Kako ponastaviti geslo za WordPress z MySQL

Kako ponastaviti geslo za WordPress z MySQL
  1. 1. Kako ponastaviti geslo za WordPress z uporabo phpMyAdmin
  2. 2. Trenutno bere: Kako ponastaviti geslo za WordPress z MySQL

Naša serija WordPress Password Recovery je razvrščena glede na priljubljenost omenjene vadnice. Za začetek imate na voljo najbolj priljubljeno možnost obnovitve – na primer uporabo phpMyAdmin.

Obstajajo določeni ponudniki spletnega gostovanja, ki ne nudijo cPanel in / ali phpMyAdmin. Kaj potem počnete? Preberite ta članek!

WPMYSQL-Cover

Bodite prepričani, ker je WordPress uporabljal eno bazo podatkov (običajno MySQL), mora vsak ponudnik gostovanja imeti sistem za upravljanje podatkovnih baz, bolj znan kot DBMS. V tej vadnici bomo uporabili MySQL ukazni poziv (skrajšano kot CMD), ki je brezplačen DBMS, licenciran pod GNU General Public License v2.

Predpogoji

Obnavljanje gesla s pomočjo MySQL CMD vključuje manjše število korakov in je mogoče obravnavati kot univerzalni sistem za obnovitev gesla; v smislu, da ga je mogoče uporabiti v skoraj vsakem verjetnem scenariju.

Vendar morate dobro razumeti baze podatkov in način, kako WordPress deluje z eno. Poleg tega morate poznati tudi naslednje tehnične vidike:

  • Ime baze podatkov, ki jo uporablja namestitev WordPress
  • Naslov strežnika MySQL (IP ali ime gostitelja)
  • Poverilnice za prijavo na MySQL uporabnika ‘root’
  • ID uporabnika, katerega povezano geslo želite spremeniti. To je običajno 1, saj med namestitvijo WordPress-a ustvarimo skrbnika. Upoštevajte, da je uporabniško ime skrbnika lahko “Jack” ali “Mike” ali “admin”, vendar bo ID uporabnika vedno 1, saj je to prvi uporabnik, ki ga ustvarite.

Prijava v ukazni poziv MySQL

Windows

Če imate nameščen program WordPress v operacijskem sistemu Windows z uporabo WAMP ali XAMPP, potem pa za zagon MySQL CMD kliknite ikono WAMP> MySQL> MySQL konzola. Ta se vas direktno prijavi. Nobenih ukazov ni treba več vnašati. Pojdite na naslednji korak.

MySQL konzola WAMP

Linux

Večina ponudnikov gostovanja, VPS, namenski strežniki uporabljajo različico Linuxa, ki vključuje CentOS, Debian, Fedora ali Ubuntu, da naštejemo nekaj.

Če imate nameščen program WordPress v Linuxu z uporabo LAMP brez povezave, preprosto zaženite terminalski emulator in vnesite ukaz:

mysql -u root -p

Če poskušate ponastaviti geslo na oddaljenem strežniku, se nanj povežite prek SSH s katerim koli odjemalcem SSH – na primer najljubšim odjemalcem sveta – Putty. Ko se prijavite na oddaljeni strežnik, se prijavite v MySQL in uporabite naslednji ukaz:

mysql -u root -p 

Prijava v MySQL na oddaljenem strežniku VPS

Ponastavitev gesla za WordPress:

Zdaj, ko imate dostop do MySQL CMD, označenega s pozivom “mysql>”, je čas za delo čarovnije. No, ne magija – le dobri ukazi MySQL. ��

MySQL Shell

PREDMETI:

  • Ime baze podatkov WordPress: wp_genesis
  • ID uporabnika: 1
  • Novo geslo: WPEXPLORER

DELUJE MAGIKO:

Vnesite naslednje ukaze:

uporabite wp_genesis;
SELECT ID, user_login, user_pass IZ wp_users;
UPDATE wp_users SET user_pass = MD5 ("WPEXPLORER") KJE ID = 1 OMEJITEV 1;

V primeru, da zadnji ukaz ne ustreza zaslonu, izbrišite posamezne navedke in jih ročno vnesite v CMD. To bi moralo narediti trik.

Ponastavite geslo WP iz MySQL CMD WAMP

S tem boste geslo uporabnika skrbnika ponastavili na WPEXPLORER. Med nastavitvijo novega gesla boste morali uporabiti močnejše. Ko končate, lahko zapustite MySQL CMD z ukazom:

izhod

Video vadnica

Tu je video navodila, ki opisujejo celoten postopek. Priporočam, da najprej preberete članek, če pa iščete hiter popravek, je to vaša vrsta:

Zaključek

Na koncu naše WordPress obnovitve gesla želim spomniti, da je del (a) preprostejši, ker 90% gostujočih podjetij prihaja s phpMyAdmin. Če imate nekaj prostega časa, priporočam, da preizkusite ta del (z uporabo MySQL), saj boste imeli nekaj izkušenj z upravljanjem ukazov in baz podatkov MySQL. In kdo ve – morda bo to v prihodnosti koristno!

Preprečevanje je boljše od zdravljenja

LastPass

Začel sem to serijo, ko sem govoril o tem, kako so storitve za shranjevanje / varnostno kopiranje LastPass uspevajo. Ne razumite me narobe – nisem bil namen, da bi naletel na poniževanje. Pravzaprav obožujem in uporabljam LastPass vsak dan. Nameščen sem ga v telefonu in v vsakem brskalniku v vseh računalnikih. Življenje (zame) bi postalo brez miru. Iskreno, brez tega ne morem preživeti.

LastPass, saj gre za eno najbolj popolnih in uporabnikom prijazne programske opreme za upravljanje gesla. Zelo priporočam uporabo. Vsakič, ko se prijavite na novo spletno mesto, poskrbite, da boste geslo dejansko shranili! ��