Kako preprečiti neželeno pošto in zaščititi svoj WordPress blog

Kako preprečiti neželeno pošto in zaščititi svoj WordPress blog

Oddelek za komentarje vam omogoča priročen način za sodelovanje z bralci vašega spletnega mesta. Na žalost odpiranje vaše spletne strani do komentarjev pomeni, da se boste morali spopadati z neželeno pošto. Če niste takšen bloger, ki ne zbira povratnih informacij s komentarji in povratnimi sporočili / pingbaki, se boste morali z njim spopasti v nekem trenutku ali drugem.

Toda vprašanje je, kako? Ko se boti za neželeno pošto (in človeški pošiljatelji neželene pošte) postajajo bolj izpopolnjeni, je vaš blog čistejši od nepomembnih in neprimernih vsebin.

Na srečo ima WordPress vgrajene funkcije in brezplačne dodatke za nadzor in boj proti neželeni pošti, vključno z Akismetom in črnimi seznami komentarjev. Še bolje je, da je na voljo veliko drugih vtičnikov za dodatno zaščito pred neželeno pošto.

V tej objavi si bomo podrobno ogledali problematiko neželene vsebine na blogih WordPress, negativni vpliv, ki ga lahko ima na vašem spletnem mestu, če ga pustite brez nadzora, in kako ga lahko upravljate in preprečujete. Ogledali si bomo tudi orodja, ki so na voljo v programu WordPress za boj proti tej težavi. Končno bomo zaključili z nekaj priporočili za vtičnike, da zmernost neželene pošte popeljemo na naslednjo raven. Potopimo se noter!

Kaj WordPress komentira spam

Posnetek zaslona za komentarje neželene vsebine

Samodejni komentarji neželene vsebine, kot so ti, lahko preglasijo vašo WordPress bazo podatkov.

Navdušujoče je lahko, ko se na vašem blogu pojavijo novi komentarji. Vendar ta prva rdečica navdušenja pogosto izgine, ko vidite neprimerne odgovore na svojo vsebino. Seveda so ti odgovori tudi znani kot spam. Slovar ga preprosto definira kot »nepomembna ali neprimerna sporočila, poslana po internetu velikemu številu uporabnikov“. Zveni približno prav.

Blog neželena pošta je rojena iz iste družine kot oh tako znana e-pošta, vendar ima svoj edinstven cilj – pridobiti povratne povezave. Ne glede na to, ali gre za komentar v blogu, trackback ali pingback, je namen neželene pošte objaviti povezavo na vašem spletnem mestu, ki kaže na drugo mesto. Zadevno spletno mesto običajno ni pomembno za vašo nišo in je pogosto slabe kakovosti.

Ta nezaželena sporočila so življenjsko stanje, če dovolite komentiranje svojih objav. Na srečo je prepoznavanje le-tega razmeroma enostavno, saj običajno poteka v eni od treh primarnih oblik.

1. Neželena pošta

To so komentarji samodejno objavljeni s skriptom ali botom, ki brskajo po spletu v iskanju ciljev, ki bi jih preplavili s komentarjem. V te komentarje ni neposredne vpletenosti ljudi in jih človeško oko navadno opazi. Spamboti so verjetno največji krivci nepomembnih komentarjev.

2. Priročni komentarji

Takrat ljudje najamejo, da ročno objavljajo komentarje na spletnih mestih. Kakovost teh komentarjev se lahko razlikuje od očitno očitne do sporne, kar seveda ponuja velik glavobol za vse, ki poskušajo izkoreniniti neželeno pošto s svojega spletnega mesta. Te bodo v komentarjih skoraj vedno vsebovale povezave in so lahko nekoliko bolj luštne kot boti (v besedilu komentarjev smo videli komentarje z vprašljivimi povezavami, ki so dodani v prazna mesta).

3. Povratne in povratne informacije

Kot je opredelil Google, je povratna povezava “ena od treh vrst povratnih povezav, s katerimi lahko avtorji spletnih strani zahtevajo obvestilo, ko nekdo poveže enega od njihovih dokumentov”. Za naše namene lahko domnevate, da so pingback v bistvu ista stvar. Verjetno ste že videli sledilne poti. Obstajajo kot seznam povezav, običajno znotraj ali pod oddelkom komentarjev na objavi v blogu. Cilj je zaradi neželene pošte preprost – omeniti objavo v spletnem dnevniku v svoji objavi in ​​prejeti povezavo.

Vsaka od teh vrst neželene pošte je problematična in pogosto boste prejeli več kot samo eno kategorijo. Skupaj lahko zamašijo vaš odsek s komentarji in povzročijo vse vrste težav.

Kako komentar neželene pošte vpliva na vaše spletno mesto WordPress

Sledenje neželene pošte

Neželena pošta uporablja povratne povezave za ustvarjanje povezav do nepomembnih spletnih mest.

Morda boste smatrali, da neželena pošta ni nič drugega kot sitnost. Če pa ga pustite brez nadzora, lahko to negativno vpliva na vaše spletno mesto. Poleg tega, da svojim bralcem zagotavlja slabo uporabniško izkušnjo, lahko vsiljena neželena pošta na več načinov škodi vašemu spletnemu mestu in povzroči:

 • Izguba uvrstitve v iskalnikih. Google cilja na slabe povezave na vašem spletnem mestu zaradi uvrstitve, tudi v komentarjih.
 • Morebitna tveganja za vaše bralce. Povezave v neželenih komentarjih lahko privedejo do zlonamernih spletnih mest.
 • Težave s hitrostjo spletnega mesta in časom nalaganja. Preveč komentarjev lahko preobremeni vašo WordPress bazo in upočasni vaše spletno mesto.

Vsak blog, ki omogoča komentiranje, je ranljiv za neželeno pošto. Načrt ukrepov za zmanjšanje in boj proti njim je edini način za zaščito vaše spletne strani in bralcev.

Kako se boriti proti WordPress komentarju vsiljene pošte

Medtem ko je neželena vsebina komentarjev neizogibna, obstajajo dobre novice. Proti tej muhi se lahko borite z moderiranjem komentarjev in uporabo Vgrajena orodja WordPress.

Najprej se prepričajte, da ste vklopili moderiranje komentarjev. S tem lahko odobrite kakršen koli komentar, preden objavi na vašem spletnem mestu. Če nimate časa za pregled vsakega komentarja, lahko nastavite parametre na podlagi več dejavnikov. Na primer pod Nastavitve> Razprava ti lahko:

 • Komentar označite kot neželeno glede na število povezav.
 • Komentarji na črni seznam kot reakcija na prejšnjo neželeno pošto.
 • Onemogoči povratne in pingback.
 • Komentarjem lahko dovolijo le registrirani uporabniki.

Ne pozabite na največje orožje v privzetem arzenalu: vtičnike. Obstaja na tone odličnih brezplačnih in odprtokodnih vtičnikov, ki jih lahko dodate v svojo namestitev WordPress, da preverite komentarje in izločite vse, kar je videti kot neželena pošta.

Z vtičnikom zmanjšajte neželeno vsebino komentarjev na svojem mestu WordPress

Ena najboljših stvari pri uporabi WordPressa je, kako enostavno je prilagoditi. Ko gre za komentarje na spletnem dnevniku, lahko z vtičniki antispam WordPress povečate svojo varnost. Tu so trije vtičniki, ki vam bodo pomagali prevzeti nadzor nad neželeno pošto.

1. Akismet

akismet anti-spam vtičnik

Kako ne bi omenili Akismet? Ta vtičnik je privzeto nameščen v blogih WordPress in je brezplačen za uporabo za osebne blogerje (z komercialno mesečno naročnino 5 USD na mesec in podjetniškimi rešitvami na voljo po 50 USD na mesec).

Pri uporabi rešitve za neželeno pošto, kot je Akismet, se morate strinjati, da lahko nekateri zakoniti komentarji označijo kot neželeno pošto. To je preprosto strošek bloganja in uporabe samodejnega zaviralca neželene pošte. Vprašanje je v glavnem posledica človeške neželene pošte. Neželena pošta ene osebe je legitimen komentar druge osebe, tako da če se ljudje ne moremo strinjati 100% časa, kakšne možnosti ima vtičnik?

Vendar pa, Akismet večinoma opravlja odlično delo. Na mojem blogu je ohranjena ogromna količina neželene pošte, pri čemer so bili ujeti le občasni zakoniti komentarji. Poleg tega poskrbi tudi za povratno neželeno pošto – velik bonus.

Ključne funkcije:

 • Blokira komentarje in neželeno pošto.
 • Samodejno preveri vse komentarje.
 • Zgodovina komentarjev, tako da lahko preverite, katere komentarje je blokiral vtičnik ali moderatorji.
 • Vključuje nastavitve »Zavrzi« za samodejno blokiranje najslabše neželene pošte.

Cena: Akismet je brezplačni vtičnik in je morda že nameščen na vašem spletnem dnevniku.

Vzemi Akismet

2. čebela antispam

antispam čebela

Ta vtičnik uporablja tehniko ‘medu pot’, da nevidno ujame bote. Ljudje ne bodo videli kaptcha, boti pa bodo in bodo potem ujeti kot neželena pošta. Antispam Bee deluje kot požarni zid, s katerim blokira samodejno in ciljno nezaželeno pošto. Ker te komentarje blokira, preden pridejo do vaše baze podatkov, vam nikoli ni treba skrbeti, da bi upočasnili vaše spletno mesto.

Ključne funkcije:

 • Blokira neželeno pošto in pingback.
 • Preprečuje nezaželeno vsebino na sprednji strani mesta, tako da nikoli ne poseže v bazo podatkov WordPress.
 • Deluje z vsemi večjimi orodji za oblikovanje obrazcev.

Cena: Antispam Bee je brezplačen vtičnik.

GET AntiSpam Bee

3. Titan Anti-spam

titan antispam in varnostni WordPress vtičnik

Za preprečevanje neželene pošte uporablja nevidne kapste, da blokira vse neželene vsebine iz vaših komentarjev. Pro različica tudi blokira ročno poslano neželeno pošto. Čeprav ta vtičnik odlično deluje pri zaustavljanju neželenih komentarjev, pa ne ščiti drugih vrst obrazcev na vašem spletnem mestu. To pomeni, da boste morda želeli uporabiti ta vtičnik s čim drugim, da bi dobili dodatno zaščito obrazca. Vendar je to še vedno odlična lahka možnost.

Iščete več možnosti zaščite? Anti-Spam Pro vključuje dodane nastavitve za ročno zaščito pred neželeno pošto, tako da lahko tudi samodejno preprečite komentarje, ki se uvrščajo visoko na lestvici neželene pošte (z več kot nastavljenim številom povezav, besed ali označenih neželenih besed).

Ključne funkcije:

 • Privzeto blokira povratne poti.
 • Preprečuje samodejno pošiljanje neželene pošte v vašo WordPress bazo.
 • Pro različica blokira ročno vsiljeno pošto.

Cena: Anti-Spam je brezplačen, pro različica pa je na voljo za 25 dolarjev.

PRIDOBITE Titan ANTI-SPAM

4. WPBruiser

wp bruiser wordpress anti-spam vtičnik

WPBruiser obljublja, da bo deloval od drugega, ko ga namestite. Ta vtičnik združuje zaščito pred napadi grobe sile in blokado neželene pošte. Uporabite ga lahko za zaščito vseh obrazcev, bralcem pa nikoli ne bo treba uporabljati captcha. Na splošno je to celovita in uporabniku prijazna možnost.

Ključne funkcije:

 • Vključuje zaščito pred napadi grobe sile.
 • Omogoča blokiranje zlonamernih naslovov IP.
 • Je združljiv z WordPress Multisite.
 • Ponuja razširitve, ki delujejo z vsemi glavnimi orodji za obrazce.

Cena: WPBruiser je brezplačni vtičnik s poljubne razširitve.

Pridobite WPBruiser

5. Skrivanje sledov

Ta zadnji vtičnik je zelo preprost, saj preprosto naredi tisto, kar navaja naslov – skrije povratne poti. Čeprav lahko povratne povratne povezave v celoti onemogočite, je koristno, če jih preprosto skrijete, če želite spremljati, kdo vas povezuje. Ta vtičnik odstrani sledilne poti s sprednjega dela, vendar vam vseeno omogoča, da jih vidite na nadzorni plošči WordPress.

Cena: Skrivanje sledenja je popolnoma brezplačno.

Skrij sledilne zapise


Neželena pošta s komentarji je preprosto življenje v internetu, razen če komentarje ne nameravate v celoti onemogočiti. Zaščita vašega spletnega mesta pred neprimernimi komentarji je ključnega pomena za njegovo splošno zdravje in delovanje. Z odstranitvijo neželenih komentarjev lahko svojo bazo podatkov očistite, ohranite trdno uporabniško izkušnjo in izboljšate sodelovanje.

Ali imate kakršna koli vprašanja, kako upravljati neželeno pošto na svojem mestu WordPress? Ali nasvete, ki jih želite dodati na seznam? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me