno ekonomično kupiti skupni račun gostovanja za najmanj eno leto. Če ga želite kupiti mesečno, bi vas to stalo veliko več. Zato si predstavljajte, če se čez šest mesecev odločite, da odprete svoje lastno spletno mesto portfelja in spletni gostitelj, ki ste ga kupili, ne dovoljuje več kot ene domene. Kaj bi potem naredil? Kupite še en račun za gostovanje? Zato je vedno pametneje poiskati spletnega gostitelja, ki omogoča gostovanje več kot ene domene.

Število poddomena

Poddomene

Poddomena je drugo spletno mesto z lastno edinstveno vsebino, vendar novega domenskega imena ni. Namesto tega uporabite obstoječe ime domene in www spremenite v drugo ime. Ime poddomene izgleda kot forums.domain.com. Večina ponudnikov gostovanja dopušča neomejeno poddomena – tudi tvoj bi moral. Tu je nekaj možnih uporab poddomene:

  • Preizkusite svoje WordPress spletno mesto za izvajanje tem in vtičnikov
  • Gostovanje samo poddomene za prenos: http://download.domain.com/site-stats.pdf
  • Gostovanje portfeljskega spletnega mesta: http://author.domain.com/
  • Gostovanje foruma: http://forum.domain.com/

Število baz podatkov MySQL

Baza podatkovVsaka namestitev programa WordPress zahteva eno bazo podatkov MySQL. Zato mora imeti vaš spletni strežnik vsaj 1 bazo podatkov MySQL gostovati na vašem spletnem mestu WordPress. Priporočamo pa, da ima vaš gostitelj omejitev do 10 baz podatkov, kar je idealno neomejeno. Morda boste potrebovali dodatno bazo podatkov za gostovanje v vašem forumu ali za namestitev preizkusnega okolja za vaše WordPress spletno mesto ali namestitev neke druge programske opreme.

Nadzorna plošča

cPanel

cPanel je vodilna nadzorna plošča gostovanja na svetu, ki jo uporablja večina ponudnikov gostovanja v skupni rabi. Ima funkcije in video vaje za absolutnega začetnika in trdega profesionalca. Za začetnika bi priporočal uporabo spletnega gostitelja, ki ponuja cPanel. Če pa to ni prvič, lahko izberete katero koli nadzorno ploščo!

Pomoč strankam

Podpora

Podpora strankam je eden ključnih vidikov podjetja, ki gosti spletno gostovanje. Obstajajo razlogi, da imajo znani ponudniki spletnega gostovanja, kot je HostGator, letne načrte, ki se začnejo pri 5,56 USD na mesec (za enoletno pogodbo), drugi pa se začnejo že pri 2 USD. Vse se spušča na kakovostno podporo strankam.

Staro ali novo – za katerega gostitelja naj grem?

Staro ali novo

To je še en zelo pomemben dejavnik, ki ga večina od nas nagiba. Preden se za to odločite, je treba upoštevati starost podjetja, ki gostuje. Če je na trgu le nekaj mesecev – je bolje, da se ne potrudite, razen če niste popolnoma prepričani, kaj počnete in kaj storiti, če stvari ne uspejo. To ne pomeni, da so vsa nova podjetja za gostovanje slaba. Ne rečem tega.

Začetek vseh krasnih stvari je majhen.

To vsi vemo. Tukaj je nekaj hrane za razmislek:

Čas je največji učitelj.

Ljudje pridobivajo izkušnje in modrost z leti. Zato je vedno priporočljivo, da se oglasite v podjetju, ki obstaja že vsaj 1-2 leti.

Gostovanje po e-pošti

SpletKo imate spletno mesto, je samo vprašanje časa, kdaj boste potrebovali gostovanje po e-pošti. Moj nasvet – naj bodo spletno gostovanje in gostovanje po e-pošti popolnoma ločeni. Zakaj? Ker je nastavitev gostovanja po e-pošti precej zapletena (in zapletena) in ste zaljubljeni v e-poštne odjemalce, ki temeljijo na PHP + MySQL, ki nudijo malo ali nič mobilne podpore in nimajo dovolj protiukrepov proti napadom e-bombe itd..

Zahvaljujoč Googlovim aplikacijam – scenarij gostovanja e-pošte je spremenjen v enoten, preprost in učinkovit mapo »Prejeto«. Žalostno je, da je decembra 2012 Google ukinil brezplačno različico njihove storitve gostovanja po e-pošti. Brez skrbi, pa si oglejte Zoho ali Microsoft Outlook za brezplačno gostovanje po e-pošti. Kljub temu močno priporočam, da preklopite na ločenega ponudnika e-pošte – že od začetka, da se izognete prihodnjim težavam.

Cene in politika vračila

Cene izdelkov podjetja se lahko lotijo ​​logično. V povprečju je 4-6 USD za dostojno ceno skupnega gostitelja. Manj kot 2,5 USD se je treba izogibati. Seveda, če izkoristite 50-odstotni popust, boste verjetno dobili prvih šest mesecev manj kot 2 USD na mesec, vendar je to drugačen scenarij. Na kratko:

Če je predobro, da bi bilo res, je verjetno tako.

Kar se tiče politike vračila, znani gostitelji vedo, da držijo svojo besedo. Večina podjetij ponuja 15 do 30 dnevno garancijo vračila denarja. Vsaj a 7-dnevna garancija za vračilo denarja mora ponuditi vaš gostitelj.

Varnostne kopije

Rezerva

Digitalni izdelki se lahko kopirajo kadarkoli kjer koli – kar vključuje digitalno uro v vrednosti 15 USD ali strežnik Supermicro 6000 USD. Zato ljudje porabijo veliko denarja za varnostno kopiranje svojih podatkov. Tu se skriva ena glavnih prednosti gostovanja v oblaku – če en strežnik odpade, bo vaša vsebina prikazana z drugega. HostGatorjevo gostovanje v skupni rabi varnostno kopijo je malo iffy, vendar si vzamejo varnostne kopije tedensko. CrocWeb na drugi strani dnevno prevzame varnostne kopije vaših podatkov R1 Hitro, s 30 dnevnimi obnovitvenimi točkami.

Spletne ocene

Spletne ocene

WebHostingTalk je vir številka ena za odkrivanje odličnih novih gostovalnih podjetij in ponudb. Toplo priporočam uporabo. Bodite pozorni na komentarje uporabnikov in preverite, ali na kakršen koli način vplivajo na vaše zahteve. Nekateri radi kritizirajo druge, nekateri pa celo gredo tako daleč, da govorijo neresnične stvari. Zato obvezno uporabite ta „kontaktni obrazec“, preden boste rekli ne. ��

Zaključek:

Tam je dobesedno več deset tisoč skupnih gostovalnih podjetij. Vsakdo z 10 dolarsko naložbo lahko začne eno – da – to je tako enostavno. Seveda si lahko predstavljate posledice gostovanja svojega spletnega mesta v takem podjetju – ne gremo v to.

Kot smo obljubili, je tukaj nekaj spletnih gostiteljev, ki jih priporočamo, da upoštevate vse prej omenjene dejavnike. Lahko pa obiščete tudi našo spletno stran gostovanja in odkrijete več blagovnih znamk! Poglejte tudi podroben pregled podjetja VentureHarbour najboljša podjetja za spletno gostovanje.

  • HostGator: Letni načrti se začnejo pri 5,56 USD / mesečno, gosti pa več kot 9 000 000 domen
  • BlueHost: Načrti se začnejo od 4,95 dolarja na mesec, vključno s 50% popustom v prvem mesecu
  • CrocWeb: Gostovanje, ki ga poganja LiteSpeed, od 4,95 dolarja na mesec, gosti več kot 30 000 spletnih strani
  • HostMonster: Še ena blagovna znamka, ki jo podpiramo, z neomejenimi načrti gostovanja, ki se začnejo pri 4,95 $ / mesečno
  • WPEngine: Če začnete blog podjetja ali spletno mesto, podprto z znatnimi naložbami, je WPEngine najboljša stava. Oglejte si naš pregled WPEngine, če želite izvedeti več.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me