Kako prilagoditi rezultate iskanja v WordPressu

Kako prilagoditi rezultate iskanja v WordPressu

Ko iščete v običajnem iskalniku, kot je Google, je malo verjetno, da ne boste prišli do rezultatov (razen če iščete nekaj povsem nesmiselnega, pa čeprav …). Vendar se to lahko zgodi bolj redno, kot bi si želeli pri uporabi funkcije notranjega iskanja spletnega mesta WordPress.

Mnogi obiskovalci vaše spletne strani bodo želeli najti več informacij o vas, vašem podjetju ali vaših izdelkih. Če se po vnosu poizvedbe v iskalno vrstico prikaže prazna stran, obstaja velika verjetnost, da bodo zapustili vaše spletno mesto. To še posebej velja, če jih uporabljamo pri Googlu ali podobnem iskalniku.

Uporabniki interneta od spletnih mest, ki jih obiščejo, pričakujejo določene funkcije. Pomembno je, da pri iskanju sodelujete z njihovimi pričakovanji. Če želite imeti stran za iskanje po meri, ki vsebuje elemente, ki jih uporabljajo, jim boste pomagali zanimati in sodelovati z vašo vsebino.

V tej objavi bomo razpravljali o tem, kaj so strani z rezultati iskanja in zakaj so pomembne. Nato bomo opisali, kako prilagoditi stran z rezultati WordPress-a in vključiti funkcionalnost, ki jo bodo bralci pričakovali. Začnimo!

Kaj so strani z rezultati iskanja v programu WordPress (in zakaj so pomembne)

Strani z rezultati iskanja v WordPressu

Primer rezultatov iskanja za “iskanje”

Ko eden od vaših bralcev vnese besedo ali besedno zvezo v iskalno polje na svojem mestu WordPress, bo prikazal stran s vso vsebino, ki ustreza njihovi poizvedbi. To je znano kot stran z rezultati iskanja. Seveda se notranja stran z rezultati iskanja razlikuje od rezultatov, ki bi jih videli na iskalniku, kot je Google. Na eni strani bo notranja stran navajala le elemente, ki so na voljo na vašem spletnem mestu, ne pa na celotnem spletu.

Notranja stran z rezultati iskanja je pomembna za katero koli spletno mesto, ki vsebuje besedilno vsebino in je dostopno prek standardnih iskalnikov. Na splošno se bo ena od treh stvari zgodila, ko nekdo na vaše spletno mesto priskoči iz osnovnega internetnega iskanja. Takoj bodo našli tisto, kar iščejo, uporabili bodo vaše vgrajeno iskanje za iskanje informacij ali pa bodo zapustili vaše spletno mesto. Zato se vaša možnost zadrževanja bralcev na vašem spletnem mestu opira na njihovo sposobnost, da hitro najdejo tisto, kar iščejo. Omogočanje obiskovalcem, da iščejo in si ogledajo rezultate na vašem spletnem mestu, je eden najlažjih načinov, da jih dlje obdržite.

Zakaj bi morali prilagoditi svoje strani z rezultati iskanja v programu WordPress

Obiskovalci pridejo na vašo spletno stran z določenimi pričakovanji. Medtem ko ne iščejo istih rezultatov, ki bi jih dobili od Googla, morda pričakujejo, da bodo videli podobne funkcije. To lahko vključuje predloge črkovanja, predloge vsebine na podlagi njihovega začetnega iskanja in še več.

S prilagojeno stranjo z rezultati iskanja lahko bralci sodelujejo z vašim spletnim mestom in njegovo vsebino, tudi ko njihova iskanja postanejo suha. Poleg tega boste bralcem zagotovili vse, kar pričakujejo od običajnega iskalnika. Z oponašanjem priljubljenih iskalnikov lahko tudi nižje stopnje obiskov na vašem spletnem mestu.

Če naredite pravilno, stran z rezultati po meri ponuja več dodatnih prednosti. Lahko:

  • Pomagajte obiskovalcem najti tisto, kar iščejo
  • Obiskovalce na svojem spletnem mestu ohranite dlje
  • Iskalci informacij v zvezi s ponudbo morda niso vedeli, da jih potrebujejo
  • Pokažite nekaj osebnosti
  • Pokažite, da vas skrbijo malenkosti, vključno s tem, da so koristne

Na koncu prilagoditev rezultatov iskanja po WordPressu, da bolj posnemajo tradicionalni iskalnik, ustvari vrednost za vas in vaše obiskovalce. Najboljše od vsega je, da to enostavno dosežete z uporabo vtičnikov!

Kako prilagoditi strani z rezultati iskanja v programu WordPress

Vsestranskost programa WordPress vam omogoča enostavno prilagoditev rezultatov iskanja. S kodo lahko spremenite search.php datoteko, na primer ali lahko uporabite vtičnik. Priporočamo slednji pristop, saj so vtičniki za večino uporabnikov WordPressa lažji za namestitev in vzdrževanje.

Obstaja več možnosti, s katerimi lahko prilagodite svoje notranje strani z rezultati iskanja. Medtem ko bi se lahko vedno potopil v search.php kode (čeprav je to najbolje prepustiti izkušenim uporabnikom, ki imajo kodiranje PHP in CSS), obstaja več vtičnikov, ki jih lahko uporabite za izvajanje sprememb simialr. Iskanje funkcionalnosti, ki najbolje deluje, bo odvisno od vas in vašega spletnega mesta. Majhna osebna spletna mesta imajo lahko koristi brezplačne vtičnike, medtem ko večja spletna mesta morda potrebujejo vrhunsko rešitev.

Kot vedno priporočamo tudi, da pred kakršnimi koli posodobitvami ali spremembami varnostno kopirate svoje WordPress spletno mesto. Potopimo se noter!

1. Iskalni izraz vključite ali označite kot opomnik na prvotno iskanje

Poiščite vse vtičnik

Eden najboljših nasvetov, ki sem jih že slišal o straneh z rezultati iskanja na notranjih straneh, je boljše, kako lahko postanejo tako kot standardne Googlove strani z rezultati iskanja, tem bolje. Eden od načinov za to je vključitev iskalnega izraza, ki ga je vaš obiskovalec iskal na vrhu strani z rezultati iskanja. To je preprosta tehnika, s katero lahko obiskovalcem poiščete iskanje storila se zgodijo, tudi če je bil prazen krivec (in morda je bil krivec za napačno napako). Vašim bralcem omogoča tudi, da dvakrat preverijo, ali so vnesli pravo besedno zvezo in ali so besede pravilno črkovali.

Iskanje Vse je brezplačen vtičnik, ki deluje s privzeto funkcijo iskanja za WordPress. Uporabnikom bo omogočil iskanje na vsaki strani, ki ni zaščitena z geslom, na vašem spletnem mestu. Poleg tega, če ponuja funkcionalnost, ki omogoča poudarjanje iskalnih izrazov na straneh z rezultati, uporabnikom zagotavlja dragocene informacije.

Vključite iskalni izraz na strani z rezultati iskanja

Če želite to narediti ročno, boste morali začeti z ustvarjanjem otroške teme (če ne veste, kako, si oglejte naš vodič o ustvarjanju otroške teme WordPress).

Nato ustvarite search.php shranite v svojo novo novo otroško temo in preko kode prepisujte s stare teme (to lahko najdete tako, da odprete tematske datoteke na vašem strežniku prek FTP ali z nadzorne plošče WordPress pod Videz> Urejevalnik> Search.php). Zdaj lahko nadomestite privzeti naslov v otroški temi search.php z naslednjim:

found_posts; ?> : ""

Prikaže se naslov z številom najdenih objav, ki mu sledi izraz, ki je bil iskan. Izgledalo bi nekako kot “15 najdenih rezultatov iskanja za: Moja iskalna poizvedba”.

V rezultatih označite iskalni izraz

Označite vtičnik za iskalne pogoje

Še nekaj, kar boste morda želeli narediti, je poudariti iskalni izraz v rezultatih iskanja. Na ta način, ko se obiskovalcem vaše spletne strani predstavijo rezultati iskanja, se njihov iskalni izraz označi znotraj posameznih rezultatov. Iskalni izrazi za označevanje vtičnika dobro igrajo to vlogo. Preprosto je, vendar lahko obiskovalcem natančneje usmerite, kaj iščejo.

2. Dodajte predlagane črkovanja v primeru tipk

Relevantsi Better Search Vtičnik

Zaradi priljubljenosti Googla in drugih iskalnikov večina obiskovalcev spletnega mesta pričakuje, da bodo med interakcijo z vašo iskalno funkcijo videli črkovalne predloge. Če dodate to funkcijo na svoje strani z rezultati, izboljšate uporabniško izkušnjo in jim pomagate najti tisto, kar iščejo, tudi če ne vedo, kako to črkovati.

Z več kot 100.000 aktivnimi namestitvami, Relevanssi je eden najbolj priljubljenih WordPress vtičnikov za iskanje. Medtem Išči vse deluje s privzeto funkcionalnostjo WordPress-a, Relevanssi pa nadomešča iskalno funkcijo v celoti. Njegove brezplačne storitve so kot nalašč za majhna ali osebna spletna mesta, medtem ko premium različica ponuja neverjetno funkcionalnost za velike in večstranske upravljalce. Poleg predlagane črkovalne funkcije ta vtičnik ponuja vrsto možnosti, vključno z možnostjo iskanja oznak, komentarjev in kategorij..

3. Dodajte predlagane strani, da ohranite zanimanje za svoje spletno mesto

Iskanje in filtriranje vtičnika WPSOLR

Eden najboljših načinov uporabe strani z rezultati, razen zagotavljanja iskanih informacij, je prikazovanje vsebin, ki so podobne tistim, ki jih iščejo uporabniki. Če ste kdaj iskali Amazonka za izdelek ste verjetno videli predloge za druge izdelke na podlagi tega iskanja. Ta način postavljanja dragocene vsebine pred obiskovalce lahko poveča čas, ki ga porabijo na vašem spletnem mestu. In s tem, ko bralcem predlagate strani, ki jih obiščejo – tudi če niso povezane z njihovo iskalno poizvedbo – lahko veliko storite za znižanje stopnje obiska.

Če iščete funkcijo iskanja, ki se obnaša tako, kot to počne Amazon ali eBay, priporočamo vtičnik WPSOLR. Omogočil vam bo predstavitev sorodne vsebine iskalcem in še veliko več. WPSOLR je še en freemium vtičnik in ponuja funkcije na ravni podjetja, ki se izboljšajo le z nakupom njegovih premijskih različic. Čeprav lahko ta vtičnik deluje na večini spletnih mest, boste morda želeli razmisliti o premijski različici za e-trgovino ali zlasti za velika spletna mesta.

Boljši vtičnik za iskanje

Druga preprosta možnost za to je vtičnik Better Search. Ko je enkrat nameščen, lahko v obliki pripomočka vstavite zemljevid toplote za najpopularnejša iskanja. Tako bo obiskovalcem na voljo veliko možnosti, kako naprej.

4. Dodajte iskalno polje

Dodajte iskanje v menijski vtičnik

Drug način, kako obdržati ljudi na svojem spletnem mestu in sodelovati pri iskanju, je, da na stran z rezultati iskanja dodate iskalno polje, če v vaši temi še ni vključeno. To je še posebej koristno, če se rezultati ne vrnejo in želite uporabnike pozvati, naj poskusijo z drugo iskalno poizvedbo. Ans preprost način za dodajanje iskalnega polja je z brezplačnim dodatkom Add Search v Menu – samo namestite in uporabite nastavitve vtičnika, da prilagodite iskalni obrazec in rezultate.

Iskalno polje lahko dodate tudi neposredno na katero koli stran (prek otroške teme, kot je omenjeno zgoraj) z uporabo osnovne funkcije WordPress “get_search_form ();”.

Prikaže se iskalni obrazec, kot je opredeljeno v searchform.php tematsko datoteko ali če ne obstaja WordPress, bo izšel HTML za standardni iskalni obrazec. Več lahko izveste na spletni strani CODEX.

Tako bodo vaši obiskovalci brez izgovorov, da bi se odpravili na vašo spletno stran. Ko jih vedno usmerjate v pravo smer, poskrbite, da dajete svoje delo za izboljšanje izkušenj ljudi na vašem spletnem mestu. In prav zdaj vam lahko zagotovim, da takšna pozornost do detajlov ne mine neopažena ali nesprejeta.

5. Ajax vaše iskanje

Ajax Search Lite vtičnik

Zadnja možnost, ki jo želimo danes omeniti, da bralci sodelujejo na vašem spletnem mestu, je dodajanje rezultatov iskanja Ajax, tako da bodo vaši bralci lahko uporabili iskanje v živo. Brezplačni vtičnik Ajax Search Lite uporabnikom omogoča iskanje po vašem spletnem mestu s posodobljenimi rezultati med tipkanjem. Vtičnik vključuje dodane možnosti za filter kategorij, Google samodejno dokončanje in predloge za ključne besede.

Za dodatne možnosti razmislite o nadgradnji na Ajax Search Pro. Vrhunska različica vtičnika doda podporo za bbPress, BuddyPress, WooCommerce in JigoShop, tako da lahko uporabniki iščejo vse vaše vrste objav po meri. Poleg tega so na voljo funkcije za predpomnjenje, polja po meri, 100+ oblikovalskih tem, 4 postavitve in še veliko več.

Iskanje nabora orodij

Ali pa razmislite o iskanju nabora orodij. Poleg podpore za rezultate iskanja Ajax dodatek doda številne druge možnosti za filtre, rezultate, ki temeljijo na zemljevidu, postavitev omrežij in seznamov, paginacije in še več.

Zaključek

Medtem ko mnogi uporabniki WordPressa mislijo dodati iskalni pripomoček na stransko vrstico svojih spletnih mest, mnogi pozabijo, kakšen bo rezultat takšnih iskanj. In to je velik pregled.

Prepričati se morate, da vsaka posamezna stran vašega spletnega mesta trdo deluje za vas – tudi strani z rezultati iskanja. Medtem ko bo večina bralcev morda zanimala vaša domača stran ali osnovna ponudba, verjetno pridejo na vaše spletno mesto in iščejo nekaj konkretnega. Čeprav vaše spletno mesto verjetno ni iskalnik, je najbolje zagotoviti pomoč in funkcionalnost, na katero so obiskovalci navajeni. Nikoli ne veš, kako lahko posamezna stran vpliva na posamezne uporabnike. Pravega obiskovalca predstavite s pravimi informacijami ob pravem času in zagovarjate, da tega obiskovalca ne boste samo obdržali dlje časa, temveč ga boste spremenili tudi v zvestega kupca.

Ste na straneh z rezultati iskanja kaj prilagodili? Če je odgovor pritrdilen, kaj vam najbolje uspeva? Kaj se vam je zdelo najučinkovitejše dopolnilo? Kot vedno me obvestite v komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me