Kako izbrati vtičnik za upravljanje dogodkov za svoje spletno mesto

Kako izbrati vtičnik za upravljanje dogodkov za svoje spletno mesto

WordPress je odprtokodna platforma, ki zagotavlja trden okvir za številne vrste spletnih mest. Vendar pa ponuja malo funkcij, značilnih za nišo. Če želite ustvariti nekaj drugega kot preprost blog ali poslovno spletno mesto, boste morda potrebovali dostop do več funkcionalnosti.

To velja, če želite promovirati dogodke na svojem spletnem mestu. Dogodke boste morali imeti na seznamu, jim omogočiti nakup vstopnic in podobno. Izvajanje teh funkcij iz nič je zamudno – toda pravi vtičnik se lahko zgodi v kratkem času.

V tej objavi bomo govorili o tem, katere funkcije boste potrebovali za svoje spletno mesto o dogodkih in kako izbrati pravo odprtokodni vtičnik za upravljanje dogodkov. Začnimo!

Zakaj morda potrebujete vtičnik za upravljanje dogodkov

Vaše spletno mesto je lahko odličen način, da se seznanite s prihajajočimi dogodki vseh vrst. Tako boste na enem mestu gostili vse potrebne informacije in privabili nove potencialne udeležence prek prometa iskalnikov.

Primer dogodkov

Dogodki na gostovanju so tudi zelo prilagodljiva aplikacija za vaše spletno mesto. Lahko le naštejete enega ali dva dogodka ali ustvarite celotno spletno mesto, ki temelji na promociji in vodenju koncertov, srečanj, konferenc, iger ali kakšne kombinacije.

V obeh primerih pa boste potrebovali več funkcionalnosti, kot jo lahko zagotavlja WordPress sam. Ne razumite nas narobe – WordPress je odlična podlaga za vaše spletno mesto o dogodkih. Je enostaven za uporabo, prilagodljiv in varen. Kljub temu boste želeli nekaj dodatnih funkcij, kot so:

 • Način za prikaz in organiziranje dogodkov
 • Koledar, v katerem lahko na enem mestu pokažete vse prihajajoče dogodke
 • Funkcionalnost za najem obiskovalcev za nakup vstopnic
 • Sposobnost upravljanja informacij in registracij udeležencev

Z privzeto namestitvijo WordPress ni nič enostavno, vendar je s pravim vtičnikom vse lahko presenetljivo preprosto.

Kaj iskati v vtičniku za dogodke

Najprej in pametneje je iskati rešitev za upravljanje dogodkov v odprtem kodu. WordPress sam je odprtokoden, kar pomeni, da se njegova izvorna koda lahko spremeni na poljuben način. Enako velja za večino vtičnikov WordPress.

To je pomembno, ker pomeni, da boste imeli popolno svobodo glede delovanja svojega spletnega mesta. Tudi če želite zdaj stvari preprosto poenostaviti, boste na poti lahko spreminjali funkcije in funkcionalnosti, ki ustrezajo vašim natančnim potrebam.

WordPress.org Brezplačni vtičniki za dogodke

Vtičnikov za upravljanje dogodkov ni težko najti – v imeniku vtičnikov WordPress (le iskanje po dogodku) je na voljo veliko brezplačnih možnosti, pa tudi vrhunskih ponudb različnih razvijalcev. Trik je v izbiri najboljšega za vaše spletno mesto.

Vtičnik za registracijo dogodkov za WordPress lahko ponuja široko paleto funkcionalnosti. Oglejmo si najpomembnejše funkcije, ki jih bo morala imeti vaša izbrana rešitev, tako da veste, na kaj se morate osredotočiti:

 • Vrsta objave po meri za dogodke. Tako kot to, kako bo vtičnik za e-trgovino, kot je WooCommerce, na vaše spletno mesto dodal novo možnost za izdelke, vtičnik za dogodke pa vam bo omogočil način ustvarjanja vrst objav v dogodkih. Tako boste lahko svoje dogodke ločili od druge vsebine spletnega mesta (kot so objave in strani). Poleg tega to olajša dodajanje dodatnih informacij na vsak dogodek, vključno s cenami in lokacijami.
 • Koledar prireditev. Prav tako je koristno imeti koledar, ki prikazuje vse vaše dogodke na enem mestu. Tako obiskovalci lažje vidijo vse, kar je na voljo, ne da bi morali iskati po številnih različnih straneh. Če na koledarju vidijo dogodek, ki vzbudi njihovo zanimanje, bi ga morali klikniti, če želite izvedeti več o tem.
 • Funkcija prodaje vstopnic in registracije. Če niso vsi vaši dogodki brezplačni, je smiselno omogočiti spletne nakupe. Ljudje se bodo lažje prijavili, če bodo lahko opravili celoten postopek registracije na vašem spletnem mestu. Ta funkcionalnost bi morala biti tudi prilagodljiva – omogoča vam določanje cen, ponujanje različnih ravni vozovnic in podobno.

Seveda obstajajo tudi druge funkcije, ki nam lahko pridejo v poštev. Na primer, nekateri vtičniki lahko nudijo funkcijo za lažje upravljanje dogodkov. To bi lahko vključevalo način za ogled in upravljanje vseh udeležencev dogodka in skeniranje vstopnic. Vendar pa se zgornje tri funkcije lahko štejejo za obvezne, če želite promovirati dogodke na svojem spletnem mestu.

Izberite pravo rešitev za upravljanje dogodkov za vas

Ko izveste, kaj iščete, izbrati rešitev za registracijo dogodkov v odprtem kodu ni pretežko. V naslednjih treh korakih vas bomo vodili skozi postopek.

1. korak: Naredite seznam želenih funkcij

Ta prvi korak zahteva razumevanje, kaj točno želite storiti na svojem spletnem mestu. To pomeni, da odgovarjate na vprašanja, kot so:

 • Katere vrste dogodkov boste promovirali?
 • Ali morate navesti le nekaj dogodkov ali veliko izmed njih?
 • Ali je večina vaših dogodkov brezplačna ali pridejo s ceno?
 • Kakšne podatke morate zagotoviti potencialnim udeležencem?
 • Kako obsežni bodo vaši dogodki in koliko pomoči boste potrebovali pri upravljanju z njimi?

Ti odgovori bodo namige o vrstah funkcij, ki jih boste potrebovali. Če na primer načrtujete seznam rednih velikih dogodkov, boste potrebovali trden koledar in veliko funkcij upravljanja. Če pa tu in tam promovirate nekaj manjših dogodkov, bodo vaše potrebe preprostejše.

Na tej točki lahko s pomočjo rešitve za upravljanje dogodkov naredite seznam želenih funkcij, ki jih želite. V večini primerov naj to vključuje velike tri razpravljali smo prej (vrsta objave dogodkov, koledar in funkcionalnost vstopnic). Vendar pa boste želeli vključiti tudi vse funkcije, ki so značilne za vaše spletno mesto in potrebe.

2. korak: Odločite se, ali želite brezplačno ali premijsko rešitev

Če ste sploh seznanjeni z WordPressom, verjetno veste, da vtičniki vključujejo nekaj standardnih različic. Nekateri so brezplačni, drugi pa imajo priloženo ceno. Številni so tudi po naravi freemium, kar pomeni, da imajo brezplačno in premium različico.

Kateri tip vtičnika se boste odločili, bo v veliki meri odvisno od dveh dejavnikov:

 1. Vaš proračun. Če imate malo ali nič sredstev za delo, je lahko varnejša stava brezplačni vtičnik. Po drugi strani pa je, če vaš proračun dopušča, premijski vtičnik lahko koristna naložba, če nameravate zaslužiti s svojimi dogodki. Odvisno od vtičnika in stopnje, ki jo izberete, vas to lahko stane od 50 do nekaj sto dolarjev.
 2. Vaše potrebe. Praviloma premium vtičniki ponujajo bolj napredne funkcije kot brezplačne alternative. Torej bo najboljša izbira deloma odvisna od tega, koliko funkcionalnosti potrebujete in ali želite, da bo vaše spletno mesto o dogodkih preprosto in vključuje kompleksne funkcije.

V mnogih primerih je brezplačni vtičnik daleč najboljša stava. To je zato, ker lahko začnete na prostem nivoju, ne da bi pri tem tvegali. Izvedete lahko, kako vtičnik deluje in se odločite, ali bo njegova osnovna funkcionalnost ustrezala vašim zahtevam. Nato lahko nadgradite, če in ko se odločite, da potrebujete dostop do večjega nabora funkcij.

Kot primer si oglejmo vtičnik Event Espresso.

EventEspresso

Ta rešitev za upravljanje dogodkov ima lite različico Event Espresso Decaf, ki je navedena v imeniku vtičnikov WordPress. Vključuje funkcionalnost za izdajo vozovnic in registracijo, samodejna potrditvena e-poštna sporočila in celo aplikacije, ki vam lahko pomagajo skenirati vstopnice in spremljati udeležbo med dogodki.

Potem je tu še premijska različica, ki je tudi odprtokodna možnost:

EventEspresso Pro

To vključuje dodatne funkcije, kot sta robustni koledar dogodkov in možnost ustvarjanja več možnosti cen in vozovnic. Nekatere od teh funkcij je mogoče kupiti tudi kot samostojni dodatki, ki je še ena cesta. S pravo kombinacijo brezplačnega vtičnika in nekaj dodatki lahko pogosto dobite vse, kar potrebujete, ob precej nizkih zagonskih stroških.

Korak 3: Ocenite svoj ožji uvrstitev

Ko veste, kaj iščete, ostane le še začeti raziskovanje trga. Ogledate si lahko imenik vtičnikov WordPress, premijske trge, kot je CodeCanyon, in neodvisna spletna mesta za razvijalce (samo opravite raziskave, da preverite, ali dobite svoj vtičnik iz uglednega vira).

Ko ustvarite ožji seznam vtičnikov za koledar dogodkov, ki so vam všeč, jih boste želeli natančno oceniti. Če želite to narediti, boste morali upoštevati:

 • Nabor funkcij: Ali vtičnik vsebuje vse bistvene funkcije s seznama?
 • Cenitev: Ali se bo vtičnik prilegal vašemu proračunu (vključno s premijskimi stopnjami in dodatki, če je to primerno)?
 • Ocene in ocene: Kaj imajo drugi uporabniki povedati o vtičniku?
 • Kompatibilnost: Ali je vtičnik posodobljen in ali je združljiv z vašo različico WordPress-a (in s temo vaše WordPress teme ali drugimi vtičniki)?
 • Podpora: Ali razvijalec nudi podporo za vtičnik, v najboljšem primeru prek več kanalov?

Končno, če je to sploh mogoče, boste želeli preizkusiti pogon vtičnika za upravljanje dogodkov, preden se zavežete. Če predstavitvena različica ni na voljo, zgrabite brezplačno različico in jo nastavite na testnem spletnem mestu. Včasih je uporaba roke s vtičnikom najboljši način, da ugotovite, ali boste z njim dolgoročno uživali.


Če želite na svojih prireditvah spodbuditi visoko stopnjo udeležbe, boste potrebovali pravi nabor orodij. Prilagodljiva odprtokodna rešitev vam bo omogočila, da izberete, katere funkcije potrebujete. To lahko enostavno dosežemo tako, da spletno mesto zgradimo s programom WordPress in ga razširimo s pomočjo pravega vtičnika.

Kaj je vaše najljubše orodje za upravljanje dogodkov? Povejte nam o tem v spodnjem delu komentarjev!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me