Kako ustvariti in dodati WordPress Favicon ali ikono spletnega mesta

Kaj je favicon? In kako dodati Favicons v WordPress

Favicon, ki je kratek za “najljubša ikona”, lahko imenujemo tudi ikona spletnega mesta. Če zdaj pogledate na stran svojega brskalnika, se bo verjetno večkrat prikazalo število uporabnikov. Vendar pa morda nikoli zavestno niste opazili, kaj se dogaja ali kaj počnejo. Torej, kaj je favicon in zakaj ga potrebuje vaše spletno mesto WordPress?

V tem članku bomo razložili natančno, kaj je favicon in kako lahko koristi vašemu poslu ali spletnemu dnevniku. Nato bomo pogledali, kako ga lahko hitro in enostavno dodate v svoj WordPress blog.

Kaj je ikona Favicon / Site?

Slika zaslona Favicon

Favicon je ikona, ki je prikazana na zavihku brskalnika poleg naslova strani spletnega mesta. Favicons je mogoče videti poleg imena spletnega mesta na seznamu zaznamka spletnih mest, pa tudi kot ikone aplikacij in v WordPressu se lahko omenjajo tudi kot “ikona spletnega mesta”.

Favicons ponavadi prevzamejo podobo logotipa spletnega mesta, ki ga predstavljajo. Lahko pa so tudi slika, ki je povezana z blagovno znamko ali slogom spletnega mesta, če je to bolj primerno. Ko je izbran favicon, ga ne bi smeli spreminjati, razen če je vaše podjetje ponovno pod blagovno znamko. Tako gledalci vašega spletnega mesta spoznajo vašo spletno stran in jo prepoznajo v vrsti zavihkov brskalnika.

Pomen uporabe favicon-a

Pomen uporabe Favicon-a

Favicons so namenjeni vizualnemu trženju obiskovalcev vaše spletne strani in povezovanju z njimi. Če dodate favicon, bo vaše občinstvo podzavestno in takoj prepoznalo vaše spletno mesto WordPress v morju aplikacij ali spletnih strani.

To poznavanje vašega uporabnika vam bo pomagalo, da vas bo vaše občinstvo hitro in enostavno našlo. Uporabnike bo tudi spomnil na obstoj vašega spletnega mesta, kar bo povečalo promet in vrnilo število obiskovalcev. Nazadnje bo favicon pomagal, da se vaše spletno mesto izkaže pred konkurenco in vzpostavi vaše spletno mesto kot ugleden vir.

Kot lahko vidite, so prednosti uporabe favicona ogromne. Torej, zdaj ugotovimo, kako lahko ustvarite favicon in ga dodate na svoje spletno mesto WordPress …

Ustvarjanje favicon-a

Prvi korak v procesu favicon je ustvariti primerno sliko. Kot že omenjeno, bi moral biti favicon v podobnem primeru kot logotip vašega spletnega mesta, tako da ga lahko obiskovalci takoj prepoznajo.

Vendar včasih pri zapletenih logotipih lahko to povzroči nejasno ali zmedeno favicon. V tem primeru boste morali poenostaviti svoj logotip ali uporabiti drugo sliko. Izberite nekaj, kar predstavlja vaše podjetje in očitno odraža vašo blagovno znamko.

Oblikovanje ali urejanje slike Favicon

Per WordPress Codex, Slike favicon morajo biti kvadratne oblike in dimenzije najmanj 512 x 512 pik. Čeprav se slike v WordPressu lahko obrežejo, svetujem, da predhodno uredite svojo sliko s programsko opremo za urejanje.

Če iščete oblikovanje nove slike iz nič ali vaš logotip potrebuje nekaj resnih prilagoditev, je najbolje, da uporabite profesionalni program za urejanje. Photoshop ali GIMP so odlične možnosti.

Uporaba Canva

Canva Icon Creator

Za tiste z manj oblikovalskimi izkušnjami pa je lažja rešitev Canva. To brezplačno spletno orodje za grafično oblikovanje vam bo omogočilo enostavno urejanje slike in njeno pripravo na favicon. Spremenite velikost logotipa ali spremenite barvo ali prozornost, da ustvarite sliko favicon, ki bo delovala za vaše spletno mesto.

Ko ste zadovoljni s sliko, ki jo boste uporabili kot favicon, jo morate shraniti v obliki gif, png ali jpeg. Zdaj ste pripravljeni naložiti vaš favicon na vaše spletno mesto WordPress …

Kako dodati favicon na svoje WordPress spletno mesto / blog?

Dodajanje ikone spletnega mesta, ki je bilo najbolje prepustiti spletnim razvijalcem in tistim, ki imajo poglobljeno znanje o kodiranju. Vendar pa je na srečo po izdaji WordPressa 4.3 dodajanje favicon-a postalo izredno enostavno in preprosto.

WordPress Live Customizer Link

Odprite nadzorno ploščo WordPress in v meniju izberite Videz> Prilagodi. To bo odprlo živo orodje za prilagajanje WordPress-a s predogledom domače strani vašega spletnega mesta.

Izberite Identiteta spletnega mesta. Tu boste videli prikazani naslov in ikono spletnega mesta.

Identiteta spletnega mesta WordPress

Spodaj Ikona spletnega mesta lahko dodate, spremenite ali odstranite favicon. Kliknite na Izberite Slika.

Izberite Slika ikone mesta WordPress

Vaša medijska knjižnica WordPress se bo zdaj prikazala na zaslonu. Izberite Naloži datoteke in nato spustite sliko favicon v polje ali pa jo izberite v računalniku.

Nazaj v svojo predstavnostno knjižnico preverite, ali je vaša slika odkljukana in kliknite Izberite v spodnjem desnem kotu. WordPress vas bo zdaj vprašal, ali želite obrezati svojo sliko. Če ste sliko že uredili v programu za urejanje, izberite Preskoči obrezovanje. V nasprotnem primeru obrežite stran.

Predogled ikone spletnega mesta po meri

V orodju za prilagajanje, pod Ikona spletnega mesta, videli boste svojo naloženo sliko. Izberite Shranite in objavite na vrhu orodja za prilagajanje in nato osvežite stran. Zdaj bi si lahko ogledali svoj favicon na zavihku brskalnika spletne strani.

Zaslon Favicon URL

Če bi v nekem trenutku želeli spremeniti svoj favicon, pod Ikona spletnega mesta preprosto izberite Spremeni sliko. Vendar pa, kot smo že omenili, to odsvetujemo, razen če ste rebranding. Če nenehno spreminjate svoj uporabnik, občinstvo ne bo moglo prepoznati, katera slika predstavlja vaše spletno mesto, ko si ogleduje zavihke ali aplikacije brskalnika.

Drugi načini dodajanja Favicon-a na vaše WordPress spletno mesto

Seveda obstaja več drugih načinov za dodajanje uporabnika na vaše WordPress spletno mesto. Oglejmo si nekaj različnih možnosti …

Favicon avtorja RealFaviconGenerator

RealFaviconGenerator Banner

Mnogi ljudje raje uporabljajo vtičnike za dodajanje funkcionalnosti na svojem spletnem mestu, namesto da se zanašajo na temo. Favicon by RealFaviconGenerator je vtičnik WordPress, ki je odlična možnost, če želite dodati favicon na svoje spletno mesto.

Namestite vtičnik na svoje spletno mesto WordPress in nato preprosto pokažite in kliknite, da naložite sliko in jo dodate kot favicon. RealFaviconGenerator bo nato ustvaril vse ikone, ki jih potrebujete za različne brskalnike in naprave. To je preprost vtičnik in ga lahko brezplačno prenesete in uporabljate.

Nalaganje prek strani z možnostmi teme

Možnosti Favicon skupaj s temo

Mnoge nove teme so opremljene s številnimi funkcijami in funkcionalnostmi, kar ljudem omogoča hitro in enostavno postavitev novih spletnih mest WordPress. Nekatere od teh tem imajo zdaj možnost, da dodate favicon za vas. Oglejte si stran z možnostmi teme, da vidite, ali je to funkcija, ki jo ponuja. Na primer, tema Total WordPress vključuje možnosti za vaš Favicon (in različne velikosti naprav) na vgrajeni tematski plošči.

Uporaba kode

Če ste nekdo, ki raje kodira njihovo spletno mesto, lahko sliko favicon naložite v korenski imenik svojega spletnega mesta. Kodo je nato treba dodati datoteki header.php. Če želite več informacij o tem postopku, pa tudi podrobnosti o velikosti slike in vrste datoteke, v katero jo želite shraniti, glejte Podpora za WordPress dokumentacijo.

Končne misli

Kot vidite, je nalaganje favicon-a na spletno mesto WordPress zelo enostaven postopek. Prednosti uporabe favicon-a so impresivne, marketinška taktika, ki bo vašim uporabnikom omogočila, da prepoznajo vaše spletno mesto samo z opažanjem vaše slike. Zato naj bo prednostna naloga, da v svojem dnevu najdete pol ure ure in spletno mesto nastavite s faviconom.

Ste že začeli obratovati svoj favicon? Prosimo, delite, kako ste v nadaljevanju v komentarjih …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me