Kako optimizirati WooCommerce in izboljšati uspešnost spletnega mesta

Kako optimizirati WooCommerce in izboljšati uspešnost spletnega mesta

Trg e-trgovine se je v zadnjih nekaj letih močno povečal in še naprej raste, vendar kmalu ne kaže, da bi se upočasnil. Glavni razlog, da je e-trgovina pridobila tako priljubljenost, je ta, da je potrošnikom v teh dneh bolj priročno nakupovati prek spleta. Vendar preprosto upravljanje spletne trgovine še ne pomeni, da boste imeli veliko kupcev ali prodajo v zvezi s tem (najprej morate optimizirati WooCommerce).

Spletni potrošniki imajo posebna pričakovanja, potrebe in zahteve, ko gre za spletno nakupovanje. Če teh pričakovanj ne morete preseči ali jih celo izpolniti, boste stranke izgubili v konkurenci. Zato je tako pomembno, da pravilno optimizirate delovanje trgovine WooCommerce.

Dandanes veliko lastnikov spletnih strani izbira WordPress. WordPress je eden najbolj priljubljenih in najzmogljivejših sistemov za upravljanje vsebin (CMS) na svetu. Pa ne samo to, ampak 31,6% vseh svetovnih spletnih strani teči na WordPressu. Več kot 4 milijone ljudi se je pametno odločilo za izgradnjo spletne trgovine z WooCommerce.

WooCommerce je močan (in brezplačen) WordPress vtičnik z vgrajenimi funkcijami za prodajo izdelkov na svojem spletnem mestu. Poleg tega je na voljo na stotine razširitev in dodatkov za WooCommerce, da prilagodite svojo trgovino, kot se vam zdi primerno. Avtobus, kot smo že omenili, preprosto imeti trgovino z e-trgovino ni dovolj za ustvarjanje strank ali povečanje prodaje.

Pomen hitrih strani

Ko optimizirate svojo stran WooCommerce, se vse splača zagotoviti, da je enostaven za navigacijo, uporabniku prijazen, obogaten s kakovostno vsebino, odzivnostjo in podobno. Vendar pa je eden najpomembnejših dejavnikov uspešnosti hitrost. Čas nalaganja vaših strani in na splošno hitrost vašega spletnega mesta igra ključno vlogo pri zadovoljstvu strank.

Nihče ne prenaša počasno spletna mesta te dni in lahko ste prepričani, da bodo vaše stranke opuščale vašo trgovino, če bo trajalo predolgo, da se vaše strani naložijo. Dejansko približno 47% spletnih potrošnikov pričakuje, da se bo vaša stran naložila v manj kot dveh sekundah. Poleg tega bo 67% uporabnikov mobilnih naprav do konca opustilo vašo stran, če traja več kot tri sekunde.

Povedano, počasno nalaganje strani zagotavlja izgubo kupcev in prodaje. Poleg tega lahko ena sekunda zamude pri nalaganju strani zmanjša 16-odstotno zadovoljstvo kupcev, 11% manj ogledov strani in 7% zmanjšanje konverzij. V trgovinah za e-trgovino lahko to bistveno vpliva na dobiček in zaključek. Zato je hitrost izrednega pomena, če želite voditi uspešno trgovino za e-trgovino. Ti 5 preprostih nasvetov vam bodo poleg uporabe našega celotnega vodnika o tem, kako pospešiti WordPress, pomagali optimizirati WooCommerce asap.

1. Izberite pravo rešitev za gostovanje WordPress-a

Najboljši WordPress gostovanje za vaše spletno mesto

Vse se začne z izbiro ponudnika gostovanja WordPress. To je prvi korak do hitrega spletnega mesta WordPress. Če ponudnik gostovanja ne podpira dobre hitrosti spletnega mesta, ne morete veliko storiti za optimizacijo storitve WooCommerce. Raziščite dobre rešitve za gostovanje, preden začnete z optimizacijo trgovine.

Ko iščete najboljše spletno gostovanje WordPress za vaše spletno mesto, se osredotočite na izredni čas delovanja in najkrajši možni izpadi, podporo 24/7, veliko hitrost spletnega mesta in zmerne cene. V nasprotnem primeru boste morda opazili počasno hitrost pasovne širine, pogoste zrušitve strežnika, povečanje izpadov spletnega mesta in nezadostno delovanje. To bo vaše stranke zagotovo odvrnilo od trgovine.

Za WooCommerce se poskusite izogniti rešitvam gostovanja proračuna. Dolgoročni načrt na mesec ali domnevno „brezplačen“ vam dolgoročno ne bo koristil. Na začetku bi lahko delovalo v redu, a ker se velikost trgovine in povpraševanje po vaših izdelkih povečuje, ti drobni načrti preprosto ne morejo ponuditi dovolj sredstev za podporo spletnega mesta. Namesto tega si vzemite čas za izbiro načrta, ki ustreza vašim potrebam prometa in virov. Všeč sta nam WP Engine in Flywheel – oba ponujata hitro hitro, v celoti upravljano WordPress gostovanje z obilico virov za podporo zmerno velike trgovine WooCommerce.

2. Optimizirajte slike

Kako optimizirati slike za WordPress, popoln vodnik

Slike visoke kakovosti so eden najpreprostejših načinov, kako narediti izstopajočo trgovino za e-trgovino. Slike pa lahko pomembno vplivajo na čas nalaganja strani, če niso pravilno optimizirane. Velike in kakovostne slike za vaše izdelke lahko v vaši trgovini izgledajo izjemno. Toda na drugi strani bo trajalo nekaj časa, da se te slike naložijo. Tole je zakaj optimizirati slike je tako pomembno.

Z optimizacijo slik lahko v svoji trgovini ohranite osupljive posnetke, ne da bi povečali čas nalaganja strani. Lahko uporabite vtičnik, vendar je bolje, da se naučite, kako pravilno optimizirati slike, preden jih naložite v trgovino. Tu je nekaj stvari, ki jih lahko storite za optimizacijo slik:

  • Uporabite pravilno obliko slike: Pri izbiri oblike slike se je treba osredotočiti na formate, ki so idealni za spletna mesta in brskalnike. Običajno so to JPG ali PNG formati. Stisnejo slike za spletno uporabo in zmanjšajo kakovost slike brez negativnih učinkov. Z drugimi besedami, vaše slike bodo videti odlično tudi z zmanjšano kakovostjo.
  • Uporabite pravo velikost za svoje slike: Pred nalaganjem obrezajte slike v pravilno velikost. Ko naložite sliko v WordPress, bodo samodejno ustvarjene privzete velikosti medija. Te možnosti velikosti slike najdete pod Nastavitve> Mediji na nadzorni plošči WordPress. Priporočamo, da možnosti, ki jih ne boste uporabljali, odstranite tako, da privzete nastavite na nič.
  • Stisnite slike: Preden jih naložite v WordPress, stisnite slike. Lahko uporabite možnost namizja, kot je ImageOptim, ali brezplačno spletno storitev, kot je Kraken. Če ste že naložili svoje slike v WordPress, ne skrbite. Še vedno lahko uporabite vtičnik, kot je EWWW ali Smash zmanjšati velikost datotek za slike, ki so že v vaši bazi podatkov.

3. Uporabite omrežje za pošiljanje vsebine (CDN)

CDN: Omrežje za pošiljanje vsebine

CDN ali omrežje za pošiljanje vsebin vam lahko pomaga izboljšati hitrost spletnega mesta in skrajšati čas nalaganja strani v trgovini WooCommerce. CDN je omrežje strežnikov, strateško postavljenih po vsem svetu. Te se uporabljajo za predpomnjenje vsebine vašega spletnega mesta, da bi bila lažje dostopna strankam glede na geografsko lokacijo. Ko CDN predpomni datoteke vašega spletnega mesta (statična različica slik, CSS, JavaScript itd.), Jih pozneje da na voljo uporabnikom, ki so najbližje CDN.

Na primer, stranke CDN bodo poslale zahtevo v najbližji podatkovni center CDN. Tako lahko stranka v Washingtonu vidi predpomnjeno vsebino s strežnika v New Yorku, medtem ko stranka v Tokiu vidi vsebino iz hongkonškega podatkovnega centra. Tako se lahko zmanjšajo geografska razdalja, pasovni promet in čas nalaganja.

Poleg tega je še ena prednost uporabe CDN manjša obremenitev vašega gostiteljskega strežnika. Z zmanjšanjem števila zahtev HTTP na vaše glavne strežnike zmanjšate tveganje za zrušitev strežnika. Če na primer uporabite spodbudo za močno povečajo promet na spletni strani, vaš strežnik gostovanja morda ne bo mogel obravnavati vseh novih zahtev brez pomoči CDN.

Na voljo je veliko možnosti CDN. Odlična možnost je Cloudflare, ki ponuja brezplačen načrt CDN za osebna spletna mesta. Cloudflare se celo uporablja na tem spletnem mestu (WPExplorer) – tako lahko vidite, kako dobro deluje.

4. Zmanjšajte kodo

Izdelana koda

Niso redki, da spletna mesta ustvarjajo in shranjujejo veliko datotek. Žal lahko to poveča čas nalaganja strani. S samim spreminjanjem kode lahko zmanjšate število datotek in nepotrebnih vrstic kode. Nalaganje strani lahko traja manj časa. Zmanjševanje kode je postopek odstranjevanja nepotrebnih vrstic kode. Tako se koda še vedno pravilno izvaja, le na bolj učinkovit način. Na primer, kodne vrstice so lahko komentarji, blokatorji, beli presledki, novi črki itd. Primer je, kako izgleda koda CSS:

telo {
marža: 20px;
oblazinjenje: 20px;
barva: # 333;
ozadje: #fff;
}

h1 {
velikost pisave: 32px;
barva: # 222;
zgornja meja: 10px;
}

Tu je ista koda, ko je bila spremenjena:

telo {rob: 20px; oblazinjenje: 20px; barva: # 333; ozadje: #fff} h1 {font-size: 32px; barva: # 222; marža-dno: 10px}

Ti pretirani znaki preprosto niso potrebni, da jeziki brskalnika, kot sta JavaScript ali CSS, pravilno preberejo kodo. Le upočasnili bodo celoten postopek. Z drugimi besedami, krajša koda pomeni manj podatkov za obdelavo jezikov, kar na koncu izboljša hitrost vašega spletnega mesta WordPress. Miniranje kode lahko opravite ročno ali pa uporabite brezplačno spletno orodje, kot je MinifyCode. Medtem ko je večina dobro kodiranih tem in vtičnikov WordPressa že spremenjena, je vredno dvakrat preveriti, ali so tudi vaše prilagoditve preveč.

5. Preglejte vtičnike

Pregled in odstranitev vtičnikov

Del tega, kar WordPress naredi tako privlačnega, je široka paleta vtičnikov, ki so na voljo za prilagoditev vašega spletnega mesta. Navsezadnje je tudi sam WooCommerce vtičnik. Ker pa je na voljo več vtičnikov, še ne pomeni, da bi jih morali uporabljati vsi.

WordPress je odprtokodni, kar pomeni, da lahko vsakdo ustvari nove možnosti za prilagajanje, teme ali vtičnike. In tam je tona, kar je super. Za skoraj vse funkcije, ki jih želite dodati v svojo trgovino, obstaja vtičnik, ki to lahko stori. Vendar nekateri lastniki spletnih strani gredo v skrajnost in nameščajo vsak vtičnik, za katerega menijo, da je lahko najmanjši uporaben.

Čeprav sprejemljivo število vtičnikov ne bi smelo vplivati ​​na hitrost vašega spletnega mesta, obstaja nekaj opozoril.

  • Kakovost kode vtičnika: Uporaba samo enega slabo kodiranega vtičnika lahko vaše spletno mesto ustavi. Na primer, spletni gostitelji ne bodo dovolili uporabnikom namestiti priljubljenega vtičnika Broken Link Checker, ker ustvari ogromno število zahtev HTTP. Vtičniki so tudi programska oprema drugih proizvajalcev – kar pomeni, da lahko imajo obsežno kodo ali celo varnostna tveganja, ki se jih morda ne zavedate. Pred namestitvijo na glavno spletno mesto poskusite najti ocene vtičnika ali ga preizkusite na prizorišču.
  • Podvojene funkcije vtičnika: Uporaba več vtičnikov z istim namenom lahko ustvari konflikte in tako upočasni vaše spletno mesto. Na primer, na vašem spletnem mestu ne potrebujete dveh drsnih vtičnikov. Če uporabljate drsnike, izberite le enega. V istih vrsticah, če ste že namestili JetPack, morda ni treba namestiti še enega analitičnega vtičnika (saj so statistike spletnega mesta ena izmed številnih močnih funkcij JetPacka).
  • Velikost vtičnika: Namestitev velikega vira ali velikih vtičnikov (na primer ustvarjalec strani, premijski drsnik, e-trgovina, klepet v živo in forum skupnosti) lahko povzroči težave. Prav tako lahko ekstremna uporaba vtičnikov povzroči napihnjenost na mestu. V vaši bazi podatkov imate le toliko prostora.

Na koncu uporabite tisto, kar potrebujete, in se znebite vseh vtičnikov, ki jih nimate. Če želite razširiti funkcionalnost vaše trgovine WooCommerce, si vzemite čas za natančno razmislek o novih vtičnikih (ali možnosti prilagojenih funkcij), da zagotovite dobro hitrost in funkcionalnost.

Nasveti za zaključek, kako optimizirati WooCommerce

Izvajanje WooCommerce na vašem spletnem mestu WordPress je odličen korak k uspešni trgovini za e-trgovino. Vendar ne glede na to, kako velika je vaša platforma, ne more narediti vse sama. To pomeni, da morate pravilno optimizirati WooCommerce in druge elemente spletnega mesta in tako zagotoviti najboljšo možno izkušnjo s strankami ali vašo publiko.

Imate še kakšen nasvet za optimizacijo WooCommerce? Ali pa imate vprašanja o svoji lastni trgovini WooCommerce? Prosim, pustite spodaj opombo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me