Kako svojo stran WordPress spremeniti v aplikacijo, korak za korakom

WordPress Mobile pripravljen

Zakaj narediti aplikacijo, slišim, da vprašate? Aplikacije morda niso več uporabne za trženje, vendar so za vaše stranke dokaj priročne – saj jim omogočajo več izbire glede interakcije z vašim spletnim mestom. Z nenehnim porastom mobilnega interneta (več ljudi zdaj dostopa do interneta prek mobilnih aplikacij kot namiznih računalnikov) aplikacije cvetijo, saj večina ni nikjer tako nerodna ali problematična kot mobilni spletni brskalniki.

Stroški in frustracije, povezani z gradnjo enega, so šli daleč navzdol. V starih časih se je veliko podjetij zanimalo za aplikacije, vendar jih večina ni mogla zgraditi. Preprosto je bilo pretežko. Ali drago (večina razdelilcev zaračuna višje od 100 USD na uro)

Ampak na srečo so zdaj stvari drugačne. Za izdelavo kompetentne aplikacije ne potrebujete več veliko denarja ali znanja o kodiranju. In še bolje – imate možnosti. Danes si bomo ogledali:

  • Zagotovite, da je vaše spletno mesto WordPress odzivno na mobilne naprave
  • Gradite (in kodirate) svojo aplikacijo s PhoneGapom
  • Uporabite vtičnik WordPress za ustvarjanje aplikacije (aka tudi enostaven način)

Opomba o brezplačnih ustvarjalcih aplikacij

V zadnjih nekaj letih se je pokazalo nabor brezplačnih možnosti za izdelavo aplikacije, vendar je ena najbolj zaupanja vrednih Adobe’s PhoneGap Build. Ko se njihovo spletno mesto oglašuje, preprosto naložite datoteke HTML5, CSS in JavaScript in spletno mesto bo opravilo njihovo sestavljanje v aplikacijo, ki jo je takoj mogoče naložiti. Najboljše od tega, da lahko hkrati ustvari tri za Android, Windows Phone 8 in iOS – s tem pa vam prihrani veliko časa.

Rezultat ne bo kaj preveč fajn. Pravzaprav je vse, kar ta metoda resnično, prikriti domačo stran kot aplikacijo. Ko gledalnik dotakne ikono, jih bo poslal na isto mobilno spletno mesto, ki bi ga videli, če bi do njega dostopali prek brskalnika svojega telefona. Če želite, da je ta metoda učinkovita, morate imeti obstoječe spletno mesto, ki je optimizirano za ogled mobilnih naprav.

1. Zagotovite, da ima vaše spletno mesto WordPress mobilno različico

Če vaše spletno mesto WordPress ni optimizirano za mobilne naprave, v tem resnično ni smisla. Zato jo optimizirajte! Seveda je najlažje preprosto uporabiti odzivno temo WordPress za mobilne naprave, kot je Total. Če vaša tema ne odgovarja, lahko veliko vtičnikov pomaga.

iThemes Mobile

iThemes Mobile

Informacije in prenos

iThemes Mobile vam bo omogočil ustvarjanje preprostih, a učinkovitih tem za mobilne naprave na podlagi trenutne zasnove spletnega mesta. Skrbniška plošča vam omogoča, da prilagodite večino vidikov njihovega videza, ne da bi se morali kititi s kodo.

Vsak mobilni preklopnik teme

Vsak mobilni preklopnik teme

Vsak mobilni preklopnik teme je osnovni vtičnik, ki bo zaznal napravo, ki jo gledalec uporablja, in prikazal določeno temo za to napravo. Če želite uravnotežiti več tem – po eno za vsak mobilni operacijski sistem -, lahko to storite tako.

WordPress Mobile Pack

WordPress Mobile Plugin

Končno je tu še paket WordPress Mobile Pack, ki ponuja številne mobilne spletne aplikacije za več platform, uporabniški vmesnik in možnosti temiranja ter enostavno integracijo z Google Analytics.

2. Za ustvarjanje aplikacije uporabite PhoneGap Build

Adobe PhoneGap Build

Če ste tehnično pametni in želite priti v roke, lahko z aplikacijo Adobe PhoneGap ustvarite aplikacijo za svoje spletno mesto WordPress. Adobe ima v svojih dokumentih podroben vodnik po korakih, a tukaj je kratki pregled korakov, ki jih morate upoštevati.

1. korak: Priprava

Preden začnete, preverite, ali imate na voljo način za preizkus svoje aplikacije. Za posnemanje pogledov mobilnih naprav lahko uporabite orodja za razvijalce brskalnika ali poskusite storitev, kot je Navzkrižno testiranje. Če pa to zmorete, je najbolje, da imate pri roki iOS in napravo Android.

Nato boste morali namestite Adobe PhoneGap Build v računalniku. Kliknite, če želite prenesti različico Mac ali PC in sledite pozivom na zaslonu. Adobe tudi predlaga namestitev brezplačne Aplikacija za razvijalce PhoneGap tako lahko takoj preizkusite svojo aplikacijo, ko gradite.

2. korak: ustvarite si aplikacijo

Nato uporabite program PhoneGap za ustvarite svojo aplikacijo. Prosimo, upoštevajte: PhoneGap temelji na Cordovi, zato ga boste morali razumeti, da bo dejansko uporabil kodo.

Za začetek izberite iz privzetega primera “Hello World”, Framework7, Push Notification, React Hot Loader ali Blank template. Nato boste morali izbrati, kje na lokalnem trdem disku boste delali na svojem projektu in vnesti ime in ID. Ko končate, bo PhoneGap zagotovil naslov strežnika, ki ga lahko uporabite za ogled aplikacije.

Če želite videti, bo vaš korenski imenik potreboval ključne datoteke za PhoneGap, da dejansko ustvarijo vašo aplikacijo. Zlasti mape index.html (najmanj), config.xml in mape podimenikov (zadnja je specifična za operacijski sistem).

Tu je primer naravnost iz aplikacije PhoneGap struktura projekta stran:

Struktura projektov aplikacije PhoneGap\

Ustvariti boste morali tudi lastne ikone. To lahko seveda rešite sami ali uporabite brezplačno spletno orodje. IconsFlow je odlično orodje za hitro ustvarjanje profesionalnih ikon aplikacij s prednastavljenimi slikami, barvnimi možnostmi, gradienti itd. Samo oblikujte svojo ikono, ustvarite brezplačen račun in naložite datoteke. Če že imate ikono, vendar jo želite spremeniti za vse naprave in operacijske sisteme, brezplačno Izdelovalec ikon aplikacij lahko samo to. Če pa hitro poiščete Google, boste našli veliko drugih spletnih mest, storitev in aplikacij, s katerimi lahko ustvarite svojo ikono.

3. korak: Testiranje aplikacije

Ko je vaša aplikacija gotova in pripravljena za uporabo, jo lahko preizkusite s predhodno nameščeno aplikacijo za razvijalce PhoneGap. Ne pozabite uporabiti priloženega naslova strežnika. Od tam si lahko ogledate svojo aplikacijo v mobilni napravi, odpravite kakršno koli težavo, dodate popravke, ponovno naložite in obnovite do popolnosti.

Pomembna opomba: PhoneGap Builder lahko deluje z iOS samo, če ste se pridružili programu za razvijalce za iOS (ki je bil po pisanju tega članka ceno 99 $ / leto) in če prejmete potrdila. S programsko opremo programa lahko dejansko tam sami sestavite aplikacijo. Toda razlog, ki ga predlagamo, je PhoneGap, da si lahko prihranite čas, tako da naredite vse tri hkrati – ne upoštevajte potrebe, da bi to storili posebej. Torej, da, plačujete kup storitev, ki jih morda ne boste dokončno uporabljali, če pa želite, da je vaša aplikacija na katerem koli iProduktu, vas imajo nekako čez sod.

3. Za WordPress uporabite alternativne gradnike aplikacij

Poleg orodij za iOS je na voljo še veliko drugih storitev za gradnjo aplikacij in vtičnikov. Te so bistveno lažje kot sami izdelati aplikacijo. Nekateri od njih bodo brezplačno zgradili (vsaj) aplikacijo za Android. Čeprav morate zagotovo preveriti glavno spletno mesto razvijalca, da se boste prepričali.

AppPresser

AppPresser

AppPresser je največja, najbolj priljubljena in domnevno prva mobilna aplikacija Framework za WordPress. Ponuja popolno integracijo: kjer večina ustvarjalcev aplikacij uporablja samo vir z vašega mesta WordPress, AppPresser omogoča uporabo vseh vtičnikov, objav in strani. Poleg tega aplikacijo samodejno posodobi takoj, ko na svojem spletnem mestu uredite kakršne koli spremembe. Ima tudi popolno podporo za e-poslovanje.

WPMobile App

WPMobile App

Aplikacija WPMobile omogoča ustvarjanje aplikacij za Android in iOS za vaše spletno mesto. Medtem ko je osnovni vtičnik brezplačen, morate za dejansko ustvarjanje aplikacije plačati dosmrtno licenco (od 79 € za en format aplikacije ali 149 € za oboje). Z aplikacijo WPMobile boste imeli možnosti prilagajanja, brezplačen preizkus v živo, samodejne posodobitve aplikacij, podporo za potisna obvestila, socialno vključevanje in podporo za premijo (dobrodošla funkcija, če se zataknete).

MobiLoud

Mobiloud

Medtem ko je MobiLoud cenovno ugodnejši (od 120 dolarjev na mesec), je za vas veliko vsega (vključno s predložitvijo aplikacije v App Store in Google Play), s čimer je cena precej ugodna. Z MobiLoud vaša končna aplikacija ponuja združljivost med napravami, enostavno skupno rabo v družabnih omrežjih, monetizacijo (prek oglasov ali naročnin), potisna obvestila in še več. In ko je storitev seznanjena s svojim vtičnikom (povezan zgoraj), lahko upravljate vašo aplikacijo in pošiljate obvestila znotraj WordPress-a.

Končno je kup ljudi, ki jih lahko plačate, da to storijo za vas. Vendar pa s toliko enostavnimi in cenovno dostopnimi načini za samostojno ustvarjanje resnično ni treba iti po tej poti za osnovno aplikacijo.


Obstaja na vrsto načinov za izdelavo aplikacije, in čeprav se zdi na prvi pogled zastrašujoča, so zaradi zgornjih metod neverjetno preprosti. Prepričajte se, da imate za začetek dobro spletno mesto za mobilne naprave, prav? Zdaj naj mi ga da. Sem tukaj kaj narobe dobil? Ali obstajajo še druge metode, o katerih bi moral vedeti? Če želite pustiti povratne informacije spodaj!