Kako racionalizirati spletno mesto WordPress in izboljšati uporabniško izkušnjo

Kako racionalizirati spletno mesto WordPress in izboljšati uporabniško izkušnjo

Nič bolj neprijetnega je, kot da bi prvič pogledali novo spletno mesto in se potem morali boriti, da bi prišli tja, kamor dejansko želite iti. Če želite najti vsebino, ki ste jo dejansko iskali. Medtem ko, na srečo, dnevi oglaševanih ključnih besed, obremenjenih s ključnimi besedami, množično nekoristnih strani, namenjenih zaslužku Adsense-ja, v rezultatih iskanja ne pojavljajo več tako pogosto kot nekoč …

Veliko spletnih mest, zlasti starejših s tisoči strani vsebine, je lahko dovolj težko za krmarjenje, tudi ob ustrezni strukturi in funkcionalnosti. Ko ga ni, je pogosto lažje poseči po povratnem prostoru in se vrniti in vprašati Google, kaj želite vedeti, namesto da bi ostali na spletnem mestu. V tem članku opisujemo, kako lahko racionalizirate svoje WordPress spletno mesto, da se izognete takšnim težavam in znatno izboljšate svojo uporabniško izkušnjo.

Pravilno uporabljajte kategorije

Lahko poskusite biti izvirni z uporabo funky kategorij, ki jih dobijo samo “notranji”, ali pa preprosto pustite, da kategorije ležijo ob cesti, ko ste osredotočeni na ustvarjanje vsebine, vendar natančne kategorije omogočajo bolj prijetno brskanje za tako prvič kot povratni obiskovalci.

Če je kategorija preveč splošna ali preprosto označuje vrsto vsebine, ni resničnega načina, da obiskovalci najdejo več istega, če jim je bil všeč vaš prvi del vsebine … razen morda pogosto nezanesljivih vtičnikov “povezane objave”.

Ročno ustvarjanje in dodajanje objav v kategorije po dejstvu se lahko zdi zastrašujoča naloga, vendar na koncu pomaga racionalizirati vaše spletno mesto in izboljšati splošno uporabniško izkušnjo. Če si oglejte naše kategorije tukaj na WP Explorerju, lahko vidite, da naše objave jasno razdelimo na kategorije, ki so usklajene z dejanskimi temami, zato je zelo enostavno prebrati več o določeni temi, ki vas zanima..

Izvedite jasno navigacijo

Izvedite jasno navigacijo

Ko vaše spletno mesto začne rasti in začnete ponujati ne samo več storitev, temveč tudi skupnost, je pomembno, da imate jasno navigacijo. Mnogi blogerji se odločijo za stran »začni tukaj«, ki bralca seznani s tem, kaj vse počnejo v nekaj svojih najboljših objavah o določeni temi. Nekateri predmeti lahko delujejo, pri drugih pa ima preveč podteme, da bi lahko bili resnično učinkoviti. Če gre za temo vašega spletnega mesta, je ena najboljših stvari, ki jo lahko naredite, da nastavite navigacijo, ki uporabniku omogoča hiter dostop do katere koli od teh podkategorij vsebine..

Eden najlažjih načinov za to nastavite tako, da se dobro razvrstite in preprosto dodate meni, ki prikazuje kategorije ali dodate kategorije v stransko vrstico na strani, kjer je to primerno. Če želite videti primer tega, morate pogledati dlje kot na to spletno mesto. Na levi strani bi tukaj morali videti naše kategorije na WP Explorerju, in težko je argumentirati s to stopnjo jasnosti. Na koncu bodo vaši uporabniki verjetno lahko z Googlom iskali določeno vsebino na vašem spletnem mestu, vendar je verjetno, da ne bodo našli rezultatov tudi za vaše konkurente, kar bo vodilo do uhajanja potencialnih naročnikov in strank.

Jasno razlikovati med različnimi deli vsebine

Ne glede na to, ali gre za spreminjanje barv ozadja za določeno območje, mojstrsko uporabo praznega prostora, uporabo jasno vidnih robov ali jasno uporabo podnaslovov naslovov, je pomembno, da je enostavno razkriti glavne vsebine, razen na primer stranska vrstica. Če se vse skupaj zabriše, bo bralna izkušnja postala nepotrebno boleča.

Če vaša tema trpi zaradi sindroma “stranske vrstice, ki se meša z glavno vsebino” in nima možnosti za spreminjanje barv stranske vrstice, ne skrbite. To ni težko popraviti in če ne želite, da bi si umazali roke, bi moral vsak oblikovalec / razvijalec, ki je vreden maščobe s tipkovnico, hitro popraviti v nekaj urah ali manj.

Druga možnost je, da preprosto namestite drugo temo, ki bolje obravnava ta vidik. Seveda, če ima vaše spletno mesto veliko občinstva ali je glavni vir vašega zaslužka, vedno preskusite temo / spremembe teme na lokalni različici spletnega mesta WordPress, preden neposredno implementirate karkoli. Preberite več o tem, kako lokalno namestiti WordPress v sistemu Windows (tukaj za uporabnike Mac).

Odstranite vse prekinjene povezave

Odstranite pokvarjene povezave

To je samoumevno, toda za starejša spletna mesta je težko ohraniti svežino svoje stare vsebine in enostavno je na koncu nekaj prelomljenih povezav. Na srečo vam ni več treba ročno obiskati vseh svojih strani, da bi lovili pokvarjene povezave. Kot pri večini drugih stvari tudi zdaj obstaja vtičnik za to. Pravzaprav imamo celo vodič, kako najti in odstraniti pokvarjene povezave prav tukaj v WP Explorerju.

Uporabite zavihke

Zavihki so za primere, ko delček vsebine ni dovolj dolg ali pomemben, da bi lahko naročil drugo stran, vendar je vsebina dovolj drugačna, da lahko vsaj podnaslov razdelite po vsebini. Če ste oblikovalec, bi lahko na primer imeli zavihke za različne vrste dizajnov, pri čemer glavna stran prikazuje samo vaš glavni poudarek.

Če želite dobiti predstavo o tem, kako izgledajo zavihki, ko so implementirani, lahko preprosto pomaknete navzdol in preverite biografijo avtorja pod to objavo, ki jih lepo izkorišča. Ustvarili smo celo vodič o tem, kako lahko preprosto uporabljate vtičnike za dostop do zavihkov na svojem mestu WordPress.

Izboljšajte hitrost spletnega mesta

Izboljšajte hitrost spletnega mesta

Težko je, da se izkušnja spletnega mesta počuti gladko, če morate vsakič, ko kliknete na povezavo, počakati, da se v ikono za nalaganje strdi več kot sekundo ali tri. Hitrost je vedno bolj samoumevna zaradi osredotočenosti na hitrost, ki jo imajo večja spletna mesta, in izstopa zaradi počasnosti zagotovo ni dobra stvar.

Morda ste opazili, da na WPExplorerju veliko govorimo o hitrosti (pravkar smo objavili članek o nekaj super vtičnikov za pospešitev vašega spletnega mesta WordPress), in to zato, ker je hitrost nalaganja pomemben element uporabniške izkušnje. Daljši časi nakladanja so pogosto velik dejavnik, ko gre za višje stopnje nabiranja, zato je bilo ugotovljeno, da prodajo znatno zmanjšujejo. Poleg tega je Google priznal, da ima hitrost nalaganja pomembno vlogo pri iskanju uvrstitev. Zdaj se v nekaterih primerih gostitelj morda izkaže za glavno težavo. Vendar pa to ni nekaj, kar lahko storite za relativno enostavno izboljšanje hitrosti spletnega mesta.

Uporaba omrežja za dostavo vsebine (CDN)
Eden od načinov za pospešitev vašega spletnega mesta je gostovanje vaše težje vsebine, kot so slike, v omrežjih tretjih oseb, ki hitreje dostavijo končnemu uporabniku. Za vas smo celo sestavili seznam brezplačnih CDN-jev.

Uporabite vtičnik predpomnilnika
Predpomnilnik vtičnik je vtičnik, ki se znebi nekaterih zahtev na strani strežnika, tako da objavi, kaj lahko kot statična html stran. Obstaja nekaj vtičnikov, ki presegajo celo to. Oglejte si naš vodič o namestitvi in ​​konfiguraciji vtičnika za predpomnilnik.

Odstranite nepotrebne vtičnike
Če imate aktivirano veliko vtičnikov, ki ne predstavljajo nobenega pravega namena za vašo spodnjo vrstico, je verjetno dobra ideja, da se znebite večine njih. Preberite več o tem, kako in zakaj odstranite odvečne vtičnike WordPress.

Optimizirajte svoje slike
Kotičke je enostavno izrezati zdaj, ko WordPress samodejno spremeni velikost slik, da se prilega vaši vsebini. Še posebej, ko se morate resnično potruditi, da najdete odlično sliko, ki bi jo lahko spremljali skupaj s svojo objavo, je vse preveč preprosto, da bi bili leni in jo preprosto prenesli takšno, kot je, in jo vstavite v svojo objavo ali članek. To pa lahko dejansko močno vpliva na hitrost nalaganja vašega spletnega mesta. Eden najpreprostejših in najpomembnejših korakov je, da slike zmanjšate na ustrezno velikost in jih morda stisnete z uporabo datoteke bolj prijazne velikosti, kot je JPEG. Ko to storite, lahko uporabite enega od teh vtičnikov za optimizacijo slik in že boste pred slikami in hitrostjo nalaganja že pred večino WordPressovih mest.

Zaviti

Na koncu je mogoče hitrost spletnega mesta do zdaj izboljšati le, če se sam gostitelj izkaže za zelo počasno. Če ste v celoti optimizirali svoje spletno mesto v skladu z našim vodnikom o tem, kako pospešiti spletno mesto in je še vedno zelo počasen, boste morda želeli, da spremenite svoj načrt gostovanja ali celo gostitelja. (Tukaj pri WPExplorer uporabljamo WPEngine, in kot zagotovo sami poveste, tu nimamo težav s počasnimi hitrostmi nalaganja.)

Popolnoma racionalizirati in optimizirati spletno stran za uporabniško izkušnjo je lahko zahtevna naloga, zlasti za bolj tehnične. Toda hkrati je to zelo mogoče in nagrade, ki prihajajo zraven, so več kot vredne truda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me