Kako oblikovati svojo stran WordPress

Kako oblikovati svojo stran WordPress

Pri izdelavi spletnega mesta je ključno vključiti tako privlačno blagovno znamko kot prepričljive vsebine. Konec koncev, ko stranka obišče vaše spletno mesto, želite, da ustvari pozitiven vtis o vašem podjetju in si ga zapomni pozneje. Vendar je to lažje reči kot storiti.

Dobra novica je to WordPress ima veliko odličnih orodij za izdelavo spletnega mesta z močno blagovno znamko. Potrebno je le nekaj preprostih korakov, na primer izbiranje prave teme, izvedba logotipa po meri in vključitev jasnih kanalov za stike.

V tej objavi se bomo sprehodili po postopku izdelave spletnega mesta WordPress, ki učinkovito predstavlja vašo blagovno znamko. Pojdimo do tega!

Zakaj je pomembno zgraditi močno blagovno znamko za vaše spletno mesto

Močna blagovna znamka pomaga občinstvu zapomniti vaše podjetje. Če je vaša blagovna znamka dosledna in jasna, novim strankam daje vedeti, kaj lahko pričakujejo, in prejšnjim strankam pomaga, da prepoznajo vašo vsebino in izdelke drugje.

Še več, vaše spletno mesto je ključni del vaše blagovne znamke. Kot tak mora vsebovati vse iste elemente blagovne znamke, ki jih uporabljate na drugih oblikah medijev in celo na fizičnih materialih. Facebook na primer identiteto ne določa samo z logotipom, ampak tudi z uporabo posebnega odtenka modre barve.

Viri blagovne znamke Facebook

Ko nekdo vidi ta logotip in barvno kombinacijo, bo verjetno pomislil na Facebook. Seveda, to je samo en primer. Prav tako lahko razmislite o Applovem spletnem mestu.

Apple Branding

Apple je znan po svoji izstopajoči in poenostavljeni blagovni znamki. Spletno mesto vsebuje presenetljive slike, ki jih kompenzira veliko negativnega prostora. Poleg tega je njegova vsebina enostavna za navigacijo, še posebej če upoštevamo veliko ponudbo izdelkov.

Ohranjanje tako močne blagovne znamke na vseh platformah, vključno z vašim spletnim mestom, lahko povečajo prihodke za 23 odstotkov. Kaj je več, 71 odstotkov potrošnikov pričakujte enako izkušnjo z vašo blagovno znamko, kadar koli jo naletijo, kar pomeni, da jim boste dali, kar želijo.

Z drugimi besedami, za vaše spletno mesto je ključno predstavljati vašo blagovno znamko. Če je pravilno izveden, vas to ne samo loči od konkurence, ampak vam pomaga tudi pri povezovanju s strankami in ustvarjanju trajnih odnosov.

Kako sestaviti spletno mesto z blagovno znamko WordPress (v 5 korakih)

Na srečo, ko gre za znamko vašega spletnega mesta, WordPress nalogo olajša, kot bi morda pričakovali. Preden začnete, morate najprej postaviti spletno mesto WordPress, če ga še niste storili. Ko to storite, lahko začnete dodajati nekatere ključne elemente blagovne znamke, začenši s svojo temo.

1. korak: Izberite temo z veliko možnosti blagovne znamke

Pri izbiri teme za vaše spletno mesto je pomembno, da izberete eno z ustreznimi možnostmi blagovne znamke. S pravilno postavljeno temo boste lažje vključili želene elemente blagovne znamke.

Seveda se je ob toliko izbirah na voljo težko odločiti za eno. Vendar pa bi se odlično začelo z lastno temo Total. Ponuja skoraj vse, kar boste potrebovali, vključno z namestitvijo logotipa in vnaprej izdelanim Ekipa in O nas strani.

Skupna odzivna večnamenska tema WordPress

Info & DownloadView Demo

Poleg tega ima ta tema možnosti prilagoditve, potrebne za ustvarjanje edinstvene blagovne znamke. Z drsnikom na domači strani lahko na primer prikažete slike članov ekipe, izdelkov ali lokacije vašega podjetja. Na voljo je tudi veliko izbire oblikovanja, ko gre za barve, pisave, postavitve ipd.

Ko izberete temo, jo lahko namestite na svoje mesto WordPress. Začnite z odhodom na Videz> Teme, in nato izbiranje Dodaj novo na vrhu strani.

Teme WordPressa

Na naslednji strani lahko iščete brezplačno temo ali pa kliknete Naloži temo gumb za nalaganje datoteke zip za prvo temo, ki ste jo kupili (na primer Skupaj). Nato sledite pozivom na zaslonu, da ga namestite in aktivirate. Po tem lahko skočite desno v prilagajanje svoje WordPress teme, da ustreza vašim potrebam!

2. korak: Ustvarite in implementirajte logotip po meri

Morda je najpomembnejši element blagovne znamke vaš logotip. Za vizualni medij, kot je spletno mesto, to še posebej velja. Vaš logotip je ena prvih stvari, ki jih bodo videli novi obiskovalci, in element, ki si ga bodo najverjetneje zapomnili, tudi ko bodo zapustili vaše spletno mesto.

Ko gre za ustvarjanje, lahko najamete profesionalca ali sami oblikujete logotip. Pravzaprav veliko podjetij uporablja besedilne logotipe ali druge zelo preproste elemente, vključno s samim WordPressom.

WordPress logotip

Če se odločite za samostojno pot, lahko poskusite veliko brezplačnih orodij. Na primer, lahko uporabite brezplačne spletne pisave in grafični program, kot je Inkscape ali GIMP. Seveda je ta metoda lahko zahtevna in dolgotrajna in ni za vsakogar.

Eden najlažjih in najučinkovitejših načinov izdelave logotipa je s storitvijo proizvajalca logotipov, kot je Looka.

Izdelovalec logotipov Looka

S tem orodjem preprosto vnesete ime svojega podjetja in izberete svoje stilske nastavitve ter ustvari možnosti logotipa po meri za vas. Od tam lahko svoje najljubše nastavite in prilagodite, dokler ni ravno prav. To je bolj dostopno kot najem oblikovalca in vam še vedno omogoča, da spremenite svoje lastne spremembe po meri.

Ko imate logotip, ga boste morali postaviti na svoje spletno mesto. Če želite to narediti, pojdite na Videz> Prilagodi na nadzorni plošči WordPress. Tako boste prišli do orodja za prilagoditev WordPress-a. Od tam se pomaknite do Header> Logotip (upoštevajte, da se vaše možnosti tukaj lahko razlikujejo glede na temo, ki jo uporabljate).

Naložite logotip celotne teme

Tu lahko izberete ali naložite datoteko z logotipom (pa tudi prilagodite besedilni logotip, če je to po vaši želji), da se prikaže v glavi vašega spletnega mesta. Seveda lahko svoj logotip dodate tudi na druge ključne lokacije, vključno s področji pripomočkov, kot sta noga in stranska vrstica spletnega mesta.

3. korak: Ustvarite pomembne strani za povečanje verodostojnosti blagovne znamke

Čeprav sta ime vašega podjetja in vaš logotip pomembna, je vaša blagovna znamka veliko več kot le te stvari. To je tudi vaša zgodba in vaša vsebina.

Zato se številne blagovne znamke združijo okoli določenih vzrokov ali se osredotočijo na reševanje določenih težav. Kupci se počutijo veliko bližje blagovni znamki, če se lahko z njo ali njenimi ustanovitelji nekako povežejo. Če ste na primer svoje podjetje ustanovili v garaži ali imeli druge skromne začetke, boste o tem želeli povedati svojim strankam. Vsi imajo radi zgodbo o uspehu.

Zaradi tega je vaš O nas stran je še en pomemben dodatek, ki lahko doda vašo blagovno znamko vrednost. Pomaga povečati verodostojnost vašega podjetja. Na primer O nas Na spletni strani za krompirjeve čips Kettle je razloženo, kako se je podjetje začelo v kombiju.

O nama Kettle Blagovna znamka

Druge pomembne strani, ki jih želite vključiti na vaše spletno mesto, so kontaktna stran, blog in portfelj vašega dela (ali seznam izdelkov). Za vsako ključno stran dobro razmislite, kako se njena vsebina poravna z vašo blagovno znamko. Držite se svoje barvne sheme in vključujejte samo vsebino, ki ustreza sporočilom in vrednostim vaše blagovne znamke.

Ko morate v WordPressu ustvariti novo stran, pojdite na Strani> Dodaj novo. Od tam si ga lahko prilagodite, kolikor želite.

WordPress Dodaj novo stran

Ne pozabite navesti naslova strani, ki jo ustvarjate, na primer O nas. Nato lahko spodaj pripovedujete svojo blagovno znamko in dodate veliko slik in drugih vizual.

4. korak: Vključite veliko načinov, da obiskovalci stopijo v stik

Za obiskovalce vašega spletnega mesta je ključno, da imajo vedno jasen način, kako lahko stopijo v stik z vami. To se lahko zdi poslovno spletno mesto očitno, vendar boste morda presenečeni nad tem, koliko spletnih mest ne opravi pravilno. Poleg tega je ključni del vaše celotne strategije blagovne znamke.

Seveda ima večina spletnih strani kontaktno stran, povezano v glavi ali glavnem meniju. Vendar pa je lahko učinkovita tehnika tudi več kot le ta en element. Na primer, Neil Patel ponuja veliko različnih poti, ki jih lahko dosežemo, na primer gumbe za poziv k akciji (CTA) na sredini pomembnih strani.

Neil Patel

To pomaga, da bo postopek čim lažji za vaše obiskovalce. Vključite lahko več načinov za stik, na primer e-poštni naslov, telefonsko številko in možnosti klepetanja v živo. Poleg tega si lahko omislite funkcije skupne rabe v družabnih omrežjih, obrazce za stike in celo trženje po e-pošti.

Če želite dodati elemente, kot so ti, na vaše spletno mesto WordPress, pomaga najti namenski vtičnik. Kontaktni obrazec 7, na primer, lahko ustvarite preprost, a eleganten način, da obiskovalci stopijo v stik. Po namestitvi in ​​aktiviranju vtičnika boste imeli nov Kontakt v stranski vrstici skrbnika WordPress.

Ustvari kontaktni obrazec

Če želite dodati element v kontaktni obrazec, postavite kazalec na želeno mesto in nato izberite, kaj želite dodati iz zgornjih možnosti..

Vstavite obrazec z vsebino oznake

Na tem zaslonu lahko konfigurirate tudi atribute polja, ki ga dodajate v kontaktni obrazec. Ko končate, kliknite na Vstavi oznako. Nato izberite Shrani, ustvarila se bo kratka koda, ki jo lahko na svoje spletno mesto kopirate in prilepite kamor koli želite.

5. korak: Pojdi domov svojo blagovno znamko z vsebino, vsebino, vsebino

Vsebina je gonilna sila mnogih blagovnih znamk. Ko gre za uspešno vodenje spletnega mesta, je mogoče vaše vsebine uporabiti za privabljanje potencialnih strank in izboljšanje SEO.

Zato številna spletna mesta vključujejo blog kot del njihovih prizadevanj za trženje blagovne znamke. Blog je odličen način za ustvarjanje sveže vsebine in privabljanje prometa na vaše spletno mesto. Začnete lahko z ustvarjanjem strani spletnega dnevnika na svojem spletnem mestu, kar je preprosto, če uporabljate WordPress.

Pravzaprav veliko tem (na primer Total) prihaja s predhodno izdelano stranjo za vaš blog. Če ga želite prilagoditi, pojdite na Videz> Prilagodi z nadzorne plošče WordPress. Nato kliknite na Blog oddelek za začetek prilagajanja.

S funkcijo Skupaj je na voljo več vgrajenih možnosti za prilagajanje vašega glavnega arhiva spletnega dnevnika in vnosov (ko greste na tvojeite.com/blog ali ko vstavite mrežo ali vrtiljak za objave v spletnem dnevniku s pomočjo ustvarjalca strani v temi) ter posamezne postavitve posameznih strani.

Nastavitve prilagajanja spletnega dnevnika za skupno temo

Kar zadeva vsebino, poskusite pisati objave, ki so usklajene s splošno blagovno znamko. To lahko storite tako, da ustvarite kakovostne vsebine, ki jih vaša ciljna publika rad bere. Drugi načini za izboljšanje vsebine vključujejo izvajanje močne strategije ključnih besed in njihovo uporabo Google načrtovalec ključnih besed najti pogoje, ki so konkurenčni in ustrezajo vaši blagovni znamki.


Blagovna znamka vašega spletnega mesta je eden najbolj učinkovitih načinov za vzpostavitev povezav s strankami. Konec koncev je vaša blagovna znamka tisto, kar si bodo zapomnili, in tisto, zaradi česar se bodo vrnili v vaše podjetje, ko bodo potrebovali vrste izdelkov ali storitev, ki jih ponujate.

Imate vprašanje, kako sestaviti močno blagovno znamko WordPress spletnega mesta? Vprašajte stran v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me