Kako optimizirati objave v spletnem dnevniku na svojem mestu WordPress pred objavo

Kako optimizirati objave v spletnem dnevniku na svojem mestu WordPress pred objavo

Pozdravljen moj prijatelj. Če ste bloger, kot sem jaz, potem morate vedeti, kako je hkrati nositi milijon klobukov. Kot lastnik svojega spletnega dnevnika ste tisti, ki išče pravi podatek, ki bi ga moral biti zanimiv za branje za vaše občinstvo. Ste edini, ki je odgovoren za pisanje vsebine, urejanje in SEO-optimizacijo. Izvajanje vseh teh in številnih drugih opravil naenkrat ni šala. Ko kliknete gumb »objavi«, lahko zgrešite nekatere pomembne točke. Da bi se lažje počutili samozavestno, da niste kaj preskočili, smo se odločili, da pripravimo ta kontrolni seznam za blogerje.

V tej objavi navajam 15 ključnih stvari, ki jih morate storiti, preden pritisnete gumb »objavi«. Čeprav se na prvi pogled morda zdi preveč, je večina teh korakov precej preprostih in hitro dosegljivih. Poleg tega, da napišete dobro kopijo besedila, je vredno nekaj dodatnih minut, porabljenih za njegovo urejanje, tako da bodo vaši bralci cenili ves čas in trud, ki ste ga vložili med delom..

1. korak: Ustvarite zahteven naslov

Naslov vaše objave na spletnem dnevniku je eden najmočnejših elementov, ki ga lahko vključuje. Odvisno od načina, kako ga sestavite, se bodo ljudje odločili, ali je vaša publikacija vredna njihove pozornosti. Glede na način, kako napišete naslov, vaš spletni dnevnik ne bo dobil veliko organskih prometa iz iskalnikov. Praviloma je naslov objave zadnja stvar, s katero blogerji delajo med ustvarjanjem objave. Tako vsaj ustvarjamo objave na MonsterPost.

Ob delu naslova objave je na voljo veliko različnih tehnik, ki jih lahko uporabite. Začnite z delovnim naslovom. To bo temelj vaše končne različice naslova. Ime naj bo kratek. Do 70 znakov bo dovolj za pravilno prikazovanje v rezultatih iskanja. Ko boste pripravili svojo različico naslova objave, jo omislite z nekom drugim. Ne pozabite na vključitev ključnih besed ali besednih zvez v naslov. To povečuje vaše možnosti, da dosežete pravo občinstvo in dosežete širšo izpostavljenost v iskalnikih.

2. korak: Formatirajte kopijo

Besedilo, ki je razdeljeno na manjše dele, je lažje prebrati. Izogibanje dolgim ​​odstavkom je dobra praksa. 5-6 vrstic besedil je pravilna dolžina odstavkov, ki jih bo prebralo vaše občinstvo in ne preskočilo.

Ponavadi ljudje ob vsaki objavi spletnega dnevnika pregledajo vsebino, preden se odločijo, da jo bodo prebrali. S podnaslovi lahko bolje pošljete sporočilo svojega članka bralcem. Na tak način lahko uporabniki vidijo hiter načrt idej, poudarjenih v vaši objavi, in tako bolje spoznajo, v čem je pravzaprav vaša objava.

3. korak: Formatiranje slike

Vsi vemo, da je ena slika, dodana na spletno stran, enaka tisoč besed. Morda nič ne škodi vaši spletni strani kot slaba kakovost slike in slabo oblikovane fotografije. Preden objavite objavo, se prepričajte, da je vsak kos vizualne vsebine pravilno velikosti in da je videti dobro na katerem koli zaslonu naprave.

Poleg kakovostnih, ustreznih fotografij so objave, poskrbite za posodobitev svojega spletnega dnevnika z logotipom visoke ločljivosti, ki bo vaš projekt postal bolj prepoznaven širši spletni skupnosti. Ne pozabite tudi na optimizacijo alt oznak in naslovov. Tako boste lahko izboljšali vsebino v spletu.

Ko delate na WordPressu, ustvarjenem na podlagi že pripravljene teme iz TemplateMonster (na primer), boste imeli pri roki vsa orodja za SEO-optimizacijo. Torej, samo pomislite na svojo vsebino in iskalno zahtevo, ki jo bo vaša ciljna publika našla.

4. korak: Predstavljene slike

Ta točka je še posebej pomembna za vse, ki vodijo spletni dnevnik, ki temelji na WordPressu. Izboljšanje publikacij s predstavljenimi slikami je lahko pomembno iz več razlogov. Najprej in s pomočjo predstavljene slike lahko pritegnete pozornost uporabnikov. Glede na način, kako ga oblikujete, lahko predstavljena slika vsebuje intrigantno sporočilo ali jasno navaja stvari, ki jih boste poudarili v svoji objavi.

Predstavljene slike za objave

Zaradi ekspanzivne WordPress funkcionalnost, predstavljeno sliko vaše publikacije je mogoče uporabiti na različne načine. Na primer, to se lahko samodejno potegne in se uporabi kot drsnik zadnjih objav.

Če dodate vertikalne predstavljene slike z besedili, nameščenimi na njih, vam bo pomagalo pritegniti več pozornosti na vaš del vsebine, ko se oseba pomika po novicah na platformah družbenih medijev. O pomembnosti socialnih medijev bomo govorili nekoliko kasneje v tej objavi. Kljub temu dobro zasnovana navpična predstavljena slika naredi vašo vsebino bolj vidno in tako poveča vaše možnosti za povečanje prometa.

5. korak: SEO

Tudi če naložite svojo objavo z krasnimi slikami in napišete sijajno kopijo, bodo vsa prizadevanja zaman, če ne optimizirate podatkov za iskalnike. Način, kako se vaš blog uvršča po ključnih besedah ​​v panogi na SERP, je prevladujoč, ko gre za povečanje organskega prometa in ustvarjanje potencialnih strank.

Da bi objavo spletnega dnevnika naredili bolj dovršeno, v besedilo vključite ključne besede, ki jih poganja industrija. Pri optimizaciji podatkov bodite prepričani, da ključne besede ne vplivajo na splošno berljivost. Ne pozabite tudi na dodajanje notranjih povezav na druge strani vašega bloga. To vam ne bo pomagalo le pri boljši optimizaciji vaše vsebine za iskalnike, ampak tudi prinaša večjo vrednost za vaše bralce, hkrati pa jim omogoča hiter dostop do drugih ustreznih podatkov na vašem spletnem mestu.

6. korak: Preverjanje povezav

Ko v svojo vsebino dodate notranje povezave, je skrajni čas, da preverite, kako vse deluje. To je praviloma treba storiti ročno, da ne boste zgrešili niti ene prekinjene povezave znotraj vaše vsebine.

Zunanje povezave zahtevajo tudi natančno ročno preverjanje. Ali vaša vsebina vsebuje gumbe CTA? Pojdi tudi njih.

7. korak: Preverjanje med napravami

Vedno pogosteje ljudje dajejo prednost mobilnim napravam, ko morajo preverjati novice ali si ogledati nekaj posodobitev o želenih temah. Zato preden začnete s katero koli vsebino zaživeti, dvakrat preverite, kako dobro izgledajo podatki, ki jih boste dali v skupno rabo, na več velikostih zaslonov.

Ustvarjanje spletnega mesta na podlagi spletnega mesta je vedno zelo koristna odziven okvir. To vas osvobaja potrebe po razvoju ločenih različic vašega spletnega mesta za namizne in mobilne naprave, kar je stroškovno učinkovito in prihrani čas..

Poleg tega Google uvršča mobilna mesta, ki so prijazna za mobilne naprave, v rezultatih iskanja višje. Torej, če se vaša vsebina pravilno prikaže v različnih velikostih zaslonov, lahko z enim kamnom ubijete dve ptici. Z eno roko bo vaš blog bolj prijazen do uporabnika. Po drugi strani bo v Googlu postala bolj dovršena.

Na srečo so najbolj priljubljene teme že odzivno zasnovane. Tema Total na primer ponuja postavitev, ki je odzivna na tekočino, takoj iz škatle. Toda tema vključuje tudi možnosti bonusov, če želite nastaviti lastne širine spletnega mesta po meri za vse naprave.

8. korak: Združljivost med brskalniki

Zdaj ko vemo, da vaša vsebina deluje brezhibno na katerem koli zaslonu naprave, je čas, da preverimo, kako dobro je prikazana v vseh večjih spletnih brskalnikih. Razmislite o možnih aplikacijah za brskanje po spletu, ki jih vaše občinstvo morda uporablja, in si oglejte, kako dobro se vsebina nalaga in prikazuje tam.

9. korak: Spodbudite razprave

Ko se vrnemo k urejanju objav, omogočimo, da vaša kopija spodbudi misli in spodbudi razprave. Kako veste, ali je vaš članek prinesel kakšno vrednost bralcem, če ne prejmete njihovih komentarjev?

Eden od preizkušenih načinov za spodbujanje razprav pod svojimi objavami je, da bralcem na koncu članka postavite nekaj vprašanj. V rubriki oris ljudje običajno iščejo kratek povzetek stvari, ki ste jih poudarili v svoji publikaciji, ali nekakšen “poziv k ukrepanju”, da bi dejansko kaj naredili. Dokončanje besedila z vprašanjem ali dvema lahko vaše bralce spodbudi, da zapišejo komentar s svojimi vtisi o stvareh, ki ste jih poudarili, ali delijo svoje izkušnje s predlagano temo.

10. korak: Lektoriranje

Sliši se kot nekaj, kar bi blogerji morali storiti kot privzeto dejanje, vendar iz nekega razloga daleč vsi ne lektorirajo svojih objav pred objavo. Da ne bi izgledali kot idiot, ki je bil preveč len, da bi besedilo preveril, preden ga je začel objavljati, je zelo priporočljivo večkrat lektorirati, kar ste napisali.

Mogoče so pogoste črkovalne napake, ki bi jih lahko v naglici izrazili v dokumentu. Vsi smo ljudje in delamo napake. Torej, samo da ne škodite svojemu ugledu in dovolite svojim bralcem, da uživajo v vsaki vrstici besedila, ki jo delijo, vaša besedila natančno preberejo.

Ko delate na spletnem dnevniku, napišite polovico in shranite osnutek. Preglejte vsako napisano besedo in preverite, ali niste naredili črkovalnih napak. Pred začetkom objave popravite vse pisne tokove. Preberite stavek za stavkom. Vsakokrat lektorirajte in šele nato nadaljujte.

11. korak: objava in pripenjanje

Ko ste končali vsa dela za urejanje in optimizacijo, je skrajni čas, da objavo objavite v živo. Naslednji korak bo pripenjanje vašega članka o Pinterestu. Če še vedno niste ustvarili ločene plošče za svoj blog, je skrajni čas, da to storite.

Takoj, ko bo vaša objava zaživela, pripnite slike, ki ste jih vključili na svojo ploščo Pinterest. Čez nekaj dni pojdite naprej in poiščite ustrezne table, kjer lahko storite isto. Medtem ko izvajate tako preprosta ponavljajoča se dejanja, lahko svojo publikacijo razširite med širše občinstvo in s tem izboljšate svoj spletni dnevnik v spletu.

12. korak: delite svojo objavo na Facebooku in Twitterju

Bodite domišljiji, medtem ko svojo objavo objavljate na Facebooku in Twitterju. Lahko jih delite ročno ali uporabite programe za načrtovanje objav, ki bodo samodejno naredili vse za vas. Da bodo vaše objave bolj opazne, spremljajte tvite in Facebook objave s slikami. Ko nalagate svoje objave v družabnih medijih z vizualno vsebino, preverite, ali ste jih prilagodili velikosti v skladu z Facebook in Twitter standardi.

13. korak: večkrat objavite tweete

Twitter feed se z ogromno hitrostjo posodablja z novimi objavami. Torej je verjetno, da se bo publikacija, ki jo delite le enkrat, izgubila v stalnem toku drugih tvitov. Da se to ne bi zgodilo, je priporočljivo, da v naslednjih nekaj dneh po objavi na vašem blogu večkrat delite nove objave na Twitterju..

Morda se zdi zastrašujoča naloga, da svoje objave ročno delite znova in znova. Takrat bodo začeli veljati programi za razporejanje sporočil. Z njihovo pomočjo lahko nastavite isto objavo, ki se bo v nekaj dneh po objavi pojavila v virih novic, in v nekaj mesecih opomni družbo družbenih medijev na njen obstoj. Tako lahko starejšo vsebino krožiš znova in znova.

14. korak: komentarji

Kadar koli vaša objava prejme komentar, ga ne pustite brez odgovora. Ta obravnava oba komentarja, ki jih ljudje pustijo pod objavo na vašem blogu in v družbenih medijih. Še posebej se potrudite, da odgovorite na komentarje, ki vsebujejo vprašanja. Dodatno premišljeni bralci bi morali dobiti odziv tudi na svoja razmišljanja.

Če odgovorite na komentarje, pokažete, da vam je mar za mnenje bralcev in da cenite vsak trenutek, ki so ga porabili za branje vašega članka. Ko to vidijo, se ljudje pogosteje vrnejo, saj vidijo, koliko jih cenijo.

15. korak: Analytics

Poleg komentarjev uporabnikov, ki so močan pokazatelj zanimanja javnosti za vaše objave, priporočamo, da spremljate tudi skupno število ogledov strani in razmišljanj, ki jih je dosegla vsaka objava, ki ste jo objavili prejšnji mesec.. Google Analytics vam bo pomagal upravljati to nalogo bolje kot karkoli drugega. Statistični podatki vam bodo pokazali, katere teme so med bralci največje povpraševanje, s tem pa boste bolje razumeli, na kakšen način bi morali nadaljevati z gibanjem za večji uspeh.

Zavijanje

Tukaj gremo. To je bilo 15 najbolj preverjenih in najbolj učinkovitih korakov, ki jih morajo blogerji upoštevati, preden objavijo svoje objave na spletu. Nekatere od njih so preizkušene in resnične, vendar nič manj učinkovite. Uporabite jih v praksi in poglejte, koliko več se bo občinstvo angažiralo z vašim blogom.

Mimogrede, obstaja še kaj, kar bi po vašem mnenju moralo biti omenjeno na seznamu? Poslušajte vaše misli v oddelku s komentarji!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me