Kako uporabljati Patreon za množično financiranje vaše WordPress vsebine

Kako uporabljati Patreon za množično financiranje vaše WordPress vsebine

V ta članek boste izvedeli več o tem, kako lahko Patreon uporabite za crowdfund. Zakaj? No, morda ste svoj blog WordPress začeli kot hobi. Ali ste morda vložili veliko časa v ustvarjanje dragocene vsebine, da bi zaslužili nekaj pasivnega dohodka in niste videli pravega izplačila? To je lahko še posebej moteče, če imate dostojno spremljanje, vendar tradicionalni tokovi prihodkov sploh ne prinašajo dovolj za pokritje stroškov gostovanja.

V tem primeru boste morda želeli izvedeti več o tem crowdfunding. To je izredno priljubljena metoda zbiranja denarja, ki se izboljša na starošolskem konceptu kozarca s konicami. Zlasti Patreon postaja vedno pogostejši način, da ustvarjalci dosledno zaslužijo. Na kratko, svojim privržencem omogoča, da prispevajo k stroškom vašega spletnega mesta in ustvarjajo reden dohodek za svojo vsebino.

V tej objavi vas bomo seznanili s Patreonom in nadalje raziskali njegove prednosti. Nato vam bomo pokazali, kako ga lahko integrirate s svojim WordPress spletnim mestom, da boste lahko množično financirali svojo vsebino. Potopimo se noter!

Uvod v Patreon in njegove koristi

Patreon za množično financiranje vaše spletne strani

Enostavno povedano, Patreon je platforma, ki temelji na članih, ki vam omogoča, da vas občinstvo neposredno plača. Na tej spletni strani ustvarjate prihodek od vsebine, ki jo že ustvarjate. Ljubitelji ali pokrovitelji se zavežejo, da bodo plačali znesek, ki ga izberejo, ki običajno zapade vsak mesec ali vsakič, ko objavite novo vsebino. Ko Patreon porabite za crowdfund, vam vzamejo malo denarja, preostali denar pa dobite.

Patreon daje naročnikom način, da se pridružijo vaši skupnosti in vam plačajo za ustvarjanje stvari, v katerih uživajo, brez potrebe po posredniku. Ker izberejo višino in pogostost plačila, jim ni treba skrbeti zaradi nenačrtovanih stroškov. Še pomembneje pa je, da vam Patreon pomaga zgraditi odnos mecena in umetnika s svojim občinstvom.

Tu je nekaj glavnih prednosti platforme:

 • Dobiš predvidljiv dohodek. Ker lahko jasno vidite, koliko plača vsak naročnik in kako pogosto (na primer po pošti ali mesečno), veste, koliko denarja pričakovati.
 • Še vedno lahko uporabljate druge vire dohodka. Če uporabljate partnerske povezave, Google AdSense ali katero koli drugo vrsto ustvarjanja prihodka, jim lahko še naprej koristite, ne da bi vplivali na račun Patreon..
 • Pridržujete si lastništvo nad svojo vsebino. Vse, kar ustvarite, je še vedno vaše, Patreon pa ni zahteval pravic do lastništva.
 • Ni vam treba upravljati plačil ali podpore. Vse podrobnosti o obdelavi plačil in zagotavljanju podpore za platformo Patreon so na voljo za vas.

Preden začnete, je pomembno upoštevati, da uporaba Patreona za crowdfund najbolje deluje, če na svojem blogu ali spletnem mestu že imate naslednje. Vaši pokrovitelji bodo to možnost navadno spoznali prek vaše spletne strani in družbenih medijev, zato vas bodo izbrali za podporo, ker že uživajo v vaši vsebini. To pomeni, da bi si morali vzeti čas za ustvarjanje občinstva prej povabiš jih, da postanejo pokrovitelji.

Upoštevati je treba še to Patreon zaračuna finančno takso, na podlagi odstotka prispevkov vašega mecena. Stopnje so pregledne, vendar so se lahko spremenijo, kar lahko vpliva na vaše mecene in na vaš zaslužek.

Kako uporabljati Patreon za množično financiranje vaše WordPress vsebine

Čeprav za Patreon ne potrebujete več tisoč rednih obiskovalcev spletnega mesta, morate pred začetkom imeti nekaj takšnega. Povečanje prometa na spletnih mestih s pomočjo SEO, aktivno sodelovanje s sledilci na družbenih medijih in zagotavljanje visokokakovostnih vsebin so vsi načini za ustvarjanje trdnih sledil. Nato lahko v Patreonu nastavite svoj račun!

1. Ustvarite Patreon račun

Prijavite se za račun Patreon Creator

Če ste že član Patreon-a, se morate le prijaviti v svoj račun in se pomakniti do svojega Nastavitve in izberite Postanite ustvarjalec. Če ste na spletnem mestu popolnoma novi, po drugi strani lahko preprosto kliknete Začni mojo stran gumb na domači strani Patreon. Od tam se lahko prijavite s svojim Facebook računom ali s pomočjo e-pošte.

2. Zgradite svojo stran Patreon

Začetni zaslon za gradnjo računa Patreon Creator

Nato morate ustvariti svojo stran Patreon. Priročen čarovnik vas bo vodil skozi postopek. Vpletenih je več korakov, zato je najbolje, če imate pripravljene naslednje stvari:

 • Vaši računi v družbenih medijih, skupaj s profilom in prvo fotografijo.
 • Zamisel, kako želite nastaviti svoj plačilni načrt.
 • Način ustvarjanja občinstva (morda boste želeli razmisliti tudi o ustvarjanju uvodnega videoposnetka).
 • Načrti, kako nagraditi svoje pokrovitelje za njihovo podporo (dodatna ali zgodnja vsebina, ustvarjanje videoposnetkov ali objav, poseben forum ali glasilo itd.).

Če se pripravite na te podrobnosti, boste postopek ustvarjanja strani precej olajšali. Seveda lahko vse te podatke pozneje vedno uredite.

3. Promovirajte zagon na svojem spletnem mestu in računih v družabnih medijih

Ko je stran pripravljena, jo lahko zaženete kadarkoli želite. Tu se stvari začnejo zanimati. Najprej je pomembno, da opravite nekaj temeljev in promovirate svojo stran Patreon na svojem spletnem mestu WordPress in družabnih medijih. V nasprotnem primeru o tej priložnosti nihče ne bo nikoli vedel.

Preden kliknete na Kosilo gumb (ki bo omogočil iskanje po vaši strani na platformi), upoštevajte te nasvete pred zagonom:

 • Načrtujte predstavitev svojega začetka z razpravo o članstvu v Patreonu in predstavite cilje svojim občinstvom.
 • Izkoristite svoje orodja pred lansiranjem, in poskrbite za predogled svoje strani.

Ko vam promocija pred lansiranjem ne bo več, pojdite naprej in oživite svojo stran Patreon. Ne pozabite le, da ga boste želeli še naprej promovirati na svojem spletnem mestu in kjer koli drugje, kjer se občinstvo druži.

4. Uporabite gumb Free Patreon, widgete in vtičnik, da Patreon integrirate z WordPressom

Patreon gumbi, widgeti in vtičnik

Zdaj, ko ste svojo stran v Patreonu odprli v crowdfund, boste želeli ohraniti zagon na svojem spletnem mestu. Eden najboljših načinov za to je uporaba vtičnika, ki spletno mesto poveže neposredno z vašim računom Patreon. Da bi to naredili, priporočamo Patreon Button, Widgets in Vtičnik.

Ta vtičnik je enostaven način za integracijo vašega spletnega mesta ali bloga s Patreonom. Omogoča vam:

 • Dodajte gumbe Call to Action (CTA) neposredno na svoje WordPress spletno mesto.
 • Vključite pripomočke, ki povezujejo vaše strani in objave neposredno z vašim računom Patreon.

Še več, če nadgradite na različico profesionalne različice, lahko celo vsebino samo patron vključite neposredno na svoje WordPress spletno mesto. To vam omogoča povezavo do vaše posebne vsebine Patreon, hkrati pa navijače spodbujate, da vas podpirajo.


Verjetno ste vložili veliko truda v pripravo vsebin za svoje privržence. Čeprav lahko to počnete iz ljubezni do ustvarjanja, je pametno zagotoviti finančno podporo tudi tako, da Patreon uporabite crowdfund, tako da boste lahko nadaljevali s proizvodnjo visokokakovostne vsebine. Omogočanje, da vaši sledilci postanejo pokrovitelji, ki zagotavljajo stalne prihodke, je idealen način za to.

V tej objavi smo razpravljali o prednostih uporabe Patreona za množično financiranje vaše WordPress vsebine. Pojasnili smo tudi, kako začeti in kako povezati Patreon s svojim obstoječim spletnim mestom. Mogoče pa smo kaj pogrešali. Imate kakršna koli vprašanja o uporabi Patreona za množično financiranje vsebine? O njih razpravljamo v spodnjem razdelku s komentarji!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me