Kako sprejeti Bitcoin plačila z WordPressom

Kako sprejeti Bitcoin plačila z WordPressom

Ker so kripto valute vse bolj priljubljene, je ideja o sprejemanju Bitcoin (in drugih digitalnih valut) na vašem spletnem mestu WordPress kot način plačila nekaj, kar je vredno razmisliti. Toda kako začeti s kripto valutami? In kako procesirate Bitcoin plačila z WordPressom?

V tem članku razpravljamo o tem, kaj Bitcoin je in razmislite o prednostih sprejemanja te digitalne valute in drugih altkoinov na svojem spletnem mestu. Nato si ogledamo, katera orodja boste potrebovali, da začnete prejemati Bitcoin kot plačilo, vključno z denarnicami Bitcoin, storitvami digitalnih plačilnih procesov in vtičniki za kripto valute WordPress (če ste na trgu za neko temo, si oglejte naš seznam najboljših tematik WordPress za kriptovalute ).

Do konca branja boste vedeli, kako nastaviti Wordcoin plačila z WordPressom. In dobro boste razumeli storitve in vtičnike, ki so vam na voljo za to.

Uvod v bitcoin

Sprejmite Bitcoin plačila z WordPressom

Zaradi nedavne pozornosti tiska je dvomljivo, da niste slišali za to priljubljeno kripto valute. Bitcoin je decentralizirana digitalna valuta, ki deluje brez centralne banke ali enega samega skrbnika. Prvotno jo je ustvarila oseba ali skupina ljudi leta 2009 in jo izdal pod imenom Satoshi Nakamato.

Vrednost Bitcoin je v zadnjih letih hitro rasla in je zdaj najbolj znana kripto valuta od vseh. Vendar v resnici obstajajo več kot 1000 kripto valut trenutno v obtoku. Druge priljubljene kripto valute vključujejo …

 • Ethereum
 • Litecoin
 • Zcash
 • Ripple
 • Črtica

Rudarjenje in neposredni nakupi v Bitcoinu sta dve metodi, ki ju vlagatelji pogosto uporabljajo za rast svojih Bitcoin zalog. Vendar pa je plačevanje prek spleta v Bitcoin vedno pogostejše. Če torej vodite trgovino z e-trgovino ali sprejemate plačila prek spleta zaradi storitev ali drugih razlogov, je ponujanje Bitcoin (in drugih kripto valut) možnosti plačila dobra ideja.

Kakšne so koristi od sprejemanja Bitcoin plačil?

Na vašem spletnem mestu WordPress lahko prejemate plačila Bitcoin številne prednosti. Poglejmo jih nekaj …

 • Bitcoin je mogoče sprejeti od vsakogar, kjer koli po vsem svetu. Torej ne izključujete tistih, ki nimajo kreditnih kartic ali računa PayPal, pri nakupu na vašem spletnem mestu.
 • Bitcoin ima plašč anonimnosti, saj tisti, ki izvajajo plačilo, se ne smejo deliti z nobenimi osebnimi podatki. To bo všeč mnogim kupcem, ki niso prepričani o skupni rabi občutljivih podatkov v spletu.
 • Bitcoin je enakovredna digitalna valuta, zato bančna storitev tretjih strank ni potrebna za dokončanje transakcije. Zaradi tega so stroški transakcij Bitcoin nizki.

Torej zdaj vemo nekaj o Bitcoin-u in zakaj bi morali razmisliti o njegovem sprejetju na svoji spletni strani WordPress. Pa poglejmo, kaj morate začeti …

Kaj morate začeti

Preden lahko sprejmete Bitcoin plačila z WordPressom, boste morali …

 • Ustvarite Bitcoin denarnico
 • Prijavite se s storitvijo za obdelavo digitalnih plačil
 • Namestite vtičnik Cryptocurrency WordPress

Poglejmo jih podrobno …

1. Ustvarite Bitcoin denarnico

Bitcoin denarnica

A Bitcoin denarnica je mesto, kjer lahko varno shranite svoje bitcoine, ko enkrat zaslužite. (To tehnično ni pravilno – Bitcoin denarnica je dejansko program, ki vsebuje vaše zasebne podatke / ključe Bitcoin).

Denarnice je mogoče shraniti na namizju, v strojni opremi, na mobilnem telefonu ali v spletu. Za vsako platformo obstajajo številne možnosti denarnice, zato se pred raziskovanjem odločite, katera je najboljša za vas.

Upoštevati je treba, da nekatere storitve digitalnih plačilnih procesorjev dejansko zagotavljajo spletno denarnico (Bitpay in CoinBase). Medtem ko drugi prehodi za plačila preprosto položite sredstva Bitcoin kot enakovredno valuto v svojo banko (Mollie), kar pomeni, da Bitcoin denarnice sploh ne potrebujete..

2. Prijavite se s storitvijo digitalnega plačilnega procesorja

Storitev digitalnega plačilnega procesorja vam bo omogočila plačevanje z Bitcoin na vašem spletnem mestu WordPress. Čeprav ni ključnega pomena, je najlažji način sprejemanja bitcoinov in drugih altcoinov.

Ko na svojem spletnem mestu sprejmete plačilo Bitcoin, bo plačilni procesor samodejno deponiral Bitcoin v vašo denarnico. Ponuja tudi možnost, da svoj Bitcoin prenesete v lokalno valuto in ga položite na svoj bančni račun.

Tukaj je le nekaj storitev digitalnega plačilnega procesorja, na katere se lahko prijavite z …

Bitpay

Bitpay

Bitpay ponuja priljubljeno Bitcoin denarnico in storitev plačilnih procesorjev. Ta rešitev deluje tako, da omogoča plačilo Bitcoin z WordPressom neposredno na vašo Bitcoin denarnico in / ali bančni račun v vaši valuti.

Bitpay lahko pošlje sredstva bankam v več kot 38 državah in v številnih valutah. Integriran je tudi z več kot 40 platformami in rešitvami za e-trgovino, ki podpirajo, WooCommerce, Gravity Forms, Shopify in številne druge.

CoinBase

Coinbase

Alternativa Bitpayu je CoinBase. Ta digitalna platforma in storitev spletne denarnice lahko obravnava plačila z vašega spletnega mesta WordPress v Bitcoin, Ethereum in Litecoin. Te kripto valute lahko nato pošljete v vašo denarnico altcoin. Ali pa jih CoinBase zamenja v svojo lokalno valuto in pošlje na vaš bančni račun.

CoinGate

CoinGate

CoinGate je storitev digitalnega plačilnega procesorja, ki sprejema več kot 45 kripto valut. Vtičnik Coingate WooCommerce vam bo hitro omogočil integracijo spletne trgovine s storitvijo Coingate.

Ko je CoinGate nastavljen, deluje podobno kot prejšnja dva plačilna procesorja, s svojega spletnega mesta nakaže denar na vaš bančni račun ali digitalno denarnico. (Čeprav CoinGate ne ponuja lastne storitve za spletno denarnico, priporoča uporabo Digitalna denarnica Electrum).

3. Namestite vtičnik WordPress

Ko ste izbrali digitalno denarnico in se prijavili s storitvijo plačilnega procesorja, je čas, da na svoje spletno mesto WordPress dodate integracijo plačil Bitcoin. Na voljo je več vtičnikov, ki zagotavljajo to funkcijo. Oglejmo si nekaj najboljših …

Blokkonomika

Blockkonomics Plugin

Blockonomics vam omogoča sprejemanje Bitcoin plačil, pa tudi Ethereum in Litecoin. In z njihovimi WordPress vtičnik za Bitcoin Payments jih lahko sprejmete kot oblike plačila prek WooCommerce. Toda to niti ni najboljši del – Blockonomics pošilja plačila v denarnico in ne prehod na plačilo. Tako dobite svoj denar hitreje, varneje in pri dvigu celo prihranite pri provizijah. Opomba – potrebujete račun Blockonomics, toda za trgovce, ki plačujejo samo 1% pristojbine – torej zelo cenovno.

TripleA

TripleA Prenesite Bitcoin Payment Gateway za WooCommerce

Druga odlična možnost je TripleA Bitcoin plačilni prehod za WooCommerce. S tem vtičnikom lahko neposredno sprejemate plačila prek Bitcoina, brez provizije in računa po meri. Stranke morajo samo skenirati QR kodo za plačilo. Vendar TripleA ne olajša stvari samo za kupca – prodajalcu boste koristili tudi obvestila o transakcijah po e-pošti in prihranili denar, ker ni povratnih stroškov, denar pa boste lahko dvignili v lokalni valuti (19 trenutno podpira) z uporabo menjalnih tečajev v realnem času (z nizko 0,8-odstotno pristojbino za dvig).

Bitpay za WooCommerce

Bitcoin vtičnik Bitpay

Če na svojem spletnem mestu uporabljate WooCommerce in Bitpay zveni kot prava storitev plačilnega procesorja za vas, potem Bitpay za WooCommerce vtičnik je odlična možnost. Če želite začeti z Bitpay-om, se preprosto prijavite s »Poslovnim računom«.

Bitpay Prijavite se

Nato namestite vtičnik Bitpay na svoje spletno mesto WordPress. Nato sledite Navodila za plačilo da svojo trgovino WooCommerce povežete z računom Bitpay. Ko bo spletna trgovina dokončana, bo lahko prevzela plačila v Bitcoin.

Za podporo o povezovanju trgovine WP eCommerce ali Shopify ali drugih odprtokodnih vtičnikov ali integriranih rešitev poglejte v Bitpay dokumentacija.

Coingate za WooCommerce

CoinGate bi lahko bil boljši kot Bitpay za vaše spletno mesto WooCommerce, saj vam omogoča prejemanje plačil za izdelke v številnih kripto valutah. Če želite prejemati Bitcoin plačila z WordPressom v svoji spletni trgovini prek Coingate, boste morali namestiti CoinGate za WooCommerce vključiti.

Coingate vtičnik WooCommerce

Nato se morate prijaviti s CoinGate s klikom na ‘Ustvari račun’ v zgornjem kotu domače strani.

Register Coingate

Nato sledite Navodila CoinGate za povezavo obeh rešitev. To je hiter in enostaven postopek, ko boste dokončali, lahko na svojem spletnem mestu WooCommerce sprejmete plačila Bitcoin in druga altcoin..

Enostavni digitalni prenosi – prehod za plačilo na coinbase

Preprosti digitalni prenosi

Easy Digital Downloads je priljubljen brezplačni vtičnik WordPress za tiste, ki prodajajo digitalne izdelke na svojem spletnem mestu WordPress. Prehod za plačilo v obliki coinbase je na voljo kot vrhunski dodatek za spletna mesta, ki uporabljajo Easy Digital Downloads. Omogoča vam sprejemanje Bitcoin plačil na svojem spletnem mestu, pri čemer uporabljate Coinbase kot plačilni procesor.

Razširitev coinbase

Če želite začeti, morate kupiti spletno mesto za plačilo Coinbase s spletnega mesta Easy Digital Downloads. Nato ga namestite na svoje spletno mesto WordPress.

Nato se prijavite s Coinbase. Nato sledite Dokumentacija o nastavitvi prehoda za plačilo na coinbase povezati Coinbase s svojim spletnim mestom. Po nastavitvi boste lahko prejemali Bitcoin plačila z WordPressom za digitalne izdelke na vašem spletnem mestu.

Digitalni Paybox

Digitalni Paybox

Digital Paybox je še en vrhunski vtičnik, ki vam bo omogočil, da prevzamete Bitcoin v zameno za digitalne prenose. Ta rešitev se integrira s številnimi prehodi za plačila, vendar uporablja Bitpay za sprejem Bitcoin.

Digital Paybox, enostaven za namestitev in nastavitev, omogoča strankam, da se sami odločijo, koliko bi želeli plačati za digitalni izdelek. Lahko nastavite minimalno plačilo (ali fiksno ceno, če želite), tako da je ta vtičnik dobra možnost, če želite prejemati donacije za svoje digitalne prenose. Ko je plačilo izvedeno, Digital Paybox kupcu samodejno pošlje začasno šifrirano povezavo kupcu po e-pošti, ki jim omogoča, da prejmejo digitalni izdelek.

Mollie Plačila za WooCommerce

Mollie

Mollie je rešitev za prehod plačil, ki si prizadeva olajšati plačila prek spleta. Ena od njihovih številnih možnosti plačila je Bitcoin. Mollie plačila za WooCommerce je eden od njihovih brezplačnih vtičnikov, ki vam bo omogočil hitro integracijo vseh glavnih plačilnih sistemov, vključno z Bitcoin, s svojim spletnim mestom WooCommerce.

Za začetek se prijavite pri Mollie in na svoje spletno mesto namestite vtičnik Mollie Payments for WooCommerce. Ko stranka vplača v Bitcoin, prejmete ustrezen znesek v evrih. In ker Mollie vsa vaša plačila Bitcoin obdela z WordPressom in ga pošlje neposredno vaši banki, tudi Bitcoin denarnice ne boste potrebovali.

GoUrl – Bitcoin Payment Gateway, plačani prenosi in članstvo

GoUrl

GoUrl je prehod za plačilo s kripto valutami. Vtičnik GoUrl WordPress, GoUrl – Bitcoin Payment Gateway, plačani prenosi in članstvo, vam bo omogočil sprejemanje Bitcoin plačil z WordPressom. Vendar GoUrl Bitcoin ne bo prenašal v gotovini, temveč bo samo posredoval plačila v vašo Bitcoin denarnico. Ta vtičnik bo na vaši spletni strani WordPress sprejel tudi druge kripto valute, vključno z Litecoin, Dash, BitcoinCash in še veliko več.

Vtičnik GoUrl bo vašim obiskovalcem omogočil plačilo altcoin za izdelke, digitalne prenose, oglede strani in naročnino na članstvo. GoUrl ponuja tudi številne druge dodatke, vključno z dodatki GoUrl za WooCommerce in Donacije GoUrl Bitcoin.

Končne misli o tem, kako obdelati Bitcoin plačila z WordPressom

Kot lahko vidite, so na voljo različni vtičniki in metode, ki vam omogočajo obdelavo in sprejemanje Bitcoin plačil z WordPressom. Orodja, ki jih izberete, morajo biti odvisna samo od vašega spletnega mesta in potreb vaše publike. In ne pozabite, da lahko vedno preizkusite nekaj različnih rešitev, da vidite, kaj deluje, in zagotovite, da boste našli najprimernejšo Bitcoin rešitev za svoje spletno mesto.

Kateri vtičnik za kripto valute boste izbrali za lažje sprejemanje Bitcoin plačil z WordPressom? Prosimo, delite svoje misli v spodnjih komentarjih …